Inhoud blog
  • Welkom op de heuvel van geluk!
  • Logeren in een eeuwenoude omgeving
  • Franse barbecue bij zonsondergang
  • Toeren met de wind door je haren
  • Hoe kom ik in Chinon?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren op mijn forum inzake deze blogpagina.

    Relaxen en ontdekken in de Loirevallei
    Logies, cabrioverhuur en evenementen in en om Chinon.
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom deze blog?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn man en ik (foto) zijn inmiddels rond de vijftig jaar jong en we zijn verliefd geworden op een plek aan de rivier de Vienne in Chinon. Op deze blog nemen we ons voor u deelgenoot te maken van deze fraaie omgeving in de hoop dat u eens een kijkje bij ons komt nemen. Wij zijn geen renteniers dus proberen we onze talenten aan te wenden om te publiceren over dit gebied en ontmoetingen te organiseren. Onze activiteiten spitsen zich toe op gerestaureerde eeuwenoude accommodaties, cabriorijden in klassiekers,  cursussen organiseren en artikelen schrijven. In de loop der jaren hopen we hieraan nog allerlei kleinschalige evenementen aan toe te voegen. Zegt het voort...komt het zien!

    In deze blog treft u een mengeling aan van informatie over onze activiteiten en nieuws uit de Loirevallei, en specifiek uit de omgeving van Chinon. Vindt u een artikel leuk of interessant breng dna uw stem uit a.u.b. of laat een berichtje achter. Dankuwel!

    15-05-2009 om 00:00 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:Chinon, Loire vallei, Centre, Cabrio rijden, accommodatie, kastelen Loire, vakantie Frankrijk
    >> Reageer (0)
    06-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op de heuvel van geluk!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ten zuidwesten van Parijs, aan de rand van de Loirevallei, even buiten L'ile Bouchard, hebben onze vrienden Yvonne en Patrice Seveau- de Hiep zich letterlijk jaren in het zweet gewerkt om een vervallen boerenerf met opstallen te restaureren. De Nederlandse Yvonne woonde al enkele jaren op deze boerderij voordat ze de Franse Patrice leerde kennen. Eigenhandig en met de hulp van vele vrienden zijn ze aan hun levenswerk begonnen. Ze verzamelden onder andere oude, authentieke materialen, zoals de streekgebonden, typische kalkstenen, oude dakpannen, deuren en eiken balken. Stap voor stap, en met vallen en opstaan, veranderde het vervallen terrein in een paradijsje van geluk op de heuvel tussen L’ile Bouchard en Theneuil.  Het stel is eind 2010 getrouwd en start in 2011 met het verhuren van een knusse gîte.


    Op hun erf scharrelen kippen en ganzen en in het voorjaar nestelen er boerenzwaluwen, putters en merels. In de wei achter hun boerderij staan de twee trouwe pony’s Bart en Ben die jaren geleden met Yvonne uit Nederland naar Frankrijk emigreerden. In een wei verderop Yvonne’s paarden Samber en Harold. Yvonne spreekt Nederlands, Frans en Engels.


     

    Gîte Colline du Bonheur

    De gîte Colline du Bonheur is een zelfstandig, apart gelegen vakantiehuis op het ca. 1 hectare terrein van Yvonne en Patrice. Behalve de gîte staan er het eigen woonhuis, stallen en zijn er caves en een paardenwei. De compleet gerestaureerde gîte staat op een hoger gelegen plateau. Het heeft een eigen poort, waar u uw baggage kan lossen en laden, een grote (ca. 12 x 12 meter) omsloten patio met een gemeubileerd, overdekt terras, een grote woonkeuken, twee slaapkamers, een badkamer en een eigen entrée, exclusief voor gebruik van de gasten. Uw auto kunt u op een hoger gelegen terrein veilig parkeren. In de uiterste Noordhoek van het terrein staan (uit het zicht) twee caravans, waarvan er een wordt verhuurd.


    Verhuur in het hoogseizoen is per week en zeer schappelijk geprijsd.

    Wilt u de informatiefolder lezen? Die is als bijlage bij dit bericht gevoegd. Wilt u vrijblijvend informeren of  Gîte Colline du Bonheur beschikbaar is? Schrijf Will & Ingrid dan een e-mail: info@chinoncabrio.com

    Bijlagen:
    Colline du Bonheur.pdf (1.5 MB)   

    06-03-2011 om 00:00 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:Ile Bouchard, vakantieboerderij, logeren bij de boer, Loire, Loirevallei, Limousin
    >> Reageer (0)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren in een eeuwenoude omgeving
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Korte beschrijving van de tip:
    U verblijft op een volledig omsloten privé-terrein waarop eeuwenoude, gerestaureerde huizen staan. Uw hond mag dus gerust mee. Sauvegrain heet dit terrein en het bevindt zich op 2,5 kilometer afstand van de historische plaats Chinon met haar statige fort hoog op de berg aan de rivier de Vienne en sfeervolle terrasjes in het dorp.

    Wat maakt deze tip zo leuk:
    U logeert met maximaal vier personen in een gîte met eigen terras en tuin of in een vrijstaand plukkershuis aan de rand van de boomgaard. Er is bij beide een flink, luxe opzetbad ter beschikking.  De prijzen zijn all-in; er zijn geen verrassingen.

    De houten balkenconstructie van het grote huis stamt uit de 15e eeuw. Sinds 2004 is het stap voor stap gerestaureerd en van ruïne tot een comfortabel vrijstaand huis gemoderniseerd. Het gehele huis heeft een oppervlak van ruim 200 m2 in twee woonlagen. De gîte beslaat ruim 60 m2 woonoppervlak en heeft een groot eigen terras, entree en eigen tuin. Het heeft op de begane grond een eigen keukenhoek annex woonkamer en een bad- en slaapkamer op de etage. De woonkamer is gerieflijk ingericht en er is een eigen parkeerplaats op het terrein.

    Aan de andere kant van het omsloten terrein staat heel privé een gerestaureerd, vrijstaand plukkershuis met een groot eigen terras aan de rand van de boomgaard. Dit huis is gemaakt van ruwe kalkzandstenen, smaakvol ingericht met een eeuwenoude schouw met houtkachel.

    Deze twee logiesmogelijkheden bieden rust en ruimte en zijn een ideale startplaats om de Loirevallei met al haar natuur, historie, streekgerechten en prettig klimaat te ontdekken.

    Website met meer informatie:
    www.chinoncabrio.com

    Locatie:
    Sauvegrain, 37500 Chinon, Regio Centre, Departement Indre-et-Loire, France

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:accommodatie Frankrijk, vakantiehuis huren, vakantieboerderij, bed en breakast, logies huren, landelijke vakantie, vakantie frankrijk, Chinon, Centre, Indre et Loire, Loirevallei
    >> Reageer (1)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse barbecue bij zonsondergang

    Korte beschrijving van de tip:
    Vrijwel elke woensdag in het seizoen wordt er op het terrein Sauvegrain een barbecue georganiseerd met een open podium. Het menu bestaat uit een frisse salade, gegrilde eendenborst of entrecote met een gepofte aardappel en Roquefort saus, een zelfgebakken taart of kaasplankje toe. Een prima Loirewijn (1 karaf), frisdrank en water inclusief. Prijs per persoon bedraagt max. € 30 ((klein)kinderen t/m 10 jaar gratis). Aanvang ca. 19.00 uur en einde nadat de zon onder is. Overnachten kan op het terrein. Reserveren is verplicht (info@chinoncabrio.com).

    Wat maakt deze tip zo leuk:
    Deze avonden worden georganiseerd om ontmoetingen tussen Fransen en toeristen tot stand te brengen in een ontspannen sfeer. Het is een unieke kans om het leven op het platteland in deze prachtige omgeving, zo rijk aan historie en natuur, beter te leren kennen. De zonsondergangen zijn veelal spectaculair.

    Website met meer informatie:
    www.chinoncabrio.com

           

    25-02-2011 om 09:31 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:goesting, eten en drinken, uit eten, table d'hote, bbq, barbeque, barbecue
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeren met de wind door je haren


    Korte beschrijving van de tip:
    Met klassieke cabrio's zijn diverse arrangementen mogelijk in de omgeving van Chinon. Maar gewoon zelf één of meerdere dagen toeren is ook een avontuur. Heerlijk met de wind in de haren, al dan niet met speciale routekaarten die u leiden langs kastelen, wijnhuizen en vergezichten. Het ultieme gevoel van vrijheid, uiteraard mèt een goed gevulde picknickmand en fotosessie bij vertrek of aankomst.



    Wat maakt deze tip zo leuk:

    Gevoel van vrijheid. Sportief rijden en zien en gezien worden. Natuurlijk met diverse stops onderweg om bijvoorbeeld kastelen te bezichtigen en te picknicken. Er is een Burton sportscar, Renault Karmann en een Lelijke Eend beschikbaar per uur, (dag)deel of voor meerdaagse ritten.



    25-02-2011 om 09:29 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:klassiek autorijden, cabrio, toeren auto, kastelentoer, Loirevallei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kom ik in Chinon?



    Via Google Earth en Google Maps met de zoekopdracht “Sauvegrain, 37500 Chinon, France” of de website www.chinoncabrio.com is snel de eigen route op te vragen. De reis vanuit Antwerpen beslaat circa 650 kilometer via Gent, Lille richting Parijs om vervolgens direct na vliegveld Charles de Gaulle richting Bordeaux aan te houden. De route vervolgt via de A10 Orleans, Blois en bij Tours afslag 24 richting Chinon. Een prachtige glooiende provinciale weg voert u vervolgens in 45 minuten naar Chinon (niet Angers/Saumur aanhouden!). In Chinon daalt u langs het kasteel af naar de rivier de Vienne en slaat u linksaf langs de boulevard. Op de brug slaat u rechtsaf en na de brug opnieuw rechtsaf. De weg door de uiterwaard voert u over 2,5 kilometer naar Sauvegrain. De oprijlaan is direct na de verharde (3e) T-splitsing met de naam “Sauvegrain” links.

    Wilt u Parijs vermijden? Dat kan! Nadat u Lille voorbij bent, ongeveer halverwege Parijs op de A1, krijgt u de afslag naar Rouen. Via Rouen kunt u Le Mans, Angers aanhouden en daarna of Tours of Saumur. U rijdt dan een groot stuk door de Pays de Loire en vermijdt Parijs compleet. Prettige route, iets langer en iets meer tol maar op zwarte zaterdagen een uitstekend alternatief.

    U kunt uw route prima plannen via www.viamichelin.fr

    25-02-2011 om 09:27 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:route naar Chinon, Loire vallei, Centre, vakantie Frankrijk
    >> Reageer (0)
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie wijnhuizen in Chinon 'œCaves d'excellence'

    In deze streek bestaat sinds enkele jaren een netwerk met de naam "Caves touristiques du val de Loire". Elk jaar wordt de kwaliteit van het gastheerschap beoordeeld. Dit jaar zijn drie wijnkelders bekroond met de titel “caves de excellence”: Chateau de l’Aulée (Azay-le-Rideau), Le Domaine Charles Pain (Chinon) en Le Domaine Pierre et Bertrand Couly (Chinon). De kwaliteit van het welkom op deze bedrijven is buitengewoon en excellent bevonden.


    De drie winnaars bevinden zich in gezelschap van de bekroonde winnaars van 2009 en 2010. De complete lijst van Caves d’excellence bestaat nu uit:


    Le château de l’Aulée (Azay-le-Rideau) -  Le domaine Charles Pain (Chinon) -  Le domaine Pierre et Bertrand Couly (Chinon) -  Vignoble de la Jarnoterie (Saint-Nicolas-de-Bourgueil) -  Cave des producteurs (Vouvray) - Domaine des Lutinières (Montlouis-sur-Loire) -  Domaine Laurent Chatenay (Montlouis-sur-Loire) - Domaine Baudry-Dutour (Cravant-le Coteaux/Chinon) - Maison Marc Brédif (Rochecorbon/Vouvray) - Domaine Blanc Foussy (Rochecorbon/Vouvray) - Cave des producteurs (Montlouis-sur-Loire). Voor uitgebreide informatie, routekaarten en adressen: http://www.touraineloirevalley.com/viticulture_touraine.html





    20-02-2011 om 00:00 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:oenologie, wijnreizen, Chinon, Bourgeuil, Saint Nicolas, Tourraine, Loirevallei
    >> Reageer (0)
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteel Chinon gerestaureerd!
    De grote restauratiewerken aan de fundamenten en gebouwen van het Koninklijke fort in Chinon zijn vrijwel voltooid. Er is vele jaren aan de restauratie gewerkt door gespecialiseerde vaklui. Voor de herinrichting sluit het kasteel haar poorten van 14 juni tot 17 juli 2010, waarna er op 17 juli een spectaculaire heropening plaatsvindt vanaf 22.00 uur, gratis toegankelijk. Vanaf 18 juli is het "forteresse royale de Chinon" dan weer open voor georganiseerde rondleidingen en bezoeken op eigen gelegenheid van 9 uur tot 21 uur 's avonds.

    Het kasteel herbergt de rijke historie van de Plantagenets, Tempeliers en Jeanne d'Arc die hier in de 15e eeuw van kroonprins Karel de VIIe haar leger kreeg om tegen de Engelsen te vechten die een groot deel van Frankrijk hadden veroverd. In die tijd woonde de koninklijke familie in Chinon waardoor de stad een Koninklijk aanzien kreeg dat tot op de dag van vandaag wordt gekoesterd.

    Voor meer informatie www.forteresse-chinon.fr




    23-05-2010 om 00:00 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reizen
    Tags:Loirevallei, Touraine, Indre et Loire, Chinon, Kastelen
    >> Reageer (0)
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van Patrick van Gemert uit de lichtstad
    De cursusleider voor de digitale fotografie week in mei 2010 is zelf een zeer actieve en professionele persfotograaf. Met een flinke dosis geduld en duidelijke visie op wat hij vast wil leggen en hoe, maakte hij onlangs enkele foto's in Parijs. Het resultaat laat menig ansichtkaart verbleken...

    Bekijk de speciale blog voor alle details over de cursus: http://digitalefotografieinfrankrijk.blogspot.com/

    p.s.: de foto's zijn met toestemming van Patrick van Gemert geplaatst. De foto van Patrick zelf is ook met toestemming geplaatst.








    Bijlagen:
    http://digitalefotografieinfrankrijk.blogspot.com/   

    18-03-2010 om 00:00 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Fotografie
    Tags:cursus digitale fotografie frankrijk, patrick van gemert, parijs
    >> Reageer (0)
    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografiecursus in mei 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Prima manier om het boek van Pascal Vyncke in praktijk te brengen!

    Zesdaagse, geheel verzorgde cursus digitale fotografie in de Loirevallei onder leiding van persfotograaf Patrick van Gemert. Met expositie en gratis verblijfsdag.

     

    In de periode 23 mei tot 29 mei 2010 wordt in Chinon, Indre et Loire, Centre, beter bekend als de Loirevallei, zo rijk aan historie, natuur, architectuur en streekgerechten, een bijzondere cursus digitale fotografie georganiseerd. We mogen wel stellen dat het een unieke gelegenheid is! Leest u rustig de artikelen op onze speciale blog en spreekt onze aanpak u aan, meldt u zich dan. Het aantal deelnemers is beperkt tot acht.

     

    Lees er alles over op: http://digitalefotografieinfrankrijk.blogspot.com


    Leest u dit bericht pas na mei 2010 en spreekt de cursus u aan. Laat een bericht achter via info@chinoncabrio.com en wij laten u weten wanneer we een volgende cursus kunnen organiseren.

    14-03-2010 om 00:00 geschreven door Ingie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Fotografie
    Tags:fotografie, cursus digitale fotografie, fotograferen in Frankrijk, Pascal Vyncke, Patrick van Gemert, Loirevallei
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 17/05-23/05 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tuindenhorst
    blog.seniorennet.be/tuinden


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!