NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Ik schrijf hier over allerlei dingen. Dat kunnen interessante schrijfsels zijn, maar ook vrije meningsuitingen die over van alles kunnen gaan. Bezoekers kunnen er desgewenst op reageren.

We zijn de 08de week van 2018

free hits

Springkasteel huren? Woon je in de provincie Antwerpen? Klik dan op bovenstaande button om op de website te gaan kijken. Daar vind je alle info. Reserveer tijdig wanneer je een springkasteel wil huren.

Als er hoop is

Als er hoop is:
voor deze wereld, dan ligt die in kleine gebaren van menselijke vriendelijkheid.

bedankt voor je vriendschap

Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.

Gedachten

Waak over je gedachten,
ze worden je daden,
waak over je daden,
ze worden je karakter,
waak over je karakter,
het wordt je toekomst.

Als je je geen dwaasheid
kunt herinneren
die je uit liefde hebt gedaan,
dan heb je nooit echt liefgehad.

Muzieknoten

Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017

  Brabbeliaans

  Op zoek naar een springkasteel voor een feestje, klik dan op de bovenstaande link. Daar vind u alle informatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De twaalf gehuchten in Mol - 1 Achterbos

  Achterbos in Mol

  De naam Achterbos komt letterlijk van achter de bossen. Het gehucht is vooral bekend als de woonplaats van schilder Jakob Smits.

  Andere blikvanger is de kruisweg met de 15 kapelletjes. Tussen de dennenbossen beelden 14 kleine bakstenen kapellen de lijdensgang van Jezus uit, een 15de grote kapel werd later gebouwd. Patroonheilige van Achterbos is de Heilige Apollonia. Al in de 17de eeuw was Achterbos een bedevaartsoord. Gelovigen kwamen bij de kapel van Apollonia bidden om verlost te worden van hun helse tandpijn. De huidige Sint-Apolloniakerk dateert van 1939.

  De bosrijke omgeving van de 15 Kapellekens inspireerde ooit de hele schildersschool rond Jakob Smits en Dirk Baksteen. De 15 Kapellekens is een openluchtkruisweg

  Veertien uniforme kapellen zijn er in 1815 gebouwd. De grootste kapel dateert al uit de 18de eeuw. In 2004 werden de kruisweg en de kapellen grondig gerestaureerd. Sindsdien is de site ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De vernieuwde kruisweg werd plechtig ingehuldigd met een groots dorpsfeest. De site van de 15 Kapellekens is de ideale stop tijdens een fietstocht door de streek. Het bekende fietsknooppuntennetwerk passeert er trouwens.

   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. TIP: Kruidentuin

  KRUIDENTUIN.

  Je kruidentuin kan deze maand al eens uit zijn voegen barsten. Kruiden te over en wat doe je daar allemaal mee?

  In een gerecht volstaat een plukje. Je kunt kruidenolie of kruidenazijn maken en je kunt kruiden ook drogen. Hang takken rozemarijn, salie, tijm of bonenkruid in bossen ondetsteboven op een droge plek in je huis (zolder is meestal een goed idee). Als de kruiden droog zijn, bewaar je ze op een droge donkere plek. Maak met je gedroogde kruiden een eigen theemelange of kruidenzout (gedroogde kruiden vermalen en mengen met zeezout). Zo geniet je het hele jaar door van je kruidentuin. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Voedingswaarden zijn belangrijk

  De voedingswaarde van ons moderne wijze geproduceerde voedsel, is er niet bepaald op vooruitgegaan. Toch is het van groot belang dat we voldoende mineralen en sporenelementen binnenkrijgen, want die zijn noodzakelijk voor de opname van vitaminen in ons lichaam en het goed functioneren van onze spieren en zenuwen.
  Zeewier (een rijke bron van plantaardige eiwiten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en ballaststoffen) kan daarom beschouwd worden als een gezonde aanvulling in ons menu.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ooglapje

  OOGLAPJE.

  Als we het over een piraat hebben, dan stellen we ons die meestal voor als een man met een lapje voor een van zijn ogen. Waarschijnlijk waren er wel piraten die een lapje voor een verloren oog droegen, maar de echte reden waarom piraten een ooglap droegen, was gebrek aan licht. Toen er nog geen kunstlicht bestond, kon het immers vrij donker zijn op een schip. Wanneer piraten een donker schip binnendrongen, moesten hun ogen even wennen aan de duisternis en waren ze dus in het nadeel tenopzichte van de scheepslui die zich op het schip bevonden. Ze droegen dus een lap voor één oog om dat dat alvast te laten wennen aan de duisternis. Bij het binnentreden in een onverlichte scheepsruimte, hoefden ze dan enkel dat lapje van oog te verwisselen en konden ze meteen beter zien. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bedankt voor je vriendschap

  Echte vrienden zijn er altijd voor je en ze steunen je ook altijd. Echte vrienden houden van je zoals je bent en leven met je mee. Ze wensen je het beste en zijn niet jaloers. Ze weten wat je waard bent en laten je niet los, ook al heb je even een 'mindere' dag. Echte vrienden zijn oprecht en niet slechts 'gemaakt' lief. Echte vrienden leer je pas kennen als je iets ergs meemaakt en ze keihard nodig hebt. Echte vrienden moet je koesteren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zeewier

  ZEEWIER

  Reeds in de de 16e eeuw werd zeewier door Chinese kruidengeneeskundigen voorgeschreven aan mensen met een gezwollen schildklier. Twee eeuwen later begon men ook in Europa te gebruiken bij behandeling van  schildklierproblemen. Zeewier bevat immers veel jodium dat werkzaam is bij een traagwerkenden schildklier.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hittegolven die de mens niet kan overleven.

  Hittegolven die de mens niet kan overleven.

  Indiase man wandelt op de uitgedroogde bedding van het meer Ahmad Sar in Ahmedabad, in de Indiase deelstaat Gujarat. © getty.

  Wetenschappers waarschuwen dat de klimaatverandering in zuidelijk Azië voor hittegolven kan zorgen die de mens niet meer kan overleven. De hitte en vochtigheid zouden ervoor zorgen dat mensen sterven aan oververhitting. Noordelijk India, Bangladesh en zuidelijk Pakistan zouden het zwaarst getroffen worden. In die regio wonen anderhalf miljard mensen.

  Recent onderzoek heeft aangetoond dat een combinatie van hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad dodelijk kan zijn.

  Natteboltemperatuur
  Die combinatie wordt gemeten aan de hand van de zogenaamde natteboltemperatuur. Dat is de laagste temperatuur die een nat voorwerp, dat zich in een luchtstroom bevindt, krijgt ten gevolge van het verdampen van het aanklevende water. Wanneer de natteboltemperatuur tot 35 graden oploopt, kan het menselijk lichaam zich niet voldoende afkoelen om meer dan enkele uren te overleven.

  In het klimaat dat we vandaag kennen, komt de natteboltemperatuur zelden boven de 31 graden uit. Maar in 2015 werd de grenswaarde bijna bereikt in de Perzische Golf. Dat jaar zorgde de hitte voor naar schatting 3.500 doden in Pakistan en India.

  Grenzen van leefbaarheid
  Het nieuwe onderzoek toont aan dat zonder drastische verlaging van de uitstoot van broeikasgassen, extreme hittegolven zullen zorgen voor natteboltemperaturen tussen 31 en 34,2 graden. "Dat brengt ons op de drempel van de overleefbaarheid, en alles boven de 30 graden is heel ernstig", stelt professor Elfatih Eltahir van het MIT, de auteur van de studie.


  Hallo, de meesten zullen mij zich nog wel herinneren. Is dat niet zo, dan kan je me nu leren kennen. Ik ben Julien uit Mol en ik ga proberen om regelmatig wat op mijn blog te pennen. Breng je me een bezoekje en laat je een berichtje achter, dan kom ik zeker ook eens bij jou langs. Een aangenaam verblijf op mijn blog.


  Om een reactie te plaatsen in mijn gastenboek gebruikt u de toetsen Ctrl+v op je toetsenbord. 


  Kerstawards

  Kersrtawards van bloggers staan lager in deze kolom.

  Ik heb ook weer recent een Facebookpagina. Klik op bovenstaande button.

  Je kan me ook vinden op twitter.


  Contact

  U kan me een mailtje sturen, indien echt nodig. Stuur me a.u.b. geen mails met uitnodigingen om naar powerpoint of filmpjes te kijken. Daar heb ik helaas geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip.   Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek. Ik kom zo snel mogelijk bij jou langs. Tot dan!


   

  Op de "Stille Pagina" kan je uw medeleven betuigen aan onze overleden bloggers, familieleden van bloggers, maar ook aan andere mensen die op deze pagina een eeuwige rustplaats kregen. Klik op bovenstaand plaatje.  Kerstawards

  Deze awards bliven op mijn blog staat tot na kerstmis. Eind januari 2019 worden ze verwijderd. De awards zijn aanklikbaar.  Nikki  Diana  Eddy  Liliane  Roosje  Christiane


  Claire  Ria  Ella  Brigitte
  Charlotte


  Klaas & Marian  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!