Avontuur in China
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Vrijdag 30 april
  • Donderdag 29 april
  • Woensdag 28 april
  • Dinsdag 27 april
  • Maandag 26 april
  • Zondaq 25 april
  • Zaterdag 24 april
  • donderdag 22 april
  • dinsdag 20 april
  • maandag 19 april
  • zondag 18 april
  • zaterdag 17 april
  • vrijdag 16 april
  • woensdag 14 april
  • maandag 12 april
  • Zondag 11 April
  • Zaterdag 10 April
  • zaterdag 10 april
  • Zondag 11 April
  • Vrijdag 9 April
    Zoeken in blog

    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 11 april

    Zaterdag 11 april

    Na het ontbijt van 8 uur vertrekken we om 9 uur naar het Ban po museum waar we in een archeologische site een ruïne hebben bezocht van zesduizend jaar oud. Hier zien we de funderingen van de kleine huisjes waar amper 2 personen konden inwonen. Overleden kindjes onder de dertien jaar oud werden begraven in een aarden pot zodat ze dichter bij de moeder konden blijven. Skeletten van ouderen zijn nu nog zichtbaar. In deze kleine dorpjes waren de vrouwen baas (!) en de mannen mochten enkel huwen buiten hun dorp.

    En dan het hoogtepunt van Xi’an: bezoek aan het terracottaleger. Zevenduizend beelden zijn momenteel al bloot gemaakt, nog meer duizenden staan beschermd onder de grond. Dit is om de kleuren te beschermen, want eens ze in het licht komen ontkleuren ze na 72 uur. Momenteel zoekt men in een labo naar een product dat in de toekomst kan aangewend worden om het ontkleuren tegen te gaan. Eens dit gevonden worden de beelden verder vrijgemaakt. Deze site is ontdekt in 1974 door een plaatselijke boer en wij hebben vandaag geluk hem te mogen ontmoeten en het naslagwerk van de terracottasite door hem te laten handtekenen. Waardevol! Dit Mausoleum van Emperor Quinshihuang is 2000 jaar oud en dateert van de eerste Chinese dynastie die amper 15 jaar heeft stand gehouden. Hiermee bezoeken we ook één van de wereldwonderen, waarvan ook de Muur in Beijing deel uit maakt.

    In Maaseik hadden we een voorsmaakje, maar dit is het summum! Wie China bezoekt moet dit zeker gezien hebben, het is groots!

    We staan in bewondering hoe de Chinezen hun oudheden en cultuur verzorgen en bewaren, ze zijn terecht een fier volk!

    Om nadien te kunnen blijven genieten van dit bezoek kan je uiteraard ook deze beelden aankopen in alle groottes. We bezoeken de werkplaats waar deze vervaardigd worden, en dit is dan ook de enige plaats waar de originele te vinden zijn. Maar zoals we China kennen, copy’s vind je overal! Deze kwaliteit kunnen we niet vergelijken.

    Om 15 uur nemen we een laatste lunch in Xi’an en dit in het restaurant ‘de piramide’, gekozen omdat we ook hier aan een wereldwonder denken.

    Nog vlug even tijd om in de buurt een zijdefabriek te bezoeken waar we het hele productieproces van rups tot zijde kunnen volgen.

    Het Huaqing imperial palace is een Hotspring. Hierover weer een Chinees verhaal (een liefdesdrama), ze zijn sterk in ‘I will tell you a story!)

    Tijd om ons naar het vliegveld te begeven, maar helaas, het verkeer zit vast door een ongeluk. Het busje wordt gedraaid en zoekt naar alternatieven wat niet zo evident blijkt. Uiteindelijk rijden we via kleine slechte wegjes tot we weer op de grote baan komen. Door deze vertraging laat de chauffeur zijn rijkunst zien en dit gedrag kunnen wij ons in België niet voorstellen. Als je dit nog niet gewoon bent wordt er ook meegeremd door de passagiers en kreetjes door Anneke maken duidelijk dat ze echt niet zo gerust is. Maar we geraken er zonder problemen …. En op tijd!

    Om 19u55 stijgen we op en nu tijdens deze vlucht van een drietal uren heb ik tijd om de blog aan te vullen. Geregelde verwittigingen van turbulentie houdt ons goed wakker, het lijkt hier wel een weg met kinderkopjes! Maar we doen ons best om Anneke gerust stellen: er zal ons niets gebeuren. Maar of ze het altijd gelooft…….?

    Ook op het vliegtuig gaan Chinese vrouwen gehurkt naar de wc; ze staan met hun voeten boven op de bril en zetten zich dan gehurkt. En hoe wij dat weten …… ze laten gewoon de deur open!

    Om 22u30 zal de chauffeur ons opwachten in Guangzhou en dan hebben we nog twee uur nodig vooraleer we toekomen in ons appartement.

    Deze trip was fantastisch, we hebben prachtige dingen mogen bezoeken en met een groepje van 4 personen en soms wel tot 3 gidsen om ons te begeleiden is ideaal.

    Om 2u00 heeft Anneke een eerste skype met Johan, het is hen eindelijk gelukt samen aan de computer te zitten!

    Om 2u30 gaan we slapen………. en het is paasnacht…… zouden de klokken……?????



















    12-04-2009, 04:42 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 11 april

    Zaterdag 11 april

    Vrijdagmorgen om 8 uur gaat de telefoon op de kamer: tijd om op te staan. Na het ontbijt, mét brood en koffie, wagen we ons op “the ancient City Wall” van Xi’an. Het is prachtig weer om te fietsen, dus doen we de 13 km al rijdend; hierdoor zien we het hele gedeelte van de oude stad binnen de muur en het grote contrast van de nieuwe hoogbouwen er buiten.

    Tussen de bezoeken aan de Bell tower en de drum tower kuieren we langs de local food street in de Moslimwijk. Tony kiest hier toch een veilig restaurant uit waar we een heerlijke lunch krijgen.

    We kunnen er weer tegen en we stijgen meer dan 240 trappen op de ‘Big wild goose pagoda’ vanwaar we een mooi zicht hebben op de 4 windstreken. Op dit gebouw komen 4 grote toegangswegen in Xi’an toe en we maken kennis met het krioelende verkeer dat hier door de straten beweegt. Wat een chaos!

    Nadien verkennen we de rust in het Datang Park tot het donkert. Als afsluiter van de dag genieten we van de grootste fonteinenshow van Azië; op de ‘Radetzymars’ en ‘De blauwe Donau’ spuiten de fonteinen metershoog als de grootste en elegantste dansers.

    Na het gezamenlijke dinner komen we weer op onze kamers en het is al na elven. We checken de mailtjes en Anneke heeft via skype contact met haar kinderen, toch even terug op het thuisfront!

    Als pittig detail wil ik hier toch nog aanhalen dat toiletbezoeken hier altijd verrassend en ook lachwekkend kunnen zijn. Buiten de gekende geuren hebben we nu ook ontdekt dat hier wc’s zijn waar je gewoon met 2 naast mekaar kan hurken. Dus, zit je nu alleen op de wc en er wordt geklopt, kan je evengoed zeggen ‘kom binnen’!



















    11-04-2009, 02:20 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 9 april

    Donderdag 9 april

    Geen internet in het hotel in Yangshuo, dus een dagje zonder blog.

    Woensdag 8 april verlaten we het Jin Wan Hotel in Guilin en nemen we na het typisch Chinees ontbijt de boot op de Li-River. De zon laat geruime tijd op zich wachten maar toch kunnen we het ons niet laten van op het dek deze prachtige natuur te bewonderen. Nu ik de gelegenheid krijg om even uit te rusten zullen de collega’s hun ervaringen via de blog verder aanvullen. Ik hou het in de gaten en zal bijsturen waar ik het nodig vind.

    Ontbijten met stokjes, je moet het maar doen tussen echte Chinezen. Een ontbijt zonder koffie, thee,melk, sinaasappels maar wel met Chinese specialiteiten (lees rijstwater) .Nadien toiletbezoek wat hier steeds voor hilarische toestanden en lachbuien zorgt.

    Richting Li-river met busje en de 2 gidsen. En dan maar genieten van prachtige natuur en rust, tenminste als die Chinezen geen foto van Erik willen of als ze niet aan het discussiëren zijn over van alles en nog wat. Het is vooral genieten van de specifieke vormen waarin je met veel fantasie dieren kan herkennen. Maar dan het hoogtepunt van de boottrip Erik ruikt frieten, zou dit wel waar zijn? Wij vlug naar het foreignerbuffet. En inderdaad er staan frieten op het menu. En smaken dat het doet. We krijgen zelfs nog bier aangeboden en dit kunnen we natuurlijk niet weigeren. We meren aan in Yangshou.

    Daar maken we voor de eerste keer kennis met de typische winkeltjes. Anneke kan het zich niet laten om hier al een kimono te kopen. We drinken een (Irisch)koffie in de Western street en flaneren verder langs de winkeltjes. Dit was het vermoeiendste gedeelte van de reis voor Erik, denk ik. Met vijf vrouwen (ook nog 2 gidsen en wij) gaan winkelen. Chapeau.

    Daarna checken we in in het Guifu Hotel. Een iets westers 4-sterren hotel. Nadien een suggestie van de gids: een fietstochtje door Yangshou. Sommige onder ons twijfelen wat: is het heuvelachtig , is mijn conditie wel OK ? Na een tijdje stappen we dan toch met zijn allen op de roze of paarse fietsen. Onderweg veel lachscènes want de zadels staan veel te laag en het verkeer is hier zeer druk. We ontdekken dat Tony niet kan fietsen en dit kunnen we als juffen natuurlijk niet laten gebeuren. Anneke neemt het initiatief, met de opleiding om de kleuters te leren fietsen nog fris in haar geheugen (met dank aan de ouderraad) begint ze aan haar taak als juf om Tony iets bij te leren. Ongelooflijk maar waar: we leerden ‘een Chinees’ fietsen. Als dank krijgt ze een mooie bloemenkrans.

    Deze avond genieten we van een indrukwekkend schouwspel tussen de spectaculaire verlichte rotsen met meer dan 600 acteurs en 3 000 zitplaatsen. We krijgen regenjasjes en die hebben we nodig!

    Dan nog een bezoekje aan een plaatselijke bar. Daar drinken we een glaasje bier of cocktail en spelen een plaatselijk dobbelspel. Wie er gewonnen is? Hier drinkt de verliezer zijn glas bier ad fundum uit (wel maar kleine glaasjes).

    De wekker wordt gezet om 6.45 u. en dan slapen (voor sommige een beetje vlugger dan voor anderen).

    Iedereen is op tijd aan het ontbijt en vandaag: wel koffie!!! We genieten van het uitgebreide Westers en Chinees ontbijt.

    We rijden naar ‘The Silver Cave’, een prachtige grot. Daar genieten we van dit wonderbaarlijk natuurverschijnsel. We hebben ogen te kort om alles goed te bekijken. En onze fantasie laten we de vrije loop.

    Dan bezoeken we het miao village, the forgotten homeland (het vergeten thuisland).In China bestaan 56 verschillende stammen met een 30-tal talen. Hier stappen we in de regen op een bootje. Zo ontdekken we de levensgewoonten van deze stam. We drinken wijn: hierdoor gaan we nog 99 jaar leven. Sommigen onder ons zien dit niet goed zitten, maar toch proeven we van deze zoete rijstwijn. Krista ziet een lachende Boeddha:de man van haar leven!!! Spijtig, er mag maar 20 kilo in de valeis. Dus Krista nog even zonder man in huis. Het is hier plezant!!!

    Terug richting Guilin voor een lekkere maaltijd. We staan weer versteld van die Chinese tafelgewoontes: een papier gooi je hier gewoon onder de tafel en de etensresten spuw je uit op het tafelkleed. Smossen is hier de boodschap. We proberen dit wel terug af te leren (dus geen nood Annemie en collega’s) Eten met stokjes kunnen we al goed, volgens Anneke. Anderen hebben hier wel hun bedenkingen bij. Maar het eten smaakt.

    Dit relaas wordt door Krista en Anneke geschreven in de luchthaven terwijl we wachten op het vliegtuig naar Xian. Hieruit kan ik toch opmaken dat hun eerste indruk over de Chinese gewoonten stroken met de onze en inderdaad, hun eetcultuur hebben zij ook leren waarderen. Voor Anneke is het hier telkens een feestmaaltijd en gelukkig, voor Kirsta wordt door de gids goed gezorgd.

    Na 2 uur vliegen landen we in Xian om 23.25 en om 00.50 hebben we de sleutels van onze kamers in het hotel Tang Dynasty, we slapen op de 21 ste verdieping. We hebben nu internet en schrijven vlug een kort mailtje naar de echtgenoot van Anneke

















    10-04-2009, 02:19 Geschreven door chinezen
    Reageren (2)


    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 7 april

    Dinsdag 7 april

    Zesendertig jaar geleden was het een dag van echte aprilse grillen. Waarom weet ik dat nog zo goed? Het was nl. onze huwelijksdag. Drie jaar later waren we reeds met vier en na meer dan twintig jaar kregen we er een (schoon-)zoon en een (schoon-)dochter bij. Zij hebben er samen voor gezorgd dat we er nu 5 kleinzoontjes bij hebben. Een mooie familie ……..

    En aan de mensen die een kaartje hebben bezorgd: hartelijk dank!

    Deze nacht was er muggenjacht in de kamer naast ons, onze gasten hebben dus al kennis gemaakt met deze plaatselijke lieve diertjes.

    Om half zeven staat Erik al in de badkamer, kwestie van de 3 vrouwen voor te zijn denk ik. Anneke is de eerste die deze morgen te voorschijn komt, klaar wakker en goed uitgerust, Krista, eveneens goed uitziende, volgt even later. Met vier aan het ontbijt is eens wat anders voor ons, het is gezellig.

    Na de Belgische koffie en de boterham met konfituur of kaas maken we ons klaar voor de trip. De valiezen staan klaar en om 9 uur worden we opgehaald.

    Het vervolg van deze blog hangt af of we internet zullen hebben op de hotels, en is dit niet het geval, dan komt het zo snel als mogelijk.

    En nu zijn we klaar…….

    We rijden meer dan 2 uur tot in Guangzhou waar we om 13.20 het vliegtuig nemen naar Guilin. Na één uurtje vliegen en nadat de schrik van Anneke is overwonnen, staat de auto van het reisagentschap ons op te wachten. Samen met een chauffeur, een lokale gids, de gids van het reisbureau en Tony verkennen we Guilin. Maar eerst proeven we ‘the local food’ in een typisch klein restaurantje. Hier eten we rijstnoedels, typisch voor deze stad, en ook door Krista goed te verteren. Het lijkt op spahetti en dus echt niet gemakkelijk om met stokjes te eten! Maar oefening baart kunst …..

    Het weer is helemaal opgeklaard en we genieten van een wandeling in een prachtig park met uitzicht op de elephant trunk hill en de mooie Li-rivier. The Huanzhucave waar we de gisting van de rijstwijn opsnuiven. We laten de auto staan en kuieren rond the Fubo mountain , nadien bezoeken we het Longshann lakepark met de romantische hoekje verscholen tussen het groen en prachtig verlicht. Over de brugjes wandelen we over het lake en de kristallen brug weerkaatst de mooie kleuren van de ondertussen aangestoken lichten.

    Tijd voor the dinner en we zitten weer aan de ronde tafel. Wat ons vooral opvalt is dat, eens de Chinezen klaar zijn met eten, de rekening wordt gevraagd en zo vlug mogelijk wordt vertrokken. Natafelen kennen zij niet in hun eetcultuur.

    We zijn net op tijd voor de verlichte en muzikale waterval en wat hier zo bijzonder is is dat het water valt van op het dak over de hele gevel van een hotel. Zeer merkwaardig en dit lokt vele toeschouwers.

    Tijdens onze avondwandeling genieten we van de zomerse temperaturen en we kuieren langsheen de kraampjes die ons doen denken aan onze kerstmarkten.

    Het is 11u30 als we in het hotel terugkomen en we zoeken onze kamer op. Hier is het rustig en alles is netjes en verzorgd.

    Morgen om 7 uur is het ontbijt en nadien vertrekken we naar de boot die ons zal voeren op de Li-rivier en waar ze zullen genieten van de mooie natuur.

















    07-04-2009, 18:18 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 7 april

    Dinsdag 7 april

    Zesendertig jaar geleden was het een dag van echte aprilse grillen. Waarom weet ik dat nog zo goed? Het was nl. onze huwelijksdag. Drie jaar later waren we reeds met vier en na meer dan twintig jaar kregen we er een (schoon-)zoon en een (schoon-)dochter bij. Zij hebben er samen voor gezorgd dat we er nu 5 kleinzoontjes bij hebben. Een mooie familie ……..

    En aan de mensen die een kaartje hebben bezorgd: hartelijk dank!

    Deze nacht was er muggenjacht in de kamer naast ons, onze gasten hebben dus al kennis gemaakt met deze plaatselijke lieve diertjes.

    Om half zeven staat Erik al in de badkamer, kwestie van de 3 vrouwen voor te zijn denk ik. Anneke is de eerste die deze morgen te voorschijn komt, klaar wakker en goed uitgerust, Krista, eveneens goed uitziende, volgt even later. Met vier aan het ontbijt is eens wat anders voor ons, het is gezellig.

    Na de Belgische koffie en de boterham met konfituur of kaas maken we ons klaar voor de trip. De valiezen staan klaar en om 9 uur worden we opgehaald.

    Het vervolg van deze blog hangt af of we internet zullen hebben op de hotels, en is dit niet het geval, dan komt het zo snel als mogelijk.

    En nu zijn we klaar…….

    07-04-2009, 02:18 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 6 april

    Maandag 6 april

    10 uur: de chauffeur komt ons halen, veel vroeger dan afgesproken. Maar geen nood, we staan toch te popelen om onze bezoekers te verwelkomen.

    Eerst even langs de bank en dan naar de haven. Om 13 uur is de boot van luchthaven toegekomen en we zien Krista en Anneke gepakt en gezakt staan wachten aan de paspoortcontrole. Wat zijn we blij dat we ze zien, en ik denk dat het wederzijds is. Anneke weet nog wat van het wiegen van de boot, maar toch door haar lachen komt alles weer heel snel goed. Blijkbaar is de reis goed verlopen, veel beenruimte op het vliegtuig en lekker Indisch eten. Anneke heeft goed geslapen, Krista wel wat minder, maar ze zien er goed uit; Het is ondertussen 14 uur en in ZhuHai belanden we in een typische Chinees restaurant. De eerste les ‘eten met stokjes’ verloopt stroef bij Anneke, ze dacht dat haar fijne motoriek beter in orde was. Bij Krista verloopt het vlot en blijkbaar valt dit eten in de smaak: zelf uitgekozen vis, krab en varkensvlees.

    Onderweg naar het appartement passeren we Sunway en de dames vragen om de fabriek eens te mogen bezoeken. We worden hartelijk ontvangen in de meetingroom door Mr Vinson en Mr. Bei en de uitnodiging voor ‘the dinner’ vanavond nemen we graag aan.

    Na een half uurtje rijden komen we eindelijk aan in ons appartement en de slaapkamer wordt ingepalmd door valiezen en rugzakken. De kleine valies voor morgen wordt ook reeds klaargemaakt, al is dat voor Anneke een moeilijke klus. Wat neemt ze mee, wat neemt ze niet mee. We vergelijken onze bagage en na een douchke en een klein half uurke tijd staan we in avondkledij en worden we opgehaald voor het avondeten.

    Hier genieten we weer van de Chinese eetcultuur, samen met Isabella, Candy, Mr. en Mss Bei en de kleine zoon. Aan de grote ronde tafel genieten we van weer andere gerechten zoals soep van diepzeevisingewanden, scampi’s en visballetjes met speciale saus en duiven met kopje waarvan het bekje open staat. Anneke en Krista genieten mee van de gezellige ronde eettafel en de vriendschap van Mr. Bei.

    We ronden deze eerste avond af met een glaasje rode wijn en praten wat na over de eerste ervaringen in dit toch zo’n speciale land met hun eigen cultuur.

    Spijtig voorval: de goeie fles champagne die was gekocht in de luchthaven van Zaventem is in Indië door de douane afgenomen, anders zaten we nu aan de champagne…… . Maar toch bedankt voor het lieve gebaar.









    06-04-2009, 14:23 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    We nemen je mee naar China. Tof dat je er bij bent!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • oost west thuis best (christiane)
        op Vrijdag 30 april
  • Welkom thuis! (Annemie)
        op Vrijdag 30 april
  • bijna thuis (Maria)
        op Woensdag 28 april
  • terug? (tetenne)
        op Maandag 26 april
  • back in Belgium (christiane)
        op Maandag 26 april



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!