Inhoud blog
  • CALLYPIGOUS
  • PASSER DOMESTICUS
  • MUZELOOS
  • MIJN GIF-GROENE MUZE
  • ONGEZONDE EIGENLIEFDE
    Zoeken in blog

    Foto
    BROMPOT
    Tegendraadse kijk op de wereld
    .
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONGEZONDE EIGENLIEFDE
    .


     

     

     

    Iemand met een ongezonde eigenliefde denkt dat de ganse wereld rond zich draait.

    Hij kan zich niet voorstellen dat een ander iets voor zichzelf zou willen, want hij is er steevast van overtuigd dat alles en iedereen bestaat in functie van hem.

    Hij kan uitsluitend aan zijn eigen behoeften en eigen voldoening denken,
    altijd en overal eist hij alle aandacht op voor zichzelf.

    Hij kan slechts waarnemen vanuit één gezichtshoek:  namelijk zijn eigen egoïstische gezichtshoek.

    Alles en iedereen moet daarvoor wijken.

    Hij heeft  totaal geen besef van wat een ander voelt of meemaakt,  want hij kan enkel aan zijn eigen voldoening denken, een ander is voor hem slechts een gebruiksvoorwerp.
    Tijdens een gesprek met meerdere mensen moet het over hem gaan, hij verlaat zelfs de groep als niet alle aandacht naar hem gaat.
    Alles draait rond hem, hij is het centrum, hij is de belangrijkste, hij is God en iedereen moet voor hem buigen.
    Hij is de grootste, de anderen verzinken in het niets tegenover zijn grootheid.
    Hij is bewonderenswaardig, zo speciaal, zo anders dan anderen, hij voelt zich boven iedereen verheven.
    Wat hij doet is zo perfect en zo goed, dat niemand zelfs kan dromen om te presteren en te creëren wat hij kan.
    Hij wil voortdurend opgehemeld en geprezen worden, want hij hunkert en snakt naar het horen van bewonderende woorden.

    Indien de lovende woorden niet komen, dan is hij totaal uit het veld geslagen en denkt niet mee te tellen.

    Dan begint hij ruzie te maken en de ander allerlei dingen verwijten, of anders zal hij zich gekwetst terugtrekken en zichzelf beklagen.

    Hij loopt dan over van zelfmedelijden.

    Hij moet altijd de beste zijn, vooraan staan, opvallen, iedereen moet hem zien.  

    Hij wil de anderen steeds overtroeven en zorgt ervoor altijd iets te hebben of te zijn dat beter is dan dat van de andere.
    Hij krijgt de aandacht van anderen door opvallende of choquerende dingen te zeggen of te schrijven, of door een opvallende houding aan te nemen, door steeds het hoge woord te voeren,  ook als het over thema's gaat waar hij zo goed als niets over weet.
    Hij wil macht en hij wil pronken met dure dingen, met dure kleding, pronken met wat een ander juist niet heeft, allemaal om een ander de loef af te steken.
    Hij prijst zichzelf de
    hemel in om zich belangrijk te voelen en overdrijft zijn eigen kunnen, zodat anderen zien hoe goed hij is.

    Altijd is hij bezig met beelden over de ideale relatie, succes en macht, hij wil opvallen op alle mogelijke manieren.

    Hij denkt dat hij uniek en speciaal is en is ervan overtuigd dat slechts enkelen hem begrijpen.

    Zijn voorkeur gaat daarom uit naar enkel die mensen met een bepaalde rang of status waar hij graag bij zou willen horen.

    Hij eist van iedereen in zijn omgeving overdreven bewondering en is bereid om anderen te gebruiken om zijn doel te bereiken.

    Hij behandelt anderen met een hooghartige houding en is vaak jaloers.  Bovendien denkt hij dat anderen jaloers zijn op hem.

    Hij is zo vol van zichzelf dat hij blind wordt voor de rest van de wereld!

    Men kan hier dus spreken van een zeer ongezonde eigenliefde, die zelfs kan overgaan in grootheidsfantasieën met een overdreven drang om bewonderd te worden.



    Een ander woord voor deze eigenliefde is :
    Narcisme
    .



    De term narcisme is een term uit de psychologie en werd voor het eerst gebruikt door Sigmund Freud.  

    Hij noemde het verschijnsel naar de figuur Narcissus uit de Griekse mythologie.

    Narcissus, die verliefd werd op zichzelf toen hij zijn spiegelbeeld zag in het water en zijn eigen figuur maar bleef bewonderen, tot hij uiteindelijk veranderde in een bloem, de narcis, die naar het water toe buigt, alsof hij zichzelf wil bekijken!

    Op het eerste gezicht heeft een narcist een zeer sterk gevoel van eigenwaarde en straalt naar de buitenwereld zelfvertrouwen uit.

    Vreemd genoeg is echter het tegendeel het geval.

    Narcisten hebben meestal weinig zelfwaarde en compenseren dit door zich altijd beter of belangrijker dan anderen te beschouwen.

    Als iemands gedrag er te sterk door bepaald wordt en er problemen met de omgeving ontstaan, kan er zelfs sprake zijn van een psychische aandoening, met noemt dat een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

    Het gaat hier dan ook om een ernstige stoornis die je isoleert en verhindert om echt te leven en relaties aan te gaan met anderen.

    Aangenomen wordt dat het ontstaan van narcisme veelal plaats vindt in de adolescentie, mede veroorzaakt door een gebrek aan inlevingsvermogen van ouders en omgeving.

    Hierdoor ontstaat bij het kind een gebrek aan de reacties waar deze behoefte aan heeft, wat resulteert in een uiteenvallend zelfbeeld.

    Vaak wordt ook gewezen op overeenkomsten met de borderline persoonlijkheidsstoornis, omdat in beide gevallen een probleem is ontstaan met zelfbeeld.

    Er is daarom een specifieke factor in ons leven die onze graad van narcisme bepaalt: de affectie van onze ouders.

    Liefhebbende ouders geven ons liefdesenergie, respecteren onze eigenheid en helpen ons om een goede vorm van narcisme te ontwikkelen.

    Ouders die hun kinderen daarentegen minachten en voortdurend afbreken, verhinderen hen om een zelfbeeld op te bouwen dat positief genoeg is om gelukkig te zijn.

    Ook ouders die hun kinderen steeds ophemelen en op een piëdestal plaatsen, dreigen van hen toekomstige “Narcissusjes” te maken die té goed staan met zichzelf om in hun later leven echt te kunnen communiceren met anderen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (22 Stemmen)
    » Reageer (2)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WROK WRAAK EN HAAT
    .


    RESSENTIMENT
    MIJN ONGEWENSTE VIJAND


    Ressentiment – van het Frans: ‘resentement’ - Latijn: ‘re’ en ‘sentire’;
     m.a.w. -wrok -wraakgevoel –haat-  :   is een psychische zelfvergiftiging.

    Het gevoel ontstaat omdat men zichzelf minderwaardig voelt en uit wrok gaat men dit minderwaardigheidsgevoel op een ander of anderen projecteren.

    Ressentiment verschijnt bij mensen die emotioneel beschadigd zijn en dat vroegere onverwerkt emotioneel leed is de drijfveer achter deze uitingen van wrok tegenover derden.   Het is het resultaat van onmacht.

    Een voorafgaande emotionele toestand, het gevolg van emotioneel leed, wordt steeds weer herbeleefd door de ressentiment-persoon.   Hij zoekt de oorzaak van zijn onmacht niet bij zichzelf,  maar legt de schuld steeds bij een ander.

    Zijn wrok  kan gericht zijn tegen één persoon of meerdere personen, sociale toestanden of zelfs het bestaan van de gehele mensheid. 

    Door de fixatie op dit vroeger leed geraakt de ressentiment-persoon uiteindelijk in een isolement.   Het gevoel van wraakzucht wordt vervolgens heel intensief.

    Ter bevrediging van het gevoel zoekt hij een object-persoon/personen die hij tracht te devalueren en terug te voeren tot zijn eigen staat van onmacht.   Zijn eigenwaarde wordt zo als ‘meer’ ervaren.

    De ressentiment-persoon tracht op alle mogelijke manieren in morele zin ‘overwinningen’ te behalen ten aanzien van diegene(n) op wie hij zijn wrok, wraak of haatgevoelens richt.  Nooit zoekt hij de oorzaak bij zichzelf.

    De ressentiment-persoon is zo onmachtig en afgunstig en wordt daardoor zo verbeten en volhardend in het steeds weer aanvallen en kwetsen van zijn ‘fictieve’ vijanden.

    Er ontstaat uiteindelijk een psychische afstomping, wat inhoudt dat alle vijandigheid opgeslagen wordt in de duistere diepte van de ziel, zodat deze voortdurend gevoed wordt met dit emotionele gif,  waardoor de haat jegens zijn object of objecten steeds blijft groeien.

    Over langere tijd neemt deze wrok volledig bezit van de persoon.

    Het manifesteert zicht steeds weer in een niet aflatende haat, wraakzucht, boosheid, jaloezie, afgunst en valsheid,  gevoelens die in de eerste instantie nog zonder praktische intenties zijn, maar die zich later nog zo kunnen ontwikkelen.

    De ressentiment-persoon voedt zijn ziekelijke minderwaardigheidsgevoel door zijn wrok en wraakgevoelens steeds weer te richten op anderen.

    Het naar beneden halen van die ander en het bedreigen van de positieve waarde van die geviseerde persoon/personen,  wordt enkel gebruikt om het eigen negatieve zelfbeeld te verbergen.

    Slachtoffers van ressentiment-personen, evenals de ressentiment-persoon zelf, begrijpen de tegen hen gerichte haat en relativiteit niet.

    De steeds weerkerende wrok en wraakgevoelens zijn wel bepalend voor de toekomstige relatie tussen de boosdoener en zijn slachtoffer(s).

    Zie ook :

    Friedrich Nietzsche

    “Het ressentiment meent dat achter het handelen van een persoon een oorsprong schuil gaat die voor dat handelen verantwoordelijk is. Het subject is in het ressentiment een neutrale abstracte instantie. Nietzsche ontmaskert het subject echter als een morele illusie. Nietzsche wil de handelende persoon niet losmaken van de handeling zelf en aanvaardt deze tweede werkelijkheid niet.

    De hemel is een uitvinding van het ressentiment, dat de sterken gestraft wil zien. De illusie van het hiernamaals komt zo voort uit haat tegen de sterksten. Nietzsche illustreert deze haatdragendheid met een citaat van Thomas van Aquino. Deze stelt dat het zien lijden van zondaars in de hel één van de geneugten van de hemel zelf is. Het perspectief van zaligheid is er een van haat en niet van liefde."

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (3)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEELDSPRAAK
    .



    AUW..





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPREUK VAN DE DAG
    .


    ZELFKENNIS
    IS HET BEGIN VAN ALLE WIJSHEID


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHAAMTE
    .


    In mijn item over “constipatie” van een tijdje geleden, kon je reeds lezen dat mijn vriend een arts is.
    Hij was het die mij de goede raad gaf hoe ik mijn constipatie probleem kon oplossen. “Gedroogde pruimen eten man, elke dag en je bent er meteen van verlost!”
    Ik zie hem dagelijks aan den toog van ons stamcafé “ Ambras”. Ook gisterenavond waren wij beiden present.
    Toen mijn vriend even naar het toilet was kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, zijn agenda lag op de toog. Zonder enige schaamte begon ik te lezen, zo ben ik nu eenmaal… er stak een brief in zijn agenda …ik dacht …die ga ik even lezen…misschien lees ik iets over zijn patiënt met die ziekelijke obsessie, een man waar hij mij al dikwijls over verteld had…ik kan het snollen niet laten want ik beken, ik ben nu eenmaal de snul der snullen.
    Ik schrok me een hoedje want de brief ging over mezelf.
    Ik las daar een beschrijving van mezelf: een kladschilder – grijze baard, nonchalant gekleed, pseudo intellectueel die denkt dat hij artistiek is, emotioneel zwaar gestoord, laag IQ , manisch-depressief, geen gevoel voor humor, zakelijk maar arm, sociaal gehandicapt. .
    …Dit viel er te lezen…Verdomme, mijn vriend had mijn profiel daar open en bloot in zijn agenda staan!
    Op zo’n ogenblik leer je je echte vrienden kennen.!?...Toen zag ik nog een regeltje onder bovenstaande tekst…dat ik bijna zou vergeten zijn was het niet dat er iets onderlijnd was,waardoor het opviel.
    "De patiënt wordt tegen zijn wil gedreven door seksuele impulsen"
    …Merde…mijn vriend kwam sneller terug dan ik dacht en betrapte me tijdens het snuffelen in zijn papieren en hij merkte dat ik wat beschaamd was.
    "Wat doe je daar?” vroeg hij boos…”Ben je niet verlegen – heb je nog nooit gehoord van beroepsgeheim? Mijn zwijgplicht en beroepsgeheim zijn me heilig”.
    "Maar "zei hij verder…"je weet nu wat ik van je denk en ik reken erop dat je dit aan niemand vertelt of ik zal verplicht zijn om je bij de politie aan te geven – vriendschap kent zijn grenzen.."
    Ik antwoordde totaal ontsteld dat ik geschrokken was toen ik las dat hij me ook als een seksverslaafde aanzag. Dat vond ik nog het ergste. Ik stamelde en stotterde dat ik slechts stillevens schilderde.…Ja, ooit had ik een model proberen te benaderen die uitermate knap was…maar toen ik avances maakte begon ze me honend uit te lachen. “Jij als sekspartner…..hihi…. ga liever naar de schilderacademie…daar leer je je wel beheersen.”
    “Ja”, zei mijn vriend …"maar je hebt mijn vraag nog niet beantwoord…heb je nog nooit gehoord van brief- en beroepsgeheim?”". "”Sorry, sorry, mijn excuses beste vriend” stamelde ik halfdronken, “ik zal het echt nooit meer doen, dat zweer ik u.”
    …Pas toen merkte ik dat ik een grens van welvoeglijkheid en vriendschap had overschreden en bekroop me een gevoel van vreselijke schaamte.
    In één oogwenk besefte ik dat ik door mijn ziekelijke nieuwsgierigheid mijn beste vriend wellicht verloren had.
    In zijn ogen zag ik enkel nog weerzin en walging toen hij me aankeek …... .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLARE TAAL

     

     



    A f en toe krijg je een tekst te lezen waarbij je denkt : wat bedoelt die persoon, waar heeft hij/zij het over? Ik begrijp er niets van.

    Vaak wordt 'ten onrechte' gedacht dat men intelligenter overkomt indien men gebruik maakt van moeilijke woorden.

    Het tegendeel is echter waar.

    Een tekst wordt pas duidelijk indien je gebruik maakt van simpele woorden, goede zinswendingen en korte zinnen.

    Doe je dit niet, dan krijg je een onbegrijpelijke, onleesbare tekst zoals het voorbeeld hierna.

    Weliswaar kan een dokter niet alle ziektes zelf gehad hebben, maar bij deze is het toch wel handig. Wars van enig minderwaardigheidscomplex ziet hij niet waar hij mee bezig is…Hij is God…en hij wil dat het geweten is. De anderen zijn het plebs en ook hiervan wil hij dat het geweten is. Tegenover mensen als hem…die het allemaal zo goed weten stel ik de mensen die het allemaal goed kunnen. In hen zie ik de ware artiesten. De Poes ze heeft,hoop ik ,vele ogen doen opengaan ll. met haar uit de naad gewerkte reactie. Ik zie ze haar meesterwerk bewonderen en nog eens bewonderen…terug uitloggen…toch nog eens fier terug inloggen op the masters blog…”oh, wat een meesterwerk”. Ze mag van mij M.A. achter hare naam zetten. Dat staat voor “Masters of Arts” Zij heeft geen zwarte band gehaald in een of andere moeilijke gevechtssport alhoewel ze een... groot ego op zijn knieën heeft gekregen. Ze krijgt van mij deze onderscheiding omdat ik me graag achter de kleine man of vrouw schaar . Je weet wel zo iemand die aan een plechtig banket vraagt “ Geef me de appelmoes eens door”. Ze kijkt enorm op naar hem die er ook alles voor doet om voor God door te gaan. Zonder het te weten heeft ze hem, door haar theatrale reactie, onderuit gehaald. Zij heeft hem in zijn onderbroek gezet. “Onze woorden naast jouw prachtige frasen klinken zo banaal dat ik je gedichten lees, in me opneem en er verder het zwijgen toe doe.” Dit is pure humor… alhoewel ze dit zo niet bedoelde.En zo worden de klasse tegenstellingen verzacht en daarmee heeft die zo pretentieloos aandoende humor een onvermoede pretentie. De façades vallen om, de dijken zijn gebroken…Poesje...dien doktoor is ook maar van vlees en bloed,hoor.

    Om de inhoud te begrijpen ben je verplicht om deze tekst te herleiden tot de essentie.

    Kan het duidelijker? Ja zeker.

    Hierna een voorbeeld van dezelfde tekst, maar nu simpel en veel duidelijker:

    Een dokter hoeft niet ziek te zijn om een goede arts te zijn.
    Hij voelt zich daarom niet minderwaardig.
    Ik bewonder mijn dokter als een God.
    Hij weet dat ik een leek ben, hij gebruikt daarom gemakkelijke woorden zodat ik hem steeds goed begrijp.
    Hij is niet enkel een mens die alles goed weet, hij kan ook alles, hij is een artiest.
    Mijn vriendin Poesje deelt mijn mening.
    Zij bewondert hem net zoals ik.
    Ik vertrouw haar mening. Zij heeft geen universitaire titel maar ze verdient er een.
    Van mij krijgt ze een eretitel, een MA. (Master of Arts).
    ( Let op: Spelfouten dienen ook vermeden te worden –“ Master” wordt zonder ‘s’ geschreven.)
    Ze heeft wel geen zwarte band in een gevechtssport, maar ze krijgt zelfs mij op mijn knieën. Daarom krijgt zij van mij deze onderscheiding.
    Ik bewonder ook haar eenvoud en bescheidenheid.
    Voor haar hoeft het geen banket te zijn, ze is tevreden met appelmoes.
    Zij bewondert net zoals ik onze dokter. In onze ogen is hij een God. (Let op :zulke herhalingen moeten best vermeden worden)
    Onze dokter schrok zich een hoedje toen ze hem onlangs zei: “Onze woorden naast jouw prachtige frasen klinken zo banaal dat ik je gedichten lees, in me opneem en er verder het zwijgen toe doe.”
    Hij wist niet dat zij zijn gedichtenbundel had gelezen en was heel vereerd met haar reactie.
    Onze dokter, een man zonder enige pretentie, bedankte haar voor die lieve, mooie woorden.
    Zo zie je – onze dokter is ook een mens van vlees en bloed, net zoals wij.

    Grrrrrrr….aag gedaan en steeds tot uw dienst !

    http://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (6)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ARME GROTE KLEINE MAN
    .
      

    DE ARME GROTE KLEINE MAN

    ‘t is raar

    maar

    waar

    ooit

    had hij geen obsessie

    - die arme grote kleine man -

    vroeger dacht hij

    nooit

    aan mij

    tut tut

    maar nu is

    HIJ

    tut tut

    - die arme grote kleine man -

    getormenteerd

    gefrustreerd

    geobsedeerd

    door Brompot

    door

    MIJ

    tut tut

    gek wordt

    HIJ

    omwille van

    MIJ

    tut tut

    - die arme grote kleine man -

    hij denkt enkel nog

    aan Brompot

    tut tut

    B
    R
    O
    M
    P
    O
    T

    tut tut

    B

    R

    O

    M

    P

    O

    T

    Tuut tuut

    B R O M P O T

    Tuuuut tuuuuut

    Brrrrrrrrrrrrr………

    http://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.comhttp://hostdrjack.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VLOEK VAN V.F.
    .
      

    "COLOR: #ffffff">commentbaby.com



    DE VLOEK

    ontwaakte

    in het duister van zijn hart

    nestelde zich

    diep in zijn zieke geest

    DE VLOEK

    zoog leeg wat hem nog restte

    van geweten en van ziel

    DE VLOEK

    terroriseerde

    speelde

    sarde

    tartte hem

    tot hij krijsend gilde om hulp

    HELP

    red me van deze waanzin

    verlos me van

    DE VLOEK

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (3)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR VETTIGE VENTJES
    .

    commentbaby.com
    SEXY & HOT COMMENTS

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OBSESSIEF GEDRAG
     

     


    .

    J e zal maar een obsessie hebben zoals één van mijn weinige bezoekers. Deze bezoeker/ster, zo werd me kortelings medegedeeld, zou geobsedeerd zijn door mijn blog en ook over de inhoud, hoewel ik de inhoud zelf helemaal niet denderend vind. Brompot is gewoon een leuke hobby en een plaats om bepaalde scripts uit te testen die ik her en der op het internet vind. Ik werd op de hoogte gebracht dat mijn bezoeker/ster mij verwart met andere personen waarmee de bezoeker/ster een haat/liefde verhouding heeft dat grenst aan het obsessionele. Aan hen kan ik enkel mijn welgemeende verontschuldigingen aanbieden. Brompot is Brompot en blijft anoniem. Je persoonlijke gegevens zijn niet veilig op het internet en kunnen door velen misbruikt worden. Voor die verwarde bezoeker/ster een woordje uitleg over obsessioneel gedrag. Een obsessie is een psychische aandoening – vroeger werd het een dwangneurose genoemd. Je piekert steeds over iets of iemand en je kan die gevoelens niet bedwingen, zelfs wanneer je tracht eraan te weerstaan. Het is een compulsie, een dwang – je kan het niet laten. Anderen vinden je gedrag heel bizar en overbodig maar voor de persoon zelf zijn de handelingen die volgen op de dwangmatige gedachten van vitaal belang. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met deze aandoening een ander type structuur of grotere hersenabnormaliteit vertonen op verschillenden plaatsen in de hersenen. Verder is er de ‘obsessiecompulsieve persoonlijkheidsstoornis’ die in de psychiatrie wordt gedefinieerd als een eigenschap van de persoonlijkheid in plaats van een angststoornis. Obsessieve gedachten kunnen soms ook obsceen of gewelddadig zijn. Iemand die aan OCD lijdt wordt er zo dwangmatig door in beslag genomen dat hun dagelijks leven er onder lijdt. Een vorm van klinische OCD zou het gevolg kunnen zijn van een biologische psychische aandoening. De obsessieve persoon heeft herhaaldelijk aanhoudende gedachten die worden ervaren als opgedrongen of misplaats, hoewel de persoon zeer goed beseft dat de dwangneurose idioot is. Het gedrag of de handelingen zijn gericht op het voorkomen of verminderen van spanning of het voorkomen van een gevreesde situatie. Op een bepaald punt tijdens de aandoening beseft de persoon zelf dat de obsessies of compulsies overdreven en onnodig zijn. De obsessies of compulsies veroorzaken duidelijk spanning, kosten veel tijd (meer dan een uur per dag) of doen ernstig inbreuk op de dagelijkse bezigheden, het werk (of studie) of sociale activiteiten en relaties. Diagnose en behandeling dienen te gebeuren door een arts specialist.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ARME OUDE MAN


    Gedreven door zijn drift en lust naar seks
    kijkt hij verleidelijk een mooi jong meisje aan

    Kwijlend bewondert hij uitbundig

    haar mooi jong soepel lichaam

     

    In zijn verbeelding

     

    Ontkleedt en verleidt hij haar

    ligt ze hartstochtelijk zuchtend onder hem

    ze roept om meer

    nog nog nog

     

    In zijn verbeelding

     

    samen onder de douche

    Naakt, nat, ingezeept

     samengesmolten in een passionele omhelzing

     

    Zijn droom spat als een zeepbel uit elkaar

    werkelijkheid en realiteit

    rukt hem uit zijn luchtkasteel

    Ontnuchterend

    Schokkend

    Arme oude man

     

    “Je bent zo oud, zo lelijk” roept ze walgend

    Ze duwt hem weg en zegt

    Roept

    Gilt

    Heel luid

    “NEE” !

    “Blijf met je oude poten van mijn lijf”’

    Hij kan haar niet verleiden

    Onbereikbaar

    Koel en kil

    Kijkt ze vol minachting op hem neer

    Alsof hij iets smerig is en vies

     

    Arme oude man

    Zijn hongerige wellustige blik
    wordt enkel beantwoord door

    Minachting

    Die later woede wordt

    Een vreselijk vernederende alles verterende woede

     

    Arme oude man

     

    Ze roept, krijst, gilt en beledigt hem

    “Ga met je oude driften naar de hoeren” krijst ze gefrustreerd

    “Hoeren zijn er voor vieze mannen zoals jij”

    Geen greintje medelijden in haar ogen

    De jonge beeldmooie ijskoude

    BITCH

     

    Arme oude man

    Ze beledigt en vervloekt hem

    Duwt hem nog verder van haar weg

    “Fuck you! “ krijst ze

    Blijf met je oude poten van mijn lijf

     

    Vunzige taal uit zo’n mooie jonge onschuldige mond

     

    Misschien gerechtvaardigd ?

     

    Arme oude man

    Hij vertrekt vol frustratie

    Zijn onbeantwoorde adoratie

    Ijskoud afgewezen,

    In de weerspiegeling van haar jonge ogen

    Ziet hij zichzelf

    Een oude verwelkte eenzame verbitterde man

    Oprispende gal brandt bitter in zijn keel

     

    Arme oude man

     

    Haar harde woorden galmen nog na

    “Zoek iemand die jou nog wil – een hoer misschien “

    Onbemind, eenzaam,  alleen

    Verlaten door iedereen

    Zoekt hij troost aan een vrouwenborst

     

    Na betaling

    Voor korte tijd

    Laat het hoertje hem in de waan

    Dat hij nog jong is en bekwaam

     

    Arme

    Zielige

    Oude man

     



     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is ..................BROMPOT ?
    .

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALARM BEL
    .
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DARMPROBLEMEN
    .


    LOPENDE STOELGANG

    Braakneigingen verminderen en men houdt beter vocht op. Mais zetmeel is ook een goede remedie – doe wat in een glas water, het smaakt verschrikkelijk, maar drink het heel snel op en doe die elke drie tot vier uur. Om de vieze smaak weg te krijgen eet je een rauwe geraspte appel dat je bruin hebt laten worden. De pectine oxideert en doet hetzelfde als pillen uit de apotheek. Eet gerust ook een niet al te rijpe banaan, dat geeft ook verlichting. Heb je nadien nog steeds last – raadpleeg dan zo snel mogelijk je dokter!

    Diaree en aambeien zijn heel vervelende aandoeningen en des te vervelender omdat slechts enkelen erover willen of durven praten. Rijstpap is heel goed tegen diaree. Maak die zelf – heel gemakkelijk! Men kan ook rijst koken in water, het water zeven en dit drinken. Een lekkere pint smaakt beter maar is niet zo doeltreffend. Haver kalmeert ook uw darmen, maak daar ook een drank van, zeef de rommel eruit en drink er af en toe een slokje van. Niet enkel uw darmen, maar ook u wordt er kalmer van.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GULLE BROMPOT
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAT SPEELT MET MUIS
    .

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRETJE
    .


    FRETJE...

    Je bent zo toegeeflijk en zo eindeloos goed en dan worden je persoonlijke zwakheden blootgelegd. Dan denk ik vooral aan de geringschattende manier waarop mensen je bekritiseren en dan bloed mijn hart. Ik denk elk ogenblik van de dag aan je en twijfel er niet aan dat jij het altijd zo goed meent en dat niemand dat begrijpt. Als je niet zo'n schattig lief heertje was, zou je nog veel meer tegenslagen kennen. Maar nu ben je wie je bent en daar valt niets aan te veranderen.…Zo iemand zoals jij zou iedereen willen - zij het man of vrouw. Je bent een geniale, creatieve, edelmoedige, genereuze, zachte, tedere kwibus die iedereen zou willen zijn, het is stomvervelend en ergerniswekkend dat je enkel je liefde aan mij schenkt. Kijk rond je lieve man - er zijn nog zoveel andere vissen in die grote zee ... Zoen van je Brombeertje ...Grr...ommm....

    Ik lig hier naast die schone op het strand in Saint Tropez en denk aan jou. Ik weet maar al te goed hoe jij aan mij denkt, maar weest gerust, ik blijf je (zo goed mogelijk) trouw mijn lieve man.…Je vertrouwd me misschien niet helemaal en ik kan je geen ongelijk geven want ik ben zoals je zegt, hopeloos in de omgang. Mijn bovenmatige arrogantie overschaduwdt al mijn betere eigenschappen, als die er al zouden zijn. Op alles en iedereen heb ik meestal kritiek, behalve op jou mijn lieve vriend!…Geen wonder dat je jaloers bent maar het hoeft echt niet - ik ben en blijf van jou en van jou alleen. – Niemand vindt het prettig om zo alleen te zijn maar je moet begrijpen dat jij niet de enige man in mijn leven bent. Kijk om je heen - zoek andere vrienden en vriendinnen. Je hoeft niet zo alleen en eenzaam te blijven. Geen mens kan dat verdragen! Mijn hart gaat naar je uit.…

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HACKERS EN CRACKERS
    .



     

    Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

     

     

    Een hacker is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen.

    Een hacker is een persoon die geniet van de intellectuele uitdaging om op een creatieve, onorthodoxe manier aan technische beperkingen te ontsnappen; bijvoorbeeld een goede programmeur, hoewel een hacker niet per se iets met computers hoeft te doen. In deze subculturen wordt het gebruik van de woorden hacker en hacken door en voor computerinbrekers als misbruik van de term gezien; zij worden crackers of krakers genoemd.

    In het bijzonder wordt het woord hacker gebruikt in volgende betekenissen:

    1. Iemand die een programmeertaal of -omgeving zo goed kent dat hij zonder zichtbare moeite een programma kan schrijven
    2. Iemand die een technologie bedenkt, ontwerpt, uitwerkt, implementeert, test, en verbetert
    3. Iemand die onconventionele maar adequate oplossingen bedenkt tegen lekken, fouten en problemen van andere aard met behulp van beschikbare middelen
    4. Iemand die tracht om via andere dan de officiële wegen een computersysteem binnen te dringen ten einde een beveiligingsprobleem te kunnen aantonen en mogelijk verhelpen

    In deze laatste betekenis hebben hackers vaak een negatieve klank, er wordt door sommigen zelfs van "terrorisme" gesproken. Er zijn inderdaad crackers die in de binnengedrongen systemen schade aanrichten, zich toegang verschaffen tot vertrouwelijke informatie of gekraakte systemen gebruiken voor illegale software en/of media. Een hacker zal de eigenaar van het systeem adviseren het systeem veiliger te maken, en meestal wordt ook meteen aangegeven op welke manieren dat zou kunnen zodat het systeem beter is beschermd tegen crackers. Ook proberen hackers crackers actief te stoppen.

    Onder (vooral academische) computerprogrammeurs kan een hacker ook een programmeur zijn die met werkende maar onelegante oplossingen voor programmeerproblemen komt. In deze zin is het woord hacker in eerste instantie afkeurend bedoeld. Het werkwoord hacken wordt ook wel gebruikt voor het "handwerk" van het programmeren, bijvoorbeeld het optimaliseren (tweaken) van een programma, dit in tegenstelling tot het "hoofdwerk", het ontwerpen van het programma.

    Verschil tussen hackers en crackers

    Binnen de hackersgemeenschap wordt wel onderscheid gemaakt tussen hackers en crackers. Een veelgenoemd verschil tussen hackers en crackers is dat hackers hun handelingen vaak verrichten als uiting van constructieve creativiteit ("voor de kunst van het bouwen") of als goedbedoelde handelingen (zoeken naar veiligheidslekken om deze later te kunnen dichten; soms huren bedrijven hackers in om de beveiliging van hun systemen te testen). Crackers handelen uit crimineel, ideologisch of vernielzuchtig oogpunt.

    Hackers zelf noemen degenen die uit criminele oogmerken een systeem "kraken" ook wel black-hat hackers. Zelf noemen ze zich white-hat hackers, analoog aan cowboyfilms waarin de "kwaden" zwarte hoeden droegen en de "goeden" witte hoeden, ofschoon hackers zichzelf niet als zodanig benoemen. Ook zijn er grey-hat hackers, een kruising tussen crackers en hackers. Het komt voor dat crackers proberen hun activiteiten te verhullen door zich als hacker voor te doen. Daarbuiten heb je ook nog crackbies, een combinatie van cracker en newbie, die ook wel sk's (scriptkiddies) of n00bs (newbies) worden genoemd.

    Hackers hebben ook normen, de zogenaamde hackersethiek. Deze is terug te vinden in de indeling "black-hat/grey-hat/white-hat hackers". Ook is het zo dat een hacker in de wereld van de hackers status kan verwerven door zijn of haar kennis te delen met anderen. Dit doet men door opensourcesoftware te schrijven.

    Woordenboeken maken geen onderscheid tussen 'goede' en 'kwade' hackers. Zo omschrijft de Van Dale een hacker als: "iem. die inbreekt in een computer om gegevens te achterhalen of te wijzigen, meestal met het doel de zwakke plekken aan te tonen".

    Het Engelse Merriam Webster definieert de term als: "a person who illegally gains access to and sometimes tampers with information in a computer system".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNELHEIDSTEST BRUG
    .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OEPS 2





    Oeps....

    Vandaag is het me dan gelukt…Op een blog in blogland…links boven in de hoek…een foto van hem…die langzaam verdween en dan weer verscheen de blogger…mooi gedaan dat moet ik toegeven…Hij (de blogger…hautain dat het geen woorden heeft) doet enorm zijn best om zijn mooiste kant te laten zien…wat in zijn geval zeeeeeer moeilijk is…Dat geiten sikje op die leeftijd had hij beter kunnen weglaten…Maar het idee dat hij ooit in de toekomst op Janet Jackson wil lijken…deed me inderdaad gieren…Kon ik daar maar eens een “domper” op zetten…hahahahaha .

    "Lachen is gezond, zeggen ze, maar het lukt me niet."

    "Wat is het probleem, Mijnheer?"

    "Ik kom niet veel verder dan grijnzen."

    "Probeert U eens te gniffelen."

    "Hoe doe ik dat?"
    "Door heel hard te gnuiven."
    "OK, en dan?"

    "Giechelen! Uit alle macht."

    "Hmm, het blijft toch grinniken. Wat ik wil is gieren."

    "Ik ben bang dat ik U dát niet kan leren."

    "En daar word ik dus niet vrolijk van." …

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!