Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     

    Indian Pale Ale bierflesje

    Dit recept komt uit Zymurgy Special 1995 volgens een recept van John R. Griffiths.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 2400 gram pale mout
    • 240 gram kristalmout
    • 15 gram Chinook hopbloemen (12,8% alfazuur)(75 minuten)
    • 30 gram Northdown hopbloemen (9,4% alfazuur)(30 minuten)
    • 15 gram Kent Goldings hopbloemen (5,5% alfazuur)(dry-hopping)
    • 8 gram Hallertauer hopbloemen (4,1% alfazuur)(dry-hopping)

    Maischwater:

    9 liter

    Maischschema:

    temperatuur 68 °C
    tijd 60 minuten

    Spoelwater:

    Spoelen tot je maximaal 13 liter wort over hebt.

    Kooktijd:

    75 minuten

    Gist:

    2 zakjes Nottingham Ale yeast

    Begin SG:

    1062

    Eind SG:

    1018


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!