Avontuur in China
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Vrijdag 30 april
  • Donderdag 29 april
  • Woensdag 28 april
  • Dinsdag 27 april
  • Maandag 26 april
  • Zondaq 25 april
  • Zaterdag 24 april
  • donderdag 22 april
  • dinsdag 20 april
  • maandag 19 april
  • zondag 18 april
  • zaterdag 17 april
  • vrijdag 16 april
  • woensdag 14 april
  • maandag 12 april
  • Zondag 11 April
  • Zaterdag 10 April
  • zaterdag 10 april
  • Zondag 11 April
  • Vrijdag 9 April
    Zoeken in blog

    25-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 24 oktober

    Zaterdag 24 oktober

    Gisteren geskypt met Wim uit Congo Kinshasa. De wereld wordt klein!

    Vandaag zijn we op bezoek bij een plaatselijke imker. Na wat rondrijden zien we langsheen de weg een aantal bijenkasten staan en een groot plakkaat dat we na vertaling verstaan:‘honing te koop’. Ik zeg wel, bijenkasten, maar naar onze normen goed voor stoofhout. De stand omvat een veertigtal volkeren, het standje met vloeibare honing, waarbij ook nog enkelen met raten in, vertoont een 10-tal verschillende smaken van telkens 1 kg. De honing is voornamelijk afkomstig van bloemen uit de naburige bergen. En wie zou er meer kunnen geïnteresseerd zijn dan een bieboer uit Westrode? Na vertalingen komt Erik te weten dat ‘honing maken’ overal zowat gelijk loopt. Het imkersmateriaal is ietwat eenvoudiger dan bij ons; slingeren zal iets langer duren want het is telkens per 2 ramen wat bij ons gebeurt met 12 stuks per keer. De kasten op zich kunnen ondanks de grote reten wel blijven gebruikt worden gezien de steeds hoge temperaturen. En wat kan een imker nog meer dromen dan eens proeven van deze honing? De smaak is inderdaad anders door de plaatselijke bloemendracht. En het ene plezier is het andere waard: de driver en Isabella krijgen elk een pot voor 50 RMB of 5 euro. (Bij ons kost de honing 8 euro/kg).

    En nu doen we nog vlug iets aan ons probleem: ons boter is op. Ja, afstand speelt in China geen rol, want na 20 km rijden vinden we uiteindelijk de oplossing.







    25-10-2008, 13:48 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 23 oktober

    Donderdag 23 oktober

    Gelukt: we hebben oma in Grimbergen gehoord én gezien dankzij Sven met zijn laptop.

    Wat een belevenis, zij is 84 jaar oud en kan nog meegenieten van deze technische vooruitgang. We zijn er dankbaar voor! Het is voor mij al een wonderlijk iets alsof je de stem naast je hoort, alhoewel de klank uitzonderlijk wel eens durft uit te vallen. Maar hoe kan het ook anders als je merkt dat er op sommige momenten meer dan 11 miljoen mensen op skype online zijn.

    Met Michel is skypen vandaag ook gelukt. We brengen de groeten over aan de jachthoornblazers die vanavond repetitie hebben.

    23-10-2008, 15:36 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hieruit maak je de keuze voor je menu: wil je graag krekels of maden als hapje, of lust je één of andere vis?







    23-10-2008, 05:56 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 22 oktober




    22-10-2008, 15:27 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 22 oktober

    Woensdag 22 oktober

    Een berichtje vandaag om niet ongerust te zijn als je enkele dagen niets van me hoort. Blijkbaar wordt dit blog veelvuldig bekeken en wordt er gehoopt op dagelijks nieuws, maar soms zou ik enkel maar in herhaling vallen.

    Nu ik toch aan de praat ben wil ik nog iets vertellen. Onlangs zaten we aan tafel met het kozijntje (6 jaar) van Isabella, hij zei niets maar keek heel bedenkelijk. Fluisterend stelde hij haar de vraag: ‘Is this the Father Christmas and gives he the presents?’ Het doet me denken aan onze kinderen als zij een neger zien: ‘Is dat zwarte Piet?’ Al is dat nu al bijna normaal dat ook deze mensen in onze dorpen rondlopen. Een reden te meer om te denken dat het ‘witte ras’ hier nog zeer vreemd is.

    Weet je ook dat, in een restaurant bij theedrinken, je eerst zelf je afwas moet doen? In de eerste thee die nog niet veel heeft getrokken en die je krijgt in je kop, doe je de afwas van je sticks, je kopje en je lepel en dan gooi je die thee in een voorziene kom. Het is dus altijd uitkijken wat je tafelgenoten doen vooraleer je iets eet of drinkt!

    En België, Belgica of Belgium kennen ze hier niet, maar als je van Be-li-cheu spreekt dan knikken ze heel begrijpend en met beide duimen omhoog gebaren ze dat je welkom bent! Maar niemand hier die Eddy Wally of Eddy Merckx kent, wie toch in sommige vreemde landen echte Belgische monumenten zijn.

    Maria heb ik enkele malen via skype gehoord en vanaf vandaag zet ze voor de eerste maal haar camera in werking, maar ….helaas, ik zie ze niet en ik hoor ze niet meer. We blijven oefenen tot het lukt!

    Vanavond tijdens het dinner met Mr. Bei in een local-seafoodrestaurant krijgt een gesprek een persoonlijke en emotionele toets. Hij vraagt aan Erik om in het management te zetelen van het bedrijf, dit om Europa te vertegenwoordigen zoals er ook al een Japanner is. We krijgen de uitnodiging om ,of langer te blijven of om terug te komen voor een onbepaalde tijd. Erik heeft hier direct op geantwoord dat we de kinderen en kleinkinderen niet te lang willen missen, maar dat we na deze periode zullen evalueren en dan verder zien. Ondanks wat we beslissen wil Mr. Bei benadrukken dat de vriendschap blijft bestaan. Hij haalt zoiets op dat er kan heen- en weer gereisd worden. Maar we zien wel.

    Aiko en Lou kunnen we even spreken en Flint en de tweeling zien we via skype. En misschien lukt het straks met oma!

    22-10-2008, 00:00 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






    21-10-2008, 06:20 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 21 oktober

    Een tweede lokale markt: nog iets vuiler! Hier hebben ze ook huisraad en kledij. Toch ben ik blij dat ik zoveel kleren heb meegebracht en niet heb betrouwd op de lokale mode, ik zou me er absoluut niet goed in voelen, ook al kennen ze me hier niet.

    Hier heb ik dingen gezien die ik nog nooit zag: blauwe en zwarte eieren en wat nog veel interessanter is, hier verkopen ze ook bijen. Wel een reuzenras als je het mij vraagt. Ze zitten in een zak met wat raten erbij. En misschien interessant voor het thuisfront: in een fles witte wijn doe je een groot aantal bijen en na 2 jaar kan je dat dan drinken! Maar ik weet niet waar het goed voor is of naar wat het smaakt, maar het ziet me er maar een raar drankje uit!

    Nu weet ik dat mijn Hong Kongse buurvrouw Iris heet.. Zij spreekt het uit als ‘Eilis’ en dit zet me aan het denken: waarom een naam met een ‘r’ in als je ze niet kan uitspreken?

    China is een land met grootse getallen en daarom wil ik deze informatie graag meedelen:

    • 11.000 karakters bevat hun schrift en één woord bestaat meestal uit 1 tot 4 karakters. De pennenstreken van kalligrafie is ons allemaal bekend, je treft ze overal op aan.
    • 1 kind elke twee seconden komt ter wereld door het grote aantal Chinese inwoners.
    • 431 km per uur is de topsnelheid van Shanghai’s Maglev-trein.
    • 24 miljoen kippen worden per dag verorberd.
    • 1000 nieuwe auto’s worden per dag verkocht in Beijing, waar nauwelijks nog een auto bij kan.

    Een interessante tip voor wie ooit China bezoekt: privacy bestaat niet echt. De meeste toiletten zijn hurktoiletten en wc-papier is zeldzaam. Zorg dus dat je altijd tissues bij hebt, en die gooi je na gebruik in een voorzien vuilnisbakje. Proper????? Hier kan je niet echt zeggen dat je op ‘je gemak’ zit. Gelukkig is het op het appartement voor ons normaal!

    21-10-2008, 00:00 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.








    20-10-2008, 06:47 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Maandag 20 oktober
    De lokale markt: je kan je geen grotere mierennest voorstellen.  Binnen en buiten worden de plaatselijke waren tentoongesteld, liefst zoveel mogelijk op de grond.  Binnen kan je je tegoed doen aan seafood en vlees, levend of dood. Maar mijn maag draait om als ik het zie, graadmagere honden zijn op zoek naar een gevallen stuk en brommers rijden door de gangen heen.  Het is er nat en glad en het ruikt alles behalve fris.  Om mijn lieve Hong Kongse gids te plezieren koop ik een zak mandarijnen, daar kan niets mis mee zijn.  Om euro's om te wisselen in RMB heb je bijna een halve dag nodig: eerst naar een kopiecenter voor kopies van je paspoort, dan aanschuiven in de rij om uiteindelijk te kunnen bediend worden.  Hier is time no money, de heel trage (of luie) bankbediende doet er bijna een half uur over om mijn paspoort te draaien en te bekijken, precies of het gaat hier over een buitenaards wezen(maar misschien zie ik er hier inderdaad zo uit), vooraleer ik de RMB in handen krijg.  Mijn gids leidt mij naar de bloemenwinkel van een vriendin, maar het is niet wat ik denk;  hier zijn het zijden bloemen en allerlei figuurtjes gemaakt uit parels.  Of ik er zin in heb.....?  Ik bedenk vlug een excuus, het is te moeilijk om mee te nemen, maar ik vind de shop very lovely!  Ik nodig haar uit op een goeie tas koffie, zij houdt er ook van.
    Op onze rondrit belanden we in een ander compound waar haar dochter in het weekend engels komt leren.  Eric, een Thaiwanees, baat dit uit en spreekt uiteraard engels.  Ik heb mijn mening moeten herzien want ik dacht, als ik iemand hoor nederlands praten laat ik die niet meer los, maar nu weet ik, als er iemand engels praat hoor je  'You are my friend'.  Dus: ik heb al een schaars aantal vrienden!

    20-10-2008, 06:37 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    We nemen je mee naar China. Tof dat je er bij bent!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • oost west thuis best (christiane)
        op Vrijdag 30 april
  • Welkom thuis! (Annemie)
        op Vrijdag 30 april
  • bijna thuis (Maria)
        op Woensdag 28 april
  • terug? (tetenne)
        op Maandag 26 april
  • back in Belgium (christiane)
        op Maandag 26 april



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!