Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Weizen bierflesje

    Gerry Hage is op bezoek geweest bij de Isar-brouwerij in München. Hier kreeg hij het recept voor Weizenbier, waarvan hij ons wil laten meegenieten. Gepubliceerd in het clubblad van De Roerstok, juni 1996.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1000 gram tarwemout
    • 940 gram pilsmout
    • 30 gram caramelmout
    • 4 gram hop

    Maischwater:

    7 liter

    Maischschema:

    temperatuur 44 °C 62 °C 72 °C 78 °C
    tijd 10 minuten 20 minuten 20 minuten 5 minuten

    Spoelwater:

    6 liter

    Kooktijd:

    90 minuten tot er 10,6 liter wort over is.
    2 gram hop na 10 min begin koken, 2 gram hop 10 min voor einde koken


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!