Een nieuwe wind
overtuiging
21-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het ABB

Het ABB


Gevraagd naar wat er al te gebeuren staat met wat er politiek zal gebeuren in verband met de Bierbeekse beslissing om de Panoramalaan en de K.Albertlaan af te sluiten op bepaalde uren het volgende.


Welk antwoord er ook komt van het ABB, het Bierbeekse schepencollege zal zich in de handen wrijven. Het is voor hen gewoon een win-win situatie waar ze zullen mee uitpakken naar de bewoners van Bierbeek toe. 


1 ) Als er door het ABB ( Agentschap Binnenlands Bestuur), na de klachten uit Lubbeek en Leuven, zou beslist worden dat Bierbeek mag door gaan met hun asociale beslissingen zal de Bierbeekse coalitie van burgemeester en schepen een eerste maal naar hun kiezers een triomfkreet laten horen.


2 ) Worden ze van het ABB verplicht hun beslissing te schrappen gaan ze naar hun kiezers toe met de mededeling dat ze hun best gedaan hebben en hun best zullen blijven doen om de mobiliteit in hun gemeente naar een hoger niveau te tillen.


Eddy

21-07-2019 om 10:11 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politiek

afsluiten straten


06-07-2019
politiek
Bierbeek
Alle verkozenen van CD&V, SPA en Groen werken aan een warm, sociaal en milieuvriendelijk beleid voor alle Bierbekenaren. Samen vooruit, wij hebben er zin in. Aldus burgemeester Johan Verhulst.
En dus besloten ze om van de Panoramalaan en de K.Albertlaan vergunningsstraten te maken. Om hun beslissing wat geloofwaardigheid te geven werd er door het bestuur van Bierbeek een infoavond dienaangaande gegeven. Om de bittere pil voor de behoeften van de inwoners van de aansluitende gemeenten wat te verzachten werd er een perimeter geschapen.
Die infoavond was één mislukt charme offensief. Eén grote politieke cinema. Met politieke trucjes van het zevende knoopsgat.
Het begon al bij het betreden van de zaal.
1 ) Iedereen kreeg een A4 tje in de hand met het verzoek een thema aan te duiden om vervolgens een vraag over het gekozen thema op te schrijven. Die blaadjes zouden later opgehaald worden, waarop onder de leiding van de schepene van mobiliteit (SPA) beslist zou worden welke vragen aan bod zouden komen. Zuivere tijdwinst.
2 ) De avond zou beginnen om 20 uur en eindigen om 22 uur. De aanwezigen moesten wel zo’n 15 minuten wachten want plotseling bleek er een panne aan de beeldvorming te zijn.
3 ) Zodra de presentatie van hun genomen beslissing voorbij was trachtte men dus de aanwezigen opnieuw te overhalen om hun vragen op te schrijven. Met de mededeling dat wellicht niet alle vragen die avond behandeld zouden kunnen worden.Indien een vraag niet aan bod kon komen zou het antwoord gegeven worden op het e-mailadres die de vraagsteller onderaan het blad mocht invullen. Het is pas toen een aanwezige op scherpe toon eiste dat de vragen ook mondeling moesten kunnen dat men overging tot verbale antwoorden.
4 ) De burgemeester wou ludiek overkomen! Bij de opmerking dat over het feit dat een kleinkind van de vraagsteller uit Kortrijk-Dutsel kilometers moest omrijden via de Diestse Steenweg om dan via de Tiense Steenweg zijn weg te kunnen vervolgen naar de Hoge School in Heverlee. vroeg de Bierbeekse burgemeester over hoeveel kilometers het ging. Een vraag beantwoorden met een vraag, typisch. Daarop vroeg de bejaarde vraagsteller of de burgemeester de volgende dag met hem wou meerijden om de kilometers op te schrijven. Het rond de pot draaien op deze opmerking van de heer Verhulst (CD&V) werd beantwoord door te stellen dat hij dus weigerde op deze uitnodiging in te gaan.
Om vijf voor tien mocht de laatste vraag gesteld worden.
Mobiliteit : Mobiliteit is een zaak die iedereen aanbelangt en niet enkel de bewoners van twee Bierbeekse straten, maar ook in en buiten de ingestelde perimeter alle burgers van andere gemeenten.
De voorgestelde alternatieven van die Bierbeekse clan bieden geen soelaas. Openbaar vervoer is een zaak van De Lijn, waarbij men dan nog uitgaat van een aanbodbeleid in plaats van vraaggestuurd beleid.
Steden en gemeenten hebben nood aan een plan waarin alle vervoersmodaliteiten evenwaardig en evenwichtig naast elkaar moeten bestaan. De vermindering van de capaciteit op bepaalde uren zal het probleem niet oplossen. Mensen zullen niet minder met de auto rijden.
Terug naar het wanbeleid van Bierbeek: verschillende onderdelen zijn gekopieerd uit de mobiliteits plannen van andere steden en gemeenten. Maar die plannen mogen niet zomaar op een kleine gemeente als Bierbeek of Lubbeek worden geënt. Herhaaldelijk werd er verwezen naar een overleg met de burgemeesters van Leuven en Lubbeek. Over inspraak en participatie van de bevolking geen woord. Maar een spektakelshow , het posten van brochures en een eigen website hierover nemen de slechte impact bij de mensen niet weg. Eens te meer blijken inspraak en participtie van de bevolking holle woorden voor de politici. De inwoners van alle gemeenten moeten hierin altijd eerst betrokken worden. Niet alleen die van twee straten waar dan nog een verkozene woont. Niet eerst beslissen en dan pas de burger inlichten.
Eddy

28-06-2019
politiek
Nogmaals Bierbeek
Woensdag 26 juni 2019, parochiezaal Pellenberg :
Startvergadering van de vereniging “Hart voor Pellenberg”.
Een goed gevulde zaal en de organisatie was voortreffelijk.
Als voornaamste agendapunt: het brainstormen over de eenzijdige beslissing van Bierbeek om de doorgang van de Panoramalaan en K.Albertlaan af te sluiten voor het woon-werk verkeer van andere personen dan die uit de directe omgeving.
De besluitvorming tot het komen van dergelijke onzin werd voornameijk gepusht door politieke patijen die zogezegd altijd bezig zijn over het klimaat en het milieu. Met name dus Groen en SPA.
En wat te denken over de houding bij de stemming van de oppositie. In plaats van de raadszaal te verlaten onthield de NVA-Bierbeek zich. Een onthouding wil gewoon zeggen “doe maar”. En dan de Open VLD met een memorabele “de timing is slecht gekozen” Deze partij wil het een jaartje uitstellen tot juni 2020.
De aanwezigen hadden een ondubbelzinnige reactie verwacht van de burgemeester maar kregen in plaats daarvan een weliswaar verhelderende maar minuten durende uitleg over de maatregelen die hij ondernam over het te verwachten extra verkeer die dat zou meebrengen in het traject Gellenberg-Dorpsstraat- Heide.
Zijn enige reactie op de onrust die was ontstaan bij de vooral Pellenbergse bevolking was regelrecht ondermaats : hij had aan de Gouverneur van Vlaams Brabant gevraagd om te bemiddelen. Er wel aan toevoegend dat de afsluiting van beide straten het best wordt ingetrokken.
Men kan zich ook verdiepen over de uitspraak van burgemeester Theo Francken als zou de behandeling van de vergunningen enz voor de Bierbeekse administratie gemakkelijk zijn. Hoelang zal het echter duren om de verwerking van die administratie door te geven aan een externe partner?
Geachte heer burgemeester. Heel wat van de burgers van Lubbeek, Linden, Pellenberg en Binkom zijn begaan met hun gemeente en zijn bereid om mee te werken aan de verdere uitbouw ervan. Maar de liefde kan niet van één kant komen. Zoveel is duidelijk. De praktijk geeft echter een ander beeld te zien over het gebrek aan participatie en inspraak vanuit het Lubbeekse bestuur. Eén van de peilers is nochtans meer betrokkenheid van de burgers bij het beleid.
Een voorbeeldje:
Op het einde van die startvergadering vroeg ik waarom ik geen antwoord kreeg van het” college van schepen en burgemeester “over de klachtbrief die ik hen deed toekomen hoorde ik je tegen de mensen die aan dezelfde tafel zaten zeggen dat je dit bericht amper een week daarvoor gekregen had. Oeps, ook een burgemeester kan zich vergissen .. natuurlijk. Het “College van schepen en burgemeester” kreeg deze e-mails toegestuurd op 15 juni 2019 om 13.47. 26 min 15 is nog altijd 11. Diezelfde avond kreeg ik volgend bericht van u binnen: Geachte, ik had deze mail gelezen, bij deze laat ik dat weten. Bericht verstuurd vanaf iPhone op woensdag 26 juni om 21 uur51.
In oktober 2018 verspreidde ik een bezwaarschrift over deze zaak. Waarom moest ik dan, als inwoner van Pellenberg en initiatiefnemer van het posten van een bezwaarschrift dienaangaande het antwoord van de in 2018 Lubbeekse waarnemend burgemeester enkel lezen op de fb van de Bierbeekse initiatiefnemer.
Eddy
10-07-2019
Bierbeek
En dan maar foert zeggen tegen de politiek
Wakker geschud door de vele reacties ?
Burgemeester Theo Francken dient klacht in tegen ANPR-camera bierbeek (aldus de titel uit HLN van 10/07/2019).
Uiteraard zijn wij opgetogen dat er vanuit het Lubbeekse schepencollege reactie komt. Beter laat dan nooit.
Op de startvergadering van de vereniging “Hart voor Pellenberg” op woensdag 26 juni 2019 klonk het anders en trachtte hij de gemoederen van de aanwezigen te sussen met de mededeling dat hij aan de Gouverneur van Vlaams-Brabant gevraagd had om te bemiddelen. Er wel aan toevoegend dat de afsluiting van beide Bierbeekse straten het best wordt ingetrokken.
Nogmaals: wij zijn verheugd dat zijn reactie er nu is en dat er dank zij hem toch enig nieuws komt over deze zaak in de media. Nochtans kon men op de facebook van de Bierbeeks-Lovenjoelse initiatiefnemer N.L. enige tijd geleden lezen dat er via internet bij de 5.000 ondertekenaars waren tegen de beslissing van het Bierbeekse bestuur. M.a.w.: den Theo piept en de media springt er op. De rest wordt doordgezwegen of misschien slechts terzijde genoemd. Voor zover de geloofwaardigheid van de kranten en tv.: 0,0.
Betrokkenheid, inspraak of participatie van de inwoners van Lubbeek blijft dus onbespreekbaar. Een voorbeeld: in oktober 2018 verspreidde ik een bezwaarschrift over deze zaak. Met opsturen ervan naar het Lubbeekse college van burgemeester en schepen. Het antwoord van de toen waarnemend burgemeester was enkel te lezen op de FB van de bovenvernoemde N.L.. Hieronder dan de letterlijke tekst van haar antwoord:
T.Beste mensen, even verduidelijking wat we als bestuur Lubbeek vinden: we hebben in onze politiezone een ANPR cameraplan klaar voor politioneel werk (diefstal bstrijding bv) en dit kan aangevuld worden met camera’s voor snelheidscontroles en controles van zwaar vervoer (of ze lokaal zijn ja of nee). Dat zou het tekort van manschappen voor de handhaving oplossen want dan is er continue control. Toevallig is de eerste as waarop we verbod op doorgaand vervoer hebben ingesteld wel de as Plein/Kapelstraat/Ganzendries dus de as in Pellenberg omdat we weten dat er een probleem is... Wat de situatie nu is : we hebben aan agentschap binnenlands bestuur gevraagd of de Bierbeekse vraag wel wettelijk is ... of je zo maar de straat kan verbieden op basis van woonplaats . De situatie met de Panoramalaan is immers heel anders dan bv plaatselijk verkeer in een afgesloten wwonerf. De Panoramalaan is de laatste connestie mat de Tiensesteenweg. We gaan dus als bestuur zeker niet akkoord met het voorstel van Bierbeek! Ik denk dat het ANPR cameraplan een goed idee is en de (eware) investering waard: voor politoneel werk en snelheidshandhaving, maar niet om wegn af te sluiten.
Dit is de letterlijke tekst.
Maar wat heeft dat nu te maken met communicatie en dossierkennis?
Op woensdag 26 juni 2019 kon den Theo geen antwoord geven over deze brief en de inhoud.
Eddy :

20-07-2019 om 07:52 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid

vaccins , eigen mening 


Een leuk gesprek gehad met een vroegere leerkracht. Over van alles en nog wat. O.a. over vaccins.


Iedereen heeft het recht op een eigen mening daarover, begon ik. En men mag niemand zijn mening over het al of niet laten inspuiten ervan verplichten.


Stel je even voor vroeg ik : ons jongste kleinkind is momenteel op kamp met de scouts. Met 26 in haar categorie. Er word gevraagd waarom ons kleinkind niet gevaccineerd is en die andere 25 wel. Zo kon ze de andere kinderen besmetten was de stelling die ik kreeg. Wel, wel ... dus vroeg ik op mijn beurt aan de vraagstelster van de groep : als de vaccins echt zo goed zijn als men beweert .. hoe kan dan in godsnaam ons kleinkind de anderen besmetten?
Eddy

18-07-2019 om 09:16 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politiek

Laf laffer lafst


Het nieuws in de media :


Een nieuwe bocht van De Wever (NVA) - wie hem nu nog geloofwaardig acht ... ???


Nu wil hij plots een btw-verlaging - van 21 naar 6 % - een verlaging waar hij vroeger altijd tegen was.


Reden : hij wil met (minstens) één van de verliezers van de voorbije verkiezingen een regering vormen, met name de SPA.
Met andere woorden : hij smijt andermaal de Vlamingen op de schroothoop.


Wie zei ook weer dat de NVA de nieuwe CD&V is? Dat is niet zo ... de NVA springt over de CD&V wat betreft bochtenwerk. Erger dan destijds de V.U.


Eddy

18-07-2019 om 08:49 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veiligheid

NVA wil opnieuw geldautomaten in de warenhuizen?  

N-VA wil opnieuw geldautomaten in supermarkten


Volkomen overbodig en een gevaar voor de veiligheid van personeel en mensen die hun boodschappen doen.


Jaren geleden was er op de luchthaven Zaventem geen geldautomaat te vinden. Men ging er dus één installeren. Rechtover ons wisselkantoor. De directie van onze bank bleek akkoord te gaan dat het vullen of bijvullen van de automaat door het personeel van het wisselkantoor kon gebeuren.

Er ontstond op het hoofdkantoor in Brussel enige animo omdat ik als verantwoordelijke van het wisselkantoor weigerde deze handeling te doen. Te gevaarlijk.

Er kwam een delegatie van uit Brussel om te kijken naar de argumenten over de veiligheid om dat te doen. Een directielid en een afvaardiging van het syndicaat tekenden present. Het directielid probeerde nog om me te overhalen met de mededeling dat het een beveiligde geldkoffer zou zijn met een een handboei aan de pols. We moesten dus met een duidelijke zichtbare geldkoffer, zonder begeleiding, naar die automaat lopen. De deur van de plaats waar de automaat moest blijven open staan. Er was amper plaats want de deur van die plaats moest open blijven om de automaat te vullen, zichtbaar voor iedereen. Omdat het directielid vervelend deed toen ik hem vroeg of hij wel de één of andere beveiligingswet gelezen had deed ik de deur van het wisselkantoor dicht, gaf hem een koffer in de hand en stelde voor of hij zich daadwerkelijk wou overtuigen van mijn argumenten. Zonder boe of ba vertrok de delegatie. Daarop werd enkele dagen later de automaat gevuld door personeel van een erkende firma: twee mensen en allebei gewapend. Achteraf wou dat directielid nooit meer met mij praten maar daar trok ik mij niks van aan. Het leven van het personeel van het kantoor was veel meer waard dan een machine te gaan vullen met geld.
Eddy

16-07-2019 om 09:59 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kwaadaardigheid

dommigheid primeert bij zulke individuen


Op verzoek : over kwaadaardigheid


Individuen die gebruik maken van hun kwaadaardigheid zijn gewoon machtszoekers die hun persoonlijke tekortkomingen trachten te overwinnen door anderen te overheersen.


Hun vermeend psychisch overwicht trachten ze te gebruiken om onschuldige mensen door middel van manipulaties en andere kwalijke zaken te kwetsen. 


In feite zijn ze het stereotype van wat men in andere tijden zwarte heksen noemde.

Hedendaagse beschrijvingen van zulke psychopaten geven een beeld van individuen met een al dan niet geringe opleiding waarbij egocentrischme hun hoogste goed is.

Met hun denkwijze van dommigheid creeën ze een sfeer van onleefbare situaties zonder echter die onleefbaarheid te willen of te kunnen oplossen. Hun techniek is om controle te krijgen over de omgeving.


Ze proberen bewust hun slachtoffers zoveel angst aan te jagen dat hun prooi - meestal mensen uit de onmiddeljke omgeving - er geestelijk door beschadigd kan worden. Lukt hen dat niet dan vallen ze zelf in wat het spreekwoord "wie een gat graaft voor een ander..." duidelijk maakt. En beseffen ze dat niet en blijven ze verder doen in hun neergang van ambivalente houdingen ten aanzien van hun werk komen ze meer en meer terecht in een straatje zonder eind. Ze balen als het resultaat van hun kwaadaardige motieven en bedoelingen niet het door hen gewenste resultaat halen.
Eddy

15-07-2019 om 17:23 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid

gezond verstand

Mazelen
Een tweede discussie die nu is ontstaan betreft kinderen die niet tegen mazelen zijn gevaccineerd.

Zij zouden een gevaar vormen voor hun gevaccineerde klasgenootjes. Dát nu is absolute nonsens.

Ten eerste lopen die gevaccineerden in principe geen risico, want ze zijn gevaccineerd.

Ten tweede verloopt mazelen bij 999 van de 1000 kinderen onschuldig.

 

bron:  wanttoknow.com

15-07-2019 om 12:36 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid

bron:  wanttoknow.com

15-07-2019 om 12:31 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid

Een gezond van verstand zijnde huisarts die aan zijn patiënten denkt en niet aan geldgewin 

 

Vaccinaties: de oprechte mening van deze huisarts..!


Geld en macht triggeren ‘gewone mensen’ in de farmaceutische industrie om zich te gaan gedragen als witte-boorden-criminelen! Resultaat is het vertrappen van menselijke waardigheid en het creëren van ernstige chronische immuunsysteem-aandoeningen..

Wij kwamen deze column tegen van dr. Van Wijk in het weekblad ‘De Uitgeester’. Naar zijn zeggen, is de hele vaccinatie-materie niet zo helder als de Rijksoverheid ons wil overtuigen. En voor Van Wijk is het vooral de farmaceutische industrie die een zeer bedenkelijke rol speelt, in het aanjagen van de aankopen van vaccins. Lees zijn keurig afgewogen column en laat je niet opjagen en opjennen, door de marionetten van de farmaceutische industrie, die hun werk doen voor deze clubs. Zoals de door de jongens van Big Pharma in de watten gelegde medici, die het spreekwoord kracht bij zetten: “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt..”

En waar deze huisarts natuurlijk nog niet van op de hoogte is, is de heftige discussie die de kop opsteekt, over de ENORME VLOEDGOLF VAN AUTO-IMMUUNZIEKTEN onder kinderen en jonge volwassenen. De oorzaak is voor veel medici en medische wetenschappers heel duidelijk.. Het overvloedig geven van vaccins aan kinderen, peuters en baby’s, van wie het auto-immuunsysteem nog niet of nauwelijks is ontwikkeld. De oplawaai die het lichaam van deze mensen krijgt, wanneer op heftige schaal vaccins worden ingespoten, is kennelijk voldoende de immuunsystemen van deze jongen mensen voor hun leven van slag te brengen.

15-07-2019 om 12:24 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • labo vlees
  • tijd voor
  • wie beter
  • nog maar eens
  • van de Vloomingen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!