NIEUW: Blog reclamevrij maken?
CHEERY

Image and video hosting by TinyPic
26-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHEERY en het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom...deel 1 
Het Verenigd Koninkrijk , of Groot-Brittannië

 

Het Verenigd Koninkrijk is het land dat we kennen van het links rijden, de dubbeldekkers in Londen, de pubs en de marmelade.
.
.

     Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit:

 Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland en biedt op toeristisch gebied veel mogelijkheden. Elk deel heeft zijn eigen taal, cultuur en historische achtergronden.

- Engeland is geroemd om haar natuur en kathedralen.


                                                                        .
 De Canterbury kathedraal een van de vele bezienswaardigheden in Zuid-Oost Engeland.
Deze kathedraal is het hoofd van de Anglicaanse Kerk in Engeland.
Het ligt vlakbij Dover en Folkestone,
dus binnen het bereik van een weekend weg.
De hotels zijn goedkoper dan in Londen.

- Schotland is prachtig voor wandelaars en bekend om de whiskey en de vele kastelen en forten.
.
**Schotland heeft zo'n 790 eilanden, waarvan de meeste voor de noord- en westkust liggen. De meeste noordelijke en westelijke eilanden behoren tot één van de volgende drie eilandengroepen: de Shetlandeilanden, de Orkney-eilanden en de Hebriden. De Hebriden kunnen worden onderverdeeld in de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. De Shetland- en Orkneyeilanden vormen samen met Fair Isle de Northern Isles
. Soms wordt ook Stroma hiertoe gerekend. Met een oppervlakte van 2225 km² is Lewis and Harris het grootste Schotse eiland.

Veel van de Schotse eilanden komen bij een hoog tij onder water te staan, en in de Golf van Corryvreckan tussen Scarba en Jura is steeds een spectaculaire overgang tussen eb en vloed.

.
 Buiten Hebriden: Isle of Lewis, Harris, Uist en Barra


.
Whiskyvaten bij Glenmorangie in Schotland.
Scotch whisky is de officiele benaming
voor whisky afkomstig uit Schotland,
zoals dat is vastgelegd in de
Europese wetgeving.

Ontdek de Schotse Single Malt Whisky

Volg de Malt Whisky Trail

Volg de wereldbekende Malt Whisky route door Speyside via zeven werkende stokerijen waaronder ook een fascinerende kuiperij waar de whiskyvaten gemaakt worden en een historische distilleerderij. Van Benromach tot Dallas Dhu, een stap in het verleden van het whiskystoken; van Glen Moray tot Strathisla, thuis en hart van de Chivas Regal; van de Glen Grant stokerij tot de Speyside kuiperij waar u de echte kuipers met een verbazingwekkende handigheid aan het werk ziet; van Glenfiddich tot The Glenlivet en de Cardhu distilleerderijen: de Malt Whisky Trail leidt u door het prachtige Speyside landschap.
.

.

Balmoral Castle Aberdeen

Het bekende Balmoral Castle bij Aberdeen in Schotland is in privé-bezit van de koningin. Het kasteel dateert uit de 15e eeuw en werd in 1852 voor Queen Victoria door haar man Prince Albert gekocht.

Omdat het originele Balmoral Castle te klein was voor de koninklijke familie werd pal ernaast, in 1868, een nieuw kasteel gebouwd. Recent heeft The Duke of Edinburgh hier nog een prachtige bloemen en watertuin aan laten leggen.

Van april tot juli zijn de tuinen en een deel van Balmoral Castle toegankelijke voor het publiek.

- Wales heeft prachtige, grillige kusten en - - -

.

Het vermaarde Pembrokeshire Coastpath is een bijna 300 kilometer lang natuurmonument van rotskliffen, kleine strandjes en schilderachtige vissersdorpjes. De kapen en baaien langs de uiterste westrand van Wales, thuisbasis van de grijze zeehond, worden onophoudelijk bewerkt door de beukende golven. Tijdens deze zwerftocht kunt u niet om de rijke zeevogelkolonies heen: Drieteenmeeuwen en Noordse stormvogels bevolken luidruchtig de steile kliffen. Het plaatsje St. Davids vormt een aparte attractie. Dit kleinste stadje van Groot-Brittannië, spiritueel centrum van Wales, kent een schitterende kathedraal. Ook kunt u er excursies maken naar de vogelrijke Ramsey Islands of op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen. U overnacht in sfeervolle accommodaties, waar u altijd een hartelijke ontvangst wacht. Deze liggen vaak niet direct aan de kust op mooie dagafstanden. In het Pembrokeshire Coast National Park wordt daarom een zeer frequente busdienst onderhouden om wandelaars van en naar het kustpad te brengen. Hier maakt u bijna elke dag gebruik van.

..

.
Moelfre Noord kust van Wales

-Noord-Ierland is bekend om haar bijzondere muziek en de bijzondere lokale gerechten.

 .
Songteksten

Een aanzienlijke deel van de Ierse folksongs kan onder de categorie protestlied worden geschaard. Omdat de teksten veelal zo oud zijn, betreft het vaak een aanklacht tegen de eeuwenlange Engelse overheersing in Ierland.

Als voorbeeld kan de ballad The fields of Athenry worden aangehaald. Dit lied schetst de dialoog tussen twee geliefden rond 1847. De man is gevangengenomen wegens de diefstal van graan bij de Engelse overheersers. Die waren, ondanks de hongerdood van meer dan een miljoen Ieren tijdens de hongersnood , graan blijven exporteren. Tot op de dag van vandaag klinkt de diepgewortelde woede van de Ieren door in het feit dat men tijdens het refrein, zij het als kwinkslag, de namen 
Sinn-Féin en IRA scandeert.

Groepen en songs die expliciet de strijd tegen de Engelse bezetting van (Noord-)Ierland bezingen, noemt men Ierse rebel muziek , een subgenre in de Ierse folk. Een voorbeeld hiervan is de muziekgroep Eire Og.

Vele andere liederen gaan over de immigratie naar Amerika en uiteraard over de liefde.


..

In de strikte betekenis van onafhankelende staat' zijn de 'landen binnen het koninkrijk' geen landen, maar in een wat ruimere betekenis van 'begrensd gebied met een politieke identiteit' wel. Gebruikmakend van deze dubbele betekenis kan het Verenigd Koninkrijk worden aangeduid als :

 'vier landen in één land'
.

 Bestuurlijke indeling:
In de laatste dertig jaar zijn er in het Verenigd Koninkrijk grote veranderingen in het lokaal bestuur geweest. De bestuurlijke indeling is bovendien voor elk van de landen binnen het koninkrijk weer anders geregeld.

Munt voor het Verenigd Koninkrijk:
 Pound Sterling

        Behalve sommige eilanden die nog onder

        het Verenigd Koninkrijk zijn, maar toch hun eigen munt hebben.

Volkslied voor het verenigd koninkrijk:
 God Save The Queen .

 Brits Kroonbezit

 De eilanden Man, Jersey en Guernseymaken onderdeel uit van het Brits Kroonbezit
.
.Foto van op het eiland Man
Onder het Britse Kroonbezit (Engels: crown dependency) worden gebieden verstaan die direct onder de Britse Kroon vallen. Deze gebieden zijn noch onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, noch een Kroonkolonie. Onder Brits Kroonbezit vallen de Kanaaleilanden en het eiland Man in de Ierse Zee. De gebieden onder Brits Kroonbezit maken geen deel uit van de Europese Unie.

Het Verenigd Koninkrijk verzorgt voor het kroonbezit het buitenlands beleid en de verdediging. Zaken als douane en immigratie worden door deze gebieden zelf geregeld.

Kanaaleilanden.
De
Kanaaleilanden bestaan uit twee aparte baljuwschappen (Engels: bailiwick):

 • Baljuwschap Jersey, bestaand uit Jersey en enkele kleine onbewoonde eilanden
  Jersey

  .
  .
  Baljuwschap Guernsey, bestaand uit Guernsey, Alderney, Herm, Sark en een aantal kleinere eilanden.

  Guernsey,
  ..
  Alderney,

  ..

   
  Herm,

   ..

  Sark

  ..

  *La coupee causeway joning Sark and Little Sark.

Beide baljuwschappen hebben een parlement, de Staten (Engels: States), en worden vertegenwoordigd door een baljuw (Engels: bailiff), die voorzitter van het parlement en hoogste rechter is.

Jersey en Guernsey geven eigen munten, bankbiljetten en postzegels uit.

Het eiland Man.

.

Het parlement van het eiland Man, de
Tynwald, is het oudste ononderbroken bestaande parlement ter wereld. Het bestaat sinds het jaar 979.

Ook het Eiland Man geeft eigen munten, bankbiljetten en postzegels uit.

Het eiland Wight

Het eiland Wight (Isle of Wight) is een eiland en graafschap voor de zuidkust van Engeland, ter hoogte van Southampton. Het eiland ligt in het Kanaal en wordt van Engeland gescheiden door de zeestraat, de Solent. De hoofdstad is Newport.

..

De Fastnet-race is een offshore wedstrijd voor zeiljachten. Ze wordt gezien als een van de klassieke offshore races.

Het evenement vindt iedere twee jaar plaats over een parcours van 608 zeemijl. The race start in Cowes op het eiland Wight in Engeland, gaat rond de Fastnetrots, vervolgens verder naar de zuidwest kust van Ierland en eindigt in Plymouth in het zuiden van Engeland na zuidelijk van de Scilly-eilanden gepasseerd te zijn. De Fastnet-race wordt sinds 2001 gesponsord door Rolex.

De te winnen prijs heet de 
Fasnet Challenge Cup.

 Het eiland maakte oorspronkelijk deel uit van het graafschap Hampshire, maar sinds 1890 vormt het een eigen graafschap van het Vereningd Koninkrijk

Wight is vanaf het vasteland van Engeland te bereiken via geregelde veerdiensten vanuit Lymington, Southampton en Portsmouth. Het eiland is populair bij toeristen, zowel Engelse als internationale. Veel dagjesmensen maken gebruik van de veerdiensten voor een kort bezoek. Het eiland heeft ook een van de kortste spoorwegverbindingen van Groot-Brittannië. De Island Line telt nog geen 14 kilometer en de treinen zijn oude metrorijtuigen uit Londen, maar de dienstregeling wordt stipt gevolgd en is daarmee een bijzonderheid in het Britse spoorwegstelsel. Beroemd is de jaarlijkse zeilwedstrijd Cowes Week, die in augustus wordt gehouden en veel bezoekers trekt.

Het Isle Of Wight Festival, ook wel 'het Engelse Woodstock' is een muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt op het Isle of Wight.

..
Woodstock 1968

Het oorspronkelijke festival vond driemaal plaats van 1968 tot 1970, waarvan de laatste editie veruit de meest bekende is. Toen bezochten 600.000 fans het festival. Het was ook het laatste festival waar Jimi Hendrix optrad, enkele dagen voor hij in Londen overleed. Naast hem traden toen onder andere ook The Who, The Doors, Jethro Tull, Leonard Cohen, Miles Davis en The Moody Blues op.

In 2002 werd het festival nieuw leven ingeblazen en het is sindsdien jaarlijks doorgegaan, hoewel het tegenwoordig minder grootschalig is (rond de 50.000 fans).

Overzeese gebiedsdelen

 • Anguilla:

  Kaart van Anguilla

  Anguilla is een eiland in de Caribische Zee dat behoort tot de Kleine Antillen en deel uitmaakt van de Britse overzeese gebieden.

  .

  Sinds 1980 heeft Anguilla dus een eigen bestuur. Het staatshoofd is de Britse koningin Elizabeth II, die wordt vertegenwoordigd door een gouverneur. De regering bestaat momenteel uit de partijen: Anguilla National Alliance en de Anguilla Democratic Party. Het hoofd van deze regering is de minister president.

  **Opgelet Anguilla niet verwarren met het Amerikaanse Anguilla dat in de U.S.A. in de staat Mississippi ligt.

  Bermuda

  .

 • Bermuda bevindt zich ver ten noorden van de Caribische Zee - het heeft roze stranden.

  .

  .
  Bermuda had geen inheemse bewoners toen een Brits schip, de Sea Venture, kapot sloeg tegen de verraderlijke riffen in 1609, waardoor de passagiers en bemanning aan boord van de Virginia hier een bestaan op moesten bouwen. Dankzij dat incident ontstond een blijvende band tussen Groot-Brittannië en Bermuda, dat nog steeds onderdeel uitmaakt van het Gemenebest.

 • Brits Antarctisch Territorium

  .

  Het Brits Antarctisch Territorium is het Brits overzees gebiedsdeel op het continent en omringende eilanden van Antarctica, en is de oudste opeising van het continent. Al in 1908 werd deze territoriale claim opgenomen in het Britse Rijk. Het bestaat uit Grahamland aan het einde van het Antarctisch Schiereiland (en Alexandereiland), de Zuidelijke Shetlandeilanden en de Zuidelijke Orkneyeilanden. Het gebied heeft geen permanente inwoners, maar meestal zijn er ongeveer honderd onderzoekers en ondersteunend personeel van vooral de British Antarctic Survey aan het werk in het Halley Onderzoeksstation, Rothera Onderzoeksstation, het Signy Onderzoeksstation, Fossil Bluff of buiten.

  Het gebied maakte vroeger bestuurlijk deel uit van de Falklandeilanden. Het Antarctisch Verdrag van 1961 verbood het bewonen van de landen onder 60 graden, en deze werden onder een aparte administratie gebracht op 3 maart 1962.

  Hoewel er geen permanente bewoners zijn heeft de Britse regering toch postzegels uitgegeven voor dit gebied. Deze zegels bestaan vooral voor de verzamelaars, en worden nu en dan gebruikt door wetenschappers en toeristen die vanuit het gebied post sturen naar de rest van de wereld. Ongeveer 10-20 zegels worden per jaar uitgegeven in verschillende sets. De afbeeldingen verwijzen allemaal naar Antarctisch onderzoek of poolleven.

  Britse Maagdeneilanden

  .

  De Britse Maagdeneilanden is een eilandengroep die deel uitmaakt van de antillen in het Caraïbisch gebied. De eilandengroep bestaat uit meer dan 50 eilanden. De hoofdstad is Road Town en er wonen 24.491 (2009) mensen. De Britse Maagdeneilanden maken deel uit van de Britse overzeese gebieden.
  De Britse Maagdeneilanden hebben geen enkel verdrag ter voorkoming van dubbele belasting getekend. Er wordt dus ook geen informatie uitgewisseld met de fiscus van andere landen.

  De semi-tropische Caraïbische eilanden zijn gelegen ten oosten van de Amerikaanse Maagdeneilanden en ten westen van de SSS-eilanden .

  Brits Territorium in de Indische Oceaan

  .
  Het Brits Indische Oceaanterritorium

 • Diego Garcia, het grootste en zuidelijkste eiland, gelegen op een strategische locatie in de centrale Indische Oceaan, huisvest een Brits/Amerikaanse militaire basis. Als gevolg van de speciale militaire status moesten alle oorspronkelijke bewoners (vooral landbouwers) het eiland tussen 1967 en 1973 verlaten. De meesten vestigden zich op Mauritius, anderen op de Seychellen. In 2000 werd de verplichte emigratie ongedaan gemaakt, het eiland behield echter zijn militaire status. Hoewel de huurtermijn van het Verenigd Koninkrijk op het eiland pas in 2016 afloopt, wordt de archipel al opgeëist door zowel de Seychellen als Mauritius. De totale oppervlakte van het gebied beslaat ongeveer 60 vierkante kilometer.

  Het staatshoofd is koningin Elizabeth II, en de regeringsleiders zijn Commissioner David Ross MacLennan en Administrator Don Cairns, die beiden in het Verenigd Koninkrijk wonen. Er worden geen verkiezingen gehouden, en de regeringsleiders worden aangewezen door de koningin.

  Alle economische activiteit is geconcentreerd op Diego Garcia. In 1995 waren er ongeveer 1700 Amerikaanse en Britse militairen op het eiland, naast zo'n 1500 burgers. Hoewel het een Brits territorium is, is de munteenheid de Amerikaanse dollar (USD). Er zijn geen industriële of landbouwactiviteiten op het eiland. Er zijn afzonderlijke burgerlijke en militaire verbindingen met het internet en telefoon aanwezig via satellietverbinding. Het BIOT heeft 3 radiozenders, één AM en twee FM, en één TV-zender. Zijn internetafkorting is IO.

  De meeste eilanden hebben geen wegen; Diego Garcia heeft een korte geplaveide weg tussen de luchthaven en de haven, maar het meeste vervoer gebeurt met de fiets.

  Kaaimaneilanden

  .

 • EconomieVoorheen was de economie van de Kaaimaneilanden vooral gericht op het vangen van schildpadden. Dit bestaansmiddel verdween echter in de 20e eeuw, en de lokale economie ging zich richten op het toerisme en de bancaire sector. De Verenigde Staten zijn de grootste handelspartner van de Kaaimaneilanden. Met een gemiddeld inkomen van $35.000 hebben de eilanden de hoogste levensstandaard van het Caraïbisch gebied. De Kaaimaneilanden hebben hun eigen valuta, de Kaaimaneilandse dollar.

  Jaarlijks verblijven miljoenen toeristen op de Kaaimaneilanden. Het leeuwendeel van de toeristen verblijft op Grand Cayman. De belangrijkste bezienswaardigheid is The Seven Mile Beach, een van de mooiste stranden ter wereld.

  .

  Een andere belangrijke economische sector van de Kaaimaneilanden is de financiële sector. Meer dan 70.000 ondernemingen (2005) zijn om belastingredenen gevestigd op de eilanden.

  De Kaaimaneilanden staan op de grijze lijst van fiscale paradijzen van de OESO. Politiek

  De Kaaimaneilanden zijn een Brits overzees territorium. De Britse koningin wordt vertegenwoordigd door een gouverneur. Momenteel is dit Stuart Jack. Het volk kiest elke 4 jaar een 15-koppig parlement. Van de parlementsleden worden er 5 gekozen om te fungeren als ministers in het kabinet. Regeringsleider

  Falklandeilanden

  ..

  Met nog in ons geheugen de Falklandoorlog.

  Op 2 april 1982 vielen de Argentijnen de Falklands binnen

  Op
  21 mei 1982 landden de Britten bij de nederzetting Port San Carlos. 72 dagen later hadden de Britten de eilanden weer heroverd. In totaal vonden 236 Britten en 655 Argentijnen de dood. De materiële verliezen waren aanzienlijk, maar hadden vooral voor de Britten, die een meer dan 10.000 km lange bevoorradingsroute hadden, veel erger kunnen zijn. Politiek gezien heeft deze oorlog ervoor gezorgd dat de militaire dictatuur in Argentinië ten val kwam en vervangen werd door een gekozen burgerlijk bestuur. De Britse premier Margaret Thatcher, die aan de vooravond van de oorlog zeer impopulair was, heeft zeker geprofiteerd van deze militaire overwinning bij haar herverkiezing in 1983.

  Staatshoofd: koningin Elizabeth II

  Gibraltar

  ..

  Gibraltar is een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk: een zgn "Crown-dominion". De stad ligt op een landtong in het uiterste zuiden van het Iberisch Schiereiland. Het gebied grenst aan Spanje en aan de Straat van Gibraltar.

  .

  De
  Rots van Gibraltar is in de klassieke literatuur een van de Zuilen van Hercules; de andere zuil zou aan de overzijde staan bij Ksar Seghir op de Marokkaanse kust.

  Bewoners

  Op de landtong wonen ongeveer 30.000 mensen. Een belangrijk deel van de Gibraltarezen zijn van Joodse afkomst en vieren sjabbat vrijdagavond met zonsondergang.

  De pers publiceert in het EngelsGibraltar heeft beperkte openbaar vervoersmogelijkheden. In tegenstelling tot alle andere Brits bestuur , rijdt het vervoer hier rechts.

  .

  *De berbersapen op Gibraltar, zijn de enige die in het wild leven in Europa.

  .Montserrat


  ..

  Het eiland is in 1493 ontdekt door Christoffel Columbus, en werd door hem genoemd naar de berg met dezelfde naam, bij Barcelona dus niet te verwarren met het eiland .
  De verdediging van het eiland is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk.

  **Montserrat is één van de vier gebieden ter wereld die de feestdag St. Patrick's Day als nationale feestdag viert. De andere gebieden zijn Ierland, Noord-Ierland en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. Deze feestdag valt op 17 maart.Categorie:Het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom
» Reageer (12)
25-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHEERY en het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom. + Den Horst België.. deel 2
De Pitcairneilanden.

..

Afgelegen maar wel erg mooi

Het duurt lang voordat de Pitcairneilanden bereikt zijn, maar daar krijgt u wel veel voor terug. Namelijk een prachtige natuur en een nog mooiere onderwaterwereld. Ook is het er met minder dan 50 bewoners lekker rustig!
De bevolking van Pitcairn stamt namelijk rechtstreeks af van muiters van het schip HMAV Bounty en door hen gevangengenomen
Tahitianen.


..

Deze munt heeft een goudwaarde van 250 Amerikaanse dollar.


**De eilanden vormen een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk.

Pitcairn

Pitcairn is het enige bewoonde eiland van de Pitcairneilanden. Het is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Dat kan alleen bij gunstige weersomstandigheden - bij slecht weer vaart het schip verder. Het eiland wordt wel beschouwd als één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld.

..

De bewoners verbouwen hun eigen voedsel. Ze vissen en verkopen soms honing of houtsnijwerk (vliegende vissen uit hout gesneden) en postzegels aan passerende schepen. Er is geen dokter. Het gevoel van geïsoleerdheid moet, volgens mensen die er geweest zijn, enorm zijn. De afgelopen jaren kozen meerdere jonge bewoners ervoor te vertrekken. In 2003 werd voor het eerst in 17 jaar een kind geboren.


.
.

De taal die er wordt gesproken is zowel Engels als de lokale taal Pitcairnees, dat is een mengsel van Engels met de taal van Tahiti. Het eiland wordt bestuurd door de Britse gouverneur Richard Fell vanuit Auckland, Nieuw-Zeeland.Het dorp op Pitcairn heeft een eigen naam, Adamstown. Het is de enige plaats in de archipel.


..

De mogelijkheden om te ontspannen zijn -maar dat kon je al raden- niet onuitputtelijk op Pitcairn. Je kunt wat praten met de eilanders, en een hapje eten in een bar in Adamstown. Je kunt gaan zwemmen , of snorkelen, vooral voor de mooie vissoorten in Saint Paul's Pool,diepzeeduiken, of het eiland rondwandelen - dat kost je een half uur. Het hoogste punt is Pawala Valley Ridge en ligt op pakweg 350 meter. Je kunt oude Polynesische houtsculpturen bewonderen, of de typische Bounty Bijbel gaan bekijken die wordt bewaard in de kerk. Er is één winkel, maar die doet maar drie maal weeks open. Het belangrijkste "evenement" is ongetwijfeld de zaterdagmis. Dan komen zelfs afstammelingen van de muiters naar de eucharistie die nu in Nieuw-Zeeland wonen. De verjaardag van een eilander is ook reden genoeg om samen te vieren

.
.

In 2004 werden zeven mannelijke bewoners van het eiland aangeklaagd voor 55 zaken van seksueel misbruik en verkrachting van vrouwen en meisjes, waarvan sommige niet ouder dan 11 jaar. Zes van de zeven werden schuldig bevonden. Vier kregen celstraffen van twee tot zes jaar, speciaal hiervoor zijn cellen gebouwd op het eiland. De oudste verdachte mag zijn celstraf thuis uitzitten. Twee mannen kregen taakstraffen. De rechters hadden er bij de strafbepaling rekening mee gehouden dat zware straffen een nadelig effect zouden hebben op de gemeenschap, aangezien de mannen op Pitcairn de boten bedienen waarmee de voorraden voor het eiland ingeladen worden.
.

Ver toch, maar rustig en mooi.
.

Het Sint Helena Eiland

..

Sint-Helena (Engels: Saint Helena) is een eiland in het zuiden van de Atlantische
 Oceaan
, 2800 km ten westen van de Afrikaanse kust. Het is onderdeel van het Brits ovgebiedsdeelerzees  Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha en economisch volledig afhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De inwoners van Sint-Helena noemen zichzelf 'Saints'. De bevolking is ontstaan uit drie bevolkingsgroepen: Afrikaanse slaven, Chinese arbeiders en Engelse 'kolonisators'.

..

Het eiland kan slechts over zee bereikt worden.
 
..

Een vliegveld of vliegverbinding heeft het eiland niet. Plannen voor de aanleg van een vliegveld zijn ontwikkeld maar de realisatie verloopt zeer traag.Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia

Een Brits overzees gebied (British overseas territory) is een van de veertien (in 2006) gebieden die onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk vallen, maar geen deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk zelf.


Turks- en Caicoseilanden

.

.
.
.
Caicos

De Turks- en Caicoseilanden (Engels: Turks and Caicos Islands) liggen ten noorden van het eiland Hispaniola en ten zuid-oosten van de Bahama's. De eilanden zijn een Brits overzees gebiedsdeel. De eilanden maakten deel uit van de toenmalige Britse kolonie Jamaica tot bij de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962. Tussen 1965 en 1973 werd het gezag over de eilanden waargenomen door de gouverneur van de Bahama's totdat ook deze onafhankelijk werden.

De eilanden liggen op de route waar regelmatig tropische wervelstormen langs komen.

De belangrijkste eilanden zijn: Salt Cay, Grand Turk, South Caicos, East Caicos, Middle Caicos, North Caicos, Providenciales en West Caicos. East Caicos en West Caicos zijn onbewoond.

Hoogste punt: Blue Hills 49m

Laagste punt: Caribische Zee 0m

Zuid -Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden.

..


.

Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden is een eilandengroep aan de rand van de Scotiazee in de zuidelijke Atlantische Oceaan en vormt een onderdeel van de Scotiarug.

Het is een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk dat bestuurd wordt vanuit de Falklandeilanden (afstand tussen Falklandeilands hoofdplaats Stanley en King Edward Point op Zuid-Georgië: 1455 km). De archipel wordt ook geclaimd door Argentinië. De eilanden waren de inzet tijdens de Falklandoorlog.

Geschiedenis

Alhoewel de eilanden momenteel geen permanente bewoning kennen, werd Zuid-Georgië gebruikt als uitvalbasis van de walvisvaart in het einde van de 19e eeuw. Op dit eiland is dan ook nog de haven te vinden van Grytviken. Sinds 1908 zijn de eilanden in Britse handen en tot 2001 hadden de Britten hier een kleine militaire basis gevestigd. Deze basis wordt momenteel nog gebruikt voor permanent wetenschappelijk onderzoek. Tevens is er een biologisch onderzoekstation gevestigd op Vogeleiland, gelegen aan de westpunt van Zuid-Georgië.

Tuinen bezoeken in het Verenigd Koninkrijk.

.

.

In geen enkel ander land wordt met zoveel passie en enthousiasme aan de tuin gewerkt . Gezegend door een mild klimaat en een botanische geschiedenis om U tegen te zeggen, zal het dan ook niemand verwonderen dat het Verenigd Koninkrijk het mekka voor de tuin-en plantenliefhebber is.
.
.

Het Britse landschap is dan ook doorweven van prachtige kasteeldomeinen, cottagetuinen, nationale parken, botanische plantentuinen en nurseries met mooie toontuinen en zeldzame planten. Een volledig beeld van al dit moois te geven is quasi onmogelijk, maar we hopen dat de vermelde tuinen en parken u alvast doen watertanden om op zelf ontdekkingstocht te gaan en enkele tuinen te bezoeken.


.
.

Kent wordt ook soms wel de ‘ tuin van Engeland’ genoemd, een bezoek aan de talrijke prachtige tuinen is dan ook een absolute aanrader.

***Nu laat ons ook niet vergeten dat België niet achter blijft met heel mooie tuinen, om er maar eentje te noemen


..
Den Horst

"TUINDERHORST" 
zie blog : http:// blog.seniorennet.be/tuinderhorst/ wanneer de tuin te bezichtigen is.
.
Deze tuin is bekend in ons land zowel de Franstalige als de Vlaamstalige T.V.

.
.
In 2006 kwam Jardins Loisirs al opname doen in juli.


.

Den Horst in de herfst.

Groene vingers van VT.M. kwam al tweemaal langs
op 19/08/2009 en op 08/03/2010.

..

De Amberboom in een herstkleed.

Met dank aan de lieve eigenaars van Den Horst
voor de foto's .

Ierland :

 

(Iers: Éire, Engels: Ireland) is een Europees land dat ongeveer 80% van het eiland Ierland beslaat. De andere twintig procent van dit eiland bevat de staat Noord-Ierland, dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort.Hier is de munt: zoals in het Vereningd Koninkrijk : Pound Sterling

Ierland is lid van de Europese gemeenschap en heeft als munt de EURO.Categorie:Het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom
» Reageer (10)


Foto

Foto

Foto

FotoCategorieën
 • . (1)
 • De Ahrwijnen (2)
 • De geschiedenis van de brouwerij Lamot. (1)
 • De miniaturen (1)
 • De Touareg ergens in de woestijn. (1)
 • Het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom (2)
 • Kauwgom (1)
 • Kruiswoordraadsel (1)
 • Ons alfabet of de ABC (1)
 • Ons potlood. (1)
 • Sauna (11)
 • Speciale treinreizen. (2)
 • Van ruilmiddel tot aan de beurs. (1)
 • Van waar komt ons zout. (1)

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!