Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dordtse Witte bierflesje

    Een recept van Witbier 

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1215 gram pilsmout 3EBC
    • 821 gram tarwemout
    • 7 gram Hallertau pellets
    • 11 gram Saaz pellets
    • 7 gram koriander vers gekneusd
    • schil van 1 sinaasappel dungeschild

    Maischwater:

    7 liter (aanzuren met melkzuur tot pH 5,5)

    Maischschema:

    temperatuur 45 °C 50 °C 63 °C 73 °C
    tijd 5 minuten 10 minuten 45 minuten 60 minuten

    Spoelwater:

    5 liter

    Kooktijd:

    90 minuten, schillen en koriander laatste 20 minuten toevoegen. Daarna koelen en 3,5 liter (voorgekookt) koud water toevoegen.

    Gist:

    Wyeast Belgium White, opgekweekt uit vorig brouwsel

    Begin SG:

    1047

    Eind SG:

    1012

    Ook bij dit brouwsel verloopt de vergisting traag:
    brouwdag: SG 1047, dag 4: SG 1030; dag 7: SG 1024; dag 10: SG 1020 en overhevelen naar mandfles met toevoeging van korrelgist Den Arsegan; dag 17: SG 1012 en aansluitend koelen tot (bottel)dag 23.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!