De Perfecte Dubbel
Ingrediënten voor 10 liter:
- 1.500 gram pilsmout
- 750 gram Münichmout (15 EBC)
- 250 gram Karamelmout (100 EBC)
- 25 gram Hallertau hop van 5%
Maischwater:
7 liter. Beslag aanzuren met behulp van melkzuur tot pH = 5,5 |
Maischschema:
temperatuur |
52 °C |
62 °C |
68 °C |
72 °C |
78 °C |
tijd |
20 minuten |
30 minuten |
15 minuten |
15 minuten |
5 minuten |
Spoelwater:
7 liter (aanzuren indien nodig) |
Kooktijd:
90 minuten (tot er 10 liter over is) |
Gist:
Keuze van de gist is vrij. Tips: zelf opkweken uit een flesje "echte Trappist", Farma bovengist, Delta-V of Boots. |
Het bier zal zeer waarschijnlijk een kleur krijgen van 50 EBC en een bitterheid van 20 EBU.
|