Een nieuwe wind
overtuiging
31-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pesten

automobilisten pesten

Jean Marie Dedecker @JMDedecker

'In elke regering van ons land zit een minister die van automobilisten pesten zijn bijberoep heeft gemaakt' https://www.knack.be/s/r/c/1446553  via @Knack

'In elke regering van ons land zit een minister die van automobilisten pesten zijn bijberoep heeft...

'Ben Weyts wil de honden van de stroomhalsband, en de automobilisten aan de elektronische ketting', schrijft Jean-Marie Dedecker, die in rekeningrijden 'een platte belasting op arbeid' ziet.

knack.be
61 mensen praten hierover

31-03-2019 om 12:48 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E U

Europa

RAAK NIET IN DE WAR !

Screenshot_112.png

DIT IS EUROPA: Europa is een oud continent met vele natiestaten die rijk zijn aan cultuur en historie. 
NIET DIT: De EU is een 25 jaar oude autoritaire, ondemocratische organisatie met corrupte, ongekozen eurocraten.

JA tegen Europa. NEE tegen de EU.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter2“)
(www.ejbron.wordpress.com)

31-03-2019 om 09:40 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poep

veiigheid verkeer

Pellenberg , 29 maart 2019
Eddy Elyn
Zavelstraat 21
3212 Pellenberg

...Meer weergeven
Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

30-03-2019 om 19:23 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkloos

Bekaert anders

Guy Seghers
13 uur
Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 14 mensen, lachende mensen, staande mensen, pak en binnen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen, tekst en buiten
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, bril en close-up
Pieter Auwaerts is met Sally Funk.

Ik citeer een vriend :

-quote-

“Maakte ik vandaag mee, kroop ook in mijn pen/toetsenbord

Bekaert Moen sluit voorgoed de deuren...

Beste klimaatspijbelaars, -freaks, -gekken, beste groen-stemmers, beste mensen die graag op de kar springen zonder te weten wie stuurt, mag ik u even meenemen naar de hedendaagse realiteit?

Ik was deze morgen aanwezig op de vestiging van Bekaert in Moen toen het bericht van dit sociaal bloedbad aan de oren kwam van de werknemers. Ik sprak er onder andere met de ingenieur die die fabriek in Petrovice hielp opstarten, eind de jaren 90...

Even de feiten:

-Bekaert in Moen produceert sinds jaar en dag 'Dramix', welbekend in de bouw en de betonwereld. Dramix is een staalvezel die, wanneer toegevoegd aan beton, het leggen van ijzernetten overbodig maakt. Op zich een dom stukje lichtgebogen staal van een goeie mm dik en een paar cm lang, met een knip aan beide uiteinden. 35.000 ton/jaar wordt er jaarlijks geproduceerd.

- De fabriek in Petrovice is actief sinds eind de jaren '90. De fabriek produceert jaarlijks 70.000 ton van die staalvezel. De man die ik sprak hielp de fabriek in Petrovice opstarten.

-Die staalvezel wordt gemaakt uit staaldraad die gemaakt wordt in de Bekaert-vestiging in Zwevegem. Onnodig om het hele productieproces online te zwieren. Maar, de procedure die de staaldraad omtovert in dramix veroorzaakt stof, véél stof. Volgens de Europese regels dient Bekaert te voldoen aan bepaalde milieuregels, zowel hier als in Tsjechië. Typisch Europa is weer dat de regels waaraan je moet voldoen volledig door de plaatselijke overheid geregeld worden.

-In Moen gebruikt men een soort zeep, die stof afgeeft. Dat stof verdwijnt in de afzuiging, die dat stof door filters blaast, waarna de gereinigde lucht terug in de open lucht terecht komt.

-In Petrovice worden de dramix-vezels echter getrokken in een loog, een soort vloeistof met zeep erin. Die loog bevat natuurlijk, net als het stof in Moen, een gedeelte metaaldeeltjes. Die loog is dus op zich water, vervuild met zeep en metaaldeeltjes.

-Door de verschillende Europese wetten mag de fabriek in Petrovice echter die onverdunde loog gewoon het plaatselijke beekje inkieperen, zonder enige filtering of toezicht van hogerhand.

-De afdeling in Moen betaalde tot op heden ettelijke miljoenen euro's voor de afzuiging/filtering van de lucht die vrijkomt bij de productie van dramix én de milieutaxen opgelegd door de regering. En terecht! De vervuiler betaalt en de kost wordt doorgerekend naar de eindgebruiker, oftewel jij en ik die een plateautje gieten voor een tuinhuis, je garage of een carport.

Wel ironisch he? Jullie willen (ook al weten jullie totaal niet hoeveel België, Belgen al extra betalen voor een properder milieu/beter klimaat) nóg meer taksen om 'het klimaat te redden'. 
Dat niks, maar dan ook totaal NIKS van dat geld ook maar toedraagt tot dat doel, daar gaan jullie onwetend aan voorbij...

Bekaert Moen sluit omdat de productie van 35.000 ton dramix tot meer dan één miljoen euro per jaar meer kost aan milieutaksen in België dan het produceren van het dubbele in Tsjechië.

Dubbel ironisch is dat de fabriek in Petrovice zovéél meer vervuiling/belasting van het milieu veroorzaakt dan de vestiging in België. Dit bovenop de hogere loonkost alhier en de -exuberante- stakingsbereidheid van de vakbonden, die van de minste mug een grote olifant maken...

Aan de vakbonden: hoe leggen jullie dát aan jullie leden uit?

Mee gaan staken met de groene, hypocriete klimaatspijbelaars en daardoor de druk om Bekaert Moen te sluiten immens verhogend in plaats van op te komen voor de arbeiders van de fabriek? Het zal natuurlijk weer 281 nieuwe doppers opleveren, extra kassakassa voor jullie...

Proficiat dus aan alle jankers voor uw bijdrage tot dit sociale bloedbad!”

Sally Funk

-unquote-

Eentje om over na te denken...
Delen mag.

 

29-03-2019 om 10:16 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wettige zelfverdediging

Je zelf verdedigen mag in Italië

Wie kan daar tegen zijn ?

Italië versoepelt recht op zelfverdediging.

Een bonus op die wet: strengere straffen voor inbrekers en andere criminelen (klein of groot).

Als men een inbreker neerschiet zal men niet langer veroordeelt kunnen worden wegens buitensporig geweld + biedt de wet gratis rechtsbijstand en advieskosten aan degenen die een inbreker verwonden of doden. M.a.w. legitieme zelfverdediging !

Het zal nog lang ... heel lang duren ... eer men er hier maar politiek zal over praten om zulke wet te maken.

Wordt er ingebroken in je huis en je vrouw of dochter wordt tijdens deze inbraak verkracht zul je hier een stoel moeten blijven nemen om gratis de verkrachting bij te wonen.  Want durf maar niet iets tegen die inbrekers te ondernemen want dan wordt jij veroordeelt wegens slagen en verwondingen.  Hoe noemt men dat dan :  meneer, mevrouw begrijp je dan niet dat je je eigen leven in gevaar bracht door te ageren ! 

Wie denkt dat het laatste ver gezocht is :  na een politiek .debat – jaaaren geleden – kreeg ik zulk antwoord van een politicus.  Mijn antwoord was toen dat ik na mijn reactie (inbrekers verwondt of dood ) aan mijn echtgenote zou vragen om met een gietijzeren pan me een bloedneus, een gebroken lip en bloedende neus  te slaan ; zo zou ik wettige zelfverdediging kunnen inroepen.  De politicus in kwestie draaide zich om en stuurde iemand uit zijn entourage om me te zeggen dat hij met mijn antwoord niet opgezet was.

Eddy  

  

29-03-2019 om 09:42 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid

vaccins : bah

Het vaccinatiebeleid lijkt een krampachtige poging te zijn om de controle te houden op de ouders die bezig zijn zich los te maken van blind vertrouwen.

Deze ouders willen hun kinderen niet langer laten vaccineren ‘omdat iemand zegt dat het moet, of dat het veilig, of noodzakelijk is’. En ze zijn niet bereid om alles maar te geloven omdat de persoon die het zegt een politicus is. Deze ouders verwachten juist van beleidsmakers en andere ‘pro-vaccinatoren’ dat die in staat zijn om hun uitspraken te onderbouwen met objectieve veiligheidsnormen, volledige cijfers en transparant wetenschappelijk bewijs. Maar tot op heden krijgen wij geen indicatie dat pro-vaccinatoren die stap kunnen, of willen zetten.

 

https://stichtingvaccinvrij.nl/nieuwe-vaccinatie-alliantie-moet-einde-maken-aan-dalende-vaccinatiegraad-een-reactie-vanuit-de-stichting-vaccinvrij/?utm_source=Nieuwsbrief&u 

  

29-03-2019 om 08:43 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo is het

Zo was het - zo is het -zo zam het altijd blijven met de NVA, OpenVld, CD&V , Groen, Spa: ze zorgen alleen voor zichzelf

Nathalie Zaman-Piot heeft een bericht gedeeld.
16 uur
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Vlaanderen

28-03-2019 om 17:04 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politiek

politiek en de rest 

Cohn-Bendit, fractieleider Groen! en N-VA: ‘ Sexualiteit 5-jarigen is fantastisch’

In een eerder artikel lieten we al weten hoe de Franse fractieleider van de extreem-linkse groene fractie in het Europees parlement, Daniël Cohn-Bendit, van een herdenkingsmoment voor de slachtoffers van de gek Breivik misbruik maakte om Jean-Marie Le Pen aan te vallen. Die sloeg vernietigend terug door Cohn-Bendit in alle openbaarheid te betitelen als ‘pedofiel’.

Een normaal mens zou tegen zo’n beschuldiging boos reageren, maar Cohn-Bendit weet wel waarom hij zwijgt. Hij heeft zijn pedofiele voorkeuren en praktijken ooit openlijk op TV toegegeven. Een Nederlandse vertaling van die beelden is nu ook op Youtube verschenen, zie hieronder. Goed om weten: Cohn-Bendit is ook de fractievoorzitter van Bart Staes (Groen!) en Frieda Brepoels (N-VA). Beide Vlaamse europese parlementsleden hebben er blijkbaar geen probleem mee, dat namens hen het woord gevoerd wordt door een pedofiel…

bron: react.be

28-03-2019 om 16:48 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bezoek en allerlei

Taart en koffie  - wijncentrum - Linden

 Linden:  groen licht voor wijncentrum

Bezoek gisteren.  Lekkere babbel bij taart en koffie.  En zoals steeds kwamen er allerlei gespreksonderwerpen naar voor.

En natuurlijk kwam ook het wijncentrum in Linden ter sprake.  En Eddy, wat denk je ... komt het er of niet. 

Antwoord:  Natuurlijk komt het er. Met de Francken aan het stuur geen twijfel mogelijk.  Achter zulke zaken staat hij voor 100 %  ... maar natuurlijk enkel voor diegene die het zich financieel kan permitteren. 

 En wat kunnen we vandaag in de krant lezen?  Dan toch groen Licht voor wijncentrum van Urbain Vandeurzen in Linden (aldus het artikel in de krant HLN).  En in het artikel staat dat burgemeester Theo Francken het wijncentrum een duurzame meerwaarde vindt.

 (NVDR blog : waarom denk je dat Francken opzettelijk gewacht heeft tot na de gemeentelijke verkiezingen om openlijk zijn goedkeuring te geven voor de bouw er van!  Ik durf er iets op te wedden dat zodra de eerste wijn er vloeit de heer Francken met zijn ganse ploeg NVA-kwispelstaarters en bij uitbreiding de ganse gemeenteraad eens gaat proeven).

Blijft de vraag wat de reden is waarom de heer Vandeurzen dat alles niet bouwde op zijn domein aan zijn kasteel.

 Ander onderwerp :  over het karakter van sommige mensen.  Het bezoek had problemen met de buren en ze verstonden niet hoe het mogelijk is dat men met zo’n rotkarakter door het leven kan.

 NVDR blog :  niks van aantrekken – zulke individuen zijn het niet waard dat je er maar één gedachte aan kwijtspeelt – laat hen gaarstoven in hun eigen geschaapt soepje – zulke creaturen vinden altijd wel iets anders uit om hun medemens te trachten de duivel aan te doen – manipulaties zijn hun grootste genot  - laat ze links liggen, ze zullen toch met iets nieuws afkomen – en C.en J.wat kun je zelf zeggen tegen zulke creaturen als je hen hoort zeggen dat bomen alleen in de hoogte groeien en niet via de wortels – ik hoop C. dat ge vooral foto’s genomen hebt, vóór en na –

Andere onderwerpen :  ziek zijn – naar een rusthuis gaan – bij opname in een ziekenhuis moet men geluk hebben om op het goede moment op de goeie dokter te vallen want anders houdt men toch maar alleen de zot met u – overlijdens, zopas nog één van onze buren wiens begrafenis nu donderdag zal gebeuren – verder: bewondering voor ons goed en professioneel aangelegd nieuw terras.

 Enz enz

Aangenaam zijn die bezoeken altijd

Eddy            

27-03-2019 om 10:29 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klimaat

Klimaatfraude

VN-wetenschapper geeft klimaatfraude toe

De VN-wetenschapper achter het IPCC-rapport over het smelten van de gletsjers dat laatst werd herroepen, geeft toe dat hij wist dat het rapport niet klopte. De wetenschapper, Dr. Murari Lal, zegt dit in een interview met de Britse krant The Mail on Sunday.

Lal zei dat hij de feitelijk onjuiste informatie in het rapport verwerkte om zo politici aan te zetten tot actie. "Het was van belang voor de regio, dus hadden we het idee dat we het erin moesten stoppen", zei Lal. Verschillende pogingen van wetenschappers de foutieve informatie te weren uit het rapport werden door Lal genegeerd.

Op basis van de rapporten van het VN-Klimaatpanel (IPCC) baseren regeringen hun klimaatbeleid.

Voodoo-wetenschap Vorige week was de voorzitter van het Klimaatpanel, Raj Pacahauri, genoodzaakt de claim uit het rapport terug te nemen dat in 2035 de gletsjers in het Himalayagebergte zouden zijn gesmolten.  Eerder noemde hij een wetenschappelijk rapport uit India dat stelde dat de VN-claim onhoudbaar was nog 'voodoo-wetenschap'.

Het Klimaatpanel kwam al eerder in problemen toen hackers documenten vrijgaven waaruit zou blijken dat het panel zich had gebaseerd op gemanipuleerde feiten.

27-03-2019 om 09:39 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maske maske toch armzalig

Wie denkt ze naar de mond te praten ?,  Voor een postje of ...

N-VA-parlementslid na groteske leugen over stemgedrag fijn gefileerd op sociale media

Door Bert Deckers

Vandaag stemde de EU-dictatuur een wet die ontegensprekelijk tot internetcensuur zal leiden, uiteraard volgens de bepalingen van de EU-bazen. Vanuit Vlaanderen zijn er twee partijen die tegen deze gekke wet stemden. Al zag één van beide partijen dat duidelijk anders en dat vinden we toch een beetje van een kleuterniveau getuigen. Lees even mee: "Vandaag […]

Lees meer over dit bericht

Bert Deckers | 26 maart 2019 om 20:28 | Tags: Anneleen Van Bossuyt, Europees Parlement, n-va | Categorieën:Nieuws | URL: https://wp.me/p153kh-bNn

Reageren

   Bekijk alle reacties

27-03-2019 om 08:43 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politiek

Oostenrijk zegt neen

Klimaatspijbelen verboden in Oostenrijk !

Nu nog een aanbeveling weldra een wet.   De Oostenrijkse minister van Onderwijs stuurde een aanbeveling naar de schooldirecties om geen klimaatdemonstraties tijdens de lesuren toe te laten.

 Ik zie het hier nog niet gebeuren.  Integendeel!  

 Angst  - en dat weten de politieke partijen hier te lande maar al te goed – is een psychologische brainwashing van de normaal nadenkende mens.  Bewust en zeker in tijden van verkiezingen kiezen zij er voor om de kar te springen van het klimaatwagonnetje van Groen.  Niet uit domheid maar deels uit hebzucht, geld maar vooral uit een niet te stillen honger naar macht.   Wat ze bewust niet vermelden is hun angst om deze klimaatdemonstraties te zien als een dreiging voor hun postjes die wel eens werkelijkheid zou kunnen worden. 

Wat we nu mee maken is gewoon een feit dat ze bang zijn dat de mensen hun klimaat oplossingen – die er in feite pas gekomen zijn tijdens deze demonstraties -  niets voorstellen en ze dus door de mand kunnen/zullen vallen.  Ze hopen dat hun kiezers pas merken als ze terug aan de macht gekomen zijn ze tijdens de verkiezingsstrijd  slechts met oplossingen afkwamen om hun onkunde ter zake te verdoezelen en om het plat te zeggen wat aan het aanklooien waren.

 Waar Groen en alle anderen het echte gevaar ontwijken is – mede geholpen door de media – dat ze ook de kinderen angst aan jagen met hun apocalyptische dreigementen en hun nep oplossingen.  Wat het nog erger maakt is dat ze bewust weten dat al die zogenaamde oplossingen de maatschappij economisch kapot dreigen te maken. Zonder echt iets te kunnen veranderen aan de milieuproblemen.

 

Eddy          

25-03-2019 om 13:16 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • labo vlees
  • tijd voor
  • wie beter
  • nog maar eens
  • van de Vloomingen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!