NIEUW: Blog reclamevrij maken?
CHEERY

Image and video hosting by TinyPic
19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHEERY en de natuur, ze maken het een mens toch moeilijk om een foto te maken met hun strepen...

.


Categorie:De Ahrwijnen
» Reageer (33)
30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHEERY , reist even de grens over naar de Ahrvallei in Duitsland gaan jullie mee..........

Wijndorpjes net over de grens.

 

 

Het mooiste stuk van de Ahrvallei, Mittel-Ahrtal, bevindt zich tussen Altenahr en Bad Neuenahr. De steile hellingen van de vallei zijn volledig beplant met wijngaarden. Het is een landschap dat je veeleer in Frankrijk of Italië verwacht. Begin je verkenning in Altenahr, een gezellig stadje vlak bij de snelweg. Het telt maar een paar straatjes, maar je vindt er tal van fraaie vakwerkhuizen, hotels, souvenirwinkels, cafés, restaurants en snackbars.

Erheen : Brussel - Altenahr (Duitsland) 240 km

          Venlo - Altenahr 1uur met de wagen.
Altenahr aan de  rivier  de Arh.

Winzergenossenschaft Mayschoss-Altenahr

 

 

De grootste en oudste wijncoöperatie in het Ahrtal is het Winzergenossenschaft Mayschoss Ahrtal. De coöperatie werd in 1868 opgericht, bestaat dus inmiddels meer dan 150 jaar, verwerkt de druivenproductie van 121 hectare en heeft 320 leden. Een groot assortiment aan witte, rode en rosé wijnen wordt in diverse kwaliteiten geproduceerd, van wijn voor het dagelijkse glas wijn tot heel goede, die minimaal vergezeld moet gaan van een mooie maaltijd. Een coöperatie die ook veel promotionele activiteiten initieert voor het promoten van de Ahr wijnen. Altijd de moeite waard om te bezoeken. Haar eiswein is uniek in het Ahrdal. Door het uitblijven van de vorst wordt deze niet elk jaar geproduceerd. Voor een warme zomeravond produceert men een heerlijke rosé, een Spätburgunder Weissherbst. Deze heeft een typische frisse smaak met duidelijk aanwezige  zuren.
 Altijd weer een genoegen om er een glas van te drinken. De witte wijnen zijn meestal gebaseerd op riesling of weissburgunder, lekkere wijnen doch halen niet de kwaliteit van een broertje of zusje uit de Pfalz of Elzas.  De Ahr-Spätburgunder Klassiker trocken  is een lekker glas wijn bij rood vlees of zomaar. De 2007er Edition Ponsart Nr. 17 -Goldkapsel biedt meer kwaliteit. Meerdere jaargangen van deze wijn zijn bekroond met de Goldener Preis der Landwirtschaftskammer.  Prijs kwaliteit voor beide Spätburgunder wijnen is goed.

Een wijn van uitzonderlijke klasse is de zogenaamde Selektion XII. Deze Spätburgunder wordt gemaakt van druiven waarbij aan de druivenstokken de productie teruggesnoeid is naar 12 druiven. Dit komt overeen met een beperkte productie van ongeveer 0,5 liter wijn per stok. De wijn heeft een dieprode kleur, een volle smaak, is fruitig, versterken elkaar in harmonie voor neus, smaakpapillen en oog.Arh wijnen, hier nog niet direct te vinden want
 de wijn is zo lekker
dat het echt een aanrader is deze wijn ter plaatse
gaan te proeven en dan kan men daar zijn
 voorraad  inkopen.
Maar de Ahr wijnen zijn duur omdat de
productie arbeidsintensief is.

Heb je nu echt teveel gedronken dan gaan we iets verder naar het kuuroord.

Kuuroord
Van een heel ander kaliber is Bad Neuen - ahr, een prestigieus kuuroord dat met Ahrweiler één gemeente vormt, maar er in niets op lijkt. Het dankt zijn faam aan de wereldberoemde Apollinarisbronnen, die in 1852 werden ontdekt in het gehucht Wadenheim. Bad Neuenahr heeft prachtige parken en plantsoenen langs de Ahr, een theater, een concertzaal en een Kurhaus met casino, dat het middelpunt vormt van het kuurleven.


.

Zicht op het dorpje Altenahr.

Apollinaris bron

In de Apollinaris-bron in Bad Neuenahr ontspringt een bijzonder tafelwater. Als ambassadeur vertegenwoordigt het een kuuroord dat bijna 150 jaar badplaatstraditie heeft. Op een veiling in 1852 kocht de wijnbouwer Georg Kreuzberg voor 15 daalders een wijnberg in de buurt van Bad Neuenahr. Maar vanwege de zure bodem mislukte de aanplant van wijnstokken. Toen hij de zaak wilde onderzoeken en opdracht gaf opgravingen te verrichten, ontdekte hij dat op een diepte van 50 voet koolzuurhoudend mineraalwater uit de rots borrelde. Een onderaardse bron met mineraalwater van topkwaliteit. Kreuzberg liet toen een broninstallatie aanleggen en sloot zo de kring – hij vernoemde de bron naar de Heilige Apollinaris, eigenlijk een schutspatroon van de wijn.


Categorie:De Ahrwijnen
» Reageer (25)


Foto

Foto

Foto

FotoCategorieën
 • . (1)
 • De Ahrwijnen (2)
 • De geschiedenis van de brouwerij Lamot. (1)
 • De miniaturen (1)
 • De Touareg ergens in de woestijn. (1)
 • Het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom (2)
 • Kauwgom (1)
 • Kruiswoordraadsel (1)
 • Ons alfabet of de ABC (1)
 • Ons potlood. (1)
 • Sauna (11)
 • Speciale treinreizen. (2)
 • Van ruilmiddel tot aan de beurs. (1)
 • Van waar komt ons zout. (1)

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!