Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Asser Tripel bierflesje

    Hieronder het recept

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 3000 gram pilsmout
    • 200 gram tarwe (mout/vlokken/meel)
    • 200 gram gierst
    • 250 gram gele basterdsuiker
    • 20 gram Northern Brewer hoppellets 6% (begin koken)
    • 8 gram Saaz hoppellets 3,5% (10 minuten voor het einde)
    • 2 gram korianderpoeder (10 minuten voor het koken)

    Maischwater:

    8 liter

    Maischschema:

    temperatuur 52 °C 63 °C 73 °C 78 °C
    tijd 15 minuten 40 minuten 20 minuten 1 minuten

    Spoelwater:

    Spoelen tot je ongeveer 13 liter wort hebt.

    Kooktijd:

    75 minuten

    Gist:

    1 zakje Farma trappistgist

    Begin SG:

    1080


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!