NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Ik schrijf hier over allerlei dingen. Dat kunnen interessante schrijfsels zijn, maar ook vrije meningsuitingen die over van alles kunnen gaan. Bezoekers kunnen er desgewenst op reageren.

We zijn de 08de week van 2018

free hits

Springkasteel huren? Woon je in de provincie Antwerpen? Klik dan op bovenstaande button om op de website te gaan kijken. Daar vind je alle info. Reserveer tijdig wanneer je een springkasteel wil huren.

Als er hoop is

Als er hoop is:
voor deze wereld, dan ligt die in kleine gebaren van menselijke vriendelijkheid.

bedankt voor je vriendschap

Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.

Gedachten

Waak over je gedachten,
ze worden je daden,
waak over je daden,
ze worden je karakter,
waak over je karakter,
het wordt je toekomst.

Als je je geen dwaasheid
kunt herinneren
die je uit liefde hebt gedaan,
dan heb je nooit echt liefgehad.

Muzieknoten

Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017

  Brabbeliaans

  Op zoek naar een springkasteel voor een feestje, klik dan op de bovenstaande link. Daar vind u alle informatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Winden waaien over de vlakte

  Herfstgedicht 

  Gerelateerde afbeelding


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Aan de Powerpoint makers

  Berichtje voor Powerpointmakers

  Regelmatig krijg ik uitnodigingen via mijn gastenboek of mail om naar Powerpoints te kijken. Hoe graag ik dat ook zou willen doen, moet ik eerlijkshalve bekennen dat ik daarvoor geen tijd heb.
  Soms gebeurt het wel eens dat ik toch Powerpoints bekijk, maar daar blijft het dan bij. Ik reageer dus zelden na het bekijken van zo'n Powerpoint. Hoe mooi ze ook zijn, momenteel heb ik te weinig tijd om een uitgebreide reactie te schrijven aan de maker. Als ik later wat meer tijd zal hebben kan ik dat zeker wel doen.
  Ik hoop dat de Powerpointmakers niet boos op me zullen zijn en dat ze niet gaan wegblijven op mijn blog. Dat zou ik jammer vinden. Weet wel dat het mogelijk is dat ik de powerpoint heb bekeken maar er gewoon niet op reageer.
  Ik dank jullie voor het begrip dat jullie hiervoor wel of niet zullen hebben. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Opwarming van de aarde erger dan gedacht
   Opwarming van de aarde erger dan gedacht!

  Volgens een nieuwe studie is de opwarming van de aarde wellicht veel erger dan we totnogtoe dachten. Wetenschappers ontdekten dat zeetemperaturen jarenlang fout werden gelezen, wat betekent dat de klimaatverandering veel sneller gaat dan voordien gedacht.

  De nieuwe studie stelt dat de methodologie die wetenschappers gebruikten om de zeetemperatuur door de eeuwen heen te begrijpen op een vergissing berust. Ons begrip van de klimaatverandering zou daardoor fundamenteel fout zijn.

  Kouder dan gedacht

  Het nieuwe onderzoek stelt dat de oceanen honderden miljoenen jaren geleden veel kouder waren dan gedacht. Als dit klopt, betekent dit dat de opwarming van de aarde die we momenteel meemaken de ergste is van de voorbije 100 miljoen jaar en dus veel erger dan voordien werd becijferd.

  Tot nog toe meenden wetenschappers dat de temperaturen van de diepzee en het oppervlak van de polaire oceaan 100 miljoen jaar geleden zo'n 15 graden hoger lagen dan vandaag. Maar in werkelijkheid bleven die temperaturen al die tijd relatief stabiel, wat de opwarming vandaag nog alarmerender maakt.

  Sleutelrol

  “Als we het bij het rechte eind hebben, ondermijnt onze studie decennia van klimaatonderzoekâ€, stelt Anders Meibom, hoofd van het Labo voor Biologische Geochemie aan de universiteit van Lausanne. Oceanen bedekken 70% van onze planeet en spelen een sleutelrol in het klimaat op aarde. De mate waarin hun temperaturen hebben gevarieerd is cruciaal om te begrijpen hoe ze zich gedragen en de gevolgen van de huidige klimaatverandering te voorspellen.

  De vorsers menen dat wetenschappers belangrijke processen over het hoofd hebben gezien toen ze de temperatuur van de oceanen miljoenen jaren geleden berekenden. Daardoor dachten ze dat het zeewater warmer was dan in werkelijkheid het geval was.

  Bron: Het Laatste nieuws


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vergeet jullie klokjes niet over te schakelen naar het winteruur

  Zondag 29 oktober moeten we de klok een uurtje terugdraaien. 3 uur wordt 2 uur. 
  Vervelende klus en niet goed voor onze gezondheid. Maar misschien is het wel de laatste keer dat we dit moeten doen. Men heeft eindelijk ingezien dat het qua energiebesparingen niet veel uithaalt. In deze moderne tijden wordt er gebruik gemaakt van besparende energietechnieken. Als de ganse Europese Unie het daarover eens kan worden hoeven we ons niet meer bezig te houden met het zomer- en winteruur. Laat het ons hopen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Haver

  Haver

  Haver, een bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten, is belangrijk voor een goede gezondheid, want ze bevat bétaglucanen, oplosbare voedingsvezels die de LDL-cholesterol -in het bloed verlagen.
  Hver is goed voor de darmflora en bevordert de activiteit van de cellen, wat het immuunsysteem te goede komt.
  Haver wordt dan ook de in de voedselketen zeer veel gebruikt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Telenet werkt in onze straat

  OPGELET!

  Mijn internet operator gaat vanaf maandag 23 oktober tot en met 26 oktober, werken uitvoeren in mijn straat.
  Op maandag 23 oktober zijn mijn telenet-diensten NIET BESCHIKBAAR tuusen 7u30 en 18u. Ik zal die dag dan zeker niet op internet kunnen.
  Vanaf dinsdag 24 oktober wordt er nog verder gewerkt en dan kunnen er onderbrekingen voordoen. Daarmee is een vlot verloop van mijn internet niet gegearandeerd. Deze werken duren tot donderdag 26 oktober tot 18u. 
  Neem het mij dus niet kwalijk als ik geen tegenbezoekje  kan brengen door deze omstandigheden. Ik kan vanaf vrijdag waarschijnlijk zonder problemen weer gebruik maken van mijn telenet-diensten. 

  Bedankt voor uw aandacht en tot zo snel mogelijk!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De strepen van een zebra

   De strepen van een zebra zorgen voor verkoeling?   

  De zebra heeft opvallende wit-zwarte strepen. De strepen zijn een soort beschermingsmechanisme voor de zebra. Door deze strepen kunnen leeuwen een zebra moeilijk onderscheiden. De leeuw ziet namelijk alles in zwart wit. Als een kudde zebra's gaat rennen kan een leeuw de afzonderlijke zebra's niet meer onderscheiden. Naast de bescherming zorgen de strepen voor verkoeling. Doordat de zwarte strepen het zonlicht absorberen en de witte strepen het licht weerkaatsen is er een temperatuursverschil van wel 10 graden celcius tussen de strepen. Door dit temperatuursverschil ontstaat er een beetje wind wat de zebra afkoelt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verantwoordelijk voor ons eigen leven

  Verantwoordelijkvoor ons eigen leven

  Wij zijn verantwoordelijk voor ons eigen leven. We beslissen zelf of we positief of negatief denken, maar elke gedachte heeft een gevolg en wat we door de tijd heen denken, wordt waarheid.
  Dat waar we aandacht aan schenken, groeit immers en de manier waarop het groeit is afhankelijk van de manier waarop we het aandacht geven: positief of negatief.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waar gebeurt verhaal uit de oorlog 1914-1918

  Waar gebeurt verhaal uit de oorlog 1914-1918

  Margaretha Zelle (°1876) was de dochter van een Nederlandse winkelier in hoeden. Toen ze 18 was, trouwde ze en trok met haar man naar Nederlands-Indië. Wegens huwelijksproblemen keerde het paar in 1902 naar Nederland terug. Ze scheidden en Magaretha verhuisde naar Parijs, waar ze de kost verdiende als schildersmodel en optrad in een circus.
  In 1905 begon ze als Mata Hari met het opvoeren van exotische dansen, warbij ze zich van het ene naar het andere kledingstuk ontdeed tot ze alleen nog maar bedekt was met de gouden munten van haar halsketting. Ze trad overal in Europa op.
  Bij het begin van de oorlog verkeerde ze in militaire kringen in Berlijn. In 1915 begonnen er geruchten over haar de ronde te doen en werd ze verdacht van spionage.
  In februari 1917 stuurde de Duitse militaire attaché in Madred een bericht naar Berlijn, waarin hij beweerde belangrijke informatie van Mata Hari te hebben ontvangen. De Fransen onderschepten het bericht en arresteerden Mata Hari.
  Op 24 juli werd ze, na een rommelig proces, ter dood veroordeeld en op 15 oktober gefusilleerd.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Slechte adem

  Slechte adem

  We hebben het allemaal al wel eens. Een slechte adem ontstaat meestal niet door wat je eet, maar door een verkeerde mondhygiëne. Daardoor ontstaat er een aanslag op de tong, waarin bacteriën zich nestelen en een vieze geur afgeven. Een tongschraper om je tong te reinigen, elke dag flossen en je mond na het tandenpoetsen spoelen met mondspoeling zonder alcohol, kunnen wonderen doen. Mondhygiëne is belangrijk. Op die manier vermijd je een slechte adem en blijft je gebit gezond. Regelmatig naar de tandarts voor controle blijft aan te raden. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stille Pagina

  Graag wil ik iedereen er aan herinneren dat de "STILLE PAGINA" nog steeds bestaat. Ik beheer die pagina nog altijd. Heb wel gemerkt dat er de laatste tijd niet zoveel berichten meer worden geplaatst. Is deze pagina in de vergetelheid geraakt?
  Ik laat gewoon even verstaan dat deze nog altiijd online is. Zijn er overlijdens die je graag op die pagina wil laten plaatsen, dan hoef je me dat gewoon via mail te laten weten. Deze blog is een plaats waar je uw dierbaren altijd een groetje kan brengen, zonder dat je daar de deur voor uit moet. Het adres: http://blog.seniorennet.be/stille_pagina  Ik dan jullie voor je aandacht en ik hoop dat de pagina weer vaker wordt bezocht.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoeveel zuurstof produceert n boom

  Hoeveel zuurstof produceert één boom

  Eén enkele volwassen boom kan in één seizoen evenveel zuurstof produceren als tien mensen op een heel jaar inademen. Meer nog... bomen zuiveren de lucht op grote schaal.
  Laat die bomen dus maar in weelde groeien in plaats van ze te kappen. Het zijn onze zuurstofleveranciers en ze zorgen voor heel wat leven op aarde. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wist je...

  Wist je dat als je een goudvis in een donkere kamer opsluit, hij wit wordt?

  witte goudvisEen goudvis zal zonder enige vorm van licht na lange tijd van kleur veranderen. De mooie goude kleur zal verdwijnen en hij wordt wit van kleur.

  Kleurveranderingen bij vissen zijn de normaalste zaak van de wereld. Als goudvissen geboren worden, hebben ze nog een bruin-grijsachtige kleur. Pas als ze groter worden, verandert de kleur in oranje. Zelden of nooit is de kleurverandering het gevolg van een ziekte bij de vis. Er zijn wel verschillende andere oorzaken te noemen. Het kan bijvoorbeeld een erfelijke afwijking bij de vis zijn. Het is dan dus genetisch bepaald dat de vis verandert. Ook kan het een gevolg zijn van ouderdom. Door de leeftijd van de vis gaan de pigmentcellen minder goed werken. Dit is te vergelijken met het grijs worden van de haren bij oudere mensen. Verder kan het wit worden van de vis veroorzaakt worden door zaken als de temperatuur van het water, slechte waterkwaliteit, het ontbreken van bepaalde stoffen in de voeding, de hoeveelheid zonlicht, etc. Als die omstandigheden weer in gunstige zin veranderen, is het dus zeker mogelijk dat de vis zijn kleur weer terugkrijgt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De Das

  DAS  

  Een das maakt ondergrondse burchten die hij heel netjes houdt. Zijn dieet bestaat voor tachtig procent uit insecten: regenwormen, kevers en slakken. Hij lust ook wel kersen, graan of vogeleieren. In bossen of grasvelden voelt hij zich veilig. Daar vind je hem dus ook.
  Overdag blijft hij in zijn burcht, maar ’s avonds trekt hij erop uit. Dassen zijn echte speelvogels. In hun territorium vind je speelplekken en krabbomen. Kom je een das tegen? Dan mag je terecht trots zijn, want in Vlaanderen is hij vrij zeldzaam.
  WAAR VIND JE EEN DAS? Dassen komen bij valavond uit hun burcht. Net zoals bij reeën, moet de wind in je gezicht blazen. Dan ruiken ze je niet.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Welkom Oktober

  De zomer sluit zich af, definitief,
  in kleur, indian summer,
  multicolor bladeren,
  roestbruin poot zich vrolijk naat het groen neer,
  besen van mahonia worden gretig weggepikt door
  schaarse appelvinken,
  het leven buigt weer naar de aarde toe,
  een spitsmuis, een egeltje, een zeldzame tor
  zoeken de beschutting tussen wat kreupelhout.

  Bron: De druivelaar - Tine Hertmans.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Beukenboom

  Wist je:

  Dat een beukenboom tot 45 meter hoog kan worden en in normale omstandigheden 200 jaar oud kan worden?

  De beuk heeft een dicht bladerdek dat geen licht doorlaat, waardoor onder de beuk niets groeit. Bij snik hete zomerdagen is het er ook lekker koel onder.

  Jammer genoeg krijgt hij pas na 50 jaar beukennootjes en daarna vervolgens om de vier jaar. 

  De eekhoorn, de bosmuis, de boomkliever enz.. zijn verzot op de beukennootjes.

  Dit exemplaar op de foto is te vinden in de stad Utrecht. 


  Hallo, de meesten zullen mij zich nog wel herinneren. Is dat niet zo, dan kan je me nu leren kennen. Ik ben Julien uit Mol en ik ga proberen om regelmatig wat op mijn blog te pennen. Breng je me een bezoekje en laat je een berichtje achter, dan kom ik zeker ook eens bij jou langs. Een aangenaam verblijf op mijn blog.


  Om een reactie te plaatsen in mijn gastenboek gebruikt u de toetsen Ctrl+v op je toetsenbord. 


  Kerstawards

  Kersrtawards van bloggers staan lager in deze kolom.

  Ik heb ook weer recent een Facebookpagina. Klik op bovenstaande button.

  Je kan me ook vinden op twitter.


  Contact

  U kan me een mailtje sturen, indien echt nodig. Stuur me a.u.b. geen mails met uitnodigingen om naar powerpoint of filmpjes te kijken. Daar heb ik helaas geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip.   Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek. Ik kom zo snel mogelijk bij jou langs. Tot dan!


   

  Op de "Stille Pagina" kan je uw medeleven betuigen aan onze overleden bloggers, familieleden van bloggers, maar ook aan andere mensen die op deze pagina een eeuwige rustplaats kregen. Klik op bovenstaand plaatje.  Kerstawards

  Deze awards bliven op mijn blog staat tot na kerstmis. Eind januari 2019 worden ze verwijderd. De awards zijn aanklikbaar.  Nikki  Diana  Eddy  Liliane  Roosje  Christiane


  Claire  Ria  Ella  Brigitte
  Charlotte


  Klaas & Marian  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!