Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Bokbier bierflesje

    Met onderstaand recept voor een bokbier heeft Francine Reichwein de eerste prijs behaald in de klasse donker dikbier.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 2000 gram pilsmout
    • 660 gram munichmout
    • 260 gram ambermout
    • 100 gram caramelmout
    • 65 gram tarwemout
    • 75 gram bruine suiker
    • 14 gram Record hop (90 minuten meekoken)
    • 11 gram Hallertau hop (90 minuten meekoken)
    • 10 gram Hersbrucker Spalt (15 minuten meekoken)

    Maischwater:

    7,5 liter

    Maischschema:

    temperatuur 53 °C 62 °C 73 °C 78 °C    
    tijd 45 minuten 60 minuten 60 minuten 5 minuten    

    Spoelwater:

    6 liter

    Kooktijd:

    90 minuten

    Gist:

    Westmalle gist (opgekweekt uit een flesje
    Trappistgist (zakje korrelgist)

    Begin SG:

    1066

    Eind SG:

    1008


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!