Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     

    Zware Tripel bierflesje

    Deze tripel heeft een bijzonder hoog alcoholpercentage van maar liefst 11%. Het recept is afkomstig van Antoinette Reijnen en is gepubliceerd in het clubblad van De Roerstok in oktober 1997.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 2500 gram pilsmout
    • 660 gram tarwemout
    • 330 gram havermout
    • 230 gram honing
    • 70 gram Hersbrucker hop

    Maischwater en spoelwater:

    15 liter, inkoken tot 10 liter

    Maischschema:

    temperatuur 38 °C 50 °C 62 °C 72 °C 82 °C
    tijd 20 minuten 30 minuten 30 minuten 30 minuten 15 minuten

    Kooktijd:

    90 minuten; 35 gram hop bij het begin van het koken, de rest een half uur voor het einde koken

    Gist:

    1 zakje bovengist (maak een giststarter)

    Begin SG:

    1100

    Eind SG:
    1030



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!