Dordtse Witte
Een recept van Witbier
Ingrediënten voor 10 liter:
- 1215 gram pilsmout 3EBC
- 821 gram tarwemout
- 7 gram Hallertau pellets
- 11 gram Saaz pellets
- 7 gram koriander vers gekneusd
- schil van 1 sinaasappel dungeschild
Maischwater:
7 liter (aanzuren met melkzuur tot pH 5,5) |
Maischschema:
temperatuur |
45 °C |
50 °C |
63 °C |
73 °C |
tijd |
5 minuten |
10 minuten |
45 minuten |
60 minuten |
Spoelwater:
Kooktijd:
90 minuten, schillen en koriander laatste 20 minuten toevoegen. Daarna koelen en 3,5 liter (voorgekookt) koud water toevoegen. |
Gist:
Wyeast Belgium White, opgekweekt uit vorig brouwsel |
Begin SG:
Eind SG:
Ook bij dit brouwsel verloopt de vergisting traag: brouwdag: SG 1047, dag 4: SG 1030; dag 7: SG 1024; dag 10: SG 1020 en overhevelen naar mandfles met toevoeging van korrelgist Den Arsegan; dag 17: SG 1012 en aansluitend koelen tot (bottel)dag 23.
|