BLAYLOCK: GEZICHTSMASKERS VORMEN ERNSTIGE RISICO’S VOOR DE GEZONDHEID!

DOOR EEN MASKER TE DRAGEN, ZULLEN DE UITGEADEMDE VIRUSSEN NIET KUNNEN ONTSNAPPEN EN ZULLEN ZE ZICH CONCENTREREN IN DE NEUSHOLTES, DE REUKZENUWEN BINNENDRINGEN EN NAAR DE HERSENEN REIZEN.RUSSELL BLAYLOCK, MD

Dr. Russell Blaylock waarschuwt dat gezichtsmaskers niet alleen de gezonde mensen niet beschermen tegen ziek worden, maar dat ze ook ernstige gezondheidsrisico’s voor de drager opleveren. Waar het op neerkomt is dat als u niet ziek bent, u geen gezichtsmasker moet dragen.

Nu bedrijven weer opengaan, eisen veel klanten dat klanten en werknemers een gezichtsmasker dragen. Costco laat bijvoorbeeld geen winkelend publiek de winkel binnen zonder een gezichtsmasker te dragen. Veel werkgevers eisen dat alle werknemers tijdens het werk een gezichtsmasker dragen. In sommige jurisdicties moeten alle burgers een gezichtsmasker dragen als ze zich buitenshuis bevinden. ⁃ TN-editor.

Met de komst van de zogenaamde COVID-19-pandemie hebben we een aantal medische praktijken gezien die weinig of geen wetenschappelijke ondersteuning hebben om de verspreiding van deze infectie terug te dringen. Een van deze maatregelen is het dragen van gezichtsmaskers, ofwel een chirurgisch masker, een bandana of een N95-ademhalingsmasker. Toen deze pandemie begon en we weinig wisten van het virus zelf of zijn epidemiologische gedrag, werd aangenomen dat het zich, in termen van verspreiding onder gemeenschappen, zou gedragen als andere respiratoire virussen. Na intensieve studie van dit virus en zijn gedrag heeft zich weinig aangediend om deze perceptie te veranderen.

Dit is enigszins een ongebruikelijk virus omdat voor de overgrote meerderheid van de mensen die met het virus zijn geïnfecteerd, men ofwel geen ziekte (asymptomatisch) of zeer weinig ziekte ervaart. Slechts een zeer klein aantal mensen loopt het risico op een mogelijk ernstige uitkomst van de infectie – voornamelijk degenen met onderliggende ernstige medische aandoeningen in combinatie met gevorderde leeftijd en kwetsbaarheid, mensen met immuuncompromitterende aandoeningen en verpleeghuispatiënten tegen het einde van hun leven. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het behandelingsprotocol dat door het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) aan behandelende artsen is verstrekt, voornamelijk intubatie en het gebruik van een beademingsapparaat (beademingsapparaat), aanzienlijk heeft bijgedragen aan het hoge sterftecijfer bij deze geselecteerde personen.

Wat betreft de wetenschappelijke ondersteuning voor het gebruik van gezichtsmaskers, concludeerde een recent zorgvuldig onderzoek van de literatuur, waarin 17 van de beste onderzoeken werden geanalyseerd, dat: “Geen van de onderzoeken een sluitend verband aantoonde tussen het gebruik van masker / ademhalingstoestel en bescherming tegen influenza-infectie. ” 1    Houd er rekening mee dat er geen studies zijn gedaan om aan te tonen dat een stoffen masker of het N95-masker enig effect heeft op de overdracht van het COVID-19-virus. Eventuele aanbevelingen moeten daarom gebaseerd zijn op onderzoeken naar de overdracht van influenzavirus. En, zoals u hebt gezien, is er geen sluitend bewijs van hun efficiëntie bij het beheersen van de overdracht van griepvirus.

Verschillende onderzoeken hebben inderdaad aanzienlijke problemen gevonden bij het dragen van een dergelijk masker. Dit kan variëren van hoofdpijn tot verhoogde luchtwegweerstand, ophoping van kooldioxide, tot hypoxie en zelfs tot ernstige levensbedreigende complicaties.

Er is nog een ander gevaar aan het dagelijks dragen van deze maskers, vooral als ze meerdere uren worden gedragen. Wanneer een persoon is geïnfecteerd met een respiratoir virus, zullen ze bij elke ademhaling een deel van het virus verdrijven. Als ze een masker dragen, vooral een N95-masker of een ander nauwsluitend masker, zullen ze de virussen constant opnieuw inademen, waardoor de concentratie van het virus in de longen en de neusholtes toeneemt. We weten dat mensen met de ergste reacties op het coronavirus al vroeg de hoogste concentraties van het virus hebben. En dit leidt tot de dodelijke cytokinestorm in een geselecteerd aantal.

Het wordt nog angstaanjagender. Nieuwer bewijs suggereert dat het virus in sommige gevallen de hersenen kan binnendringen. 11,12 In de meeste gevallen komt het de hersenen binnen via de reukzenuwen (reukzenuwen), die rechtstreeks in verbinding staan ​​met het gebied van de hersenen dat zich bezighoudt met recent geheugen en geheugenconsolidatie. Door een masker te dragen, zullen de uitgeademde virussen niet kunnen ontsnappen en zullen ze zich concentreren in de neusholtes, de reukzenuwen binnendringen en naar de hersenen reizen. 13

Er is een verschil tussen het N95-ademhalingsmasker en het chirurgische masker (stoffen of papieren masker) in termen van bijwerkingen. Het N95-masker, dat 95% van de deeltjes met een mediane diameter> 0,3 µm 2 filtert , omdat het de ademhalingsuitwisseling (ademhaling) in grotere mate belemmert dan een zacht masker, en wordt vaker geassocieerd met hoofdpijn. 

Ze ontdekten dat ongeveer een derde van de werknemers hoofdpijn kreeg bij het gebruik van het masker, de meesten reeds bestaande hoofdpijn hadden die verergerde door het dragen van het masker, en 60% had pijnstillers nodig voor verlichting. Wat betreft de oorzaak van de hoofdpijn, hoewel riemen en druk van het masker oorzakelijk kunnen zijn, wijst het grootste deel van het bewijs in de richting van hypoxie en / of hypercapnie als oorzaak. Dat wil zeggen, een afname van de bloedoxygenatie (hypoxie) of een verhoging van het C02-gehalte in het bloed (hypercapnie). Het is bekend dat het N95-masker, indien het urenlang wordt gedragen, de zuurstofvoorziening in het bloed met wel 20% kan verminderen, wat kan leiden tot bewustzijnsverlies, zoals is gebeurd met de ongelukkige man die alleen rondreed in zijn auto met een N95-masker hem flauwvallen, en zijn auto crashen en verwondingen oplopen. Ik ben er zeker van dat we verschillende gevallen hebben waarbij oudere personen of iemand met een slechte longfunctie flauwvalt en hun hoofd raakt. Dit kan natuurlijk tot de dood leiden.

Helaas vertelt niemand de kwetsbare ouderen en mensen met longziekten, zoals COPD, emfyseem of longfibrose, over deze gevaren bij het dragen van een gezichtsmasker van welke aard dan ook – wat een ernstige verslechtering van de longfunctie kan veroorzaken. Dit omvat ook longkankerpatiënten en mensen die een longoperatie hebben ondergaan, vooral bij gedeeltelijke resectie of zelfs het verwijderen van een hele long.

Men moet degenen die ervoor hebben gekozen om geen masker te dragen, niet aanvallen en beledigen, aangezien deze studies aantonen dat dit een verstandige keuze is!

Referenties:

  1. bin-Reza F et al. Het gebruik van masker en ademhalingsmaskers om overdracht van griep te voorkomen: een systematische review van het wetenschappelijk bewijs. Resp Virussen 2012; 6 (4): 257-67.
  2. Zhu JH et al. Effecten van langdurig dragen van N95-gasmasker en chirurgisch gezichtsmasker: een pilotstudie. J Lung Pulm Resp Res 2014: 4: 97-100.
  3. Ong JJY et al. Hoofdpijn in verband met persoonlijke beschermingsmiddelen – Een cross-sectioneel onderzoek onder eerstelijnsgezondheidswerkers tijdens COVID-19. Hoofdpijn 2020; 60 (5): 864-877.
  4. Bader A et al. Voorlopig rapport over door een chirurgisch masker veroorzaakte deoxygenatie tijdens een grote operatie. Neurocirugia 2008; 19: 12-126.
  5. Shehade H et al. Snijkant: Hypoxie-induceerbare factor-1 reguleert de Th1-functie negatief. J Immunol 2015; 195: 1372-1376.
  6. Westendorf AM et al. Hypoxie versterkt de immunosuppressie door de CD4 + effector-T-celfunctie te remmen en de Treg-activiteit te bevorderen. Cell Physiol Biochem 2017; 41: 1271-84.
  7. Sceneay J et al. Hypoxie-gedreven immunosuppressie draagt ​​bij aan de pre-metastatische niche. Oncoimmunologie 2013; 2: 1 e22355.
  8. Blaylock RL. Immunoexciterende mechanismen bij proliferatie van gliomen, invasie en incidentele metastasen. Surg Neurol Inter 2013; 4:15.
  9. Aggarwal BB. Nucler factor-kappaB: de vijand van binnen. Kankercel 2004; 6: 203-208.
  10. Savransky V et al. Chronische intermitterende hypoxie veroorzaakt atherosclerose. Am J Resp Crit Care Med 2007; 175: 1290-1297.
  11. Baig AM et al. Bewijs van het COVID-19-virus dat zich richt op het CZS: weefseldistributie, gastheer-virusinteractie en voorgestelde neurotrope mechanismen. ACS Chem Neurosci 2020; 11: 7: 995-998.
  12. Wu Y et al. Betrokkenheid van het zenuwstelsel na infectie met COVID-19 en andere coronavirussen. Brain Behavior, and Immunity, In druk.
  13. Perlman S et al. Verspreiding van een neurotroop murien coronavirus naar het CZS via de trigeminale en reukzenuwen. Virology 1989; 170: 556-560.