Nu we in de ban zijn van de gele trui van Tom Boonen heb ik nog een weetje namelijk gele kemp. Je gaat als volgt te werk,laat je kemp 36 uur voorweken en breng het water tot tegen het kookpunt, voeg er dan 2 koffielepels curry poeder aan toe en je zal zien dat de kiemen een gele kleur krijgen. Leuk om eens af te wisselen als de vis een zwarte kemp niet pakt.
Wat je zeker eens moet proberen,iets wat ik trouwens altijd doe,is het volgende. Steek enkele nootjes kemp in je mond en kauw deze fijn. voeder het papje op je visstek. Ideaal om de vis op je plaats te houden, wel regelmatig herhalen.
Kempzaad koken is echt niet zo moeilijk,je moet er gewoon wat tijd in steken. Men laat eerst de kemp voorweken,persoonlijk doe ik dat 36 uur. Laat hem gedurende een uur of 4 water opnemen eer je hem onder water duwt. Als ik kemp klaarmaak breng ik het water tegen het kookpunt maar laat het nooit doorkoken om te vermijden dat de kemp plat wordt.Kijk nu regelmatig tot hij voldoende kiemt. Nadien overvloedig afspoelen met koud water.