Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    De Perfecte Dubbel bierflesje

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1.500 gram pilsmout
    • 750 gram Münichmout (15 EBC)
    • 250 gram Karamelmout (100 EBC)
    • 25 gram Hallertau hop van 5%

    Maischwater:

    7 liter. Beslag aanzuren met behulp van melkzuur tot pH = 5,5

    Maischschema:

    temperatuur 52 °C 62 °C 68 °C 72 °C 78 °C
    tijd 20 minuten 30 minuten 15 minuten 15 minuten 5 minuten

    Spoelwater:

    7 liter (aanzuren indien nodig)

    Kooktijd:

    90 minuten (tot er 10 liter over is)

    Gist:

    Keuze van de gist is vrij. Tips: zelf opkweken uit een flesje "echte Trappist", Farma bovengist, Delta-V of Boots.

    Het bier zal zeer waarschijnlijk een kleur krijgen van 50 EBC en een bitterheid van 20 EBU.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!