Sedert ik dit blog heb is er een echte spruiten manie losgebarsten bij mijn vriendinnen, dit enorm tegen de zin van hun kroost :-) Iedereen wil de recepten klaarmaken en we zijn vooral benieuwd naar het resultaat van recepten die ik zelf nog niet eerder klaar gemaakt heb. En inderdaad ... één van onze grootste uitdagingen: hoe zorg ik er voor dat de kinderen spruiten lekker vinden?
We verleggen duidelijk onze culinaire grenzen want gisteren nodigde mijn vriendin Anneke ons uit voor een heerlijke indonesische schotel.
Ingrediënten: 2 eetlepels zonnebloemolie 500 g varkensvleesreepjes naturel 2 uien 1 kuipje boemboe voor rendang vlees à 100 g (Conimex) 600 g spruitjes (versgemalen) peper, zout 2 eetlepels seroendeng
Bereiding: Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes bruin aan. Bak de fijngesneden ui 1 minuut mee. Voeg de boemboe met 2½ dl heet water en de schoongemaakte spruitjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees en de spruitjes met de deksel op de pan in ± 15 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi het gerecht met de seroendeng. Lekker met gekookte of gestoomde witte rijst en kruidige cassave kroepoek.
't Is echt wel pikant. Voor een zachtere smaak kan je de helft van het water vervangen door appelsap.