Carl & Liliane's weblog
Onze Esoterische Website
Archief per maand
  • 06-2008
  • 06-2006
  • 01-2006
  • 11-2005
  • 07-2005
  • 04-2005
    Inhoud blog
  • Halloween
  • Astrale Personages
  • Planetaire Engelen of Elohim
  • Spirituele Meesters
  • Tweelingzielen, Zin of Onzin?
  • Ziektebeelden
  • Meditaties
  • Terug naar vorige levens
  • Toepassing numerologie
  • Esoterische numerologie
  • Lezing Numerologie
  • OVER KARMA
  • Orakel der Runen
  • I-Tjing poort tot de Akasha
    Foto
    Foto
    Foto

    Klik op de afbeeldingen om naar mijn eigen website te gaan voor meer uitleg.  Deze materie is zéér uitgebreid.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    16-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezing Numerologie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOORDRACHT NUMEROLOGIE

    08/11/1996

    In centrum DE HEREMIET

    De oude Egyptenaren en de Mesopotamiërs zouden reeds kennis hebben gehad van de numerologie en deze hebben toegepast. Het was weliswaar een andere soort numerologie dan die wij toepassen; men spreekt hier van een andere cultuur en is ook veel ouder. Iedere cultuur heeft zijn eigen systemen, maar wil niet zeggen dat de ene minderwaardig zou zijn dan de andere.Iemand waaraan wij op dit gebied veel te danken hebben, was de Griekse wijsgeer Pythagoras. Hij zij dat alles trilling is, en dat alles terug te brengen is tot getallen. Volgens hem bestaat er maar één getal, namelijk. het getal 1. Alle andere getallen zijn veelvouden van 1.
      Dit idee was de grondslag van onze wiskunde. Pythagoras was niet alleen wiskundige, natuurkundige, wijsgeer, maar was ook mysticus, astroloog, numeroloog en zelfs ingewijde in de kabbala.
       Een ander Grieks wijsgeer was Plato, die volgeling was van Pythagoras, heeft ons veel kennis bijgebracht betreffende de Pythagoreïsche school. Hij was reeds op de hoogte van het bestaan van de atomen en wist reeds dat er zoiets als elektriciteit bestond. Men noemde het weliswaar geen elektriciteit en men had destijds ook niet de mogelijkheden om zoiets te verwezenlijken. Wij hebben moeten wachten tot Benjamin Franklin, die op een proefondervindelijke manier de elektrische lading kon aantonen.
    Wanneer zijn nu in feite de trillingsvelden ontstaan? Zij zijn tegelijkertijd met de schepping ontstaan, met andere woorden: de schepping is in een numerologische volgorde ontstaan.
    Wetenschappelijk heeft men kunnen aantonen dat in het luchtledige op een bepaald moment een waterstofion tot stand kwam. Als wij nu dit idee even in de context plaatsen van de ganse kosmos voor de schepping, (oerziel-oergeest-oersubstantie-goddelijke) dan zou dat zogenaamde waterstofion hier wel eens de “oerknal” kunnen geweest zijn. In de oude Indische cultuur spreekt men van de “oerklank” (Aum). Dit komt op hetzelfde neer, het is louter een andere manier om het voor te stellen. Het was absoluut niet zo, dat bij het ontstaan van de oerknal, plots de ganse schepping vertegenwoordigd was, dit was namelijk het prilste begin van het ontstaan van de schepping. De eerste trilling, het getal 1 is geboren.

    1 Het mannelijke, rationele, creatieve, scheppende, actieve principe, het yang principe.

    Het “IK BEN” principe.

    sleutelwoorden: de leidinggevende figuren, pioniers, zij die het alleen aanpakken. Ook al hebben zij tegenslagen, zij zijn steeds in staat om opnieuw te beginnen, en meestal met succes. Het “ik ben” principe kan zich ontwikkelen in de vorm van egoïsme.

    2 Het vrouwelijke, irrationele, ontvankelijke, passieve principe, het yin principe. Het ontstaan van de dualiteit.

    sleutelwoorden: de meelopers, zij die uitvoeren wat de 1 beveelt, of de anderen volgt. Zij zouden niet weten wat doen om met iedereen op goede voet te leven, omdat zij iedere vorm van onenigheid willen vermijden = diplomatie (tweelingtype). Zij zijn zeer voorzichtig in het nemen van hun beslissingen, zij wikken en wegen veel (weegschaaltype). Zij zijn niet altijd standvastig in hun ideeën. Bij overdrijven kan er twijfel ontstaan.

    3 De 3 is elke vorm van drie-eenheid. God de Vader- God de Zoon- God de Heilige Geest, vader-moeder-kind, onderbewuste-bewuste-bovenbewuste. Het getal 3 bevat alle aspecten van de 1 en de 2 samen. Drie is ook het getal van Jupiter, wat hier alleszins voor groei staat, want waar in 2 een bepaald idee tot stand kwam, wordt het in 3 tot uiting gebracht.
    3 is ook de drie-eenheid van gelijk welke dualiteit die in 2 ontstaat. Buiten zijn twee tegen-polen, bevat zij ook nog een derde aspect, namelijk. het verschil tussen beide polen, uw ervaringspunt als mens in de dualiteit.

    4 Waar in 2 het idee ontstond en het in 3 tot uiting kwam, neemt het in 4 vorm aan.
    De 4 is een aards getal, alles op aarde heeft vorm, niets is op aarde vormloos.

    sleutelwoorden: Het zijn de rationele denkers, zij willen alles bewezen zien. Op deze mensen kan men bouwen, het zijn ook bouwers, want al wat zij doen willen zij ook zo goed mogelijk doen. Het is ook het getal van moed, doorzettingsvermogen en standvastigheid. Bezitterigheid valt ook onder deze noemer. Zij hebben een goede aarding, staan met beide voeten goed op de grond, zij zijn geen zwevers. Als zij echter gaan overdrijven met hun bouwwerk, zouden zij wel eens kunnen gaan vastzitten in hun vorm en kan er beperking optreden.

    5 Alleen de 5 trilling is in staat de vorm van de 4 te doorbreken.
    Vijf is het getal van Mercurius en staat voor het intellect, communicatievermogen, het extraverte, contacten met andere mensen.

    sleutelwoorden: zeer beweeglijke types, steeds maar bezig zijn. Kunnen zeer onrustig zijn. Met vele zaken tegelijkertijd bezig zijn zodat zij niet meer weten waarmee zij bezig zijn, of wat eerst moet gedaan worden. Kunnen alle kanten uit. Houden van hun vrijheid of vrij zijn.

    6 De 6 wil harmonie scheppen. Ze is het getal van Venus, het liefdevolle voor al wat mooi is, het liefdevolle voor de medemens, het liefdevolle voor al wat leeft.

    sleutelwoorden: altijd goed willen doen om de medemens te helpen, waarbij zij zichzelf wel eens kunnen vergeten. Zij kunnen het zover drijven dat zij zich de problemen van anderen op hun nek halen en die voor hen trachten op te lossen. Medeleven met anderen op de manier waarop zij gaan mee “lijden” met de andere. Harmonie wordt bereikt wanneer het helpen belangeloos wordt en het medelijden plaats maakt voor “mededogen”.

    7 De 7 is een dualiteit die deels uit het aardse (materie) en deels uit het geestelijke bestaat, en waarin weer een evenwicht kan bereikt worden.

    sleutelwoorden: het is het type filosoof, die nadenkt over het leven en de spirituele zijde, zonder bewijzen te willen. Hij gelooft stellig dat er meer is tussen hemel en aarde. Hij wil kennis vergaren door studie, want hij wil meer te weten komen.

    Er bestaat echter het nadeel dat hij door zijn geëvolueerde geest, het gevoel heeft niet meer te kunnen communiceren met de doorsnee mens, hij voelt er zich niet meer thuis, en er kan een gevoel van “alleen zijn” optreden, zelfs in gezelschap van anderen.

    8 De 8 trilling is een sterke aardse, materiële trilling. Zij kan ook sterke beperking opleggen, vooral op materieel vlak. De 8 is ook een getal van kracht. Als men deze kracht op de juiste manier kan benutten kunnen deze beperkingen tenietgedaan worden.

    sleutelwoorden: sommige mensen gaat alles voor de wind, terwijl anderen niets bereiken.

    Wetten van karma, oorzaak en gevolg en gerechtigheid zijn op hun plaats onder de 8 trilling. In deze getalstrilling zal men oogsten wat men in het verleden gezaaid heeft.

    9 Is het hoogste getal in de numerologie en tevens het eindgetal vooraleer een nieuwe cyclus in te gaan. Het is het type kluizenaar of heremiet die het “IK BEN” principe ervaren heeft. Al het materiële is van ondergeschikt belang geworden en hij zondert zich af in eenzaamheid.

    sleutelwoorden: Iemand met veel intuïtie en besef van de spirituele zijde. Iemand die men niet zomaar iets wijs kan maken. Weet doorgaans meer dan anderen. Kan zeer goed aanvoelen. Onder een 9 trilling (bv. een tijdelijke trilling) is het niet het moment om iets nieuws te beginnen zolang er nog onafgewerkte zaken bestaande zijn. Men kan alleen een nieuwe cyclus beginnen wanneer alles is afgewerkt.

    0 De 0 is geen getal, zij stelt het kosmische voor en duidt aan dat er evolutie is geweest. Vandaar dat geen enkele cyclus dezelfde is, maar steeds anders. De geschiedenis herhaalt zich steeds, maar nooit op dezelfde manier. 1 + 0 = 1

    Twee belangrijke cycli die momenteel op hun einde lopen:

    Het einde van de 20è eeuw en het einde van het Vissentijdperk. In deze beide gevallen dient er kosmisch nog het een en ander afgewerkt te worden vooraleer de nieuwe cyclus van start kan gaan!

    Voorbeelden van cycli waarin wij tijdens ons leven op aarde mee te maken hebben:

    Elke seconde - elke minuut - elk uur - elke dag - elke week - elke maand - elk jaar - iedere eeuw  zelfs elk tijdperk, zijn cycli van 1 tot en met 9.

    Hierbij mogen wij onze eigen levenscyclus niet vergeten!

    Het is ook een cyclus van 1 tot en met 9 die begint bij 1 op het moment van onze geboorte en eindigt bij 9 op het moment van ons overgaan. Als men ervan uitgaat dat bij onze incarnatie het moment van onze dood reeds vast ligt, dan eindigt ieder mens zijn levenscyclus bij 9 ongeacht of hij een lang of een kort leven gegeven is. De cyclus wordt dus niet willekeurig tussen twee trillingsvelden onderbroken!

    Als men ziet dat elke cyclus zich steeds herhaalt (met evolutie), en zich steeds blijft herhalen, (ook onze levenscyclus), dan zou men kunnen stellen dat reïncarnatie een feit is. Dat kan men dan niet meer ontkennen! Wij als mens, die ook een deeltje zijn van de ganse kosmos, maken zeker geen uitzondering op de regel!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    16-04-2005, 17:18 geschreven door Caitanya
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER KARMA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KARMA of CIRKEL VAN NOODZAKELIJKHEID

    Inleiding.

    Hetgeen ik voorheen over karma wist (of dacht te weten), was datgene wat ik had gelezen en tijdens lezingen had gehoord op mijn yogalessen een vijftiental jaren geleden.
    De visie betreffende dit onderwerp is volgens de oosterse leer gans anders dan onze westerse visie, zo bleek achteraf.
    Wie het nu bij het rechte eind had, deed voor mij op dit moment niets ter zake, alhoewel ik mij meer tot de oosterse visie aangetrokken voelde.
    Een tijd geleden, ontwaakte ik steeds met droomherinneringen die in flarden aan mekaar hingen.
    Als ik dan goed en wel ontwaakt was, waren deze flarden van herinneringen totaal verdwenen en kon ik er mij niets of bijna niets meer van herinneren.
    Op de lange duur gaf ik mijzelf bij het slapen gaan de opdracht, dat bij mijn ontwaken de herinneringen van mijn dromen blijvend zouden zijn, doch in het begin zonder resultaat. Na verloop van tijd kon ik mij stilaan meer en meer herinneren, alhoewel deze dromen nu niet bepaald op het eerste gezicht belangrijk bleken te zijn.
    Tot ik op een goede morgen ontwaakte, volledig uitgerust en fit. Wat ik met zekerheid op dit moment wist, was een ervaring van een onderricht omtrent "karma". Ik kon geen antwoord geven, over hoelang dit onderricht had geduurd of waar dit onderricht vandaan kwam, maar mijn ganse visie omtrent karma werd totaal overhoop gegooid.
    Hoe langer ik hierover nadacht (enkele maanden gingen voorbij) ging deze ervaring dieper en dieper doorwegen tot ik er niet meer tussenuit kon en dit als mijn waarheid omtrent karma te aanvaarden.

    KARMA.

    KARMA is een woord dat wij meestal op een verkeerde manier verstaan en gebruiken. Wij nemen allen aan dat wij door verkeerd te handelen een negatief karma maken en een positief karma door goed te handelen. Dit is juist, maar wanneer handelen wij goed en wanneer slecht?
         Wij kunnen voor iemand goed doen en op hetzelfde moment iemand anders benadelen. Welk soort karma hebben wij dan gemaakt? Waar ligt de grens tussen positief en negatief? Het is een dualiteit zoals alles op aarde dualistisch is, maar een dualiteit bestaat uit meer dan zijn twee tegengestelde polen, zoals wij denken. In het verschilsdenken spreekt men van een derde aspect en dat is het verschilpunt tussen beide. Het zit er ergens tussenin op de plaats waar ons ervaringspunt in deze dualiteit zich bevindt. (In dit geval de manier waarop wij handelen dus) Dit is ook met het karma zo.
    Ons karma wordt bepaald door onze handelswijzen en aangezien er steeds een deel van het tegenovergestelde aanwezig is, krijgen wij te maken met een karma dat evengoed deels negatief zou kunnen zijn, alhoewel wij menen goed gehandeld te hebben. (zie Yin-Yang, waar ook een deeltje van het tegengestelde aanwezig is). Belangrijk is wat wij ervan denken. Als wij ervan uitgaan dat wij met onze handeling tegenover de desbetref-fende persoon goed hebben gedaan, kan je dit als een positief karma bezien, op voor-waarde dat dit handelen met de juiste ingesteldheid, liefdevol vanuit je hart geschiedt. Ingeval wij iemand toch kwaad zouden berokkend hebben door een bepaalde handeling, kunnen wij tevens ogenblikkelijk van dit karma verlost worden door ons te veront-schuldigen of in ergere gevallen vergiffenis te vragen.
         Nu kunnen wij ons de vraag stellen; "wat als deze persoon ons niet wil vergeven, blijven wij dan met dit karma zitten"? Als onze vraag tot vergeving vanuit ons hart komt, zelfs al wil de tegenpartij door zijn koppigheid ons niet vergeven, is dat zijn zaak. Door ons inzicht van verkeerd handelen en onze oprechte spijtbetuiging, wordt dit negatief karma weggenomen.
    Maar wat gebeurt er nu, zal je je afvragen, als de desbetreffende persoon niet meer in leven is op het moment dat je je fout inziet, dan kunnen wij deze handeling toch niet meer ongedaan maken?
    Dit kan wel door er een goede daad tegenover te stellen, tegenover anderen ook al hebben deze handelingen geen enkel verband met het voorgaande, dit op voorwaarde dat het werkelijk vanuit het hart gebeurt, met de werkelijke reden in ons achterhoofd en niet zomaar omwille van het feit om te trachten van een deel karma verlost te geraken.
    Maar in de veronderstelling dat het toch niet mogelijk is geweest om vergeving te vragen, of omdat je het niet hebt gedaan of niet hebt willen doen, dan neem je natuurlijk dat karma mee na onze stoffelijke dood. (Denk vooral aan mensen die niet bij dit alles stilstaan of er geen of te weinig weet van hebben).
         Wij weten nu stilaan wel dat wij in dat zogezegde "leven na dit leven" geen rijstpap met gouden lepeltjes eten en evenmin op vakantie zijn. Ten eerste krijgen wij de zogenaamde film te zien van ons voorbije leven om te overschouwen wat allemaal goed is gegaan en wat fout is gelopen. Als wij alzo inzicht gekregen hebben van onze fouten, moeten wij hieraan werken, dat is dan de enige mogelijkheid om van onze karmische beladenheid af te geraken.  Wij krijgen dan opdrachten te vervullen, bvb. andere zielen bijstaan en verdwaalden te helpen op hun weg naar het "licht".
         Als wij al onze opdrachten tot een goed einde hebben gebracht (wat wel een hele karwei zal zijn), wordt op de duur de spons over dat ganse karma geveegd, dan eerst zijn wij in de mogelijkheid om te reïncarneren en niet eerder!
    Mensen die denken of in de overtuiging verkeren dat zij met karma beladen, afkomstig uit een vorig leven terug op aarde komen, hebben dit voor waar aangenomen, uit lectuur of vanuit andere bron.

    P.H.Blavatsky schrijft in haar werk; “De Geheime leer” deel 1-Stanza IV-Blz 83, het volgende:
    De Lipika (schrijvers); deze Goddelijke wezens zijn op mystieke wijze verbonden met karma, de wet van ”wedervergelding”, want zij zijn de optekenaars of geschiedschrijvers, die op de (voor ons) onzichtbare tafelen van het astraal licht, een getrouw verslag optekenen van iedere daad en zelfs van elke gedachte van de mens, van al wat was, is of ooit zal zijn in het heelal van verschijnselen. Dit ongeziene “doek” wordt het “boek des levens” genoemd en "cirkel van noodzakelijkheid", (zie dan weer haar werk: “Isis ontsluierd”.)

    Dit stelt karma in een gans ander daglicht. Deze Goddelijke wezens gaan geenszins een karma af te werken hebben tegenover elkaar. Zij zijn er door verbonden door de werkzaamheden die zij samen doen. Het is nu eenmaal zo, dat wij bij een nieuwe incarnatie opdrachten te vervullen hebben en dat dit nieuwe aardse leven in feite een voortzetting is van het vorige. Wij kunnen misschien individualist zijn, maar toch zijn wij verbonden door karma, met andere mensen die wij in ons leven ontmoeten.
         Wij krijgen de keuze tussen drie soorten levens (waarvan we beelden te zien krijgen hoe deze levens er uit zullen zien.)  Een gemakkelijk leven - een minder gemakkelijk leven en een moeilijk leven.  Het is vanzelfsprekend dat zielen met weinig spirituele bagage voor een gemakkelijk leven zullen kiezen, maar zielen met meer of veel spirituele bagage zullen weten dat door het kiezen van een gemakkelijk leven, er weinig of geen verdere ontwikkeling zal zijn. Vandaar dat deze voor een moeilijker leven zullen kiezen. Dat verklaart waarom het sommigen alles voor de wind gaat en anderen niets dan tegenslagen ervaren of het moeilijk hebben. Moet ik jullie nu de vraag stellen; “waar bereik je nu het meeste mee?”

         Steeds reïncarneren wij in groep en komen wij vroeg of laat in contact met mensen waarmee wij in een vorig leven ook mee te maken hadden. Van elke persoon waar wij in ons leven mee te maken krijgen, kunnen wij aannemen dat wij er een karmische band mee hebben, of dit nu een positieve of negatieve ervaring zal zijn. 
         De reden waarom wij met deze mensen terug worden geconfronteerd, is om hen te leren begrijpen, aanvaarden zoals zij zijn en te leren meer verdraagzaamheid tegenover hen aan de dag te leggen.
    In feite is ons hoofddoel "mens te zijn onder de mensen, een luisterend oor kunnen bieden voor de problemen van anderen en onbaatzuchtig kunnen helpen waar nodig". Zolang wij met onze fouten in herhaling blijven vallen, zullen wij onze lessen steeds moeten overdoen in verdere levens en blijven wij misschien meerdere levens lang in een “cirkel van noodzakelijkheid” (zoals H.P.Blavatsky, Karma zo prachtig verwoordt), of in onze termen, een vicieuze cirkel gevangen zitten.
         Sommigen zijn de mening toegedaan dat alles voor ons wordt bepaald, anderen zeggen dat alles onze eigen keuze is. Natuurlijk hebben wij ons leven voor een groot deel in de hand, maar niettemin moeten wij onze opdrachten vervullen en als wij dit vergeten of verwaarlozen, komt er wel op tijd en stond iets uit de hoek, aan de hand van gebeurtenissen waar wij geen vat op hebben, wij worden dan met onze neus op de feiten gedrukt. Er bestaat zoiets als een draad die door ons leven loopt en die nodig is om ons af en toe wakker te schudden als we indommelen en onze opdrachten vergeten. Wij zijn aardse mensen en geen enkele mens is feilloos, hoe spiritueel ook iemand maar is. Maar hoe meer wij spiritueel geëvolueerd zijn, hoe gemakkelijker wij deze situaties zullen herkennen.

    Nooit zullen wij als mens op aarde vrij van karma zijn.

    De enige manier om absoluut geen karma te scheppen, is "niets" doen, wat onmogelijk is.

    Wat ook nog zeer belangrijk is, is dat wij niet alleen met ons handelen, maar ook met ons "denken" en de woorden die wij tegenover iemand gebruiken, karma scheppen.

    SAMENVATTING.

    *Karma ontstaat dus vanuit ons handelen, (en denken) en als wij het verschilspunt in de dualiteit van goed en slecht (het punt waar wij vertoeven met onze handeling) ook durven bezien, zal dit nooit volledig positief of volledig negatief zijn. Wij scheppen dus ook een deel van het tegenovergestelde karma erbij.

    *Karma maak je dus op aarde, je brengt het niet mee!

    Het gezegde: "sorry, ik heb een fout gemaakt, maar ik kon het niet verhelpen want het is mijn karma" vind ik persoonlijk een goedkope uitvlucht!

    *Voor je handelen en denken ben je zelf verantwoordelijk!

    *Bij de nota van Blavatsky: van al wat was, is en ooit zal zijn in het heelal van verschijnselen, wordt bedoeld dat verleden, heden en toekomst niet bestaan. Aangezien ons aardse bestaan illusie is, beleven wij in de eeuwigheid alle levens op hetzelfde ogenblik.

    Dit was in het kort mijn uiteenzetting omtrent karma, mij doorgegeven door de Gidsen die ik op dat moment hiervoor nodig had.

    Hoe denken jullie hierover? Ongetwijfeld zal dit bij velen vragen doen rijzen.

    Ik wil niet dat jullie dit zomaar zonder meer aanvaarden, zonder erover na te denken.

    Spirituele groetjes

    Caitanya


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    16-04-2005, 00:00 geschreven door Caitanya
    Reacties (2)
    15-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orakel der Runen

    HET ORAKEL DER RUNEN

    De Runen zijn van de orakelsystemen bij ons nog altijd zowat de minst gebruikte. Nochtans zijn zij een product van onze westerse cultuur, zij het dan van Noord-Europese oorsprong.
    De Noorse sagen vertellen van Odin (Wodan) die gehangen aan de Yggdrasil, zwevend tussen leven en dood, de runen ontdekte.  
    Een gelijkaardig verhaal doet zich voor in onze streken ten tijde van koning Arthur, toen Parcifal,    aan een boom gehangen en op het punt kwam te sterven, de Graal ontdekte. Hij besefte na zoveel jaren nutteloos zoeken, dat de mens alle wijsheid in zich heeft er dat men het niet hoeft elders te zoeken.

    Bij elke vorm van voorspelling bestaat het gevaar, het antwoord als louter waarzeggerij te gaan beschouwen, waardoor velen dit gaan ver-werpen of negeren. Beter zou men zich afvragen hoe de vork aan de steel zit. Of men nu runenstenen gooit, kaarten legt of duizendbladsteeltjes deelt, geen enkel van deze antwoorden berust op toeval*, maar op een onbewuste handeling van de vraagsteller zelf. Wat hebben de runen in dat geval dan te vertellen? Zij bepalen absoluut niet de toekomst; wat zij jou tonen is een beeld gebaseerd op bepaalde gebeurtenissen of handelingen uit het verleden.

    Dat stelt de vraagsteller in staat inzicht te krijgen in situaties die het gevolg kunnen zijn van zijn eigen daden. Deze antwoorden kan men gaan benutten om zijn leven de juiste weg in te sturen. De runen worden niet voor niets de I-Tjing van de Noormannen genoemd!

    Bezie de runen niet als een doel, maar als een middel om dat doel te bereiken. De vergissing die sommigen veelal maken, is dat zij aan de runen magische krachten toekennen. Runetekens zijn symbolen die in een bepaalde samenhang jou iets te vertellen hebben. Verschillende tekens bij elkaar geven jou als het ware een totaalbeeld van jouw situatie. Het patroon waarin de tekens komen te liggen is op een eenvoudige manier uit te leggen, want ieder teken spreekt voor zichzelf. Diegenen die dan toch niet kunnen nalaten hier magische krachten aan toe te kennen, bezie dan dat de magie van de vraagsteller uitgaat en niet van de runen!

    Zoals voor alle orakels geldt, geldt dit ook voor de runen; zij geven alleen richtlijnen, de rest moet je zelf doen! Ieder mens beschikt tenslotte over een eigen manier tot handelen, of niet?

    __________________

    * Het woord “toeval” werd hier opzettelijk verkeerdelijk gebruikt, als zijnde een gebeurtenis die zonder verdere reden plaatsgrijpt, i.p.v. een gebeurtenis die ons “toe-valt”.


    Groetjes
    Caitanya

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    15-04-2005, 23:59 geschreven door Caitanya
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I-Tjing poort tot de Akasha
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    I-Tjing-poort tot de Akasha

    Met Akasha bedoelt men alle trillende energieën waaruit elke materie is opgebouwd, iets wat ver buiten de grenzen van ons bevattingsvermogen is gelegen en véél subtieler is dan de atoomstruktuur.
    Het is ook de oerstof of oergeheugen waarin alle informatie van de ganse mensheid en van de ganse cosmos is opgeslagen.
    Door met de I-Tjing te werken, openen wij als het ware de poort tot deze Akasha (cfr.het kollectief bewustzijn volgens C.G. Jung)
    De I-Tjing is dus een hulpmiddel om informatie los te krijgen uit deze oneindige "cosmische computer".  Hoe vaak spreken we niet van een wonder, als er iets ons verstand te boven gaat en er geen wetenschappelijke verklaring voor te vinden is?
    Nochtans worden wij dagelijks met wonderen geconfronteerd, maar wij zien ze niet omdat zij voor ons zo "doodgewoon" zijn.  Kijk maar eens goed rondom u.  Is het ganse spel van de natuur geen wonder?  Is de geboorte van een nieuw levend wezen geen wonder?
    Het wonder van de I-Tjing is dat we dit wonder steeds kunnen raadplegen wanneer nodig en wanneer we maar willen.  We hoeven ons alleen vertrouwd te maken met de symbolische eigenschappen van trigrammen en hexagrammen.  Zo opent het voor ons de poort tot de bron van de eeuwige wijsheid.
         De dag van vandaag krijgen meer en meer mensen de belangstelling voor dit chinese orakel en wordt het meer en meer geraadpleegd door hen die op een bepaald ogenblik belangrijke zaken om handen hebben.
    Door meer en meer met dit orakel om te springen, zullen wij na verloop van tijd onze intuïtie zo aanscherpen en stimuleren, dat wij er minder en minder gebruik hoeven van te maken.  Tenslotte maken wij allen deel uit van het universele bewustzijn, en de wijsheid die de I-Tjing ons geeft zat al altijd in onze diepste diepten verborgen.
    We gaan meer en meer ontdekken dat wij de antwoorden op de gestelde vragen in feite al kenden.  Zo worden we ons meer en meer bewust van onze Goddelijke oorsprong.
         Zoals voor elk orakel geldt, geldt hier ook de regel: misbruik de I-Tjing nooit, gebruik hem indien nodig, zo vaak als nodig,... als je het moeilijk hebt,... als je geen raad weet met bepaalde beslissingen nemen.
    Behandel de I-Tjing als een beste vriend, hij geeft je altijd het juiste advies en bedriegt je nooit, op voorwaarde... dat jij ook eerlijk jegens hem bent en vooral... eerlijk tegenover jezelf!

    groetjes
    Caitanya

    Een favoriete link:   http://www.spirits.nl/i-ching/wensvuur.asp

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    15-04-2005, 16:26 geschreven door Caitanya
    Reacties (0)
    Foto
    Wij zijn Carl en Liliane en beiden zestigers. Wij zijn reeds meer dan 20 jaar werkzaam in deze materie en dus niet aan ons proefstuk toe. Wij hopen via deze weg van gedachten te kunnen wisselen met anderen.Geef ons sugesties voor nog andere onderwerpen
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Carl & Liliane's Esoterische website
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!