NIEUW: Blog reclamevrij maken?
FIETSROUTES - FIETSHUMOR - FIETSWEETJES

30-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergeijk : Plateauxroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bergeijk : Plateauxroute
Start : Centrum Bergeijk , Noord – Brabant ( NL )

Afstand : 24 km

G.P.S. :25.08 km

Route : Knooppunten : Centrum Bergeijk -  kp 05 - kp 26 - kp 27 - kp 31 - kp 32 - kp 02 - kp 04 - kp 05 – centrumDe naam van deze route is ontleend aan het Belgische – Nederlandse natuurgebied Hageven – Plateaux . Het gebied ligt op de overgang van de droge zandgronden naar het vochtige beekdal van de Dommel . Het natte deel ligt met name in het Vlaamse Limburg rondom het Hageven . In Nederland ligt het hoger gelegen gelegen gebied De Plateaux . Het bestaat uit door de mens aangelegde vloeivelden om vochtige weiden te krijgen . Middels een ingenieus stelsel van kanaaltjes en stuwen sijpelde water door het opkomende gras
 
Route : Bergeijk - kp 05 - kp 26 : Vertrek in Bergeijk naar kp 05 , verder langs de Enderheide en de Maaijesheide .
Kp 26 - kp 27 - kp 31 : Door het natuurgebied "De  Plateaux " naar Borkel .

Natuurgebied De Plateaux is zeker een bezoekje waard . Via sloten komt uit het Kempisch Kanaal kalkrijk Maaswater op de vloeiweiden waardoor hier een mengeling van bloemen voorkomt , die uniek is voor de Kempen . Hier groeit ondermeer de herfststijlroos . 

Kp 31 - kp 32 : Na een fotostop aan de witte beltmolen "Sint - Antonius Abt  " , een rust in het fietscafe " De Zwaan " in het dorp .
Kp 32 - kp 02 : Vallei van de De Dommel , op een prachtige fietspad door het beekdalreservaat " Malpie Beemden " en het natuurreservaat " De Malpie " naar de Venbergse watermolenDe Malpie staat bekend om kleine en grote vennen op de heide. De grote vennen binnen het Malpiegebied zijn het Molenven, het Wasven en het Grote Malpieven. Je komt in dit gebied ook het riviertje de Dommel tegen. Je vind er ook heidevelden. Er zijn diverse soorten van bodemtypen en verschillende hoogten van grondwater. Voor de planten– en dierenwereld zijn deze vennen en de heide erg belangrijk.
 

Kp 02 - kp 04 : Linksaf en langs het Euro - Circuit Valkenswaard en het bungalowpark Kempervennen naar Westerhoven .
Kp 04 - kp 05 - Bergeyk : Verder langs kp 05 naar Bergeijk .

Beoordeling 

route : Klein maar fijn , ( 30 april nat en koud )
bewegwijzering :geen problemen
plannetje : Fietsgids ANWB Kempenland / Eindhoven


totaal 2006 : 1440.5 km


>> Reageer (0)
28-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerhout : Vallei van de Grote Nete
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Meerhout : Vallei van de Grote Nete
Start : Watermolen Meerhout

Afstand :39 km

G.P.S. :38.640 km

Route : Knooppunten : Watermolen -  kp 43 - kp 54 - kp 08 - kp 09 - kp 16 - kp 10 - kp 49 - kp 40 - kp 82 - kp 47 - kp 21 - kp 23 - kp 45 - kp 44 - watermolen Meerhout
Meerhout is een pittoresk Kempisch dorp gelegen aan de Grote Nete. Op de kaart van de provincie Antwerpen vindt u Meerhout in het zuidoosten op de grens met de provincie Limburg. Met een oppervlakte van 3.629 ha biedt deze rustige plattelandsgemeente zich aan als een oase met ongerept natuurschoon te midden van de nijverheidsgebieden in de omliggende gemeenten. De inwoners leven verspreid over 4 parochies: Centrum, Gestel, Zittaart en Berg. Als wandel- en molendorp beschikt Meerhout over sterke toeristische troeven.


Route : Watermolen - kp 43 - kp 54 : Met een ommetje naar en langs de Grote Nete .
Kp 54 - kp 08 - kp 09 : Door de Zandstraat en langs Lissenvijver .
Kp 09 - kp 16 : Terug langs de Grote Nete , links het Malesbroek .

Het Malesbroek, Wilders, Steenbergen, De Hutten... Toponiemen die menig inwoner van Geel en Meerhout bekend in de oren klinken. Allemaal duiden ze immers plaatsen aan in het valleilandschap van de Grote Nete tussen Geel en Meerhout. Waar Molse Nete en Grote Nete samenvloeien, strekt zich een prachtig natuurgebied uit: het Malesbroek-De Hutten. Tal van zandwegen doorsnijden het gebied, slingerend langs donkere naaldbossen, droge heideterreintjes, zompige broekbossen, vochtige wei- en hooilanden, wuivende rietkragen en gladde waterspiegels.


Kp 16 - kp 10 - kp 49 : Verder langs Wildersdijk en Hulsteveld .
Kp 49 - kp 40 : Het
Albertkanaal over en rechtsaf naar Geel - Stelen .
Kp 40 - kp 82 : Verder langs velden en weiden naar Geel - Zammel .

Geel geniet nationaal en vooral internationaal bekendheid als een belangrijk centrum voor de verpleging van geesteszieken. De stad verwierf op die manier haar eretitel ‘Barmhartige Stede’. Sinds eeuwen worden de geesteszieken hier verpleegd in gezinnen zonder dat die daarom op enige psychologische scholing kunnen terugvallen. Die gezinsverpleging vindt haar oorsprong in de verering van de heilige Dimpna, een Ierse koningsdochter die volgens de legende in Geel door haar vader, in een vlaag van waanzin, vermoord werd
Kp 82 - kp 47 : Langs de St. Dimpna kapel en op een smal wegeltje langs de Kalvarieberg naar Oosterlo . Hier vertrekken de wandelingen naar het natuurgebied " Zammelsbroek "
Kp 47 - kp 21 - kp 23 : Laakdal , langs Eindhout ( kapel " Onze Lieve Vrouw van Zeven Weeën " ) , de Beemden en Pestendijk , een onverharde weg vol putten .

Veerle, Eindhout en Vorst vormen samen het groene Laakdal. Wandelgrage gezinnen vinden hier een klein paradijs. Maar ook het verleden is nooit veraf. Enkele oude monumenten sieren het gemeentelijk patrimonium. Het levend Klompenmuseum van Eindhout neemt je terug in de tijd.

Kp 23 - kp 45 : Het Albertkanaal over .
Kp 45 - kp 44 : Door Zittaart , langs de Heavense molen .
Kp 44 - Watermolen : Verder naar kp 43 rond Meerhout , langs de Prinskensmolen en de Prinsenhoeve tot aan de watermolen .

De Prinskensmolen ontleent zijn naam aan de Prinsen van Oranje, omdat hij hoorde bij de bezittingen van het Huis van Nassau. Hij wordt algemeen als de oudste molen van de provincie Antwerpen beschouwd omdat hij omstreeks 1200 door de Heren van Diest op deze plaats werd opgericht. Hij is reeds meermaals origineel gerestaureerd naar technieken uit de 18de eeuw en wordt in leven gehouden door bekwame molenaars.

"


Beoordeling 

route : een prachtige route , maar geen route voor fietsen met smalle bandjes , veel onverharde wegen met putten  
bewegwijzering :geen problemen
plannetje : Fietskaart 3


totaal 2006 : 1415.5 km


>> Reageer (5)
25-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neerpelt : Neerpeltse fietsroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Neerpelt : Neerpeltse fietsroute
Start : Centrum Neerpelt , prov. Limburg
Afstand :45 km
Gps :45.670 km

Hemelse rust ... je vindt ze in de Limburgse Kempen. Lang moet je er alvast niet naar

zoeken. Even wandelen of fietsen en je bevindt je in een andere wereld waar ruisende bladeren, sluimerende zandvlaktes, zoemende bijen en kabbelend water de toon aangeven. Nergens is de natuur zo veelzijdig, nergens zijn de kleuren zo afwisselend. Het ene moment waad je als een nomade door de gouden Sahara-zandvlakte in Lommel. Het volgende kruis je landduinen of ervaar je de frisgroene tintelingen van de dennenbossen. Nog wat later proef je het kruidige aroma van de purperen heidelandschappen en kijk je gefascineerd naar de fauna en flora in de zilveren moerasgebieden. Plots daagt het je, wanneer je volledig tot rust komt in één van de natuur- en stiltegebieden zoals Kempen-Broek of het Hageven Plateau (Neerpelt): zo voelt het dus als al je zintuigen één zijn met hun omgeving. foto's en volledige verslag : http://users.skynet.be/fietsroutes-charel/

>> Reageer (0)
23-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oirschot : Oirschotseheideroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Oirschot : Oirschotseheideroute
Start : Centrum Oirschot , Noord – Brabant ( NL )

Afstand :38 km

G.P.S. :38.120 km

Route : Knooppunten : Centrum Oirschot -  kp 13 - kp 12 - kp 48 - kp 04 - kp 16 - kp 18 - kp 41 - kp 40 - kp 37 - kp 36 - kp 49 - kp 24 - kp 20 - kp 13 – centrum Oirschot


De Oirschotseheide route is een zeer afwisselend gebied met naaldbossen , vennetjes en zandverstuivingen . Buiten het weekeinde is vrij wandelen op de Oirschotse heide niet altijd toegestaan . Door middel van rode vlaggen wordt dan aangeduid waar U niet mag komen  ( militair oefenterrein ) . Ten noorden van Veldhoven komt U voorbij Vliegveld Eindhoven , een luchthaven met rechtstreekse vluchten op verscheidene Europese steden . Heel mooi zijn de wegen van het westelijk deel van de route , ze brengen U in een typisch landschap met bos , hei , en enkele mooie dorpen en gehuchten .Route : Centrum - kp 13 :Na een bezoek aan het prachtige centrum van Oirschot vertrokken naar knooppunt 13 aan het Wilhelminakanaal .

Oirschot behoort tot de mooiste dorpen met stedelijk karakter van Noord – Brabant . De markt met de prachtige St. Peterskerk is aangewezen als beschermd dorpsgezicht . Ooit was Oirschot het grootste dorp en tevens de hoofdplaats van de Kempen .

Kp 13 - kp 12 : Op het fietspad langs het Wilhelminakanaal naar Best .

Het Wilhelminakanaal werd aangelegd tussen 1909 en 1923 om mest te voeren voor de boeren en steenkool voor de industrie bij Tilburg . Fietsend over het autovrije dijkpad is het moeilijk voor te stellen dat het kanaal grotendeels met de hand is gegraven .

Kp 12 - kp 48 : Verder langs het Beatrixkanaal

Grote Canadese populieren aan weerszijden van het Beatrixkanaal geven het een eigen sfeer. Het hout van deze bomen werd vroeger vooral gebruikt in de klompenindustrie ( Best )

 

Kp 48 - kp 04 : Een brug over en verder , links het Beatrixkanaal en rechts het vliegveld van Eindhoven .

Vliegveld Eindhoven Welschap : Welschap was oorspronkelijk een grote hoeve . In de jaren dertig is men begonnen met de aanleg . In 1939 werd het vliegveld gevorderd door de militaire overheid . Sindsdien is Welschap een militair vliegveld gebleven . Na de oorlog werd een gedeelte beschikbaar gesteld voor de burgerluchtvaart .

Kp 04 - kp 16 : Weer een brug over en verder langs het Beatrixkanaal .
Kp 16 - kp 18 : Rechtsaf , een fietsbrug over en verder langs de Ring van Veldhoven .
Kp 18 - kp 41 : Verder langs woonwijken naar Oerle .
Kp 41 - kp 40 - kp 37 : Na een terrasje aan de kerk van Oerle
, verder met links in de verte een molen , naar Wintelre .

Het oude dorp Wintelre ligt op de Midden – Brabantse dekzandrug . Het is een van de Acht Zaligheden , een groep van acht vroeger arme dorpen in de Kempen . Om de grond vruchtbaar te maken was er veel mest nodig , dat verkregen werd van de schapen die graasden op de uitgestrekte heidevelden .
 
Kp 37 - kp 36 : Wintelre .
Kp 36 - kp 49 : Verder langs de Mostheuvel .
Kp 49 - kp 24 : Op een prachtige fietspad door de Straatse - en de Oostelbeerse heide . 
Kp 24 - kp 13 : Verder naar kp 13 , afslaan naar het centrum .

 

Beoordeling 

route : een prachtige route , een aanrader 
bewegwijzering :geen problemen
plannetje : Fietgids ANWB : Kempenland / Eindhoven

totaal 2006 : 1261.3 km


>> Reageer (1)
20-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht : Bezembindersroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Brecht : Bezembindersroute
Start : Scherpenbergmolen Westmalle

Afstand :49 km

G.P.S. : 47.150 km

Route : Knooppunten : Molen kp 51 - kp 61 - kp 55 - kp 92 - kp 93 - kp 89 - kp 90 - kp 26 - kp 45 - kp 43 - kp 42 - kp 41 - kp 40 - kp 44 - kp 99 - kp 65 - kp 66 – kp 50 – kp 51 molen Westmalle

De Bezembindersroute ( 49 km )is bijzonder mooi.  Het laat onze streek langs zijn beste kant zien.  Je komt langs boswegeltjes, uitgestrekte landschappen met in de verte torens van kerken of abdijen, langs het beroemde Boshuisje, forten, kastelen en kanalen . Met zijn talrijke berken, werd er in deze Kempen ook vele bezems gemaakt.  De berkentakjes zijn immers zeer geschikt om dit primitief vaaginstrument te vervaardigen.  Bezembinder was dus vroeger in onze streek een veel voorkomend beroep. . Als je geluk hebt zie je misschien, bij valavond en als de wind gunstig is, een heks overvliegen op haar bezem.  Deze beruchte dames maakten immers eertijds deel uit van onze volkscultuur.Route : Kp 51 - kp 61 - kp 55 :De Bezembinderroute kan men op verschillende plaatsen vertrekken . We hebben de Scherpenbergmolen van Westmalle verkozen als vertrekpunt . De grote baan over en langs de Hallebaan , het Geheuvelte en de Monikendreef naar en langs Zoersel .

Zoersel, een Kempense gemeente gelegen in het hart van de provincie Antwerpen, bestaat sinds de fusie uit drie oude woonkernen: Halle, Sint-Antonius en Zoersel. Zij vormen een klavertje-drie, dat het groene hart van de gemeente, het Zoerselbos, omsluit. Zoersel is bovenal het dorp van Hendrik Conscience. Het boshuisje, aan de poort van het beschermde Zoerselbos, zou de inspiratie voor het verhaal van "De Loteling" hebben geleverd. Ook de Lindeboom is onlosmakelijk met Zoersel verbonden. Uit de takken en de stam van de 800 jaar oude lindeboom, die tot 1974 het dorpsbeeld sierde, werd het verhaal van 'De Loteling' gebeeldhouwd

Kp 55 - kp 92 : Jagersdreef .
Kp 92 - kp 93 : Zoerselhof , door het Zoerselbos en langs het BoshuisjeKp 93 - kp 89 : Rechtsaf , Peggerspad , Taverne De Wandeling  en langs landelijke wegen naar Halle .

Halle (Zoersel) ... het Pierendorp. Ooit vond men in Halle een pier in de grond. De zandgrond is er zo schraal dat pieren uiterst zeldzaam zijn. Het beestje werd dan ook vastgelegd aan een ketting in de hof van de pastorij. De Hallenaren gingen op zoek naar iemand die hen kon vertellen welk dier het was. Ze ontdekten niet tijdig zijn ware aard en het schepsel stierf ter plaatse onder een grote boom... waar het nog steeds begraven ligt. Zo kregen de inwoners van Halle hun spotnaam en iedere Hallenaar kan de begraafplaats van de pier nog steeds aanwijzen

Kp 89  -  kp 90 - kp 26 - kp 45 : Door de bossen naar en langs het Antitankkanaal.

Van militaire verdedigingsgracht naar verdediger van natuur en landschap . De antitankgracht maakte deel uit van de verdedigingsgordel rond de stad van Antwerpen , die juist voor de tweede wereldoorlog werd uitgebouwd . Na het wegvallen van de militaire functie is de gracht uitgegroeid tot een uniek landschapselement met een waardevolle flora en fauna .

Kp 45 - kp 43 : Langs het kasteel naar 's-Gravenwezel .

's-Gravenwezel wordt wel eens de "Parel van de Voorkempen" genoemd. Het is één van de bosrijkste dorpen van de Voorkempen, met talrijke oude hoeven, kastelen, hoven en ontspanningsgelegenheden

Het kasteel van 's-Gravenwezel werd gebouwd in de 13de eeuw. Het heeft een dubbele omwalling en een park. De ronde toren stamt uit de 14de eeuw, de oost- en noordgevel zijn dan weer gotiek uit de 15de eeuw. Het barok poortgebouw werd er in de 17de eeuw neergezet. Het kasteel staat open voor het publiek het laatste weekend van mei en het eerste van juni en het laatste van weekend van november en het eerste weekend van december of is te bezichtigen op afspraakKp 43 - kp 42 : Terug naar het antitankkanaal :
Kp 42 - kp 41 : Langs het Antitankkanaal tot aan het kanaal Schoten - Dessel .
Kp 41 - kp 40 : Langs het kanaal Schoten - Dessel .
Kp 40 - kp 44 : Over het kanaal via een bruggetje aan een sas, naar St. Job in 't Goor .
Kp 44 - kp 99 : Verder op een onverharde weg langs de natuurgebieden Vraagheide en Brechtse Heide naar Brecht .
Kp 99 - 65 kp :Door Grootveerle , rechts het torentje van de Trappistinnenabdij , langs weiden en kleiputten ( slechte weg )
Kp 65 - kp 50 - kp 51 Langs het kasteel en de kerk van Westmalle terug naar ons vertrekpunt . Op het terras van het Molenhuis nog een lekkere Trappist als afsluiter van een prachtige fietsroute . 

De naam Malle duikt voor het eerst op in 1194, wanneer de bisschop van Kamerijk het altaar van Malle (en Vorsele) aan het kapittel van Onze Lieve Vrouw van Antwerpen schenkt.
Voordien vormde Oostmalle - Westmalle - Zoersel eeuwenlang één heerlijkheid: Malle, deel uitmakend van het Graafschap Taxandrië

Beoordeling

route : één van de mooiste route in de Voorkempen
bewegwijzering : geen problemen
plannetje : Bewegen is gezond

 

totaal 2006 : 1222.2 km


>> Reageer (0)
17-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilvarenbeek : Gorp en Rovertroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hilvarenbeek : Gorp en Rovertroute
Start : Vrijthof , centrum Hilvarenbeek , Noord – Brabant ( NL )
Afstand : 31 km  
G.P.S. 30.890 km

Het landgoed Gorp en Roovert ligt tussen Goirle , Hilvarenbeek en de Nederlandse en Belgische grens . U fietst door een beekdalenlandschap waar oude heidegebieden grotendeels zijn ontgonnen voor landbouw en bosbouw . Het landschap is voor diverse doeleinden ingericht : natuur , bosbouw , recreatie , woningbouw en landbouw ? Dat maakt de route zeer afwisselend

 

Route : De Gorp en Rovertroute vertrekt in centrum van Hilvarenbeek , Het Vrijthof genoemd , een beschermde brink ( dorpsplein ) uit de Frankische tijd . Het heeft een aaneengesloten bebouwing rond de St. Petruskerk en is omringd door linden . Ook zijn er prachtige terrasjes .

Vertrekken in westelijke richting langs de Roovertse Dijk naar het landgoed Gorp en Rovert . Ge fietst door het landgoed Gorp de Ley , een onderdeel van het veel grotere landgoed Gorp en Rovert , een bosgebied met heide , vennetjes en weilandenTussen de Moerkes en Nieuwkerk kruist U twee beekjes : De Roovertsche – en de Poppelsche Leij .

De baan over in Nieuwkerk en langs een bospad , links de Regte Heide , rechts een golfterrein , naar Goirle .

Verder langs  Goirle naar Tilburg . Hier een bordje gemist , verder langs de knooppunten 81 en 82 naar het Wilhelminakanaal .

Terug op de route langs het kanaal , links in de verte ziet U de spitse torens van het Trappistenklooster “ Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven  “ waar ze de trappist " La Trappe “ brouwen . Een stukje verder ziet U aan de overkant het recreatiedomein “ Beekse Bergen “

Verder langs het kerkdorp Biest – Houtakker , terug naar Hilvarenbeek .


 

Beoordeling

route : een prachtige route , spijtig dat ze verdwijnt in oktober 2008 
bewegwijzering :een bordje gemist aan de rand van Tilburg . 
plannetje : Fietgids ANWB : Midden Brabant en Meierij

 

totaal 2006 : 1172.1 km


>> Reageer (1)
16-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongerlo : Rondje Tongerlo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tongerlo : Rondje Tongerlo
Start : Abdij Tongerlo , prov. Antwerpen
Afstand :32 km
Gps :33.720 km

Route : Knooppunten : Abdij Tongerlo kp 81 - kp 70 - kp 68 - kp 65 - kp 66- kp 43 - kp 44 - kp 42 - kp 67 -kp 80 - kp 83 - kp 81 – Abdij Tongerlo

 

Een fietsroute met vertrek en aankomst aan de vermaarde abdij van Tongerlo door de platteland van de Kempen . Een ronde met enkele onverwachte bezienswaardigheden onderweg , langs dorpjes waarvan de namen bekend in de oren klinken zoals Olen , Morkhoven en Westerlo .

 

Route : Kp 81 – kp 70 : Na een bezoek aan de abdij van Tongerlo vertrek langs de Sporta terreinen door een prachtige dreef richting Oevel .

Kp 70 – kp 68 – kp 65 : Langs velden en weiden richting Olen .
Kp 65 – kp 66 : Aan knooppunt 65  hebben we eventjes de route verlaten om het  op het dorpsplein van  Olen de bekende pot met drie oren te bekijken en een terrasje te bezoeken

 

Terug aan kp 65 verder in de bossen op een prachtig fietspad tussen Olen en Noorderwijk .

Kp 66 – kp 43 : Rechtsaf en op een oude tramspoor omgevormd tot een prachtig fietspad langs het oud gebouwtje “ Het Paviljoen “

Kp 43 – kp 44 : Links de molen “ de Hogewegmolen “

Kp 44 – kp 42 – kp 67 : Verder door de velden , weiden en boerderijen met namen als Schedelhof , Steyenhoeve en Balenbossen tussen de dorpjes Wiekevorst en Morkhoven .

Kp 67 – kp 80 : Langs het gehucht : Voortkapel .

Kp 80 – kp 83 :Verder door een bossen van Westerlo op onverharde maar goed berijdbare boswegeltjes langs het Boswachtershuisje en door het park van het kasteel van Merode , nu het gemeentehuis van Westerlo

 

Kp 83 – kp 81 :Terug , op een fietspad langs een drukke baan , naar de Norbertijnenabdij van Tongerlo .

 

 

Beoordeling

route : Een rustige route langs het platteland rond Tongerlo , met een bezoekje aan Olen  
bewegwijzering :geen problemen . 
plannetje : Fietsen moet kunnen

 

totaal 2006 : 1139.1 km


>> Reageer (21)
14-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen : Grenzeloze Route
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Essen : Grenzeloze Route
Start : vvv Tastberg Essen

Afstand :42.0 km

G.P.S. : 46.230 km

 

Deze grensoverschrijdende fietsroute vormt een lus tussen Essen en Roosendaal. U fietst langs afwisselend cultuurgronden met fraai ingeplante boerderijen, heggen en houtwallen en bosgebieden. Echt een oase van stilte, alhoewel u ook passeert langs de levendige Oude Markt van Roosendaal

 

Na een bezoek aan het Karrenmuseum en een koffie in de Kiekehoeve , vertrokken we aan de Tasberg en verlaten we Essen langs een  douaneloods en de quarantaine stallen richting Nederland . Het eerste dorp dat we in Nederland doorkruisen heet Nispen  , verder langs de Molenbeek naar Roosendaal , geen routebordjes meer , een echte ramp , fietspad  gevolgd naar het centrum en via de GPS naar de Willem Dreesweg om uit het centrum te geraken .

Verder langs de lange kaarsrechte Rozenvenweg en de Nederheide terug naar België , na een stop aan een kapel fietsen we verder door de gemeentebossen langs Horendonk . In de verte ziet men de kerktoren .

Langs weiden en velden verder door Kleine Horendonk richting Wildert . Hier kan men de Bakkersmolen bezoeken . 

 

Nog een ommetje langs de Wildertse Duintjes en dan terug naar ons vertrekpunt


 

Beoordeling

route : Een rustige route  , het Karrenmuseum en de Bakkersmolen als bijzonderheden op de route .    
bewegwijzering : Een ramp in en rond Roosendaal , het VVV kantoor is verwittigd ( Ze zullen alles nakijken ? 
plannetje : Geen

totaal 2006 : 1105.3 km

>> Reageer (17)
13-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogstraten : Spek en Eierenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoogstraten : Spek en Eierenroute
Start : St . – Katharinakerk Hoogstraten
Afstand : 54 km
Gps : 53.720 km

Route : Knooppunten : Katharinakerk - kp 28 - kp 21 - kp 13 - kp 14- kp 43 - kp 44 - kp 45 - kp 15 - kp 16 - kp 17 - kp 18 - kp 19 - kp 11 - kp 35 - kp 29 - centrum Hoogstraten

De Spek en Eierenroute laat U kennis maken met het plattelandsleven rond Hoogstraten . Ze wil ook eer betuigen aan de landbouw die voedsel verschaft : onder andere spek van het varken en eieren van de kippen , vandaar de naam

Route : Centrum - kp 28 - kp 21 - kp 13  : Vertrek langs de Vrijheid naar het platteland . Verder langs uitgestrekte velden en weiden met hier en daar een boerderij naar de Mark .
Kp 13 - kp 14 - kp 43 : Op een prachtige fietspad langs de Mark naar Meersel-Dreef , bekend om zijn watermolen , Mariapark en de vele terrassenKp 43 - kp 44 : Nederland , eerst enkele boomkwekerijen en dan langs de Strijbeekse Heide
Kp 44 - kp 45 : Verder door een open ruimte met Nederlandse melkveebedrijven . Vroeger kon je aan de koeien meteen zien of je in Nederland of Begië was . De Nederlandse boer had alleen zwart - witte koeien . De Belgische alleen rood - witte . Vandaag is dat verschil minder .
Kp 45 - kp 15 : Bij knooppunt 45 ,links in de verte de kerk van Chaam met haar typische bol op de torenspits .Terug in België richting Meerle .
Kp 15 - kp 16 - kp 17 - kp 18 :Verder langs het rustige boerenland .
Kp 18 - kp 19 : Aan de brug over het Merkske terug in Nederland ( Castelre )
Kp 19 - kp 11 : Langs de route links van de baan "Café in Holland " wijd en zijd bekend om zijn pan spek met eieren .
Kp 11 - kp 35 : Terug in België .Door het prachtig centrum van Wortel .  

 
 
 

 Kp 35 - kp 29 : Verder naar Achtel , een gehucht van Rijkevorsel , bekent om zijn prachtige kapel met als beschermpatroon St. Antonius .Op zijn feestdag in februari worden hier varkenskoppen en poten verkocht per opbod .
Kp 29 - Centrum Hoogstraten : Verder naar kp 28 tot het centrum van Hoogstraten . Vergeet niet het prachtige begijnhof te bezoeken  .

Beoordeling

route : Een rustige route langs het platteland rond Hoogstraten.  
bewegwijzering :geen problemen . 
plannetje : Lokale foldertje
totaal 2006 : 1057.3 km

>> Reageer (26)
11-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breda : Chaamse Beekroute

Breda : Chaamse Beekroute
Start : Parking station Baarle - Nassau Noord – Brabant ( NL )
Afstand : 51 km  
G.P.S. : 50.860 km

 

Route : Knooppunten : Baarle – Nassau  - kp 79 – kp 24 - kp 46 - kp 45 - kp 44 - kp 43 – kp 41 - kp 42 - kp 05 - kp 83 - kp 36 - kp 84 - kp 38 - kp 37 - kp 59 - kp 60 - kp 61 – kp 65 – kp 66 – kp 63 – station Baarle Nassau .

 

 De bossen ten zuidoosten van Breda ( Boswachterij Ulvenhout ) brengt men wel het meest in verband met het woord Baronie.
Het leengoed De Baronie van Breda was onderdeel van het hertogdom Brabant, tussen 1100 en 1648 een groot en machtig hertogdom. De grenzen reikten tot ver in België. De Baronie ziet er verzorgd uit. Dit is vooral de verdienste van het geslacht van de Nassau's. Deze familie drukte door systematische aanplant van grote stukken bos een eigen stempel op het landschap. De meeste bossen zijn tegenwoordig eigendom van Staatsbosbeheer.
Als u bij Baarle-Nassau weer koers zet naar Breda passeert u diverse landschaptypen: het beekdalenlandschap rond Chaam, het rivierlandschap van de Mark en Boswachterij Mastbos

fotos en verslag = http://users.skynet.be/fietsroutes-charel 


>> Reageer (1)
08-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout : De Turfroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kalmthout : De Turfroute 
Start : Arboretum , Kalmthout

Afstand :40.0 km

Route : Knooppunten : Arboretum Kalmthout - kp 25 - kp 80 - kp 70 - kp 58 - kp 57 - kp 07 - kp 04 - kp 05 - kp 71 - kp 72 - kp 27 - kp 73 - kp 74 - kp 79 - kp 81 - kp 25 - Arboretum Kalmthout .

De lokale fietsroute leidt ons niet alleen door een wondermooi en veelzijdig Kalmthouts natuurlandschap , maar biedt ons daarenboven de mogelijkheid te genieten van een enig streekgerecht " Het geturfd Heidekonijn " dat we ons uiteraard laten smaken met een onvervalst schuimend Kalmthouts bier " Den Turf "
                                                 Het geturfd heidekonijn

Enkele honderden jaren geleden woonde er hier ene Cuniculus die met turfsteken zijn kost trachtte te verdienen . Hij werd " Den Turf " genoemd omdat hij de beste turfsteker was en ook meester was in het zetten van een strop . Het vlees en de pels van de zo gevangen konijnen werden apart verkocht . Eens per jaar , rond kermis ving hij een heel groot konijn . Daarvan werd enkel de pels verkocht . De voorpoot werd als geluksbrenger bijgehouden en het vlees werd door " Den Turf " zijn vrouw als kermismaal klaargemaakt .  ( VVV Kalmthout )
 
Route : Centrum Kalmthout - kp 25 ; Vertrek langs het Arboretium  naar kp 25 .
Kp 25 - kp 80 : Langs de Kastanjedreef .
Kp 80 - kp 70 : Verder langs de Markgraaf .
Kp 70 - kp 58 : Aan de Gageltjes in verte links " Het landgoed De Greef " , verder langs de Bakkersmolen naar Wildert .


                                    foto : Gerard Schuurbiers http://www.schoss.web-log.nl/

Kp 58 - kp 57 : Door de Holleweg .
Kp 57 - kp 07 : Aan de Marijnenvennen , de Wuustwezelssteenweg over en langs de Riethoek naar kp 07 .
Kp 07 - kp 04 : Door het natuurgebied : De Maatjes .
Kp 04 - kp 05 . Verder door weiden en velden naar Achterbroek .
Kp 05 - kp 71 :  Achterbroek .
Kp 71 - kp 72 : Langs Kalmthout .
Kp 72 - kp 27 : langs het museum van Suske en Wiske en verder op een asfaltbaantje door het Klein Schietveld .
Kp 27 - kp 73 - kp kp 74 - kp 79 - kp 81 : Verder door de bosrijke omgeving van Kalmthout .
Kp 81 - kp 25 Langs station Heide , De Withoefse Heide ( Natuurreducatief Centrum "  De Vroente" en het Bijenteeltmuseum ) en de Kalmthoutse Heide terug naar het beginpunt .

Beoordeling

route :een rustige en prachtige route door bossen en heide
bewegwijzering :Goed 
plannetje : Lokale fietsfolder


>> Reageer (0)
06-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout : Fietsclub
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Turnhout : Fietsclub
Start : Stadspark Turnhout , prov. Antwerpen

Afstand :35.210 km

 

Route : Knooppunten : Stadspark Turnhout  - kp 78 - kp 90 - kp 33 - kp 34 - kp 88 - kp 87 - kp 26 - kp 27 - kp 28 - kp 64 - Stadspark Turnhout.


Vandaag mee gefietst met de fietsclub van Turnhout . De fietsclub bestaat uit een dertigtal sportieve senioren en seniorinnen die elke week minstens eenmaal een toer van ongeveer 40 km fietsen en eenmaal per maand een toer van 70 à 80 km aan een snelheid van 15 à 17 km per uur .

Stadspark - kp 78 : Langs het spoor naar kp 78
Kp 78 - kp 90 : Verder langs
Zevendonk .
Kp 90 - kp 33 : Door de velden langs het Riels Broek .
Kp 33 - kp 34 : Verder door de velden langs Hoge Rielen en de Katteberg .
Kp 34 - kp 88 : Langs Kasterlee 
Kp 88 - kp 87 : rust in de taverne In Den Kleyne Doorenboom .
Kp 87 - kp 26 : Watermolen , de Nete over en linksaf door de Netevallei .
Kp 26 - kp 27 : Terug de Nete over , aan de grote baan links
de Witte Molen , verder naar kp 27
Kp 27 - kp 28 - kp 64 : verder door de velden en langs
Tikkebroeken naar priorij Corsendonck .
Kp 64 - Stadspark Turnhout : Linksaf , langs
priorij Corsendonck , de autostrade over en langs de Neerstraat naar Oud - Turnhout centrum. Verder naar en langs de Ring in Turnhout tot aan het Stadspark 

Beoordeling

route :Het was een aangename namiddag . Met een groep meefietsen is plezant en ge ontmoet andere mensen .  
bewegwijzering :geen problemen . 
plannetje : wegkapitein Isenborgs Leonard  

totaal 2006 : 910.4 km


>> Reageer (0)
03-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grobbendonk : Langs de Kleine Nete
Klik op de afbeelding om de link te volgen Grobbendonk : Langs de Kleine Nete

Start : Centrum Grobbendonk , prov. Antwerpen
Afstand : 41 km
Gps : 40.820 km

Route : Knooppunten : Centrum Grobbendonk - kp 10 - kp 68 - kp 69 - kp 98 - kp 74 - kp 75 - kp 76 - kp 86 - kp 87 - kp 88 - kp 76 - kp 75 - kp 73 - kp 47 - kp 09 - centrum Grobbendonk .

De Kleine Nete is een zijrivier van de Nete in het stroomgebied van de Schelde . De rivier ontstaat uit vele door de regen gevoede beekjes in het gebied van Arendonk , Retie en Mol - Postel in de Belgische Kempen . Vanaf Lier stroomt hij samen met de Grote Nete en vormt hij de Nete of de Beneden Nete . De voornaamste zijrivieren zijn de Molenbeek , de Aa en de Wamp .

Route : Centrum Grobbendonk - kp 10 : vertrekken langs de Kleine Nete naar het Albertkanaal .
Kp 10 - kp 68 - kp 69 : Beukend tegen de wind langs het Albertkanaal naar
Viersel . In Viersel ziet U rechts de Hofmolen .
Kp 69 - kp 98 : rechtsaf , naar het kasteel van Hovorst


Kp 98 - kp 74 : Over en langs het Albertkanaal naar de sluizen in Viersel .
Kp 74 - kp 75 : Onder de autostrade door en verder langs het
Netekanaal .
Kp 75 - kp 76 : Op de dijk langs de Kleine Nete .
KP 76 - kp 86 : Rechtsaf en door Emblem richting Broechem langs fruitgaarden .Kp 86 - kp 87 - kp 88 : Linksaf en op een fietspad ( vroeger een spoorbedding ) naar Lier .
Kp 88 - kp 76 - kp 75 - kp 73 : Op de dijk langs de Vest , het Netekanaal en de Kleine Nete . Zon op je bolleke , wind in de rug , zalig fietsen .
Kp 73 - kp 47 : Verder langs de Kleine Nete tot aan het
Albertkanaal . Rechtsaf en verder langs het Albertkanaal .
Kp 47 - Kp 09 : Over de brug van het Albertkanaal .
Kp 09 - Grobbendonk . Rechtdoor naar het rondpunt in Grobbendonk .Beoordeling

route :meer dan 30 km op verkeersvrije dijken
bewegwijzering :geen problemen . 
plannetje : Fietskaart 02 , Antwerpse Kempen

totaal 2006 : 825.3 km


>> Reageer (0)
01-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht : Groot- en Klein Schietveld
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Brecht : Groot- en Klein Schietveld
Start : Centrum , Brecht , prov. Antwerpen
Afstand : 38 km  
G.P.S. 38.720 km

Route : Knooppunten : Centrum Brecht - kp 91 - kp 87 - kp 06 - kp 72 - kp 27 - kp 38 - kp 37 – kp 68 – centrum Brecht .

Het Groot Schietveld dat zich uitstrekt over de gemeente Wuustwezel en Brasschaat met een oppervlakte van zowat 1600 ha is een van de grootste natuurgebieden van Vlaanderen . Grote partijen heide en vennen voeren er de boventoon , maar er groeien ook , voornamelijk aan de randen eiken , berken en dennen  . Zo moet de Kempen er eeuwen geleden hebben uitgezien , groen en ongerept . De afdelingen Bos en Groen en Natuur van het Vlaamse ministerie van leefmilieu staan in voor het landschapsbeheer van dit domein . Het is ondermeer de bedoeling er de heidevegetatie zoveel te bewaren


Route : Brecht centrum - Kp 91 : Over de autostrade langs het Groot Schietveld naar Wuustwezel
Kp 91 – Kp 87 : 4.0 km :Wuustwezel ,via het Beersgat langs boerderijen en weiden . 
Kp 87 – Kp 06 : 2.2 km : Kapel St. Wilibrodus , verder langs velden en weiden naar Gooreind
.

Kp 06 – Kp 72 : 6.0 km : Gooreind , door verharde en onverharde dreven naar het Klein Schietveld .

Kp 72 – Kp 27 : 2.9 km : Kalmthout , langs het museum van Suske en Wiske en verder op een asfaltbaantje door het Klein Schietveld .

Kp 27 – Kp 38 : 4.9 km : Kapellen , door het militair domein , links het vliegveld , rechts een oude spoorweg door de bossen .

Kp 38 – Kp 37 : 4.5 km : Langs de buitenwijken van Brasschaat ( Guyotlaan , villa van Jean Marie Pfaff ) naar Maria ter Heide .

Kp 37 – Kp 68 : 5.6 km : Maria ter Heide , verder langs de Brasschaatbaan met links het militair domein Polygoon naar Overbroek . 
Kp 68 –Brecht: Verder naar Kp 91 , rechtsaf en langs de kerk van Overbroek , onder de H.S.T. lijn en de autostrade door en langs de Stenen Molen terug naar Brecht .Beoordeling

route :een route naar ieders gading , hoofdzakelijk landelijk , maar ook bosrijk en een beetje residentieel
bewegwijzering :Goed .Ik miste een bordje in Maria ter Heide
plannetje : Fietsen moet kunnen .

totaal 2006 : 769 .0 km


>> Reageer (0)
27-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladel : Cartierheideroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bladel : Cartierheideroute
Start : Carpoolplaats , centrum Bladel Noord – Brabant ( NL )
Afstand : 32 km  
G.P.S. 35.240 km

De charme van deze route ligt in de verscheidenheid aan landschappen . Een landschap met akkers , weidegebieden en bossen ten zuiden van Reusel en Bladel . Veel kilometers gaan door de ontginningsbossen , aangelegd op de woeste gronden die hier in de 19e eeuw nog lagen . De " Cartier Heide " waar deze route naar genoemd is , is door de Belgische baron Cartier de Marchenne in 1932 aan de Vereniging Natuurmonumenten geschonken . Het is een mooi overblijfsel van de heidevelden van weleer.Kroonven

Route : Knooppunten : Bladel centrum carpooling - 14 - 16 - 12 - 11 - 19 – 18 - 17 - 92 - 15 - 97 – centrum Bladel .

Route :Bladel - Kp 14 : Kruispunt oversteken en na 30 m bordje : fietsroutenetwerk , volgen langs het zwembad : De Smagtenbocht , nog even langs de sportvelden en dan begint het fietsplezier , naar kp 14 door de Kroonvense Heide langs het prachtige Kroonven  .
Kp 14 - Kp 16 : Verder op een asfaltbaantje door de Hapertse Heide , de autostrade over .
Kp 16 - Kp 12 – Kp 11 : Grenspark De Kempen en de Cartierheide , op een prachtig betonnen fietspad
Kp 11 - Kp 19 : Grenspark De Kempen , door de bossen naar Weebosch.
Kp 19 - Kp 18 : Grenspark De Kempen. , langs Witrijt
Kp 18 - Kp 17 -  : België , dit gebied was vroeger berucht bij de grenswachten wegens de smokkelroutes , verder langs de Bladelse Heide en het Reusels Bos . De autostrade over .
Kp 17 - Kp 92 : Terug in Nederland richting Reusel
Kp 92 - Kp 15 : Naar de Grote Cirkel in de Peelse Heide . Hier vond men bij werken de Reuselse Kei .

Kp 15 – Kp 97 : Door de Peelse Heide , via de Kleine Cirkel en langs Reusel door het dal van de Raamsloop .
Kp 97 – Bladel : Verder richting Kp 29 volgen . Aan de Franse Hoef "bordje centrum" volgen naar Bladel .

Beoordeling

route :Deze route heette vroeger " Kroonvenroute " , een rustige en prachtige route door de natuur ( meer dan 20 km op verkeersvrije fietspaden door bossen en heide .
bewegwijzering :zeer goed .Verlenging langs Postel mogelijk . Kp 18 - Kp 22 - Kp 77 ( Postel ) - Kp 17
plannetje : ANWB fietsgids : Kempenland / Eindhoven

totaal 2006 : 658.5 km


>> Reageer (29)
23-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier : Boomgaardroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lier : Boomgaardroute
Start: Centrum Broechem , prov . Antwerpen
Afstand :29 km
G.P.S. :30.120 km

12. Boomgaardroute
In de lente - wanneer de fruitbomen in bloei staan - is de Boomgaardroute een lust voor het oog.
Deze route beschrijft een grillige lus ten noorden van Lier. Het traject loopt voornamelijk over het grondgebied van de fusiegemeente Ranst. Je geniet van een agrarisch landschap, met hier en daar blinkende serres. In het tweede stuk overheerst de fruitteelt. De streek van Broechem-Emblem staat bekend om de kersenteelt. Naast de boomgaarden telt het traject ook diverse elegante hoven.
Situering: Ranst en Wommelgem


Vertrek in Broechem centrum richting het Fort . Rechtsaf en over een kasseiweg en langs fruitgaarden richting Emblem .
Voor Emblem rechtsaf  en via een stukje oude spoorwegbedding en langs de Emblemse heide naar Vremde .
In Vremde wegenwerken ( waar niet ) een ommetje langs het centrum ( parkje met standbeeld " Twee Zwerfhonden " ) zie foto en langs de Broechemsesteenweg terug op de route .
Linksaf en naar Ranst - Millegem ( prachtige kapel . ) Verder langs de Broederlozestraat naar Wommelgem .
Langs Selsaetenhof verder naar de autostrade . Over de autostrade , langs de parking en terug over de autostrade .
Voorbij het bos van Zevenbergen zie je de Driepikkelhoeve ,waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1734 . Verder langs de Zakstraat ( stukje Parijs-Roubaix ) , Reetstraat en Moorstraat ( prachtige taverne met terras )
In de Bistweg ziet U in de verte het kasteel en golfterrein van Bossenstein.
Nog een ommetje langs Broechemhof  en  een gevaarlijke oversteek aan de Massehovensesteenweg , terug naar Broechem .  


Vremde

Beoordeling

route : rustige en landelijke route
bewegwijzering : goed , In Vremde zijn er wegenwerken , omrijden langs centrum .
plannetje : Fietsen moet kunnen

totaal 2006 :596.7 km


>> Reageer (17)
14-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : Architectuurroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Antwerpen : Architectuurroute
Start: Grote Markt Antwerpen , prov . Antwerpen
Afstand : 37 km
G.P.S. : 35.250 km


5. Architectuurroute
De Architectuurroute of een fascinerende kijk op tien eeuwen Antwerpse bouwkunst.
Een 70-tal opmerkelijke gebouwen, verspreid over 37 kilometer: van de historische panden op de Grote Markt over het elegante rococo kasteel Sorghvliedt in Hoboken en Le Corbusiers Guiette , tot de gedurfde realisaties langs de Scheldekaaien. De Architectuurroute vormt eveneens de verbinding tussen Antwerpen en de Rupelstreek.
Situering: Antwerpen, Hemiksem, Aartselaar en Edegem. Afstand: 37 km Het Steen

Route . Vertrek aan het Stadhuis richting Schelde , eerst een lusje richting noord , langs Het Steen en het scheepvaartmuseum .Daarna richting Zuid , langs de Schelde , rechts het  Zuidterras , verschillende hangars en Antwerps Miniatuurstad  , links prachtige gebouwen . Verder naar Hoboken langs Petroleum Zuid en het natuurgebied : Hobokense Polder . Verder langs kasteel Sorghvliedt , fort 8 en aan het macadammetje kasteel Klaverblad naar Hemiksem .

In Hemiksem rond het Hemiksemhof en verder langs het kasteel Cleydal naar en door het centrum van Aartselaar .

Dan langs Groeningenhof naar de autostrade in Edegem .

Aan de autostrade geen bordje meer , knooppunten 09 en 40 volgen door Edegem naar Wilrijk .

Terug op de route verder langs het Middelheim – en het Nachtegalenpark ( prachtige herehuizen ) naar de Ring van Antwerpen  .Verder langs de Ring naar de Schelde en langs de Schelde terug naar de Grote Markt .

Beoordeling

route : schone route waar veel te zien is . Heel speciaal : Het verschil tussen de drukte en lawaai in Antwerpen en de rust en stilte in het Rupelgebied , enkele foto's
bewegwijzering : goed , 1 opmerking : Aan de autostrade in Edegem is er geen bordje  . Knooppunten 09 en 40 volgen tot ge terug op de route fietst
plannetje : Gazet van Antwerpen

totaal 2006 :498.7 km


>> Reageer (39)
07-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hove : Abraham Hansroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hove : Abraham Hansroute
Start: Gemeentehuis , Hove , prov . Antwerpen
Afstand :40 km
G.P.S. 40.820 km

3. Abraham Hansroute
Een postume hulde aan
Abraham Hans, journalist en schrijver. Hij gidst je door zijn geliefde Kontich en omgeving.
Abraham Hans (1882-1939) leefde en werkte in Kontich. Hij was een begaafd verteller. Vooral zijn ‘Hanskes’ - 745 verhalen voor kinderen - waren immens populair. De voornaamste ingrediënten van deze Abraham Hansroute zijn weiden, akkers, hoeven, kasteeldomeinen, rivierlandschappen en de industriële archeologie van de Rupelstreek. Situering: Kontich, Rumst, Lier en Hove.Route . Vertrek aan het gemeentehuis in Hove , langs het park en de spoorweg richting Kontich .Verder naar Kontich – Kazerne .

Langs boerderijen , weiden en natuurgebied " Oude spoorweg " verder naar Waarloos . Op een prachtig kerkwegeltje rond de kerk van Waarloos .

Verder langs de autostrade met in de Reepkenslei een privé kasteel .

Aan de Keizershoek onder de autostrade en langs Reet naar Rumst .

In Rumst langs de Rupel en de Nete tot aan de autostrade

Na de autostrade links af en op de grens van Waarloos en Duffel verder langs de

Lazaruskapel .
Verder rond Lint over de Keizerenberg met rechts in verte zicht op de kerk St . Gomarus van Lier .

Nog een stukje langs hoeven , akkers en velden richting Hove


Beoordeling 

route : een rustige en landelijke route met een prachtig stukje langs de Rupel en de Nete .
bewegwijzering : zeer goed , een voorbeeld van afpijlen .
plannetje : met dank aan http://blog.seniorennet.be/hetpinegeltje/

totaal 2006 : 460.6 km

 


Rumst


>> Reageer (9)
02-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooge Mierde : De Utrecht route
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hooge Mierde : De Utrecht route
Start : centrum Hooge Mierde , Noord - Brabant ( NL )
Afstand : 32 km  
G.P.S. 32.000 km Route : Deze afwisselende route heet naar het landgoed De Utrecht in de Brabantse Kempen . Toen verzekeringsmaatschappij De Utrecht het landgoed in 1898 kocht , was de grond woest en begroeid met heide . Nu vindt U er bos , bouwland , heide en enkele vennen . De route gaat ook door een stukje België met dezelfde zandgronden als in Noord – Brabant . Zonder op de kaart te kijken weet U dat U in België bent , U ziet het aan de boerderijen , wegen en de minder rechtlijnige kavels .


Vertrek aan de kerk in Hooge Mierde langs het dal van de Reusel naar de dorpjes Hulsel en Netersel , twee dorpjes die bij de Achtzaligheden horen .

Verder tot knooppunt 28 , langs links De Neterselseheide  met naaldbos , hakhout en cultuurgrond : een typisch Kempisch landschap en rechts het dal van Beerze .

Aan knooppunt 28 ( geen bordje van de route ) linksaf richting knooppunt 98 .

Op een prachtige fietspad door de bossen langs de Mispeleindse Heide en de vennen Het Goor en De Flaes naar het landgoed De Utrecht .

Van Landgoed De Utrecht ( 2500 ha ) is in de der tijd zestig procent omgezet in bos en dertig procent in cultuurgrond De boerderijen kregen een bouwstijl , allemaal met rood – witte luiken .

Kilometers kan men hier fietsen door brede lanen tot aan de Belgische grens .

Aan de Rovertse Heide even over de grens ( Tulderse Heide , Poppel )  , daarna langs Wellenseinde Heide ( Het Panneven  ) terug naar Hooge Mierde 

Beoordeling 
   

route : prachtig 
bewegwijzering : zeer slecht , zonder kaartje en GPS was ik nu nog niet thuis .De route verdwijnt in oktober 2008 ( ANWB ) misschien wordt  de route nu al niet meer nagekeken ?
plannetje : Fietsgids , Midden Brabant
                  
Totaal 2006 : 415.2 km 

 


Brandtoren ( 1905 )


>> Reageer (12)
23-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zundert : Rondje Beekdalen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zundert : Rondje Beekdalen
Start : Cultureel Centrum Van Gogh , Zundert , Noord - Brabant ( NL )
Afstand : 38 km  
G.P.S. 36.840 km Route : Centrum , Zundert - kp 03 - kp 70 - kp 43 - kp 14 - kp 13 - kp 51 – kp 56 - kp 47 – centrum Zundert

Centrum , Zundert - kp 03 :Vertrek aan het Cultureel centrum Van Gogh in Zundert ( bekent als de geboorteplaats van Vincent Van Gogh ) richting Rijsbergen .Aan het rondpunt links in de verte de Akkermolen , we fietsen rechts naar kp 03
Kp 03 - kp 70 :Bijna 10 km het platteland op , langs boomkwekerijen , boerderijen , akkers en weilanden .
Kp70 - kp43 : De autostrade over en langs Galder naar de grens .
Kp 43 - kp 14 – kp 13 : België . Verder langs Meersel-Dreef bekent om zijn Mariapark , klooster , watermolen en veel terrasjes , een bezoekje waard , naar Meer op een prachtige fietsweg langs de Mark .
Kp 13 - kp 51 : Langs de Mosten en de zes windturbine’s naar , langs en over de autostrade .
Kp 51 - kp 56 : Verder langs de Maxbrugdreef , langs het kasteel Maxburg . Terug naar Nederland .
Kp 56 - kp 47 : Terug de grens over door de bossen van Gooren en Krochten.
Kp 47 – Centrum Zundert  : Verder richting kp 46 tot Wernhout . Rechtsaf en terug naar Zundert langs verschillende boomkwekers.

                                                         Beoordeling
    

route : prachtig , zeker het stuk langs de Mark 
bewegwijzering : goed
plannetje : Fietskaart  De Baronie

Totaal 2006 : 381.1 km 


>> Reageer (5) • RE: All tech support number 1
 • RE: Tech support number 1
 • RE: Tech support number 1
 • technical support
 • seif


  Foto

  honderden fietsroute's , duizenden km fietsplezier ,
  FIETSROUTE'S Thema ( 51 )
  prov. Antwerpen

  Aardbeienroute
  Aa - Valleiroute
  Abraham Hansroute
  Achtzaligheidroute
  Architectuurroute
  Arkelroute
  Aspergeroute
  Baksteenroute
  Bels Lijntje
  Berg en Neteroute
  Binkenroute
  Boomgaardroute
  Brabantse Kempenroute
  Brialmontroute
  Broekroute
  Concienceroute
  Corsendonckroute
  Diamantroute
  Dijlevalleiroute
  Drieprovinciënroute
  Enclaveroute
  Gansrijdersroute
  Gov. Kinsbergenroute
  Grensparkroute
  Heideroute
  Jan van der Nootroute
  Kapittelroute
  Kastelenroute
  Keizer Karelroute
  Kleidappersroute
  Kruierroute
  Laak- en Neteroute
  Landlopersroute
  Miel Ottenroute
  Molenroute
  Netelandroute
  Pater van Cléroute
  Prinsenroute
  Rasschaertroute
  Scheldedijkroute
  St. Annekesroute
  St. Dimpnaroute
  Smokkelaarsroute
  Trappistenroute
  Tuindersroute
  Vaartketsersroute
  Van Ganzenroute
  Watermolenroute
  Waterwegenroute
  Weilandroute


  Inhoud blog
 • eddy merckxroute
 • geitenroute
 • kastelenroute
 • blondjes
 • dorst
 • fietsen is gezond
 • bosbeekroute
 • fietsen
 • natuur
 • fietssafari
 • fietser
 • Isegrimroute
 • Bergen op Zoom
 • Winkelen
 • fietsen
 • Diest
 • Diest


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!