http://blog.seniorennet.be/ceurrrix/
http://blog.seniorennet.be/ceurrrixwhy/
Waar gaat het over ?
Het museum van de Sprekende Borden.
Was da na wer ? ? ?
http://www.museumoftalkingboards.com/ouijalineage.jpg
Wat duidelijker
met
en
http://www.museumoftalkingboards.com/map.html
http://www.museumoftalkingboards.com/interact.html
als toemaatje
http://forums.telenet.be/showthread.php?t=126876
Waarvan de meeste links niet meer werken,maar
http://video.google.nl/videosearch?num=10&so=0&q=The+secret+duration%3Along&start=0
U wel verder helpt
Niet de beste vertaler,maar toch handig
http://www.worldlingo.com/wl/translate/nl/result.html
|
Cartoons
GRIP verzamelde een aantal leuke cartoons over handicap. Door op de bovenstaande cartoon te klikken, kan je ze allemaal bekijken en downloaden. Het rijtje wordt nog aangevuld. |
Radiospots
Stany Crets en Peter Van den Begin, Vlaanderens komisch duo, spraken voor GRIP drie radiospots in die uitgezonden werden tijdens de week van 25 oktober op Radio 4FM, Be One, Contact en Radio Noord. Je kan ze hieronder downloaden en beluisteren. Veel plezier !
Spot 1: Maanzaadbroodjes
Spot 2: Schuurpapier
Spot 3: Supermarkt
Mensen met een handicap, kun je nog iets van leren
In het najaar van 2004 lanceerde GRIP haar nieuwe beeldvormingscampagne: Mensen met een handicap, kun je nog iets van leren. Met de campagne willen we onze samenleving een andere boodschap brengen dan die van zorg, medelijden en paternalisme. GRIP wil constructief zijn en meewerken aan een positieve beeldvorming over mensen met een handicap. Dit doen we door in verschillende fasen in te gaan op kwaliteiten en mogelijkheden van mensen met een handicap.
Haha...handicap
Onze ingezonden advertentie voor de Standaard Solidariteitsprijs luidde de eerste fase in van onze campagne.
Hiermee zetten we het gevoel voor humor en zelfrelativering van mensen met een handicap in de verf. Humor is tenslotte een middel dat spanningen overwint, drempels verlaagt en het leven heel wat aangenamer maakt. Opmerkelijk is hoe mensen met een handicap om hun eigen beperkingen of om de reacties van de samenleving daarop kunnen lachen. In de omgang met elkaar is humor een krachtig instrument. Mocht iedereen wat meer lachen om zijn gebreken was de wereld heel wat mooier en het samenleven een stuk aangenamer. Mensen zonder handicap, zouden op dit vlak nog wat kunnen leren van mensen met een handicap.
Het spreekt voor zich dat humor subjectief is en door iedereen anders wordt ervaren en gebruikt. Met deze campagne willen we niet zeggen dat er vanaf nu maar eens hartelijk moet gelachen worden om mensen met een handicap. Wel zeggen we dat iedereen beperkingen en mogelijkheden heeft en dat dat onze wereld juist boeiend maakt. Het is alleen een kwestie van hoe je ernaar kijkt.
Aan de advertentie werden ook een aantal leuke cartoons en radiospots over handicap gekoppeld. Je kan ze bovenaan deze pagina bekijken en downloaden.
Artikel over de campagne in De Morgen
Op zaterdag 30 oktober verscheen er een artikel over onze campagne in De Morgen. Peter-Jan Bogaert legde zijn oor daarvoor te luister bij Alex Ermin, de man die poseerde voor de advertentie, Elke Willaert, actieve gripper en Inge Verhaegen, stafmedewerker sensibilisatie bij GRIP.
MAKS vindt mensen met een handicap super!
Om onze campagne te ondersteunen verspreidde Klasse in het novembernummer van MAKS (het tijdschrift voor leerlingen tussen 14 en 18 jaar) een poster op 210.000 exemplaren! Op de poster staan een aantal cartoons van onze humorcampagne en een krachtige boodschap voor jeugdig Vlaanderen. Voor dit coole initiatief willen we hen via deze weg bedanken!
Bedankt Alex
Ook Alex Ermin willen we nogmaals bedanken voor het poseerwerk voor de foto in het museum. Alex gaat met heel veel humor om met zijn handicap en de manier waarop mensen daarop reageren. Hij is een krak in zelfrelativering en we hadden ons dus geen beter model voor de foto kunnen indenken.
Alex was mijnwerker en verloor zijn been tijdens een arbeidsongeval twee jaar voor hij met pensioen zou gaan. Alex is echter niet bij de pakken blijven zitten en is nog altijd heel actief. Ondertussen is hij ook al twee keer grootvader geworden.
Bedankt, Alex!
Creatie van de advertentie: CHOCO
Fotograaf: Luc Verhaegen
Met dank aan St.-Lucas Antwerpen voor de locatie en het beeld.
Beeldvorming over mensen met een handicap
1 op 10 mensen heeft een handicap. Dat is beslist niet weinig. Hoe komt het dan dat we op straat, op school of op het werk die verhouding zelden terug vinden?
Komt dat omdat een handicap niet altijd zichtbaar is? Ten dele wel, maar die wanverhouding heeft ook te maken met het feit dat mensen net omwille van hun handicap achteruit gesteld worden, dat ze gezien worden als mensen die zorg nodig hebben en daardoor vaak in aparte voorzieningen leven, wonen en werken. Maar bovenal zijn mensen met een handicap minder aanwezig in het straatbeeld door de ontoegankelijkheid van onze samenleving. Dat maakt dat ze niet volwaardig kunnen deelnemen aan het gewone maatschappelijke leven.
Net omdat mensen zonder handicap maar weinig in contact komen met mensen met een handicap, baseren ze zich in dat contact vooral op vooroordelen en stereotiepen. Ook de media gaan die stereotiepen (ongewild) bevestigen. Dit alles maakt dat de samenleving een verkeerd, vaak overdreven positief of negatief beeld krijgt over mensen met een handicap.
Een verkeerde beeldvorming heeft op zijn beurt invloed op hoe men zich tegenover mensen met een handicap gaat gedragen. Gewild of ongewild blijft dat gedrag gelijke kansen voor mensen met een handicap in de weg staan.
Een juist beeld over mensen met een handicap is dus fundamenteel voor gelijkwaardigheid. Pas als er meer gekeken wordt naar de persoon achter de handicap en de mogelijkheden en kwaliteiten van die persoon, komen we tot een samenleving waar diversiteit ervaren wordt als een rijkdom. Pas dan krijgen mensen met een handicap gelijke kansen.
Bron,: http://www.gripvzw.be/news/newsarticle.asp?id=97