Inhoud blog
  • zon, zon, zon en nog eens zon
  • smikkelen en smullen...njamm, njamm
  • een zonnige meidag
  • mijn morgenwandeling met baasje
  • een aprilmaand om vlug te vergeten
    Foto
    Wij zijn anneke en jef.  Wij houden ontzettend veel van elkaar en onze honden.  Vooral spaanse galgo's en barsois zijn onze lievelingen.  Wij wonen in het landelijke Oedelem. 
    Onze website over galgo's en barsois
    http://www.jefdeklerck.be/index.htm
    Zoeken in blog

    dagboek van een galgo

    30-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zon, zon, zon en nog eens zon

    Wat een weekje,  zon, zon, zon en nog eens zon.  Voor ons barsois is het wel een beetje speciaal.  Mijn grote broer Iwan zit van ’s morgens tot ’s avonds buiten in de tuin.  Als het echt te warm wordt kruipt hij in zijn put onder de struiken.  Daar is het heerlijk fris.  Hij heeft er zelfs twee en hij draait mee met de zon.  Ik zit ook het grootste deel van de dag buiten.  ’s Namiddags krijgen we weer heerlijke ijsjes van baasje.  Eerst wist ik niet wat dat was, maar Iwan heeft het mij vlug geleerd.  Ook Loes, Chica, Marietje zijn verlekkerd op heerlijk koud ijs.  Wij, de barsois hebben er een extra huis bijgekregen waar we in de valavond heerlijk kunnen genieten in avondzon.  Belleke heeft gisteravond zelf een vogel gevangen.  Iwan en ik doen ons best maar ze zijn ons een beetje te slim af.  Man ik heb een heerlijk leventje bij mijn vrienden.  Snoezige poot van mij Katinka.













    30-05-2012 om 20:54 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (1)
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.smikkelen en smullen...njamm, njamm

    Elke namiddag is het weer smullen en smikkelen.  Baasje zet al de kommetjes klaar.  We krijgen allemaal lekkere brokjes met nu eens soep, soms van die witte heerlijke slierten, soms wat echte vleesbrokjes of zalm.  Het water komt nu al in mijn muil en dan kwijl ik een beetje.  Als alles klaar staat ren ik uit het barsoipaleis naar mijn eethut.  Mijn zussen en het kleine koddige mannetje eten hun kommetje leeg.  Luna, mijn vriendin eet alleen in de keuken.  Baas zegt dat ze vroeger met haar twee grote vrienden Trueno en Viento altijd naast elkaar buiten aten.  Maar haar vrienden zijn er niet meer.  Na het smullen gaan we met zijn allen naar de beeldentuin, mooi weer of slecht weer, zonneschijn of winterweer.  Een smakelijke lik en een stevige poot van mij, Iwan.









    08-05-2012 om 11:47 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zonnige meidag

    Eergisteren heb ik van ’s morgens tot laat in de avond buitengespeeld.  Heerlijk was dat in het zonnetje.  Katinka en ik hebben ons hartje opgehaald. ´s Namiddags kwam er dan nog bezoek.  Oma en Suzy kwamen genieten van het zonnetje en een drankje.  Leuk als we met z’n allen op het plein kunnen ravotten.  Wij barsois zijn echt geen huismussen hoor: wij moeten buiten rennen, in het gras liggen en kijken naar vogels….en er stiekem van dromen er eentje te vangen en op te peuzelen.  Niet mooi van ons maar we zijn dan ook jagers hé.   Onze voorouders jaagden op wolven maar hier zitten er geen.  Spijtig toch, maar het jagersbloed zit nog in ons hoor.  Een stevige poot van ons, Katinka en Iwan.















    03-05-2012 om 11:38 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn morgenwandeling met baasje

    Elke morgen mag ik met baas jef een plasje en een kakje doen in de beeldentuin.  Regen of zonnenschijn, dat doen we elke dag ’s morgens vroeg.  Ik ga natuurlijk ook spelen met de kwasten en de lege plastic flessen.  Dan ben ik met baasje helemaal alleen in de tuin.  Dan heb ik baasje alleen voor mij.  Leuk is dat hoor.  Alle andere vrienden liggen nog in hun huisjes en ik lekker niet.  Baas gooit de kwasten en ik breng ze terug.  Maar ik geef ze niet echt af hoor.  Ik vind het leuk om lekker de kwast vast te houden en stevig te trekken.  Ik denk dat ook baas dit fijn vindt.  Na mijn kakje en plas ga ik lekker op mijn poep zitten voor baasje en dan krijg ik een snoepje.  Goed gezien hé van mij.  Een leuke kwispel met mijn staart, Katinka.









    30-04-2012 om 10:30 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een aprilmaand om vlug te vergeten

    Baas loopt met een gezicht als donkere wolken rond.  Lente, zegt baas, zal wel!  Het is bitter koud en de wind waait alsof het herfst is.  Ons barsois kan dat eigenlijk geen sikkepit schelen.  We houden van elk soort weer.  Als we maar kunnen ravotten en achter elkaar aan rennen. Meer moet dat niet zijn.  Alleen als er weer zo’n witte koude bollen uit de lucht vallen hebben we er genoeg van.  Dan gaan we in ons huis wachten tot het witte bollen spul weer weg is. Onze zussen de galgo’s hebben het nu wel een beetje koud hoor.  Alleen Feetje en Chaska genieten.  Zij hebben een dikke harige pels.  Net als Iwan en ik hé.  Misschien komt de zon toch nog eens piepen.  Dan komen de matrassen terug in de tuin. Een stormachtige poot van mijn broer Iwan en een kwispelstaart van mij Katinka.













    26-04-2012 om 10:18 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marietje is drie jaar jong

    Hiep, hiep,hurray.  Ik werd drie jaar jong.  Ik kwam als een zielig hoopje uit Spanje.  Men noemde ons terroristen in Spanje.  We keften en maakten lawaai voor honderd.  Toen mocht ik naar huis zonder mijn broers en zusjes.  De baasjes noemden mij Marie-Carmen.  Maar met de jaren noemt iedereen mij Marie of Marietje.  Na 3 jaar ben ik een glimmende zwarte dame geworden.  Ik lig dolgraag bij “mama” luna.  Op het grote plein speel ik dolgraag wilde spelletjes met de chics: chica, katinka, loes en iwan.  Iwan heeft een boontje voor mij maar soms vind ik dat een beetje te veel hoor.  Ik heb het bij de baasjes enorm naar mijn zin en mijn staartje  krult dan ook van ’s morgens tot ’s avonds. Dikke poot van mij en ik laat je lekker mijn tandjes even zien….grrrrrrgrrrr…Marietje













    24-04-2012 om 16:00 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie, het is lente

    Joepie, onze matrasjes liggen weer buiten in de beeldentuin.  We genieten weer volop van de eerste lentezon.  Ik ben nu al heeeeeeel veeeeeeeeeeeel gegroeid.  Baas zegt dat ik een echte barsoi geworden ben.  Mijn kleuren schitteren in de zon en ik krijg gevederde voorpootjes.  Als we allemaal samen op het plein stoeien dan gaat het er vrolijk aan toe.  De jonge honden spelen dan allemaal samen.  Samen met Marietje, Loesje, Chica en broer Iwan ravotten we tot we doodmoe zijn.  Belleke, Feetje, Chaska en Luna houden alles een beetje in de gaten.  Luna leert me ook rennen als een echte windhond.  Heerlijk is dat.  Meer moet dat niet zijn. Pootje van Katinka en likjes van mijn vrienden.













    06-04-2012 om 16:15 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luna is 5 jaar thuis

    Man, man, wat gaat de tijd snel.  Ik ben nu reeds 5 jaar bij mijn baasjes.  Gelukkig namen ze me mee in 2007.  Ik was door mijn baasje gedumpt.  De nieuwe baasjes kozen mij uit en ik mocht mee naar een grote stenen doos.  Wist ik toen veel dat zo’n doos een huis is.  Ik heb het de voorbije jaren niet onder de markt gehad.  Af en toe sukkel ik met die kriebelmijt.  De baasjes verzorgen me prachtig.  Goed hé.  Af en toe maak ik met mijn baas een grote wandeling. Ondertussen zijn mijn oude kameraden van in het begin, Viento, Trueno en Tosca al allemaal naar de hondenhemel.  Ik heb er gelukkig heel wat nieuwe vriendjes bijgekregen.  Al dat jonge volkje moet ik onder de poot houden.  Gelukkig heb ik nu een beetje hulp van mijn reuzengrote vriend Iwan.  Ik denk zelfs dat hij een barsoi oogje op mij heeft.  Maar daar wil niet echt iets van weten hoor.  Ik ben een fiere galga en …roedelleidster van onze "gang".  Een stevige verjaardagspoot van mij, Luna.









    21-02-2012 om 16:20 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterpret voor Spaanse windhonden

    Mijn Spaanse vrienden speelden deze namiddag in de beeldentuin.  Vanmorgen was het minus 14 zei baas.  Ja, je zag het aan zijn neus.  Die zag wat rood.  Baasjes zijn ook geen barsois hé.  Luna, Katinka en Ike bleven met baas Anneke op het groene plein.  Ha, ha dat is nu ook helemaal wit.  Chica haalde haar hart op door achter mij aan te zitten.  Al ziet ze niets, toch vindt ze mijnaltijd terug.  Vreemd hé.  Belleke is magertjes geworden en daarom heeft ze een jasje aan.  Feetje en Chaska hebben daar geen last van.  Zij hebben een erg harige pels.  Loesje en Marietje spelen in nog verse sneeuw.  Loesje is een beetje de wildste van de bende.  Baas Jef zegt dat het nog een tijdje koud blijft.  Tof voor mij, maar toch leuk dat ik ’s nachts in ons heerlijk huisje kan genieten van een zalige nachtrust na een dagje stoeien in de sneeuw.  Toffe ijspoot aan alle mensenkinderen en mijn vrienden, Iwan.















    04-02-2012 om 17:23 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (1)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de russische beer is daar!
    Hallo kouwkleumen, ik ben een echte barsoi en ik hou van een beetje Russische koude hoor.  Baas zegt dat de Russische beer daar is, maar ik zie helemaal geen beren.  Heerlijk om bij minus 10 buiten te spelen met mijn stijfbevroren kwast.  Baas jef vindt dit niet zo leuk.  Toen gebeurde het.  Net na de siësta begon het te sneeuwen.  Katinka wist helemaal niet wat dat was, maar ze leert wel vlug onze Russische streken.  Toen alle spaanse zussen al lang voor de kachel lagen te pitten heb ik nog wat gespeeld in de verse sneeuw.  Man, dit is pas mijn ding zeg.  Super cool en lekker koud.  Baasje heeft me vanavond van het plein moeten halen.  Ik kreeg er echt niet genoeg van.  Een stevige sneeuwpoot van Iwan.
















    03-02-2012 om 21:19 geschreven door jef deklerck


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!