Vermager en blijf slank.
Inhoud blog
  • Te hoge bloeddruk.
  • Gambia+Senegal Rondreis 2010
  • Erectie-stoornis (Deel II).
  • Erectie-stoornis.(Deel I)
  • Kaneel + Honing .
  • Leven_met_dieren .
  • Voet - verzorging.
  • Ontharen
  • Gelaat-verzorging.
  • Komkommer.
  • Vitamine P .
  • Vitamine F .
  • Aambeien.
  • Spataders .
  • Silicium .
  • Prostaat .
  • IJzerkuur .
  • Rugpijn .
  • Nut of schadelijkheid van enkele dranken.
  • De Huid en Huid-verzorging.
  • Massage en Fysiotherapie.
  • Sauna
  • De genezende kracht van badwater .
  • Roken verkort Uw leven.
  • Vaginale schimmel-infecties bestrijden.
  • Afslanken met planten.
  • Vitamine K en vitamine H.
  • Vitamine D
  • Helio-Therapie
  • Vitamine B
  • Vitamine A
  • Vit. C
  • Vitamine E .
  • Eet Mineralen.
  • Ginkgo-Biloba
  • Ginseng
  • Lecitine .
  • Uien of Ajuinen .
  • Look .
  • Bananen .
  • Azijn .
  • Brandnetel .
  • Buik weg,vermager en blijf slank en fit .
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Buik-weg
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine K en vitamine H.

    Vitamine K is  in vet oplosbaar en afgeleid uit naftochinone. Vooral varkenslever is zeer rijk aan vitamine K.  Ze is onmisbaar voor de vorming van verschillende bloedstollingscomponenten , en voorkomt bloedstolling en hersenbloedingen . Ze zorgt voor de opbouw van trombine of trombinogeen en andere bloedstollingcomponenten in de lever.Actief trombine bevat  tien nuttige aminozuren. Vitamine K komt voor in plantaardig voedsel (groene bladeren)  als natuurlijke vitamine K1 ,in de darmen wordt ze gemaakt door  darmbacteriën als vitamine K2. K3 is synthetische gemaakte vitamine K en ons lichaam zet deze vitamine om in actieve vitamine K. Alle drie de vormen hebben dezelfde basisstructuur . Vitamine K1 =Fyllochinon. Belangrijke bronnen van fyllochinon zijn : bloemkool, broccoli, boerenkool, spinazie, erwten, volkoren producten, raapzaadolie,groene planten, aardappelen, tarwe, appelen, wortelen, raapzaadolie en mager vlees.Melk en eieren,kaas,yohurt en kwark, bevatten geringe hoeveelheden.Vitamine K2 = Menaquinine ,zorgt voor schone bloedvaten en sterke botten,remt de neerslag van calcium af binnen de aders en voorkomt daardoor aderverkalking die een belangrijke risico-factor is voor hart-en vaat-ziekten.Voorkomt heupbreuk.Vitamine K3 = Menadione. Natrium bisulfiet is het wateroplosbare derivaat van vitamine K3 dat preventief gebruikt wordt bij mensen met absorptiestoornissen die een vitamine K tekort hebben. Maar over het algemeen wordt K3 afgeraden voor menselijke consumptie omdat het de vorming van bloedklonters zou veroorzaken. Dit schijnt geen bezwaar te zijn om het te gebruiken in zowat alle hondenvoeders . In de dierenwereld behoort vitamine K zoals vitamine E tot de vertebraten (= dieren met ruggewervels) .Insecten hebben daar geen behoefte aan. 

    Vitamine H ,ook biotine  genoemd, behoort  tot de B-familie en wordt zoals hierboven reeds besproken, vitamine B8 genoemd. Biotine is een wateroplosbaar vitamine en helpt bij het vrijmaken van energie uit de voeding en bij de vorming van antilichamen.Ze is ook verantwoordelijk voor een goede conditie van de huid en de haren. In de darmen van volwassenen wordt biotine meestal in voldoende hoeveelheden gemaakt door de darmbacteriën. - Biotine voorkomt grijze haren,verlicht diverse vormen van spierpijn,helpt tegen eczeem, dermatitis en andere huidproblemen en  tegen kaalheid. Een tekort is herkenbaar aan een ontstoken en schilferige huid, eczema,vermoeidheid,verslechtering van de stofwisseling .Belangrijke bronnen van biotine zijn eieren, melk, fruit, noten, sojabonen, biergist, ongepelde rijst, vlees en vis.

    Nog enkele algemene beschouwingen over vitaminen en hun nut.
    Vitaminen zijn organische stoffen,die in kleine hoeveelheden  in het lichaam voorkomen,maar onontbeerlijk zijn voor  een goede stofwisseling waarop ze een grote invloed hebben doordat ze regulerend en stimulerend werken ,en voor de normale werking van de organen,een begrip dat ook toepasselijk is op andere organische moleculen die onontbeerlijk zijn voor een goede werking van het lichaam,zoals aminozuren. Het menselijk lichaam maakt zelf geen of te weinig vitaminen aan,zodat deze toegediend moeten worden via dierlijke of plantaardige voeding. Er zijn  zowel in vet- als in water- oplosbare vitaminen en door een gevarieerd voedingspatroon te volgen ,wordt afdoende voorzien in de noodzakelijke vitaminen.Vitaminen leveren geen calorieën en dienen zelf niet als bouwstenen zoals eiwitten ( die een tiental der belangrijkste aminozuren aanvoeren),vetten,suikers  en koolhydraten ,maar  zijn chemische stoffen die de normale groei en de goede werking van de zenuwen en spieren bevorderen.Ze treden op als coënzyme in het enzyme-systeem om de enzymen te helpen  stoffen om te zetten in cellen.Vitaminen  helpen voedsel om te zetten in energie. Hierbij treedt oxidatie op,waarbij het lichaam zuurstof bindt aan voedsel tijdens een proces van langzame verbranding,waarbij voor het lichaam noodzakelijke energie vrijkomt.Bij de binding van zuurstof aan andere atomen,komen er soms elektronen vrij,en een atoom waarin  éen of meerdere atomen ontbreken,wordt ‘vrije radicaal genoemd’, in de teksten hierboven reeds vermeld.Door dit gebrek aan elektronen,zoekt de vrije radicaal een aanvulling daarvan,hetgeen tot celbeschadiging kan leiden.Er treedt veroudering op ,omdat het lichaam door oxydatie wordt afgebroken,met typische ouderdomsverschijnselen,zoals hart-en vaat-ziekten. In de middeleeuwen werden epidemiën veroorzaakt door een tekort aan vitaminen.Sommige vitaminen komen voor in voedingsmiddelen ,andere worden langs synthetische weg in laboratoria gevormd.De natuurlijke vitaminen worden in het lichaam gemakkelijker opgenomen dan de synthetische en verdienen dus de voorkeur.Rijp geplukt fruit en verse groenten bevatten een hoger percentage aan vitaminen dan na het oogsten gerijpt fruit,en gedurende lange tijd bewaarde groenten.Daardoor gaat veel van de vitaminewaarde verloren en dat is ook het geval bij te lang koken in de keuken, of het gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen.Hoe kan men dan de goede kwaliteit van vitaminen behouden ? 1) serveer vruchten en groenten zo vers mogelijk. Elke dag langer bewaard en dan speciaal in de diepvries is slecht,en betekent een waardeverlies. 2) maak vruchtensappen met de keukenpers enkel klaar vlak voor hun gebruik. 3) kook en serveer groenten en aardappelen in hun natuurlijk omhulsel. Door te schillen en te pellen gaan veel vitaminen en mineralen verloren. Het spreekt voor zich dat men om hygiëne redenen de buitenkant van alle gekookten eerst grondig afspoelt met water en reinigt.4) breng diepvriesgroenten in bevroren toestand aan de kook. Het voorafgaandelijk ontdooien betekent vitamineverlies.5)Dek groenten tijdens het koken goed af.Hoe minder ze in aanraking komen met de lucht,des te beter .En maak de kooktijd zo kort mogelijk, dus ‘lang op de stoof laten staan’ is uit den boze,en dat kan men zien als hun glanzende groene kleur verloren is gegaan.Gebruik bij het koken zo weinig mogelijk water.Hoe minder water,des te minder vitamineverlies.Gebruik het overgebleven kookvocht in soepen en sausen ,beter dan deze vitaminen weg te gieten via de gootsteen.Werkwijze: breng een weinig water aan de kook,juist genoeg om te voorkomen dat de groenten zouden aanbranden.Kookt het water,voeg dan de groenten er aan toe en sluit de kookpot af.Laat ze niet langer op het vuur staan dan nodig,alle groenten 5 tot 7 minuten ,en aardappelen,peren,bieten... 8 tot 10 minuten.Wanneer de groenten dan nog niet volledig gaar zijn , is dat beter voor de gezondheid.
    De behoefte aan de verschillende vitaminen ,is een kenmerk van de heterotrofie,een kenmerk van systemen die kunnen voortbewegen,met een bloedsomloop,een darmkanaal,enz. ,dat wil zeggen dat heterotrofie vooral in het dierenrijk voorkomt,waarvan ook de mens  deel uitmaakt,niet in het plantenrijk,dat autotroof gebleven is ,dus niet bewegend ,en onafhankelijk van vitaminen,maar wel van micro-organismen .
    Een (schadelijke) overdosis van vitaminen komt niet voor,zolang als we de natuurlijke vitaminebronnen gebruiken ,aanwezig in een rationeel gekozen voedselpakket .Neemt men echter geconcentreerde vitamine-preparaten tot zich,dan kan dit prikkelbaarheid veroorzaken,moeheid en onbedwingbare drang tot slapen , leverschade , gewrichtspijn ,huiduitslag ,misselijkheid,nierstenen.
    Groenten of fruit? Paddestoelen bevatten opmerkelijk meer eiwitten en vitamine B12 dan groenten en fruit .Fruit is een celvernieuwer,terwijl bladgroenten rijker zijn aan mineralen dan vruchten.Wanneer men groenten en bv. kropsla in een koelkast wil bewaren ,dan in een plastieken zak,doorprikt met gaatjes.Bonen,paprika’s,komkommers en tomaten mogen ook op een koele plaats bewaard worden buiten de koelkast.Wikkel andijvie en salades in een vochtige doek,dan blijven ze langer vers.Leg doorgesneden citroen met het snijvlak naar beneden op een schoteltje met azijn.Dan blijft hij op een koele plaats meer dan een week goed.In een plastieken doos in de koelkast blijven citroenen meerdere weken goed. Bewaar fruit niet in dezelfde ruimte als aardappelenen en  groente,dan bederft het sneller .Aardappelen zijn samen met komkommer en pompoen de beste groenten tegen maagzuur,door een alkaliserende reactie.  Leg komkommer samen met meloen, in plastiek folie verpakt in de koelkast.Onverpakt veroorzaken ze een onaangename geur die door melkproducten wordt opgenomen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!