Bokbier
Met onderstaand recept voor een bokbier heeft Francine Reichwein de eerste prijs behaald in de klasse donker dikbier.
Ingrediënten voor 10 liter:
- 2000 gram pilsmout
- 660 gram munichmout
- 260 gram ambermout
- 100 gram caramelmout
- 65 gram tarwemout
- 75 gram bruine suiker
- 14 gram Record hop (90 minuten meekoken)
- 11 gram Hallertau hop (90 minuten meekoken)
- 10 gram Hersbrucker Spalt (15 minuten meekoken)
Maischwater:
Maischschema:
temperatuur |
53 °C |
62 °C |
73 °C |
78 °C |
|
|
tijd |
45 minuten |
60 minuten |
60 minuten |
5 minuten |
|
|
Spoelwater:
Kooktijd:
Gist:
Westmalle gist (opgekweekt uit een flesje Trappistgist (zakje korrelgist) |
Begin SG:
Eind SG:
|