NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Het niewe logo
 • De blik moet vooruit
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Welkom op onze informatie
  Blik vooruit
  Blikvooruit.be
  13-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het niewe logo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen                               **** Dat is ons nieuwe logo ****

  Het nieuwe logo van "Blik vooruit " is de Primula vulgaris

  13-02-2007 om 10:52 geschreven door Rudy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blik moet vooruit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen                    Koekelaars koppel start met een nieuwe praatgroep rond kanker.
  * Blik Vooruit is de naam van de nieuwe praatgroep die zich over kanker buigt. Drijvende krachten achter het initiatief zijn Esther Myny (66 ) en Eduard Museeuw (69 ) uit de Wallaart 2.9. Al tien jaar zetten zij zich via het Arianefonds in voor lotgenoten , maar nu gaan ze zich afsplitsen , onder de koepel van de Vlaamse Kankerliga.

  *Eduard Museeuw kreeg twee jaar geleden te horen dat hij stembandkanker had . Hij werd geopereerd en blijft momenteel stabiel . Bij zijn echtgenote Esther Myny  werd in 1993 borstkanker vastgesteld. "Het was de week voor de geboorte van ons kleinkind Michelle . Ik was het al een week gewaar geworden . Ik voelde een knobbeltje in mijn borst en hoorde een week later in het ziekenhuis dat het kwaartaardig was . Op de dag van de geboorte van mijn kleinkind kreeg ik de bevestiging . Twee dagen na het doopsfeest werd mijn borst gedeeltelijk afgezet .Het was voor mij psychologisch erg zwaar om dragen , aangezien mijn moeder een jaar na een indentieke operatie is overleden".
  Op dat moment was het koppel bevriend met Norbert Declerck , die een groep leukemiepatienten begeleide . "Ik besloot me bij de praatgroep aan te sluiten , maar al snel bleek dat ik de enige vrouw was met borstkanker tussen allemaal leukemiepatienten . Na een tijdje richte ik hier in Koekelare een eigen praatgroep op , die bijeen kwam in het Meunyckenhof onder de noemer van het Arianefonds .De nieuwe praatgroep is er van afgesplitst . Door het grote aantal kankerpatientenheb ik beslist om hier in Koekelare alleen verder te doen ," legt Esther uit.

  ER ZIJN VOOR ELKAAR

  De praatgroep is aan gesloten bij de Vlaamse Kankerliga . Het nieuwe logo wordt de primula Vulgaris , want die bloem staat voor hoop in de toekomst. "En dat is precies waar kankerpatienten nood aan hebben" , vervolgt Esther . Het nieuwe motto van de kankergroep is Blik Vooruit . Hoe ik er ben opgekomen ? Mijn zoon werd enkele maanden geleden dringend geopereerd om drie tumoren weg te nemen . Toen hij uiteindelijk nog zeven weken bestraling moest krijgen , zei hij bij het verlaten van het ziekenhuis en net aan het einde van de bestralingsperiode : " Ik wil nu nooit meer naar het ziekenhuis kijken , Ik wil vooruit kijken ! Vandaar "Blik Vooruit" , zegt Esther snikkend wanneer ze er aan terugdenkt.
  Elke eerste dinsdag van de maand is er van twee tot vier een praatnamiddag in het Meunyckenhof . "Zeventien gesprekpartners komen daarbij naar elke maandelijkse bijeenkomst af ", situeert Esther . "De jongste is dertig jaar , de oudste is al halfweg de zeventig .We luisteren er naar elkaars problemen , bij een kopje koffie en een koekje . Een babbel kortom tussen de mensen die elkaar begrijpen  en steunen . We zijn er voor elkaar . Nieuwe gezichten zijn er trouwens nog altijd welkom . Af en toe moeten we ook eens afscheid nemen . Ikzelf heb in onze groep al drie mensen weten ontvallen , zegt Esther . "Dat afscheid nemen doet echt heel veel pijn.

  AAN VERNIEUWING TOE

  * Eduard pikt in : "Het zijn dan ook mensen waar je al zoveel jaren contact mee onderhoudt en waar je zoveel gesprekken mee hebt opgebouwt , kortom het zijn echte vrienden geworden . Het is normaal dat je die knusse praatjes met deze mensen mist . Je mist zelfs hun problemen , maar vooral hun persoon ."aldus Eduard . "De praatgroep voor kankerpatienten was aan vernieuwing toe . Door de toenemende opkomst van personen die getroffen worden door de ziekte met de grote K , hebben wij besloten ons afzonderlijk en met volle energie in te zetten voor alle kankerpatienten en hun verder te begeleiden waar het nodig is," besluit Esther .
  Esther en Eduard verbinden zich ook voor een steunomhaling voor kanker . De opbrengst wordt intregraal overgemaakt aan de Vlaamse Liga voor Kanker . Op 30 november is er in het Meunyckenhof een spreekbeurt door G. Vlaemynck over borstkanker . Meer info bij Eduard Museeuw of Esther Myny in de Wallaart II bus 9 of via Gsm 0495 / 60.18.45

  13-02-2007 om 10:38 geschreven door Rudy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/02-18/02 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Startpagina !

  Welkom op mijn blog!

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!