NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Ik schrijf hier over allerlei dingen. Dat kunnen interessante schrijfsels zijn, maar ook vrije meningsuitingen die over van alles kunnen gaan. Bezoekers kunnen er desgewenst op reageren.

We zijn de 08de week van 2018

free hits

Springkasteel huren? Woon je in de provincie Antwerpen? Klik dan op bovenstaande button om op de website te gaan kijken. Daar vind je alle info. Reserveer tijdig wanneer je een springkasteel wil huren.

Als er hoop is

Als er hoop is:
voor deze wereld, dan ligt die in kleine gebaren van menselijke vriendelijkheid.

bedankt voor je vriendschap

Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.

Gedachten

Waak over je gedachten,
ze worden je daden,
waak over je daden,
ze worden je karakter,
waak over je karakter,
het wordt je toekomst.

Als je je geen dwaasheid
kunt herinneren
die je uit liefde hebt gedaan,
dan heb je nooit echt liefgehad.

Muzieknoten

Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017

  Brabbeliaans

  Op zoek naar een springkasteel voor een feestje, klik dan op de bovenstaande link. Daar vind u alle informatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilziiten

  Stilzitten is niet goed!

  Wie de hele dag stilzit loopt meer risico op kanker, hartziekten, diabetes, depressie en een vroegtijdige dood.
  Het is aangeraden om regelmatig (om de 30 minuten) even op te staan en de benen te strekken.
  Zo kun je in plaats van zittend ook staand telefoneren. De vuilbak een beetje verder van je bureau zetten, zodat je ernaartoe moet lopen om er iets in te gooien, helpt ook al. Moeten we ons hierver zorgen maken? NEEN, maar alle beetjes helpen wel. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook is goed voor 61 verschillende ziektes
  Enkel en alleen met knoflook kun je 61 verschillende ziektes genezen. Dat komt onder meer omdat het parasieten elimineert en de groei van schimmels, gisten zoals candida albicans en andere organismen vertraagt.

  knoflook

  Hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, infectieziektes (griep, keelontsteking, verkoudheid, tandvlees- of dikkedarmontsteking, cholera, dyenterie...), wonden, abscessen en tumoren: er zijn maar weinig aandoeningen waar knoflook geen positief effect op lijkt te hebben. De krachtige antibacterie werking werd al in 1858 vastgesteld door Louis Pasteur, nadat hij knoflook in een petrischaaltje deed en merkte dat de omringende bacteriën werden verwoest.

  Om van een teentje knoflook een krachtig natuurlijk antibioticum te maken, moet je wel wat geduld hebben. Pas wanneer je je versgeperste knoflook vijf minuten laat liggen, wordt er een enzym geactiveerd dat het zwavelhoudende alliine in de knoflook omzet in het krachtige allicine.

  Natuurlijke aspirine

  Knoflook wordt al eeuwen aangeraden als geneeskrachtig middel. De slaven in het oude Egypte moesten het verplicht eten voor hun gezondheid. Het gaf hen het uithoudingsvermogen dat ze nodig hadden om de piramides te bouwen. Maar er is meer.Als je graag op een natuurlijke manier je bloeddruk wilt verlagen, dan is het eten van veel knoflook een natuurlijke methode. Net zoals een aspirientje verdunt het je bloed en zorgt het ervoor dat het sneller door je bloedvaten stroomt. Hierdoor worden er meer voedingsstoffen en zuurstof bij de cellen afgeleverd. Het heeft ook een bloedzuiverend effect, wat betekent dat je lever het wat rustiger krijgt als je look door je eten mengt.

  Daarnaast is het een verrassende mooimaker. Als je je huid graag jong en in conditie wilt houden, ondersteun je die het best van binnenuit met onder meer knoflook. Het zwavel dat in knoflook zit, heeft namelijk een verstevigende werking.

  Heet, heter, heetst

  Knoflook is ook een must wanneer de temperaturen zakken, omdat je het er lekker warm van krijgt - net zoals gember, zwarte peper en ui trouwens. Doe het dus zeker in je wintersoepen en stoofpotjes. Wist je trouwens dat het een goede reputatie heeft als afrodisiacum? Dat laatste werkt natuurlijk alleen als je niet met een lookadem zit. Een vroegere collega van mij was een grote fan van cremekaas met look, en dat ruik je. Omdat ik voor geen goud dezelfde geur wilde verspreiden, heb ik look jarenlang gemeden. Gelukkig kun je er iets aan doen. Bijt na je scampia's met knoflook in een schijfje citroen of limoen, kauw op wat peterselie, basilicum of muntblaadjes, sip van een kop groene thee of pepermuntthee, of eet een appel. De polyfenolen in deze groente- en fruitsoorten neutraliseren de zwavel die knoflook zo adembenemend maakt.

  KOOKTIP

  Wanneer je knoflook eventjes opwarmt, wordt het zachter van smaak. Als je alle voedingsstoffen in je knoflook wilt bewaren, voeg je die wel het best een minuutje voor je je kookpot van het vuur haalt toe.

  Wil je rauwe look onder je hummus mengen of in je olijfdip verwerken? Haal er dan de groene kern uit. Zo wordt de looksmaak niet te overheersend.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Senioren

  Onze Senioren

  Ze zeggen dat je de oude dag als de "gouden" leeftijd beschouwen mag. Maar af en toe twijfel ik daar toch wel aan, als ik 's avonds weer moe naar bed ben gegaan met mijn oren in de la, mijn tanden in een glas en mijn ogen op tafel, toen ik uitgelezen was.
  En voordat ik inslaap, denk ik dan: "zit er nog iets los dat ik wegleggen kan?", terwijl het mij zo slecht nog niet zit, want ik ben voor mijn leeftijd nog tamelijk fit.
  Elke morgen stof ik mijn hersens wat af en ben blij met de dag die God me weer gaf. 
  Dan haal ik de krant en lees na mijn bad de overlijdensberichten in het ochtendblad. Als mijn naam er niet bij staat, weet ik dat ik nog leef. Het was dus de bedoeling dat ik nog wat bleef.
  Ik geloof dat er toch iets heilzaams in zit, want ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk fit.
  Wat is van dit alles tot slot de moraal die te leren valt uit dit goedmoedig verhaal? Voor elk die het ouder zijn glimlachend draagt, als een ander je weer eens "hoe maak je het?" vraggt. Is het beter te zeggen dat het best met je gaat dan die lui te vertellen hoe het echt met je staat!

  Verhaal van: Frans Reekmans uit Diepenbeek. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meeste vrouwen hebben het vaak kouder dan mannen

   De meeste vrouwen hebben het vaak kouder dan mannen.

  Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, zodat je vriend even z'n arm om je heen kan leggen, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen. Maar er zijn nog meer redenen.

  Zowel mannen als vrouwen hebben het moeilijk met lage temperaturen. Volgens professor menselijke fysiologie Mike Tipton van de universiteit van Portmouth komt dat doordat de mens ontstaan is in warme streken.

  Later heeft hij zich moeten aanpassen aan lagere temperaturen. Maar van nature hebben we dus liever hoge temperaturen. Toch is het opvallend dat mannen minder problemen hebben met de kou dan vrouwen.

  Tipton onderzocht het fenomeen en kwam tot de conclusie dat vrouwen het wel degelijk kouder hebben dan mannen. Vreemd genoeg komt dat deels doordat vrouwen efficiënter omgaan met de warmte die ze produceren.

  Omdat het vet bij vrouwen beter verdeeld is over het lichaam dan bij mannen, zijn vrouwen beter in staat om het bloed naar de belangrijkste organen te laten stromen. Handig zou je denken, maar daardoor stroomt er bij vrouwen ook wel minder bloed naar de handen en voeten. En zo krijgen vrouwen het koud.

  Dat is niet de enige oorzaak. Ook hormonen spelen een rol. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de temperatuur van vrouwen. In de fase na de eisprong kan dat al snel een verschil maken van 1 graad Celsius.

  Overigens heeft ook onze slaap een invloed op onze temperatuur. Nachts daalt onze lichaamstemperatuur, zowel van mannen als van vrouwen. Bij vrouwen gebeurt dat sneller en nadrukkelijker.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo worden je fietstochtjes een succes

  Fietsen met succes!

  bericht

  Kwam jij al eens thuis en dacht je: ˜Deze keer was ik beter thuis gebleven. Met deze tips worden jouw ritjes keer op keer een plezier.


  1. Je fiets

  Check voor je vertrekt nog eens de staat van je tweewieler. De juiste bandenspanning, goede remmen, goed geoliede ketting en werkende lichten: ze zijn essentieel. Voorzie ook een kleine reparatiekit. Handig bij pech onderweg.


  2. Het weerbericht

  Echte fietsers laten zich niet afschrikken door een regendruppel. Toch is het wijs te weten welk weer je kan verwachten. Al is het maar om de geschikte kledij aan te trekken. Eventuele stops kan je incalculeren volgens de kans op neerslag.


  3. Het parcours

  Een goede planning is belangrijk. Dit gezegd zijnde, plan vooraf het aantal kilometers. En houd rekening met wat jij wil: enkel fietsen, iets bezoeken of onderweg iets lekkers eten. O, en kijk ook eens na of je parours over verharde of ook over onverharde wegen gaat.

  Goed voorbereid? Vertek dan maar!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den grootten oorlog 1418

  Tankslag bij Cambrai

  Tijdens de tankslag bij Cambrai op 20 november 1917, in het noorden van Frankrijk werden voor het eerst op grote schaal en met succes tanks ingezet, een jaar na hun mislukte debiit in Fiers aan de Somme in september 1916.
  Het superwapen warvan opperbevelhebber Haig toen had gedacht dat het de oorlog vroegtijdig zou beëindigen, werd sindsdien beschoouwd als onvalmaakt en onbetrouwbaar.
  Ook de Duitsers keken neer op dat mechanische monster op het slagveld. De Britten daarentegen waren er van overtuigd dat tanks meer succes zouden hebben als ze konden worden ingezet op een vastere ondergrond.
  De aanval werd ingezet met 476 Mark IV-tanks over een 8 km breed front,vergezeld van zes infanterie- en twee cavaleriedivisies en 1000 stukken geschut.
  Nauwelijks een paar uur later waren de lichtbewapende Duitsers 6 km teruggedreven naar Cambrai en werd de Siegfriedline voor het eerst in de orrlog doorbroken. Er werden 10.000 Duitse soldaten krijgsgevangen genomen en 123 kanonnen en 281 michinegeweren veroverd.
  Jammer genoeg kregen de Britten de volgende dagen te weinig ondersteuning en bleef de kans om definitief door te breken onbenut. Een week later was het gebied weer in Duitse handen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boekenwinkel

  boekenwinkel

  Boekenwinkel

  Een boekenwinkel is een van de weinige bewijzen
  die we nodig hebben ven het feit
  dat mensen nadenken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tegenslagen

  Tegenslagen

  Als je tegenslagen je verdrietig maken,
  dan mag je niet vergeten dat ieder mens
  harde situarties te verwerken krijgt
  en ook voor jou ie het leven veel te kort
  om jezelf ook maar één uur te beklagen.

  Als kwetsende kritiek je neerslachtig maakt,
  mag je niet vergeten
  dat geen klacht ter wereld zal verhinderen
  dat iedereen over iedereen iets weet
  en dat het na het sterkste applaus
  vorr jou straks ook weer stil wordt.

  Bron: Valeer Deschacht


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verhoogt eten opwarmen in de microgolf het risico op kanker?

  Verhoogt eten opwarmen in de microgolf het risico op kanker?

  voedselbakjes

  Het lijkt tegenwoordig wel alsof je van alles kanker krijgt. Vlees eten, alcohol drinken, zonnen op vakantie en ook van eten in de microgolf opwarmen wordt vaak gezegd dat het de kans op kanker verhoogt. Maar klopt dat ook?
  Zonder een microgolfoven is een keuken niet meer compleet anno nu. Dat bewijst het feit dat meer dan 70% van de Vlaamse gezinnen over een magnetron beschikt. Maar hoewel het uiterst handig is om eten in op te warmen, of zelfs cakes of pizza te maken zoals wij hier al uitprobeerden, bestaat er ook veel argwaan over eten opwarmen in de micro. De stralen zouden namelijk het risico op kanker verhogen.  Alleen bestaat er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor die stelling, integendeel zelfs.
  Er zijn verschillende onderzoeken gepubliceerd die opwarmen in de microgolfoven vergeleken met de traditionele manier van opwarmen. De conclusies waren altijd unaniem hetzelfde: eten in microgolven klaarmaken houdt geen groter risico in.

  Plastic

  Een microgolf werk namelijk op elektromagnetische straling en niet op radioactiviteit zoals vaak gedacht wordt. Radioactiviteit wordt wel degelijk aan kanker gelinkt, elektromagnetische straling niet. Maar wat wél risico inhoudt, is het potje waarin je eten opwarmt. “Als je plastic opwarmt, kan dat gevaarlijke stoffen doen vrijkomen. In plastic zitten bijvoorbeeld ftalaten, industriële chemische stoffen die worden toegevoegd om kunstmateriaal flexibeler te maken. Door het opwarmingsproces kunnen die vrijkomen en zo in je eten terecht komen, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.  Ftalaten worden onder meer gelinkt aan borstkanker, maar ook diabetes, haarverlies, een hoge bloeddruk en zelfs slaapproblemen. Door plastic potjes in de afwasmachine te wassen, verhoog je de kans dat schadelijke chemicaliën vrijkomen nog meer. Eten opwarmen in de microgolf is op zich dus niet schadelijk, maar schep het op een bord of gebruik glazen potjes.

  Haalt opwarmen in de microgolf voedingstoffen weg?

  Nog zoiets waar vaak voor gewaarschuwd wordt, is dat eten opwarmen in de microgolfoven belangrijke voedingstoffen uit eten weghaalt. Maar ook dat blijkt volgens talloze onderzoeken niet te kloppen. Groenten koken of stomen, haalt zelfs meer voedingstoffen weg dan opwarmen in de magnetron. In water lossen namelijk sommige nutriënten op als sneeuw voor de zon. Het is tenslotte wel belangrijk om voeding niet te lang en op een te hoge temperatuur op te warmen, anders verlies je alsnog voedingstoffen. Zoek dus altijd op voorhand even de instructies op.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sint - Maarten

  Sint-Maarten

  Sint-Maarten was de patroon van heel wat bevolkingsgroepen, zoals de ridders, soldaten, schutters, hoef- en wapensmeden en dit omwille van zijn connecties met het soldatenleven.
  De kleermakers en de wevers kozen hem tot patroon vanwege de mantel die hij doormidden had gesneden en aan een bedelaar gegeven.
  Om diezelfde reden werd hij ook patroon van de armen en de bedelaars. Omdat hij op een bepaald ogenblik uit Poitiers moest wegvluchten om niet in handen te vallen van de ketterse arianen, werd hij tot slot ook verkozen tot patroon van de vluchtelingen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1917

  Boomskeletten kreunen bijna menselijk
  in schemering van troostloze dagen
  die over 't overstrromde land vervagen
  in kruiddamp van mistgordijnen.
  Omdat landen
  hun vermeende recht betwisten
  moeten mensen hier de wapens richten
  op wie zij eens als vriend erkenden!
  En in 't late uur sterft ook de zon
  haar bloed een stroom
  van kim tot jil een eerbetoon
  aan elke stille droom
  die pas begon
  en hier zijn einde vond...

  Bron: Emmy Swerts


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Laat je niet vangen door misbruik of phishing

  De ene keer proberen cybercriminelen je op te lichten via telefoon, de andere keer via e-mail. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail ontvangen van een zogenaamde Nigeriaanse prins die zijn fortuin met je wilt delen. We ontvangen regelmatig berichten dat consumenten worden opgebeld door oplichters die zich voordoen als medewerkers van Microsoft. Let op: het gaat hier in alle gevallen om zogenaamde phishing-aanvallen, waarbij criminelen privacygevoelige informatie proberen te stelen. Microsoft zal zelf nooit ongevraagd bellen naar consumenten. Ben jij telefonisch of via e-mail benaderd door oplichters? Neem dan direct maatregelen.

  Laat je niet vangen! 5 tips tegen misbruik of phishing
  © Pulse Laat je niet vangen! 5 tips tegen misbruik of phishing

  1. Vertrouw geen ongevraagde telefoontjes

  Cybercriminelen versturen frauduleuze e-mailberichten en zetten valse websites op. Maar ze kunnen je ook opbellen en beweren dat ze van Microsoft zijn. De gouden regel: wij of onze partners zullen je nooit bellen en kosten in rekening brengen voor het oplossen van computerproblemen. Als je dus zo’n telefoontje krijgt, wees dan meteen op je hoede. De oplichters bieden je zogezegd hulp aan bij het oplossen van je computerproblemen of ze maken je wijs dat ze van het hoofdkantoor van Windows of Microsoft zijn. De bedriegers vragen vervolgens je toestemming om je computer over te nemen en voor dat je het weet wissen zij al je bestanden op je computer, waarvoor ze nadien geld vragen om die terug op je computer te krijgen.

  2. Herken een phishingbericht of misleidende e-mail

  Een phishingbericht of misleidende e-mail is vaak te herkennen aan een aantal factoren:

  • Er wordt een iets te mooi aanbod voorgesteld.
  • Je wordt gevraagd om je privéof accountgegevens op te sturen.
  • Er staan spelfouten in het bericht.
  • Het e-mailadres heeft een buitenlandse domeinnaam zoals someone@example.uk.com.

  3. Verwijder verdachte mails en ga er niet op inq

  Phishingberichten proberen via een e-mail jouw persoonlijke gegevens of geld te verkrijgen. Reageer nooit op e-mails die je vragen privé- of accountgegevens op te sturen. Klik in e-mails die je niet vertrouwt nooit op een link die je zogezegd naar de website van een bedrijf brengt. Die website kan vervalst zijn. Open ook nooit een bijlage bij een verdacht uitziende mail. Als de e-mail van een bedrijf afkomstig lijkt, neem dan telefonisch of online contact op met dat bedrijf om te controleren of die e-mail ook echt van hen afkomstig is.

  4. Meld misbruik

  Ook door phishingberichten of ongevraagde e-mail te melden, help je  bij het blokkeren van spammers. En je hoeft er niet veel voor te doen! Als je een Hotmail of Outlook e-mailadres hebt, ga dan naar Outlook.com, klik op de pijl naast Ongewenst en kies Phishingbericht. Zo wordt de misleidende e-mail bij ons gemeld. Word je opgebeld door iemand die beweert van Microsoft te zijn, noteer de informatie van de beller. Meld dit onmiddellijk aan de politie en dien klacht in bij Federal Crime Unit.

  5. Beveilig je computer

  Werd je telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als medewerker van Microsoft, en heb je gevoelige informatie afgegeven? Of denk je dat je mogelijk schadelijke software hebt geinstalleerd of phishers toegang hebt gegeven tot je computer? Neem dan direct de volgende maatregelen:

  • Wijzig alle mogelijke wachtwoorden: je computer, je e-mailaccount, je internetbankieren, je creditcards, je sociale media en meer. Bij voorkeur vanaf een andere computer.
  • Download en installeer Microsoft Safety Scanner gratis op je computer en voer een scan uit op schadelijke software.
  • Gebruik antivirus-software. Heb je Windows 7, download dan Microsoft Security Essentials. Heb je Windows 8.1 of Windows 10, dan is er automatisch een gratis virusscanner, Windows Defender, geinstalleerd.

  Wie problemen ondervindt kan altijd bij de Microsoft helpdesk terecht. Je kan hen van maandag tot vrijdag bereiken tussen 8:00 en 18:00 op het nummer: +32 2 503 31


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Parijs opent zijn eerste nudistenrestaurant

  In Frankrijk kan je al naar hartenlust de nudist uithangen, met menig strand, camping en zwembad tot je beschikking. Nu is er ook een nieuw restaurant in Parijs waar je zonder blikken of blozen in je adamskostuum mag tafelen. Het restaurant met de toepasselijke naam O’Naturel is sinds vrijdag open. Er is plaats voor veertig naakte gasten, met maaltijden vanaf dertig euro. Bij de binnenkomst worden de klanten gevraagd om hun kleren achter te laten in de vestiaire en gezellig plaats te nemen.

  Geen pottekijkers

  Geïnteresseerden met een hongerige maag moeten zich geen zorgen maken, want pottenkijkers worden koste wat het kost vermeden. Zo blokkeren ze het zicht vanuit de straat, zodat gasten in alle rust aan tafel kunnen schuiven. Wie te benieuwd is, zal zelf uit de kleren moeten gaan.

  Naakt dineren

  Hoewel het valt af te wachten of Parijzenaars staan te springen om naakt te dineren, vielen eerdere initiatieven in bijvoorbeeld Londen al in de smaak. Dat 2,6 miljoen mensen in Frankrijk een regelmatige gewoonte maken van nudisme, kan ook al helpen. Naakt op restaurant gaan, kan een leuk uitje zijn met je partner. Voor een etentje met je schoonouders kies je misschien best tocht een andere plek. Of het eten beter smaakt als je naakt eet, daar twijfel ik sterk aan. Nudisten denken er blijkbaar anders over.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het leven is...

  Het leven is...

  Het mensenleven is als een trein:
  Hij komt eraan,
  hij raast voorbij,
  lang of kort, maar één geheel.
  Dan verdwijnt hij in de verte,
  weg, af, voltooid.
  Ik weet, hij is voorbij,
  ik zie hem niet meer,
  maar hij is er nog steeds.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dolfijnen en walvissen slapen met één oog open

  Dolfijnen en walvissen slapen met één oog open

  Dolfijnen en walvissen zijn zoogdieren. Ze zijn dus warmbloedig en om goed te functioneren moeten ze slapen. Het probleem is de omgeving waarin ze leven. De zoogdieren die op het land leven ademen zonder erbij na te denken. Het lichaam ademt automatisch. Dit zijn 'onbewuste' ademers.

  Dolfijnen en walvissen leven in het water en kunnen vrij lang onder water doorbrengen (soms 30 minuten of zelfs nog langer). Zij moeten dus naar de oppervlakte gaan om te kunnen ademen. Zij zijn dan ook 'bewuste' ademers.

  Dit veroorzaakt dus een probleem wat slapen betreft. Korte periodes slapen is geen optie vanwege het risico dat ze te lang zouden slapen. De oplossing voor hen is dan ook dat ze één hersenhelft tegelijk 'uitgeschakelen'. Er slaapt dus maar één hersenhelft tegelijk. De ander kan dan gewoon in de gaten houden of er geademd moet worden en daar op in spelen. Dolfijnen en walvissen zijn dus altijd minimaal voor de helft wakker.  walvis staart


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Allerzielen

  In het timbre van de dagen
  die vervlakken en vervagen
  op het ritme van de tijd
  dans de salsa, heb geen spijt
  van het niet geleefde leven
  we zijn hier alleen maar voor even
  op dit komisch punt aanbeland
  op de blauwe planeet gestrand
  net een universeel gegeven
  gewond, ofniet, verder leven
  met een ticket retour
  ligt ons sterven op de loer
  bij het vallen worden we opgeraapt
  als dode bladeren bijeengeschraapt
  onze laatste adem verspild
  ons zwijgen voor eeuwig verstild.

  Bron: Tine Hermans 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Allerheiligen

  Allerheiligenmens zijn

  Is volop leven en nooit vergeten wie ons voorgingen.
  Is zich laten inspireren en aanvuren door alle geliefden en heiligen en helden die echt "mens" waren.
  Zij begrepen wat betekent om "Gods werk op aarde te voltooien".
  En nu is het aan ons...
  Hun werk verderzetten
  en handen reikeN
  over de dood heen.
  De liefde doorgeven
  omdat niemand verloren gaat.
  DOORGEVEN!

  Bron: Pr. Filip Vanbiesen


  Hallo, de meesten zullen mij zich nog wel herinneren. Is dat niet zo, dan kan je me nu leren kennen. Ik ben Julien uit Mol en ik ga proberen om regelmatig wat op mijn blog te pennen. Breng je me een bezoekje en laat je een berichtje achter, dan kom ik zeker ook eens bij jou langs. Een aangenaam verblijf op mijn blog.


  Om een reactie te plaatsen in mijn gastenboek gebruikt u de toetsen Ctrl+v op je toetsenbord. 


  Kerstawards

  Kersrtawards van bloggers staan lager in deze kolom.

  Ik heb ook weer recent een Facebookpagina. Klik op bovenstaande button.

  Je kan me ook vinden op twitter.


  Contact

  U kan me een mailtje sturen, indien echt nodig. Stuur me a.u.b. geen mails met uitnodigingen om naar powerpoint of filmpjes te kijken. Daar heb ik helaas geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip.   Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek. Ik kom zo snel mogelijk bij jou langs. Tot dan!


   

  Op de "Stille Pagina" kan je uw medeleven betuigen aan onze overleden bloggers, familieleden van bloggers, maar ook aan andere mensen die op deze pagina een eeuwige rustplaats kregen. Klik op bovenstaand plaatje.  Kerstawards

  Deze awards bliven op mijn blog staat tot na kerstmis. Eind januari 2019 worden ze verwijderd. De awards zijn aanklikbaar.  Nikki  Diana  Eddy  Liliane  Roosje  Christiane


  Claire  Ria  Ella  Brigitte
  Charlotte


  Klaas & Marian  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!