Onderstaand recept is een recept van Antoinette Rijnen. Het gaat om een bier van maar liefst 11% alcohol! Het bier is meerdere malen door Antoinette zelf gebrouwen en volgens haar is het een ontzettend heerlijk bier, dat het best tot zijn recht komt bij een drinktemperatuur van 14 - 16 graden Celsius. Dit recept is eerder gepubliceerd in het clubblad.
Ingrediënten voor 10 liter:
2300 gram palemout
1000 gram tarwemout
150 gram chocolademout
150 gram karamelmout
45 gram zwarte mout (Antoinette heeft deze zelf in een oven gebrand)
22 gram Northern brewer hop
15 gram zoethout (toevoegen 30 minuten voor het einde van het kookproces)
150 gram honing
Maischwater:
10 liter
Maischschema:
temperatuur
50 °C
62 °C
72 °C
78 °C
tijd
40 minuten
25 minuten
20 minuten
10 minuten
Spoelwater:
De bostel uitspoelen tot men ongeveer 11,5 liter wort over heeft