Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     

    Dubbelbock bierflesje

    Het hieronderstaande recept van Dubbelbock is een recept dat is gebruikt tijdens het gezamenlijk brouwen in 1997. Het resultaat is te proeven geweest op de feestavond van datzelfde jaar. Dit recept is eerder gepubliceerd in het clubblad.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1500 gram pilsmout 3EBC
    • 1000 gram munichmout 17 EBC
    • 300 gram carapilsmout 20 EBC
    • 200 gram kristalmout 150 EBC
    • 20 gram chocolademout 800 EBC
    • 12 gram Brewers Gold hopbloemen 7% (90 minuten meekoken)
    • 12 gram Saaz hopbloemen 3,2% (90 minuten meekoken)

    Maischwater:

    7,5 liter (aanzuren tot pH 5,5)

    Maischschema:

    temperatuur 50 °C 65 °C 70 °C 78 °C
    tijd 15 minuten 45 minuten 15 minuten 5 minuten

    Spoelwater:

    10 liter

    Kooktijd:

    90 minuten

    Gist:

    Hoegaarden

    Begin SG:



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!