NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Ik schrijf hier over allerlei dingen. Dat kunnen interessante schrijfsels zijn, maar ook vrije meningsuitingen die over van alles kunnen gaan. Bezoekers kunnen er desgewenst op reageren.

We zijn de 12de week van 2018

free hits

Springkasteel huren? Woon je in de provincie Antwerpen? Klik dan op bovenstaande button om op de website te gaan kijken. Daar vind je alle info. Reserveer tijdig wanneer je een springkasteel wil huren.

Als er hoop is

Als er hoop is:
voor deze wereld, dan ligt die in kleine gebaren van menselijke vriendelijkheid.

bedankt voor je vriendschap

Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.

Gedachten

Waak over je gedachten,
ze worden je daden,
waak over je daden,
ze worden je karakter,
waak over je karakter,
het wordt je toekomst.

Archief per maand
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017

  Als je je geen dwaasheid
  kunt herinneren
  die je uit liefde hebt gedaan,
  dan heb je nooit echt liefgehad.

  Muzieknoten

  Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.

  Klik op de award om het blog te bezoeken.

  Eddy

  Ingrid

  Tinie & Ans

  Brabbeliaans

  Op zoek naar een springkasteel voor een feestje, klik dan op de bovenstaande link. Daar vind u alle informatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval

  Carnaval

  Carnaval bestaat al heel lang. Al in het Oude Egypte en bij de Grieken en Romeinen werd er op het einde van de winter heel uitbundig feestgevierd. De voedselvoorraden waren op en de mensen waren zo blij dat ze de velden eindelijk konden bewerken, dat ze verkleed door de straten liepen om dat te vieren.
  Toen de Frankische Koning Covis zich bekeerde tot het cristendom, moesten zijn onderdanen dat ook doen. De Katholieke kerk wilde niet dat carnaval nog werd gevierd, maar het feest was zo populair dat ze geen andere keus had dan het toch toe te laten, weliswaar met een beperking: de mensen mochten zich met carnaval nog een laatste keer goed laten gaan, maar moesten daarna 40 dagen lang vasten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skivakentie -bescherm uw ogen.

  Als de ogen te lang worden blootgesteld aan zonlicht dat weerspiegeld op een sneeuwvlakte, kan er sneeuwblindheid optreden.
  De schadelijke inwerking van uv-stralen, veroorzaakt een ontsteking van het hoornvlies en het bindvlies.
  Draag daarom steeds een goede zonnebril met volledige uv-bescherming. (bv. uv 400-filter).
  Dit is een goeie tip voor mensen met skiplannen. Hierbij ons zullen we geen last hebben van zonlicht op een sneeuwvlakte. Hier hebben we nog maar weinig sneeuw gezien en al evenmin veel zon. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officieel met pensioen

  Eens komt de dag dat we officieel met pensioen kunnen gaan. Heel misschien krijgen we dan van de werkgever een gouden handdruk en als we geluk hebben nog een cadeautje ook, gevolgd met de woorden "gefeliciteerd" en geniet ervan.
  Maar als je wil genieten van je pensioen moet je ook wat centjes hebben. Dat is vaak een probleem. Meestal zijn de pensioenen voor de gewone werkmens te laag en dan komt er van genieten niet veel in huis. De gewone werkman klaagt steen en been over zijn pensioentje. Voor zijn pensioen hard gewerkt en altijd een goed loon gekregen. Dan komt de tijd dat men op pensioen gaat, een tijd waarvan men denkt, nu wordt ik beloond voor mijn harde werken. Maar als men dan loon en pensioen vergelijkt, zit daar toch een hele kloof tussen. Men krijgt niet eens de helft van hetgene men als werknemer verdiende.
  Betaal iedere maand de standaardfacturen van water, electriciteit, mischien ook huishuur, gas en internet, en van het pensioentje blijft er niet veel meer over. We moeten ook nog zorgen dat we met ziekteverzekering in orde blijven en misschien nog wel met andere zaken. Aja, we moeten nog eten ook en we moeten naar de huisarts als we ziek zijn.
  Zij die hoge functie's hebben bij de overheid, het bankwezen, in de regering enz... zullen zeker en vast wel een hoger pensioen hebben dan de gewone werknemer.
  Duidelijk is dat mensen met een laag pensioentje helemaal niet rondkomen, dat mensen met een normaal pensioentje toch de eindjes aan elkaar moeten knopen. PROBEER DAN MAAR EENS TE GENIETEN VAN JE PENSIOEN !
  Er was in de regering sprake om iedereen een volwaardig pensioen te geven van 1500 euro per maand. Als dat een echt zou kunnen doorgaan zou men misschien nog wel kunnen genieten van een leven als gepensioneerde. Maar ondertussen horen we hier maar weinig meer over.  Niet haalbaar zegt men, maar dat is een uitleg als een andere.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in de olifantenfamilie, Tun Kai!

  Welkom in de olifantenfamilie, Tun Kai!

  Het baby-olifantje van Kai-Mook heeft  in Planckendael haar naam gekregen. Uit de 1.700 suggesties kozen de zes olifantenverzorgers de Indiase naam Tun Kai.

  Tun betekent zaterdag (de dag waarop ze geboren is) en Kai verwijst naar mama Kai-Mook.

  Deze mooie naam werd donderdag, 8 februari 2018, tijdens een traditionele Indiase naamgevingsceremonie in haar oor gefluisterd door de Indiase priester Chandra Kant van de tempel BAPS in Antwerpen. Een bijzonder moment in de olifantentempel van Planckendael. 

  Baby-olifantjes Tun Kai en Suki kregen allebei een prachtige bloemenkrans om hen voorspoed en geluk toe te wensen. Om de olifantenfamilie te beschermen werd fruit gezegend. Fruit dat de olifanten nadien met plezier verorberden. Ook de verzorgers en de toeschouwers in de tempel namen deel aan de ceremonie. Iedereen kreeg een geel-rood bandje om de arm en een stip op het voorhoofd als een teken van bescherming door de Indiaanse god Swaminarayan. Niets staat hun geluk nu nog in de weg!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinvogels herkennen: De Groenling

  Groenling (Chloris chloris)

  De groenling is een dikke, forse zaadeter met een stierennek. Met zijn krachtige snavel kan de vogel gemakkelijk harde zaden kraken.

  Hoe kan je de groenling herkennen?

  • forse vink met mosgroene bovendelen en geelgroene onderdelen
  • dikke kop met grijze wangen en krachtige, kegelvormige snavel
  • in vlucht valt geel op staartzijden en in vleugel op
  • het vrouwtje is doffer, met een bruingetinte en zwak gestreepte rug.

  Wat eet de groenling?

  De groenling eet hoofdzakelijk zaden van kruiden, struiken en bomen. Rozenbottels (van rimpelroos en hondsroos) zijn erg in trek. Op de voedertafel worden vooral zonnebloempitten en ongezouten pindas gegeten. De stevige snavel wordt gebruikt om de zaden te kraken. Dat doen ze op een bijzondere manier: de vogel trilt de zaden in de snavel terwijl hij die ronddraait. Hierdoor komt de vrucht los uit de schil. De vrucht wordt opgegeten, het omhulsel niet.

  Waar leeft de groenling?

  • De groenling is geëvolueerd van een typische bosrandsoort tot een vogel van parken en tuinen. De aanwezigheid van enkele hoge bomen (zangpost) en coniferen (broedplek) zijn van belang. Ook in de omgeving van bomenrijen, houtkanten, boomgaarden kan je groenlingen aantreffen.

  Hoe plant de groenling zich voort?

  Groenlingen maken vaak een nest in het oud nest van een andere soort. Vooral het vrouwtje staat in voor de nestbouw. Het bouwen van een nest duurt doorgaans acht à twaalf dagen. Een legsel bestaat gemiddeld uit vier tot zes eieren. In grote delen van Europa houden groenlingen er twee legsels per jaar op na. Het uitbroeden van de eieren duurt twaalf dagen. Die taak wordt alleen door het vrouwtje uitgevoerd. Het mannetje helpt wel bij het voederen van de jongen. Mannetjes groenling paren vaak met meerdere vrouwtjes in eenzelfde broedseizoen. Eén mannetje kan er uitzonderlijk zelfs vijf vrouwtjes tegelijk op na houden.

  Hoe krijg je de groenling te zien?

  Let vooral op het kanarieachtig gekwetter dat wordt afgewisseld met een rauw, dalend wèèèèèèh. In het broedseizoen zingt de groenling doorgaans na zonsopgang, op zonnige dagen, vanuit een boomtop of soms tijdens een opmerkelijke, vleermuisachtige vlucht (met trage, diepe vleugelslagen). Ook op de voedertafel is de groenling een vaak voorkomende en opvallende verschijning.

  Weetjes over de groenling

  • Vinkachtigen behoorden tot de basisingrediënten van de 17de eeuwse keuken. De groenling vormt hier geen uitzondering op. In het werk van de schilder Frans Snyders (1579 - 1657) - een tijdgenoot en persoonlijke vriend van Rubens, Van Dyck en Jan Brueghel de Oude- komt de soort vaak voor. In de barokschilderkunst was hij de onovertroffen meester in stillevens met dieren en jachtscènes. Een aanzienlijk deel van zijn oeuvre bestaat uit voorstellingen van voorraadkamers met een weelderig aanbod aan wild en groenten. Op 85% van zijn doeken staan dode vinkachtigen, vaak op hoopjes of aan een snoer geregen. Groenling (15%) komt er evenwel minder frequent op voor dan vink (75%), goudvink (63%), putter (40%) en keep (33%).
  • Een vondst in een afvalput uit de 17de of 18de eeuw in de Sint-Pietersabdij bevestigt dat de groenling destijds ook in Gent op tafel kwam. Ten minste tot in de Tweede Wereldoorlog werden vinken regelmatig gegeten. Dit blijkt uit recepten uit Het Spaarzame Kookboek waarin tijdens de oorlogsjaren werd uitgelegd hoe men met weinig geld smakelijk eten kon bereiden. Hierin wordt een braadtijd van 18 minuten voor vinken en leeuweriken opgegeven.
  • Aan de voorkeur voor vlasvelden dankt de groenling de dialectnaam vlasvink, die in heel West-Vlaanderen en het westen van Oost-Vlaanderen gebruikt wordt. Er wordt evenwel minder en minder vlas verbouwd - in 2001 amper nog 1,8% van de landbouwteelten in België - waardoor groenlingen genoodzaakt werden op ander zaad over te schakelen.

  Wat kan jij doen voor de groenling?

  De groenling bezoekt in de winter vaak voedertafels. Met ongezouten pinda’s en zonnebloempitten is de kans groot dat deze forse zaadeter ook op jouw voedertafel zal verschijnen.

  Bron Natuurpunt


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een Nicknaam gebruiken ?

  Waarom gebruiken vele mensen een nicknaam? Ik weet het eigenlijk niet. De enige reden die ik kan bedenken is dan de echte naam niet mag bekend zijn. Waarom niet? Dat weet ik eveneens niet.
  Ik ga ervan uit dat we allemaal een naam hebben gekregen van onze ouders. Is het dan ook niet logisch dat we onze echte naam gebruiken? Op z'n minst toch onze voornaam. Elkaar aanspreken met de voornaam vind ik ook beter dan een nicknaam. Ik vind het raar dat mensen een nicknaam gebruiken. Bloggers die hun voornaam vermelden op hun blog en toch een nicknaam gebruiken, het klopt niet. Nu kan het wel zijn dat men een nicknaam gebruikt als een soort van troetelnaam. Maar dat denk niet.
  Waarom men een nicknaam gebruikt is voor mij niet zo duidelijk. Als ik de voornaam van bloggers of andere mensen ken, dan zal ik die daarmee ook altijd aanspreken of aanschrijven. We hebben immers een naam gekregen om die ons hele leven mee te dragen en te gebruiken. Wat denkt U ?


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf mythes over de derde leeftijd

  <

  Vijfenzestigplussers maken een steeds groter deel uit van de bevolking, en toch bestaan er nog veel misverstanden over ouder worden. Deze vijf mythes over de derde leeftijd verwijzen we alvast naar de prullenmand. 

  1. Het libido neemt af

  Je hormoonhuishouding verandert met de leeftijd, maar dat betekent niet per se dat je libido ook daalt. Zo neemt de zin in seks bij vrouwen net toe na de menopauze. Dat oudere mensen minder seks hebben, heeft andere oorzaken. Vaak gaat het om bijwerkingen van medicatie of de afwezigheid van een partner. Omdat vrouwen langer leven dan mannen zijn ze op hogere leeftijd vaker weduwe, wat niet meteen de seksuele frequentie vooruit helpt.

  2. Je hersenen takelen af

  Naarmate we ouder worden, werken de neuronen in onze hersenen anders. Oudere mensen worstelen soms met hun geheugen, maar veel hangt af van de omgeving en de mate van fysieke en mentale activiteit. Oudere mensen denken anders, maar hun gedachten zijn daarom niet minder diepgaand, creatief of betekenisvol. Michelangelo ontwierp op zijn 88ste nog ingewikkelde architecturale plannen.

  3. Je wordt conservatiever

  Niet noodzakelijk. Oudere mensen hebben doorgaans iets conservatievere opvattingen dan jongeren, maar dat komt vooral omdat ze zijn opgegroeid in een ander tijdperk. Wat vooruitstrevend was in de jaren dertig van de twintigste eeuw is dat vandaag al lang niet meer. Onderzoek toont aan dat veranderde politieke opvattingen even vaak voorkomen bij jongeren als bij ouderen.

  4. Je wordt ongelukkiger

  Gelukkig klopt dat niet. Uit onderzoek blijkt dat het geluksgevoel een dipje kent tussen je dertigste en je veertigste, maar verder gaat het alleen maar in stijgende lijn. Hou ouder je wordt, hoe meer je de neiging hebt om te focussen op positieve herinneringen en informatie. Je slaagt er doorgaans ook beter in om je gevoelens onder controle te houden.

  5. Je immuunsysteem verzwakt

  Dat klopt grotendeels wel, al zijn er enorme verschillen tussen individuen. Zo wordt de kwaliteit van iemands immuunsysteem grotendeels bepaald door het voedingspatroon. Oudere mensen hebben wel het voordeel dat ze vaak immuun zijn voor bepaalde virussen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarheid

  Waarheid

  Elke waarheid
  gaat door drie stadia:
  Eerst wardt zij bespot,
  daarna verzet men
  er zich kractig tegen,
  Tenslotte
  wordt zijn geaccepteerd
  als vanzelfsprekend.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom word jij altijd ziek...

  Waarom word jij altijd ziek, en andere mensen niet

  Het is misschien wel herkenbaar: je probeert zo gezond mogelijk te leven, slaapt elke nacht acht uur, eet genoeg fruit en groenten, en toch word je om de haverklap ziek. Keelpijn, griep, verkouden, you name it, you have it. En dat terwijl andere mensen in je omgeving bijna nooit ziek zijn. Hoe komt dat?

  Het korte antwoord: het is mogelijk dat sommige mensen van nature uit een sterker immuunsysteem hebben dan anderen. “Ik heb perfect gezonde patiënten die vijf tot zes keer per jaar verkouden zijn, terwijl anderen met hetzelfde gezondheidsprofiel amper ziek zijn, “Het lijkt niet eerlijk, en dat is het ook niet.”

  Sommige mensen zouden zelfs resistent zijn tegen bepaalde bacteriële en virale infecties. “Volgens immunologen hebben zij een zogenaamd ‘super-immuunsysteem’. De opbouw van hun genen wordt al jarenlang onderzocht door wetenschappers,

  Het menselijk immuunsysteem is dan ook een complex en moeilijk te ontrafelen kluwen. “We weten dat genen een belangrijke rol spelen, maar experts geloven bijvoorbeeld ook dat het immuunsysteem sterker of zwakker kan worden als je jong bent en zelfs nog voor je geboren bent. “Er zijn factoren tijdens de kindertijd en nog daarvoor, die bijdragen aan de ontwikkeling van het immuunsysteem. Zo is er bijvoorbeeld de hypothesis dat hoe vaker je als kind in contact komt met bacteriën en virussen, hoe ‘slimmer’ je immuunsysteem wordt.

  Levensstijl

  Daarbovenop komt natuurlijk dat levensstijl, denk stress, obesitas, alcohol en slechte lichaamshygiëne, wel degelijk je immuunsysteem kan verzwakken waardoor je vaker ziek bent. “Het is niet omdat je je immuunsysteem niet volledig zelf kan controleren, dat je daarom maar elke avond fastfood moet eten en nooit op tijd onder de wol moet kruipen. Bepaalde voedingstoffen uit groenten en fruit zoals vitamine C, ijzer en zink, zijn essentieel voor een gezond immuunsysteem. Ook omega 3, wat je bijvoorbeeld vindt in vette vis zoals zalm, is noodzakelijk om je immuunsysteem te ondersteunen.”

  “Ook voldoende slapen en sporten geeft een boost aan je immuunsysteem, zelfs al lijkt het misschien alsof het niets uithaalt bij jou. Sporten verbetert de bloedcirculatie, waardoor je lichaam automatisch antilichamen aanmaakt die bacteriën tegengaan. Het reduceert ook stress, waardoor je immuunsysteem optimaal kan werken. Tijdens je slaap maakt je lichaam dan weer cytokines aan die je immuunsysteem reguleren en onder andere ontstekingen tegengaan.

  De reden dat jij zo vaak ziek wordt en andere mensen in je omgeving niet, is kortom een combinatie van pech, maar anderzijds toch ook levensstijl. Denk dus vooral niet dat het niet loont om gezond te proberen leven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk bericht

  Woon je in een straal van 25 km in de omgeving van Balen - Mol en geef je in de nabije toekomst of ooit een feestje, dan mag een springkasteel zeker niet ontbreken. Met een Loko-Springkasteel is plezier voor groot en klein altijd gegarandeerd.
  Woon je net buiten die zone van 25 km dan is dan hoeft dat geen probleem te zijn. Uiteraard komt Loko-Springkastelen niet naar de andere kant van België. Boven de 25 km vraagt men wel een kilometervergoeding die best meevalt. Maximaal gaan we tot 40 km.
  Wil je een springkasteel huren dan vind U alle inlichtingen

  op http://www.lokospringkastelen.be

  en op 

  http://www.bloggen.be/lokospringkasten


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig zonlicht, toch vitamine D: zo krijgt die winterdepressie geen kans.

  Weinig zonlicht, toch vitamine D: zo krijgt die winterdepressie geen kans.

  Waar is de lente, waar is de zon? De voorbije decembermaand was de op één na donkerste sinds de metingen begonnen in 1887, en ook januari stevent af op het record van het minste aantal zonlicht in jaren. Weinig zonlicht leidt tot een vitamine D-tekort, dat behalve voor chagrijnige gezichten ook voor wankelende immuunsystemen zorgt. Zo krik je het niveau van vitamine D op, zonder het vliegtuig naar Zuid-Spanje te moeten nemen. 

  Nog niet zo lang geleden van een lange reis in het zonnige zuiden genoten? Dan zit het mogelijk nog snor met je voorraad vitamine D. Maar ongeveer 7% van de wereldbevolking kampt in de wintermaanden met een stevig tekort aan de vitamine, en na de donkere maanden december en januari bij ons is de kans groot dat jij hier ook last van hebt. Ons immuunsysteem wordt daar niet bepaald blij van, met ziekte en brozere botten en tanden tot gevolg. Door de juiste voedingsmiddelen te kiezen, kan je gelukkig dat tekort wel aanvullen. 

  Portobello’s

  Deze stevig uit de kluiten gewassen champignons zijn niet alleen perfecte vleesvervangers voor vegetariërs, als ze zijn opgegroeid in het wild en dus blootgesteld aan zonlicht, dan zijn ze een perfecte bron van vitamine D. 

  Vette vis

  Vette vissoorten zoals forel, makreel, zwaardvis en zalm zijn rijk aan vitamine D. Daarnaast zit vis boordevol omega 3-vetzuren, en dat is zowel voor je geestelijke als fysieke gezondheid een verstandige keuze.

  Kaviaar

  Voor wie het al eens wat chiquer mag zijn: ook kaviaar is een belangrijke bron van vitaminen en mineralen, waaronder vitamine D. Een portie kaviaar komt het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de bloedsomloop ten goede.

  Zuivelproducten

  In zuivelproducten komen van nature geen grote hoeveelheden vitamine D voor. Toch is vitamine D cruciaal bij het proces in je lichaam waarmee calcium wordt opgenomen. Daarom wordt aan producten die calcium bevatten vaak kunstmatig vitamine D toegevoegd, zoals bij melk, kaas, yoghurt en boter.

  Eieren

  In de dooier van een ei zit ook vitamine D, wat een makkelijke manier is om er genoeg van binnen te krijgen. Een eitje bij het ontbijt, een quiche of een dessert met ei is makkelijk klaargemaakt.  

  Meer tips om de moed erin te houden op donkere dagen

  Niet alleen een vitamine D-tekort is het gevolg van weinig zonlicht, de kans is groot dat je vermoeider bent en je slaap-waakritme in de war is. Probeer daarom ook deze tips om je slaappatroon en humeur een boost te bezorgen. 

  - Kom zoveel mogelijk buiten in natuurlijk daglicht

  Voldoende blootgesteld worden aan licht - zeker als je een hele dag binnen zit en dus weinig natuurlijk daglicht ziet - is extra belangrijk. Dat komt omdat daglicht ons bioritme mee bepaalt, waardoor we ’s avonds beter de slaap kunnen vatten. Bovendien zorgt het ervoor dat ons lichaam serotine produceert, wat ons humeur een boost geeft. Haal eens - letterlijk - een frisse neus voor je thuis in de zetel ploft, of doe een ommetje tijdens de lunchpauze.

  - Laat het licht binnen

  Ook als je wél binnen zit, is het belangrijk om voldoende daglicht te absorberen. Open de gordijnen en zet regelmatig de ramen open, zodat er voldoende licht naar binnen schijnt. Is het nog pikdonker voor je ’s ochtends moet vertrekken? Laat je nachtlampje eens een halfuur voor je moet opstaan al aanspringen met een timer. Zelfs al zie je het lichtschijnsel door je gesloten oogleden, dan nog wordt je brein geactiveerd om in actie te schieten. Ook zou het beter zijn voor je humeur. 

  - Beweeg voldoende

  Heerlijk zonnebaden in de warmte van de zon levert endorfines op, gelukshormonen die je een goed gevoel bezorgen. Bij gebrek aan zon kan je die ook zelf opwekken door een stevige sportsessie in te lassen. Daarbij komen endorfines en dopamines vrij, die je een gelukzalig gevoel bezorgen. Je kan ‘beweging’ ook iets ruimer interpreteren, en je partner nog eens diep in de ogen kijken: ook bij het vrijen of knuffelen worden namelijk gelukshormonen opgewekt, zonder dat daar zon of licht bij moet komen kijken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse kippensoep

  Verse Kippensoep

  Kippensoep is een wondermiddel tegen verkoudheid, keelpijn, griep en infechties van de bovenste luchtwegen. Bij een ontsteking van het neusslijmvlies bewegen witte bloedcellen zich naar de infectiehaard, waardoor de neus verstopt raakt. 
  Kippensoep remt de activiteit van de witte bloedcellen. Dat is te danken aan de aanwezigheid van het aminozuur cysteïne, dat ontstekingsremmend werkt, en een hoog gehalte aan zink, wat de immuniteit verhoogt. U kunt de ontstekingsremmende werking van kippensoep nog verhogendoor er een stukje gember en wat cayennepeper aan toe te voegen.
  Opgelet: alleen verse kippensoep bezit die toverkracht, kant-en-klare soepen niet!

  Zo nu en dan een lekkere tas kippensoep smaakt altijd. Probeer het maar eens.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebed van de schutter

  Gebed van de schutter

  Heer, wij stellen ons onder Uw hoede. Help ons in de strijd voor het bevorderen der broederlijkheid in ons midden. Geef ons een zuiver hart, opdat we mogen leifhebben zonder bijbedoelingen en opdat wij klaar en nelder zijn in alles wat wij doen en zeggen. Geef dat wij ons, als schutters, beschermers weten van waarden en principes, die Gij in het hart van ieder mens hebt ingeprent. Laat ons bezielde medewerkers zijn aan de uitbouw van ons vaderland, opdat eenieder in vrede en geluk zou kunnen leven. Maak ons tot verdedigers van Uw kerk, ook wanneer dit van ons een grote inzet vraagt. En laat ons ten slotte trouw blijven aan onze familieband zoals Gij dit hebt gewild. Zegen onze inspanningen en laat alles een liefdedienst zijn en voor al onze gildebroeders.
  Mogen wij, daar die trouwe vervulling van onze taak in een steeds dienende liefde, eenmaal het volkomen geluk bereiken bij UW Zoon en dit tot in de eeuwen der eeuwen. Amen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schattigste kat ter wereld is de dodelijkse ter wereld

  Dit schattig katje is het dodelijkste katje ter wereld.

    Ze worden amper 50 cm lang, wegen niet veel meer dan een zak suiker en je zou ze zo willen knuffelen. En toch is de zwartvoetkat de dodelijkste katachtige ter wereld.

  Vergeet tijgers en leeuwen, het is de zwartvoetkat die de titel ‘dodelijkste kat ter wereld’ verdient. Het dier is de kleinste kattensoort in Afrika (met een lengte van amper 27 tot 50 cm inclusief staart), maar trekt er toch iedere nacht op uit om te jagen. Daarbij azen ze vooral op kleine knaagdieren, maar ook vogels, spinnen en hagedissen. En maar liefst 60 procent van hun aanvallen leiden ook effectief tot een prooi: de beste cijfers van alle katachtigen. Niet slecht voor een dier dat meestal in je handpalm past. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Boomklever

  Boomklever (Sitta europeae)

  De boomklever is een echte bosvogel. Hij klautert schokkerig maar behendig alle richtingen uit op boomstammen, ook ondersteboven.

  Hoe kan je de boomklever herkennen?

  • compact, halsloos, met korte, recht afgesneden staart en forse, spitse snavel
  • blauwgrijze bovendelen en oranjebruine flanken en onderdelen
  • opvallende zwarte oogstreep die de blauwgrijze kruin scheidt van witte kin en keel
  • roestbruine buik
  Wat eet de boomklever?

  De boomklever eet vooral ongewervelden (insectenlarven, oorwormen, kevers, spinnen). Het dieet wordt in de herfst en de winter in belangrijke mate aangevuld met zaden en noten (vooral beuk- en hazelnoot). Soms voedt de boomklever zich ook met het sap van es, esdoorn, populier en berk.

  Waar leeft de boomklever?

  • De boomklever komt vooral voor in oude loofbossen. Ook parken en grote tuinen met eik of beuk kunnen geschikt zijn. Naaldbossen zijn in Vlaanderen minder in trek.

  Hoe plant de boomklever zich voort?

  De boomklever broedt in boomholtes (vaak oude holtes uitgehakt spechten). De ingang wordt doorgaans dichtgemetseld met modder. Die gedroogde modder wordt steenhard en verhindert grotere soorten (spreeuwen, spechten) om het hol binnen te dringen. Het metselwerk wordt enkel door het vrouwtje uitgevoerd, een taak die enkele dagen in beslag neemt. De nestholte wordt binnenin bekleed met droge bladeren en houtschilfers (vaak schors van den). Er wordt vermoed dat dit materiaal het nest zou beschermen tegen parasieten. Boomklevers vind je het hele jaar door in paren.

  Hoe krijg je de boomklever te zien?

  De boomklever is erg luidruchtig (vooral in het voorjaar). De soort verraadt haar aanwezigheid dan ook vooral door haar uitgebreid repertoire van luide roepen.

  Weetjes over de boomklever

  • De boomklever is de enige inheemse vogel die zowel naar boven als naar beneden (dus met de kop naar omlaag) kan klimmen. In tegenstelling tot spechten en boomkruipers gebruiken boomklevers hun staart niet als steun. Boomklevers hebben een korte staart maar stevige, korte poten met relatief lange tenen en lange nagels waardoor ze een goede grip hebben op boomschors. Vooral de zeer lange klauw aan de achterteen is hierbij van belang. Ze wandelen over de boomschors waarbij ze zich afwisselend met de ene of de andere poot blijven vasthouden. Spechten en boomkruipers klimmen schoksgewijs waarbij er altijd een moment is dat ze beide poten tegelijk loslaten.
  • Boomklevers leggen voedselvoorraden aan waarbij ze elk item apart verstoppen. Onderzoek heeft aangetoond dat boomklevers de exacte locatie van hun verstopplaatsen tot 30     dagen kunnen onthouden.
  • Sitta, het eerst deel van de wetenschappelijke naam van de boomklever, is afgeleid van het Griekse sittē en betekent spechtachtig. De boomklever heeft met zijn krachtige snavel en boomkruipend gedrag inderdaad veel weg van een minispecht.
  • Jonge boomklevers zijn erg vroegrijp. Ze hebben geen jeugdkleed en verlaten dus het nest met hetzelfde verenkleed als hun ouders. Dit hangt samen met het feit dat jonge vogels al heel vroeg in een territorium kunnen innemen. Er zijn gevallen bekend van jonge boomklevers die minder dan twee weken na het uitvliegen al gepaard waren met een volwassen man of vrouw en er een eigen territorium op nahielden.
  • Net als boomklevers hebben ook halsbandparkieten in ons land een voorkeur voor oude nestgaten van de grote bonte specht. Boomklevers gaan echter pas in maart op zoek naar een geschikte broedplaats, terwijl halsbandparkieten al eind november starten met het verkennen van potentiële nestholten. Op het ogenblik dat boomklevers op zoek gaan naar geschikte nestholte, zijn de beste plaatsen vaak al bezet door halsbandparkieten, waardoor ze moet uitwijken naar minderwaardige broedplaatsen.
  • Boomklevers zijn standvogels, maar als de oogst aan beukennootjes mislukt, verplaatsen ze zich toch soms in het najaar: dan duiken ze ook vaak op in tuinen.


  Wat kan jij doen voor de boomklever?

  De boomklever is een uitgesproken bosvogel. Toch duikt de soort ook vaak op in tuinen en parken, zeker in een bosrijke omgeving. Een oude boom in de tuin (liefst met spechtengaten) of en een nestkast kan zeker een boomklever aantrekken. In de winter komt de boomklever ook vaak naar voederplaatsen. Vooral vetbollen, hazelnoten en pindanetjes scoren goed. Door hun specifieke manier van voedsel zoeken (op- en neer klauteren van boomstammen) kan je het voedsel best op maat aanbieden. Zoek een boomstam met enkele gaten en stop daar hazelnoten ongezouten pinda’s of vet in.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Boots

  Dit is Boots

  Boots is mijn huidig huisdier. Groter wordt hij niet. Hij is nu bijna vier jaar. Komt uit een nest van zes puppy's. Hij is een kruising van een poedel en een Boomer hondje. Zijn naam kreeg hij van mijn kleinkinderen.
  Boots is een echte speelvogel en een grote kindervriend. En zoals je ziet komt hij me soms ook helpen met mijn bureauwerk. Ik heb de foto een beetje bijgeknipt omdat jullie niet zouden zien hoe rommelig mijn bureau er soms kan uitzien. 
  Door de dag is Boots nogal lui van aard. Dan doet hij niets anders dan slapen, eten en op tijd buiten gaan wandelen om zijn behoefte te doen. Wanneer hij naar buiten wil, dan komt hij dat ook wel vragen. Zo'n zestal keer per dag wil hij een wandelingetje gaan maken. Bij slecht weer is dat het blokske rond,  zoals ik dat zeg. 
  's Avonds als ik TV wil kijken dan komt hij af om te ravotten. Hij zoekt dan iets uit zijn speelgoed, komt daarmee naar mij en ik moet dat dan af pakken. Als ik het dan afgepakt heb dan gooi ik dat naar de andere kant van de living. Hij gaat dat dan halen en brengt het terug naar mij. Dat duurt net zolang tot hij moe is en daarna gaat hij dan ergens ligeen om uit te rusten. Wanneer hij uitgerust is begint hij gewoon opnieuw. Het gebeurt wel eens dat hij ook alleen speelt. Dan gaat hij gewoon een balletje rollen in huis, gooit dat weer weg als hij het te pakken heeft enz... 
  Als het goed weer is, dan ga ik met boots op wandel. Dat zijn dan meestal wel grote wandeltochten en als we van zo'n wandeltocht thuis komen, dan is zowel het baasje als Boots uitgeteld. De rest van de dag zijn we dan allebei rustig. Maar jammer genoeg is er niet alle dagen tijd of goed weer om dergelijke wandelingen te maken.
  Boots gaat jaarlijks naar de dierenarts voor z'n inentingen. Als hij ziek is natuurlijk ook, maar dat is nog maar 1 keer gebeurt. Drie of vier keer in 't jaar gaat hij naar de kapster en thuis krijgt hij regelmatig een badje.
  Tot zover een beetje uitleg over mijn beste vriend des huizes. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het langste woord dat je de bovenste rij uit een azerty toetsenbord haalt

   Het langste woord dat je met de bovenste rij letters op een AZERTY toetsenbord kunt maken is:  "topprioriteit ?".

   Als je de bovenste rij met toetsen bekijkt op je AZERTY toetsenbord, en je probeert dan "topprioriteit" te typen, dan zie je dat je daar echt alleen maar de bovenste rij toetsen voor nodig hebt. Je kan natuurlijk ook nog veel andere woorden maken, maar die zijn dan korter.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zou wel eens kunnen....

  Wie het risico op dementie zoveel mogelijk wil beperken, doet er goed aan om regelmatig van bil te gaan. Zeker op oudere leeftijd stimuleert regelmatige seks de hersenen blijkbaar meer dan pakweg kruiswoordraadsels invullen.

  Voor het onderzoek werd aan 73 vijftigplussers (waarvan 45 vrouwen en 28 mannen) gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Hoe vaak seks ze hadden gehad in de twaalf maanden voorafgaande aan het onderzoek, was daarbij één van de vragen. Daarna werden ze onderworpen aan een aantal testen, gaande van geheugentesten tot oefeningen rond ruimtelijke oriëntatie en verbaal vermogen.

  37 deelnemers hadden wekelijks seks gehad, 26 maandelijks en 10 niet. Zij die regelmatig seks hadden gehad, scoorden gemiddeld twee punten meer op bepaalde taken, dan wie maandelijks seks had gehad en zelfs vier punten meer dan wie geen seks had gehad. Vooral op vlak van verbale vloeiendheid, bijvoorbeeld in één minuut zoveel mogelijk woorden opnoemen die beginnen met de letter ‘F’, heeft regelmatig seks hebben impact.

  Dopamine

  De auteurs van de studie zijn niet zeker waarom seks goed is voor de hersenen, maar ze suggereren dat de hormonen zoals dopamine en oxytocine die afgescheiden worden tijdens het vrijen, signalen doorsturen die bepaalde delen in het brein zouden “trainen”. Al is er meer en grootschaliger onderzoek nodig om dit te bevestigen.

  “Men gaat er maar al te graag vanuit dat oudere mensen geen seks meer hebben, omdat die gedachte niet aantrekkelijk is. Maar het is belangrijk dat we het taboe doorbreken en kijken naar wat voor een impact seks op latere leeftijd kan hebben. Op de hersenen, maar ook op de fysieke gezondheid.

  Terugbetaling voor ouderen die seks willen

  Goed nieuws trouwens voor de oude generatie in ons land die graag seks wil, maar fysiek niet meer in staat is om zelf op zoek te gaan naar een bed partner. Zij kunnen namelijk aankloppen bij de gespecialiseerde vzw Aditi, waar ze een gesprek met een psycholoog of seksuoloog kunnen hebben over de problemen die ze ervaren om seksueel actief te zijn. Daarna wordt samen met hen naar een praktische oplossing gezocht. Zo’n gesprek kost negentig euro, maar daar wordt sinds deze maand een stuk van terugbetaald.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het zijn de kleine dingen die het doen

  Het zijn de kleine dingen die het doen

  Het zijn de kleine dingen die het doen:
  een glimlach op een drukke trein,
  een zacht geschonken warme zoen,
  een lange babel op het plein.

  Het zijn de dingen die het doen:
  dat stukje steun midden de pijn,
  dat zomaar gratis zonder poen,
  dat zomaar vrienden wille zijn.

  Bron: Pr. Jan Coghe


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wist je dat Maneken Pis een zusje heeft?

  Weet je dat Manneken Pis een zusje heeft?

  Sinds 1987 heeft Manneken Pis van Brussel een zusje, Jeanneke Pis.
  Jeanneke Pis is een beeld van een plassend meisje. Het initiatief voor dit beeld kwam van lokale handelaren om meer bezoekers in hun wijk te krijgen.
  Het beeld staat in de Getrouwheidsgang (Frans: Impasse de la Fidélité), vlakbij de Grote Markt.


  Hallo, de meesten zullen mij zich nog wel herinneren. Is dat niet zo, dan kan je me nu leren kennen. Ik ben Julien uit Mol en ik ga proberen om regelmatig wat op mijn blog te pennen. Breng je me een bezoekje en laat je een berichtje achter, dan kom ik zeker ook eens bij jou langs. Een aangenaam verblijf op mijn blog.


  Om een reactie te plaatsen in mijn gastenboek gebruikt u de toetsen Ctrl+v op je toetsenbord. 


  Kerstawards

  Kersrtawards van bloggers staan lager in deze kolom.
  Contact

  U kan me een mailtje sturen, indien echt nodig. Stuur me a.u.b. geen mails met uitnodigingen om naar powerpoint of filmpjes te kijken. Daar heb ik helaas geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip.   Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek. Ik kom zo snel mogelijk bij jou langs. Tot dan!


   

  Op de "Stille Pagina" kan je uw medeleven betuigen aan onze overleden bloggers, familieleden van bloggers, maar ook aan andere mensen die op deze pagina een eeuwige rustplaats kregen. Klik op bovenstaand plaatje.

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!