NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Ik schrijf hier over allerlei dingen. Dat kunnen interessante schrijfsels zijn, maar ook vrije meningsuitingen die over van alles kunnen gaan. Bezoekers kunnen er desgewenst op reageren.

We zijn de 17de week van 2018

free hits

Springkasteel huren? Woon je in de provincie Antwerpen? Klik dan op bovenstaande button om op de website te gaan kijken. Daar vind je alle info. Reserveer tijdig wanneer je een springkasteel wil huren.

Als er hoop is

Als er hoop is:
voor deze wereld, dan ligt die in kleine gebaren van menselijke vriendelijkheid.

bedankt voor je vriendschap

Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.

Gedachten

Waak over je gedachten,
ze worden je daden,
waak over je daden,
ze worden je karakter,
waak over je karakter,
het wordt je toekomst.

Archief per maand
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017

  Als je je geen dwaasheid
  kunt herinneren
  die je uit liefde hebt gedaan,
  dan heb je nooit echt liefgehad.

  Muzieknoten

  Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.

  Klik op de award om het blog te bezoeken.

  Eddy

  Ingrid

  Tinie & Ans

  Brabbeliaans

  Op zoek naar een springkasteel voor een feestje, klik dan op de bovenstaande link. Daar vind u alle informatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ooglapje

  OOGLAPJE.

  Als we het over een piraat hebben, dan stellen we ons die meestal voor als een man met een lapje voor een van zijn ogen. Waarschijnlijk waren er wel piraten die een lapje voor een verloren oog droegen, maar de echte reden waarom piraten een ooglap droegen, was gebrek aan licht. Toen er nog geen kunstlicht bestond, kon het immers vrij donker zijn op een schip. Wanneer piraten een donker schip binnendrongen, moesten hun ogen even wennen aan de duisternis en waren ze dus in het nadeel tenopzichte van de scheepslui die zich op het schip bevonden. Ze droegen dus een lap voor één oog om dat dat alvast te laten wennen aan de duisternis. Bij het binnentreden in een onverlichte scheepsruimte, hoefden ze dan enkel dat lapje van oog te verwisselen en konden ze meteen beter zien. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bedankt voor je vriendschap

  Echte vrienden zijn er altijd voor je en ze steunen je ook altijd. Echte vrienden houden van je zoals je bent en leven met je mee. Ze wensen je het beste en zijn niet jaloers. Ze weten wat je waard bent en laten je niet los, ook al heb je even een 'mindere' dag. Echte vrienden zijn oprecht en niet slechts 'gemaakt' lief. Echte vrienden leer je pas kennen als je iets ergs meemaakt en ze keihard nodig hebt. Echte vrienden moet je koesteren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zeewier

  ZEEWIER

  Reeds in de de 16e eeuw werd zeewier door Chinese kruidengeneeskundigen voorgeschreven aan mensen met een gezwollen schildklier. Twee eeuwen later begon men ook in Europa te gebruiken bij behandeling van  schildklierproblemen. Zeewier bevat immers veel jodium dat werkzaam is bij een traagwerkenden schildklier.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hittegolven die de mens niet kan overleven.

  Hittegolven die de mens niet kan overleven.

  Indiase man wandelt op de uitgedroogde bedding van het meer Ahmad Sar in Ahmedabad, in de Indiase deelstaat Gujarat. © getty.

  Wetenschappers waarschuwen dat de klimaatverandering in zuidelijk Azië voor hittegolven kan zorgen die de mens niet meer kan overleven. De hitte en vochtigheid zouden ervoor zorgen dat mensen sterven aan oververhitting. Noordelijk India, Bangladesh en zuidelijk Pakistan zouden het zwaarst getroffen worden. In die regio wonen anderhalf miljard mensen.

  Recent onderzoek heeft aangetoond dat een combinatie van hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad dodelijk kan zijn.

  Natteboltemperatuur
  Die combinatie wordt gemeten aan de hand van de zogenaamde natteboltemperatuur. Dat is de laagste temperatuur die een nat voorwerp, dat zich in een luchtstroom bevindt, krijgt ten gevolge van het verdampen van het aanklevende water. Wanneer de natteboltemperatuur tot 35 graden oploopt, kan het menselijk lichaam zich niet voldoende afkoelen om meer dan enkele uren te overleven.

  In het klimaat dat we vandaag kennen, komt de natteboltemperatuur zelden boven de 31 graden uit. Maar in 2015 werd de grenswaarde bijna bereikt in de Perzische Golf. Dat jaar zorgde de hitte voor naar schatting 3.500 doden in Pakistan en India.

  Grenzen van leefbaarheid
  Het nieuwe onderzoek toont aan dat zonder drastische verlaging van de uitstoot van broeikasgassen, extreme hittegolven zullen zorgen voor natteboltemperaturen tussen 31 en 34,2 graden. "Dat brengt ons op de drempel van de overleefbaarheid, en alles boven de 30 graden is heel ernstig", stelt professor Elfatih Eltahir van het MIT, de auteur van de studie.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Groenten begieten

  GROENTEN BEGIETEN

  Vooral kinderen en onervaren tuiniers begieten hun groenten graag en vaak. Bij ervaren ecologische moestuiniers werkt de compost in de grond als een reusachtige spons, die het water vasthoudt. Ook bedekken ze tussen de groenten hun bodem met grasmaaisel, stro enz... om de verdamping tegen te gaan.
  Dagelijks een beetje water geven maakt je groenten lui: dan blijven hun wortels oppervlakkig. Om de week of om de maand veel water geven doet je groenten diep wortelen en maakt ze sterker.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Als je de massa niet volgt....

  Wie de massa volgt,
  komt niet verder dan de massa.
  Wie zijn eigen weg volgt,
  komt nooit op plaatsen
  waar nog niemand is geweest.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het menselijk hart

    HET MENSELIJK HART.

  Het menselijk hart heeft vetstof nodig als brandstof, gezonde vetten waliswaar!
  Eten we voldoende gezonde vetten, dan zal ons lichaam 'gevaarlijke' vetten maken uit de suikers die we opnemen.
  In heel wat voorverpakte voedingsmiddelen worden die gezonde vetten vervangen door suikers en snelle koolhydraten, die onze bloedvaten doen dichtslibben. 
  Om dat te voorkomen gebruiken we beter elke dag een portie 'gezonde' vetten, zoals roomboter, olijfolie en kokosolie.

  DRAAG ZORG VOOR JE HART, JE HEBT ER MAAR 1.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De tien geboden van een wielertoerist

   De tien geboden van een wielertoerist

  Bovenal bemin uw fiets,
  doe hem steeds op slot,
  respecteer ook het alcoholverbod,
  't is geen luxe om een helm te dragen,
  en scheer uw benen,
  om uw vrouw te behagen.
  Onderhoud uw uitrusting en fiets piekfijn
  en volg de instructies van de wegkapitein.
  Kak of plas nooit langs de baan of tussen de struiken
  en zeker nooit doping gebruiken!
  Wees in de groep de grootste optimist
  en drink pas na de rit een goede trappist.

  Bron: Roland Mispelaere


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mooi weer vandaag

  Het is vandaag weer woensdag 19 juli 2017. De week is weer bijna in de helft. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Het word vandaag ook 29 graden en dat is te mooi weer om de ganse dag aan de computer te zitten. Men spreekt wel van onweer in de namiddag, maar dat zal wel pas tegen vanavond zijn. Ik waag het in ieder geval om deze namiddag te gaan wandelen langs de Nete hier in Mol. Mijn hondjeBoots mag mee en die zal daar niet rouwig om zijn. De hond uitlaten is een wandelingske rond het blokske zoals we hier zeggen en daar heeft die niet veel aan. Dus, zowel ik als de hond zullen genieten van de wandeling om na afloop iets te gaan drinken aan de sporthal. Gelukkig zijn daar dieren toegelaten op het terras. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ket leven kan mooi zijn

  De mooie dingen van het leven
  worden niet gezegd met de mond
  maar met de ogen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo snel kan het gaan...

  In de fleur van haar leven is studente Maya Moons (21) uit Sint-Lievens-Houtem vorige week totaal onverwacht en zonder duidelijke medische reden overleden. "Het is niet te vatten. Ze had nog zo veel plannen en nu is ze er niet meer", vertellen haar familieleden en vriend.

  KOEN MOREAU Voor papa Peter Moons, mama Lou Kestelier, zus Lara en vriend Nicola Leys is de vakantie plots omgeslagen in een nachtmerrie. Vorige week verloren ze hun geliefde Maya na iets wat op een banale buikgriep leek. "We hadden haar 's morgens nog aan de telefoon en hoorden dat ze niet goed was. Kortademigheid, hoofdpijn, diarree en wat moeilijk praten. We regelden nog een doktersbezoek en 's avonds leek alles beter", vertelt papa Peter. Samen met vriend Nicola overnachtte ze vervolgens in het ouderlijke huis. "Wellicht voelde ze zich 's nachts niet lekker en ging ze stilletjes naar beneden." Daar werd enkele uren later haar levenloze lichaam gevonden. "Ik heb alles geprobeerd en de hulpdiensten gebeld, maar alle hulp kwam te laat", snikt vriend Nicola.

  Het koppeltje had nochtans nog zo veel plannen. "Maya zou afstuderen in de opleiding bachelor Toegepaste Psychologie aan VIVES en droomde al van een master of een postgraduaat." De jonge vrouw genoot volop van het leven, maar had toch alles duidelijk gepland. "Deze zomer nog tweemaal naar Tomorrowland en Laundry Day, een vakantiejob in rustoord Ter Kimme en in september met de vrienden naar Frankrijk. Stilaan droomde ze ook al van samenwonen, trouwen en kindjes. Helaas schrijven we nu rouwbrieven in plaats van trouwbrieven", vertellen Peter en Lou. Maya was ook helemaal geen klager, stond steeds klaar om anderen te helpen en wou niemand lastig vallen of kwaad doen. "Ze was ook heel slim, had altijd een uitleg of stomme opmerking klaar. We zullen haar missen", vult zus Lara aan. Voor de familie is de doodsoorzaak een absoluut mysterie.In het duister tasten "Uit de eerste onderzoeken blijkt dat er geen sprake is van een hersenvliesontsteking of een epilepsieaanval." Verder onderzoek zal hopelijk meer duidelijkheid brengen, maar artsen tasten momenteel nog volledig in het duister over de dood van het meisje.

  Het heengaan van Maya sloeg ook als een bom in bij speelplein De Ravotter in Zonnegem. Maya was er tijdens de paasvakantie nog aan de slag als monitor en deze zomer was zus Lara er al aan het werk. "Wij hebben met de monitoren al een avondwandeling gemaakt om elkaar te steunen en Maya te gedenken. Op ons speelplein is ook een herdenkingshoekje ingericht, maar we denken vooral aan haar familie en vriend", luidt het daar.

  Persoonlijk afscheid nemen van Maya is nu woensdag, 19 juli 2017 mogelijk in de Sint-Michaëlkerk in Sint-Lievens-Houtem. Daar is om 10.30 uur de uitvaartplechtigheid met aansluitend het begraven van de asurne op begraafplaats Molenkouter.

  Bron:  HLN Nieuwsbrief


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stille pagina

  De meeste mensen zijn blijkbaar de "STILLE PAGINA" gewoon vergeten. Ik ben regelmatig gaan kijken op dit blog en heb moeten vaststellen dat er in 2017 weinig reacties zijn geplaatst.
  Sinds ik een poosje geleden ben gestopt met bloggen is de pagina in de vergeethoek geraakt. Dat vind ik zeer jammer.
  Daarom wil ik er de aandacht op vestigen dat deze pagina nog altijd bestaat. Dus, wie wil kan er nog altijd terecht om overledenen een groetje te brengen. Als niemand nog interesse heeft voor deze pagina dan kan ik hem beter verwijderen. Ik dank u voor je aandacht en ik hoop dat jullie weer de pagina gaan bezoeken. http://blog.seniorennet.be/stille_pagina


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De vriendschap

  ​ Het mooiste in de vriendschap is 
   niet de uitgestoken hand,
   de vriendschappelijke glimlach,
   noch het menselijk contact,
   maar het warme gevoel iemand te
   hebben die in je gelooft en je
   vertrouwen schenkt.

   Bron: Ralph Waldo Emerson.


  Hallo, de meesten zullen mij zich nog wel herinneren. Is dat niet zo, dan kan je me nu leren kennen. Ik ben Julien uit Mol en ik ga proberen om regelmatig wat op mijn blog te pennen. Breng je me een bezoekje en laat je een berichtje achter, dan kom ik zeker ook eens bij jou langs. Een aangenaam verblijf op mijn blog.


  Om een reactie te plaatsen in mijn gastenboek gebruikt u de toetsen Ctrl+v op je toetsenbord. 


  Kerstawards

  Kersrtawards van bloggers staan lager in deze kolom.
  Contact

  U kan me een mailtje sturen, indien echt nodig. Stuur me a.u.b. geen mails met uitnodigingen om naar powerpoint of filmpjes te kijken. Daar heb ik helaas geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip.   Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek. Ik kom zo snel mogelijk bij jou langs. Tot dan!


   

  Op de "Stille Pagina" kan je uw medeleven betuigen aan onze overleden bloggers, familieleden van bloggers, maar ook aan andere mensen die op deze pagina een eeuwige rustplaats kregen. Klik op bovenstaand plaatje.
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!