Avontuur in China
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Vrijdag 30 april
  • Donderdag 29 april
  • Woensdag 28 april
  • Dinsdag 27 april
  • Maandag 26 april
  • Zondaq 25 april
  • Zaterdag 24 april
  • donderdag 22 april
  • dinsdag 20 april
  • maandag 19 april
  • zondag 18 april
  • zaterdag 17 april
  • vrijdag 16 april
  • woensdag 14 april
  • maandag 12 april
  • Zondag 11 April
  • Zaterdag 10 April
  • zaterdag 10 april
  • Zondag 11 April
  • Vrijdag 9 April
    Zoeken in blog

    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart

    Zondag 14 maart

    Zaterdag hebben we al de kinderen en kleinkinderen gehoord en gezien en ook oma is één van de gelukkigen. Via de laptop van Sven zijn we ook even in Grimbergen geweest en dit maakt de twee maanden van onze afwezigheid iets draaglijker. We zijn blij haar in goede gezondheid te treffen!

    Deze morgen zijn we echte Bourgondische Belgen: we eten spek met eieren en drinken Douwe Egberts. Het brood is van een Japanse winkel maar tot nu toe het beste dat we al gevonden hebben. Dus absoluut niks Chinees!

    In de namiddag bewonderen we de uitgedoste meisjes op de o zo lawaaierige en drukke straten. Je kan zien dat het weekend is! De Taiwanees van het restaurant ‘Hot and Cold’ geeft ons een goed adresje voor voetmassage. Het kost ons voor 1 uur 2,80 euro! Nadien zakken we af voor het avondeten en nemen in zijn restaurant ‘Hotpot’ waar Erik seafood en ik lamsvlees in kook. Met twee flessen bier erbij betalen we 7, 20 euro. We sluiten onze dag af met een bezoekje in de Gildenstraat en horen daar dat ze geen Chinees maar wel Thais eten deze avond. Smakelijk!



















    14-03-2010, 15:13 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart

    Zaterdag 13 maart

    Het is gelukt! Onze Marcel is er in geslaagd al twee mails te verzenden. De laatste is verstuurd gisteravond iets voor middernacht. Interessant toch om een computer te hebben en nu is de volgende stap naar skype! We zijn in volle verwachting om zo ook iets van Westrode te horen.

    De temperatuur warmt hier stilaan op, al is het nog zonder de echte zonneschijn. Mooi om te wandelen en toch een terrasje mee te pikken. We zijn heus niet alleen op stap, op sommige plaatsen lijkt het wel een mierennest van mensen, brommers, fietsen en auto’s. Luide muziek galmt door de luidsprekers die buiten aan de winkels staan en daartussen horen we alle soorten van alarmen die op elke fiets en bromfiets zijn aangebracht. Marktkramers vind je hier op alle hoeken van de straten en de koopwaar, soms aan 1 euro per stuk, ligt op de grond uitgestald. Je moet echt niet sukkelen voor een jeans, juwelen of een uurwerk! En zijn je schoenen kapot …. er is altijd een oplossing! Ook de kinderen worden hier niet vergeten, zij worden op een creatieve manier beziggehouden en maken kunstwerkjes door allerlei gekleurd zand te kleven op een bestaande tekening. En van fiere vaders gesproken … ze poseren graag voor de foto.



















    13-03-2010, 14:01 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart

    Donderdag 11 maart

    Proficiat aan onze Jan, hij wordt  69 lentes! En smakelijk, want ik heb al vernomen dat dit wordt gevierd met een restaurantbezoekje.
    Vandaag is een heel gewone dag, zonder hoogtes, zonder laagtes. Op de middag geeft de thermometer 30 graden aan in de zon, maar in de schaduw blijft het amper 15 graden en dat voelt dan koud aan! Dus ook in het appartement blijft het aan de frisse kant en is de airco absoluut nog niet nodig. Op de markt blijf ik kandidaat voor de verse aardbeien en ik betaal net geen halve euro voor 500 gram.





    11-03-2010, 12:15 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart

    Woensdag 10 maart

    Een gelukkige verjaardag aan oma met haar 86 jaar! Flint zal onze wensen per telefoon overbrengen, dat heb ik deze morgen met hem afgesproken.

    In het straatbeeld verschijnen weer de paraplu’s, al is het deze keer niet voor de regen maar voor de zon. Ze schijnt volop maar voor de echte warmte moeten we nog even geduld hebben. Nu is er een groot temperatuurverschil in en uit de zon. In onze tuin is het amper 15 graden en hier mogen ze vinden dat wij het beste appartement hebben, nu zou het zonnetje binnen toch wel deugd doen. Maar ik kan wel geloven bij zomerse temperaturen dat het hier nog best houdbaar is, alles ligt in de schaduw.

    In de namiddag zoek ik toch de zon op en heb mijn lange broek gewisseld voor een korte. Het doet deugd die eerste zonnestralen te voelen! Maar wat dacht je, na nog geen half uur krijg ik al gezelschap van twee Chinese dames, goed aangekleed. Ze spreken me aan maar ik trek mijn schouders op en zeg wat ik kan: ik versta u niet. Ze voelen aan mijn benen en mijn armen en zelfs aan mijne decolté. Ze duiden op hun lange mouwen en ik denk dat ik weet wat ze bedoelen. Ze vinden het waarschijnlijk veel te koud om zo te zitten, maar ik duid veelbetekenend naar de zon. Met nog meer mimiek zeggen ze weer iets en telkens komen ze nog wat dichterbij om uiteindelijk kort naast mij te zitten. Ze bedoelen het wel goed en denken me met goede raad te moeten bijstaan. De conversatie van mijn kant bestaat uit ‘English’ en ‘Be-li-cheu’ maar spijtig, het gesprek sterft uit. We verstaan mekaar niet.







    10-03-2010, 11:45 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 maart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 9 maart

    Het journaal van 19 uur gisteravond kunnen we nu volgen via internet en wat zien we, onze Sven op tv! In verband met het inschrijvingsbeleid en het grote aantal kinderen dat uit de boot valt bij het kiezen van een Nederlandstalige school, komt Brussel weer in het nieuws. De school Sint-Joost-aan-Zee is één van deze blikvangers en hier wordt dan ook een interview afgenomen. Het probleem van té weinig klassen en gebrek aan ruimte wordt door de minister Pascal Smet aangepakt en hopelijk wordt dit op korte termijn behandeld. In de Virgo zijn de plannen voor uitbreiding al helemaal rond en zal de tweed fase van de nieuwbouw in de kleuterschool hopelijk in 2010 kunnen starten. Mooi project!

    Dinsdag marktdag in Londerzeel. Gisteren hebben Carlo en Betty ons beloofd de groeten over te brengen aan Jef en Godelieve, ons wekelijks marktgezelschap. In Den Hert is een tafel met vier stoelen voorlopig voldoende!

    Ondertussen zijn we al een week in China en hebben ook de meest uiteenlopende temperaturen en weersomstandigheden meegemaakt. Vandaag is het koud en regent het fel in de voormiddag en voor morgen voorspellen ze nog kouder ….. . Ik moet dus geen spijt hebben dat ik mijn dikke regenjas heb meegebracht, ik kan ze goed gebruiken!

    Niettegenstaande het niet zo warme weer nu kan ik toch genieten van het mooie klimaat, ik eet verse aardbeien met een boterham. Hier groeien ze weelderig van februari tot en met half december, en dat in volle grond.

    Griet heeft foto’s opgestuurd van de kinderen bij de lammetjes in de Bergstraat, maar helaas, Picasa is hier niet bereikbaar, evenmin als Facebook. Probleem van vorige keer is dus niet opgelost!

    Vandaag is de verjaardagskaart gepost voor Goedele, ook al is ze pas jarig op 22 maart. Ik heb ze gisteren verwittigd en zal nu te weten komen hoelang ze zal onderweg zijn. Iris helpt me door België en Europa ook in Chinese karakters op de omslag bij te schrijven, want onze schrijfletters zijn voor hen Chinees!

    Via skype komen we te weten dat het in Grimbergen koud maar droog is, goed voor de dakwerken in de Koraalstraat. Misschien kunnen we dit weekend ook al eens een mailtje versturen naar onze Marcel want vrijdag komen ze internet aansluiten. Hopelijk krijgt hij eerst wat ondersteuning van zijn kinderen, want op je 65 voor de eerste keer voor de computer zitten vraagt toch wel wat durf. En wie weet lukt skype…..!

    09-03-2010, 13:00 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    08-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 maart

    Maandag 8 maart

    Vandaag aan alle vrouwen van harte proficiat! Blijkbaar is het vandaag vrouwendag. Niet dat ik het wist, maar in China weer een gelegenheid om versieringen op te hangen en ze zijn verwonderd dat ik dat niet weet, het is internationaal. En ja, ’t is waar, ik heb het opgezocht op internet. Dus vandaar mijn wensen aan de dames van het thuisfront!

    Wat het vuurke stoken betreft heb ik me laten inlichten en moet ik er op terugkomen. Dit kan en mag overal en wordt gedaan als herdenking van de doden op de verjaardag van het overlijden en met specifieke papieren. Vandaag neemt Iris me mee naar een plaats dat ik vergelijk met een kleine kapel en waar ze me vraagt even op haar te wachten terwijl ze binnengaat. Buiten staat een grote vuurhaard en daar verbrandt ze nadien een klein rood omslagje in dat ze van thuis heeft meegebracht. Je kan er uiteraard ook vanalles kopen om te offeren en een drietal bedelaars kiezen deze plek uit om te vertoeven en hopen op een gift. Uit respect blijf ik op afstand en neem ook geen foto. Ze vertelt me er nadien niets over en dus vraag ik ook niets.

    Het straatbeeld toont me weer dezelfde taferelen. Een afwasser zit op de stoep met een berg werk voor zich, maar naar mijn normen is het water dringend aan verversing toe en ik weet zelfs niet of het wel warm is. Ik durf er aan te twijfelen als ik zie aan welk tempo hij werkt! Maar best niet aan denken als we weer eens in een restaurant zitten…. . Beter een eitje eten dat vers gebakken wordt terwijl je er bij staat. Hier wordt dus echt ingespeeld op de Chinese eetcultuur als je ziet wat hier allemaal te koop wordt aangeboden. Maar het is ook zo, Chinezen eten dus bijna altijd buitenshuis en dit kan zowel in een restaurant zijn als op de straat.

    Vandaag is het amper 15 graden en dat is goed te merken, de Chinezen dragen échte winterkleding.











    08-03-2010, 11:27 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    We nemen je mee naar China. Tof dat je er bij bent!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • oost west thuis best (christiane)
        op Vrijdag 30 april
  • Welkom thuis! (Annemie)
        op Vrijdag 30 april
  • bijna thuis (Maria)
        op Woensdag 28 april
  • terug? (tetenne)
        op Maandag 26 april
  • back in Belgium (christiane)
        op Maandag 26 april



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!