Een nieuwe wind
overtuiging
06-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politiek

VL of fed

Politiek kan toch simpel zijn voor diegenen die tussen de regels kunnen lezen van wat er allemaal geschreven staat.
Het ging vroeger al over de postjes ... het gaat er nu ook over.
Waarom wordt er geaarzeld om een Vlaamse regering te vormen? Eenvoudig : het sleutelwoord is Theo Francken.
Het is wachten op wat er gebeurt in de federale barak. Niets weggelegd voor de heer Francken op dat gebied ? Geen nood ... dan kan hij nog altijd terecht in de Vlaamse regering.
Een paar maal reeds liet hij de goegemeente weten dat hij graag op migratie (federaal) zou blijven. Op Vlaams niveau een postje als minister van onderwijs ? Dan moet men wel rekening houden met de CD&V en ... waarom niet, ook de Open VLD. Als het minister van onderwijs wordt verwachten vele mensen dat hij die stal gaat uitmesten.
Dicht ik hem te veel invloed toe met wat ik hierboven schrijf? Kan zijn ... maar wat ook; De Wever zal rekening moeten houden met zijn aspiraties.


Eddy

06-09-2019 om 10:01 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid

gezonde politiek


AED toestellen in alle landen, uiterlijk in 2025


Samenvatting over AED-toestellen in Lubbeek : boek "De kracht van de Overtuiging".


De verklaring van raadslid Eddy Elyn mondde uit in het nu volgend besluit van de gemeenteraad :


Gelet op de Nieuwe Gemeentewet;


Gelet op het Gemeentedecreet;


Overwegende dat naar aanleiding van het antwoord op de schriftelijke vraag van raadslid Eddy Elyn van 16/07/11 werd medegedeeld dat geen AED toestel in hemeentelijke accomodaties ter beschikking staat, dit voorstel te agenderen.
Gelet op de wet van 12 juni 2006 dat het bedienen van "automatische externe defibrillatoren" toelaat.


Gelet op het Koninklijk Besluit van 21 april 2007 houdende veiligheids- en andere voorwaarden inzake een automatische defibrillator gebruikt in het kader van een reanimatie.


Overwegende dat het belangrijk is voor de volksgezondheid van de inwoners van (het) grondgebied Lubbeek, dat op strategische en publiek toegankelijke plaatsen, AED-toestellen worden geplaatst ten einde de overlevingskans van mensen die een hartstilstand krijgen drastisch te verhogen.


Besluit :


Artikel 1. Er wordt minstens in elke deelgemeente op een strategische publieke plaats een draagbare automatische defibrillator van categorie 1 geplaatst en aldus permanent ter beschikking gesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.


Artikel 2. Er xwordt gezorgd voor de nodige opleidingen van bepaalde personen, zijnde zowel gewone burgers als gemeentepersoneel, waarbij deze laatste groep zo'n 20% mag bedragen van de opgeleide personen.


Artikel 3. Via de informatiekanalen waarover de gemeente beschikt worden de bevolking en de gemeentelijke administraties regelmatig in kennis gesteld van de beschikbaarheid en de locatie van deze toestellen, alsook van de opleidingsmogelijkheden die bestaan inzake reanimatie en het gebruik van AED.
Artikel 4. Naar grote bedrijven en instellingen in onze gemeente toe wordt een sensibiliseringscampagne gevoerd om een AED-toestel te plaatsen en de nodige personbeelsleden ervoor op te leiden.

Artikel 5. Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van dit besluit en met het voorzien van de nodige butgettaire middelen.
Van de 23 aanwezige aanwezige gemeenteraadsleden stemden er 22 voor dit besluit.

 Eén onthield zich, de voorzitter van de raad: Ann De Martelaer ( Groen). Er waren dus geen tegenstemmers


Niet vermeld in het besluit maar toch vermeldenswaardig : Eddy Elyn haalde dus zijn slag thuis.
Eddy

05-09-2019 om 15:17 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politiek

snugger zijn ze niet


Merkwaaardig is het niet.

Als je hier in Lubbeek iets over de NVA zegt krijg je alleen maar bagger over je heen met alleen maar kritiek op je persoon ... nooit echter op de inhoud. Het zijn dan ook afbrekers met geen enkel besef van iets inhoudelijks.


Zo werd ik reeds uitgemaakt voor ezel, full of shit, een onbenul enz enz. Inhoudelijke reacties heb ik echter nog niet gekregen ... wat veel zegt natuurlijk. Ze zijn gewoon bang dat als ze gaan zoeken - en om dan hun eigen vragen, gezonde verstand en intuïtie weten te gebruiken als leidraad - ze onherroepelijk terecht komen bij een andere werkelijkheid. Maar die werkelijkheid ontvluchten ze liever, zich koesterend in hun eigen coconentje.
Eddy

04-09-2019 om 10:14 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politiek

Lubbeek Leeft


Lubbeel Leeft
De voorbije week kreeg iedereen het blaadje van de Lubbeekse partij "Lubbeek Leeft" in de postbus.
Het belangrijkste kon men er echter niet in lezen. Zoals het waarom mevrouw L.V. haar plaats in de gemeenteraad doorgaf aan een ander bestuurslid van LL. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Zowel persoonlijke als commercieel-politieke.


Opvallend is het wel. We kunnen niet anders dan het op het politieke houden. Daarom grijpen we terug naar de periode juist voor de voorbije gemeentelijke periode. Het viel meerdere mensen op dat er plotseling levensgrote affiches hingen met de foto 's van de burgemeester T.F. op de bouwverwerven van de grootste Lubbeekse bouwonderneming. Velen voelen zich af of de NVA LL opgeslropt heeft vermits mevrouw LV de echtgenote is van de eigenaar van die bouwmaatschappij.

Amper enige tijd geleden kwam diezelfde T.F. opnieuw in het nieuws dat diezelfde bouwmaatschappij een grote hulp was bij het aannemen van mensen van buitenlandse origines. Personen die ze dan nog moesten opleiden tot metser.

Wat heeft dat te maken met die ontslagname kan men zich afvragen. Dat is heel simpel. Lubbeek heeft nood aan of is van de hogere instanties verplicht tot het bouwen van meerdere sociale woningen. Er wordt zelfs gesproken van zo'n gebouwen met 5 verdiepingen achter het bouwmaterialen bedrijf van V. in het centrum van Lubbeek. Als deze bouwmaatschappij dus een aanvraag doet om deze bouwwerken te doen moet er gestemd worden in de gemeenteraad. En dan kan mevrouw LV. niet meestemmen wegens belangenvermenging. Dus bestonden er twee oplossingen: ofwel tijdens de stemming de raadszaal verlaten of je plaats afstaan aan een andere persoon.


Voor het tweede waarom vraag ik de lezer om nogmaals de berichtgeving van LL ter hand te nemen. En de foto op de tweede blz te bekijken. De vierde persoon van links te beginnen is de persoon die op woensdag 26 juni 2019 als stichter de start- vergadering van de vereniging "Hart voor Pellenberg" inleidde'. Op uitnodiging kwam burgemeester TF er uitleg geven over de houding van de Lubbeekse beleidsploeg.
Het artikel in het blaadje van LL is op zeer actieve wijze misvattingen verspreiden over de echte oorzaak van de ontstane heisa. Het ging de aanwezigen op de info-avonden vooral over het verbod om te rijden tussen 7 en 9 en tussen 16 en 18 uur.
Uit die tekst en ik citeer : "De komst van een ANPR-camera in de Panoramallan is nu wel van de baan, onder andere dankzij de heisa die de inwoners 'met eenhart voor Pellenberg' maakten. Verder maakte de tekst gewag van het feit dat het bestuur het geweer van schouder veranderde onderr druk van de actiegroep uit Pellenberg.
Vele mensen die al van oktober 2018 bezig waren met deze zaak voelen zich nu op de tenen getrapt en zijn niet akkoord met de poilitieke recuperatie ervan door LL.
Het onderstaande werd verspreidt op  31 /07/2019 door de de personen die reeds bezig waren sind oktober 2018 en niet sinds 26 juni 20419 .  Eerdere berichten werden ook verdeeld sinds 2018.

:  Lubbeek , Leuven , Bierbeek , laat u niet in slaap wiegen   (Pellenberg  - 31 juli 2019 )
Minister Homans besloot om redenen van de schendingen van het algemeen belang en van het zorgvuldigheidsbeginsel  de beslissingen van het Bierbeeks bestuur tot het plaatsen van een ANPR camera en het verlenen van vergunningen voor doorgang op het traject Panoramalaan/K.Albertlaan te vernietigen.
Om tot een gedragen oplossing te komen gaf ze de gouverneur van Vlaams Brabant de opdracht te bemiddelen tussen de drie gemeenten. Het besluit van minister Homans bracht alles in een stroomversnelling.
Zo ver zo goed ... Tot amper één dag later er door de betrokken partijen bijna niet of nauwelijks nog gepraat werd over de hoofdoorzaak waarom er zoveel heisa op de sociale media plaats vond. Namelijk het sluiten - tenzij via vergunningen -  van het doorgaand verkeer tussen 7 en 9 uur en tussen 16 en 18 uur.
De diensten van de gouverneur reageerden snel en de burgemeesters van Lubbeek, Leuven en  Bierbeek kwamen bijeen op 30 juli 2019. Na dit gesprek werd er een gezamenlijk communiqué verspreidt.
Uit dit communiqué kan men duidelijk de neiging tot recuperatie halen van de onderscheidene politieke partijen die rond de provincietafel zaten. Gewoon om het laken naar zich toe te trekken. Zo inherent aan het politieke gedoe.  Onderhandelbare standpunten worden platgewalst tot compromisteksten.  Geen helder, beeldend taalgebruik meer gebracht met de nodige overtuigingskracht. Via politieke taal het wegmoffelen van het echte probleem.
Zit er een verborgen bedoeling achter waarom men van bovenvernoemde straten geen doorgangsstraten meer maakt maar wel sluipstraten. De twee uitdrukkingen hebben immers een andere betekenis.  Politieke taal dus. 
Dat er tot de tussenkomst van mevrouw Homans amper iets bewoog bewijst het onderstaande:.  -  sedert begin oktober 2018 zijn er enkele mensen bezig om de besluiten van de Bierbeekse  beleidsploeg aan te klagen.  Buiten de uitgedeelde bezwaarschriften (met succes) en meerdere petities werden er tot op 26/05/2019 er op de sociale media 4.347 handtekeningen verzameld. Ook over het feit dat Bierbeek reeds met een firma een contract tekende om de administratie te doen van de ANPR camera's zwijgt men.  Verloren geld ???  En zo kwam er een oud poliiek zeer naar boven :  de communicatie naar en de inspraak van de bevolking. En niet alleen Lubbeek lijdt aan die ziekte..!
De onmiddellijke concrete maatregelen :  een uniform verbodsbording van +3.5 ton. Een verhoogd politietoezicht op snelheid. Mogelijke installatie van verkeerslichten.

Wij willen benadrukken dat als er enige misvattingen in bovenstaand bericht te vinden zijn wij bereidt zijn deze te verwijderen.

Burgers  wees alert !
V.U. :  Eddy Elyn - Zavelstraat 21  Pellenberg -  e-mail; eddy.elyn@telenet.be

De vereiniging “ hart voor Pellenberg” werd pas opgericht op 26 juni 2019.

02-09-2019 om 11:05 geschreven door opmerkzaam

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • labo vlees
  • tijd voor
  • wie beter
  • nog maar eens
  • van de Vloomingen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!