Over mijzelf
Ik ben danny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bompi.
Ik ben een man en woon in vl.brabant (belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 06/04/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen,fietsen, lekker eten en drinken.
,,caminante,no hay camino se hace camino al andar''.
Welkom op mijn blog!
Inhoud blog
  • Foto's deel 7 Samos - Santiago de Compostela
  • Foto's deel 6 Molinaseca - Samos.
  • Foto's deel 5 Cruz de Ferro - Molinaseca
  • Foto's deel 4 Boadilla del Camino - Foncebadon.
  • foto's deel 2 Navarrete - Atapuerca
    Foto
    Rugzak,

    Ieder moet zijn rugzak dragen
    die draag je weken met je mee

    Laat de rugzak maar eens zakken
    en zet hem voor je voeten neer
    neem de tijd om uit te rusten
    neem de tijd om uit te pakken
    bekijk de inhoud nog een keer

    heb je alles wel nodig
    loop je niet rond met teveel

    soms moet je de rugzak leeg maken
    dat helpt je verder op de tocht
    nieuwe inhoud kom je tegen
    net altijd anders dan je zocht.
    laat danny maar lopen (danny se deja correr)
    de camino frances bewandelen
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 Castrojeriz - Villa mentero de Campos 35 km
    Hier ben ik, veel  later als gewoon maar ja ! had ook heel veel reacties te lezen op mijn blog,
    Had dit nooit gedacht, voor mij is het iedere keer uitkijken, wie of welke reacties er zijn!  waarvoor ik iedereen toch nog eens hartelijk wil bedanken.En dan verslag van mijn dag , eerst gisterenavond nog ne goeie pelgrims menu gaan eten  met Peter de 31 jarige Ier,hebben daarna nog gezellig zitten praten en veel gelachen met een goed flesje WIJN erbij ( Gene leffe hier of  ne frisse stella of ne san miguel). Zo weet ik ondertussen ook dat Peter een bekende Acteur in ierland is.Heeft nu enkele maanden vrij en daarom wilde hij nu de camino stappen,want in september speelt hij mee in een soap  zoiets als hier ( familie of Thuis).
    Vanmorgen om 6 uur was ik al gewassen en glad geschoren, maar het was nog zo donker dat ik toch nog tot 7 uur op mijn bed ben gaan liggen.Om 7u15 ben ik dan toch vertrokken, maar het had deze nacht geregend en gevroren en het zeer glad was , zodat ik het dorp ben uitgeschoven! Na 2 km was er een klim " Alto de Mostelaros" het was zo een 3 km klimmen, maar wist dat het na de klim vlak was.Na 17 km stappen aangekomen in " Boadilla del Camino " ben ik in een bar binnen gegaan voor een koffie,en daar zaten ook Jean en Gerard de 2  zestigers uit Frankrijk.
    Gerard is de camino vertrokken vanuit le Puy, en Jean vanuit Parijs. Met deze mannen heb al al zeker 5 maal samen geslapen in de Albegue. Gerard is een hevige wielerfanaat en hebben al heel wat over de koers gebabbeld;.Ik vertelde hem over mijn Astma en dat ik op mijn eigen rustige manier daarom  de bergen op stap!Toen zei Gerard: dit heb ik vorige nacht gehoord dat je last had van astma, ook als hij mij tegen komt en voorbij stapte hoorde hij dat. Deze 2 mannen gingen tot in Fromistera een 6 km verder, Ik zei als ik me nog goe voel ga ik verder en ik heb er 10 km bijgedaan, met het gedacht elke stap, is een stap dichter naar mijn vrouw toe.
    Aangekomen in Villa mentero de Campos was die albegue toch wel gesloten zeker!Daar stond ik dan samen met nog een hongaars koppel van mijn leeftijd. Wat nu gedaan?We moesten dan nog 9 km verder stappen naar Carrion de Los Condes , maar dit haalden wij niet meer voor de donker! en ik had al 35 km. in de benen. Maar wat een geluk er is één hotel hier in het dorp waar ik nu  de nacht doorbreng , ook het hongaars koppel slapen hier.Het kost hier wel 35 euro enkel voor het slapen, 15 euro voor avondmaal er nog eens bij!!dit is wel veel vindt ik ben gewoon om maar 5 a 8 euro te betalen in de albegue's.Maar ja het is maar eenmalig , en hiervoor heb ik wel een goed bed moet ik eens niet in de slaapzak slapen mmar wel onder een dekbed, heb een T.V. een badkamer en warm water.Teruggekomen op de toch  van vandaag was er wel ook heel veel wind,die het nog kouder maakte.Heb wel heel veel ooievaars gezien zelf één met zijn nest boven op een kerktoren.
    Met mijn blaren is alles oké, geen meer bijkomen ,andere verzorg ik goe en is beter;
    Ik zie het hier nog altijd goe zitten en als ik op de kaart kijk is het nog ong.410 km te stappen,
    maar met die km. ben ik wel niet mee bezig. kan enkel zeggen de camino is prachtig!
    De Fransen hebben hier een spreekwoord voor de camino:De Camino is als een trein, er stappen er op! en er stappen er af! Dat is ook zo, je komt  hier heel veel pelgrims tegen, altijd andere ook . Wat kan de Camino toch ook zwaar zijn voor sommige mensen, bij mijn weten zijn er al 6 terug naar huis (1 door familiale problemen).Zo hier ga ik voor vandaag mijn dagverslag beeindigen. ondertussen is het één uur verder, en dan was het water opgewarmt om mij te wassen. ( een zitbad hier wat zal dit deugd doen!)Ga ook mijn wandelschoen nog eens goed poetsen, een plonswasje doen en dan  kan ik er morgen weer volop tegenaan.

    Groetjes aan iedereen, en tot morgen;
    El Peregrino, Danny

    P.S de foto's is me echt nie gelukt, was bijna stijf bevroren van de kou; ( hier waar internet staat is het nooit verwarmt) en alles in het spaans ! snap er niks van, kan wel bijna alle talen spreken maar lezen dat nog Niet! (ha, ha,)

    OPGELET! JE MOET NAAR VOLGENDE PAGINA GAAN!!!  ofwel de  pijltjes onderaan GEBRUIKEN
    Ofwel bovenaan  gaan naar INHOUD BLOG EN DAAR LAATSTE
     DAG AANKLIKKEN.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    14-03-2010
    Hou de moed erin
    Beste Danny,dagelijks volgen wij uwe voettocht vanuit Frankrijk en Spanje.We bewonderen uw doorzettingsvermogen en wensen u nog veel moed om dit alles tot een goed einde te brengen. Nog vele groeten van Paul en Bea, Eddy en Maria.

    14-03-2010 om 20:10 geschreven door Paul en Bea


    13-03-2010
    hou de moed erin
    hallo danny, chapeau voor al wat je al gepresteerd hebt in weer en wind,blijf volhouden en blijf erin geloven zo zal je er zeker wel komen groetjes vanuit bonheiden odetteO

    13-03-2010 om 23:35 geschreven door odette


    hier is de poetsvrouw
    bij deze heb ik het laatste verslag gelezen bij een vriendin aan zee. We duimen heel hard voor je en denken heel veel aan je. Doe zo verder en we kijken uit naar het moment van het eindpunt en je thuiskomst. Hopelijk dan niet teveel pijn in de voetjes dan kan je nog eens gaan paardrijden met ons Pauleke. Groetjes, Wiske en Paul en de vriendin van de zee Bibi

    13-03-2010 om 18:56 geschreven door wiske en paul


    Hallo
    Hallo Danny We kregen van Liliane een smsje met je blog en zijn aangenaam verrast door je mooi opgevatte blog. Leuke foto's. We lezen dat het goed gaat met je en duimen voor je dat je zeker in goede gezondheid de eindmeet mag halen. Verzorg je blaren maar goed want die kunnen je anders nog in de problemen brengen. Het zijn je voeten waar je moet mee stappen hé. We blijven je volgen via deze weg. Succes!!!!!!!!!!!!!! Vele groetjes vanuit Berlare Tine 1 Willy

    13-03-2010 om 09:24 geschreven door Tine & Willy Hugaerts-Van Accolyen


    12-03-2010
    35km dichterbij
    Amaai maatje 35km dichter bij uw doel, het is precies of dat het niks is. Doe zo voort. Groetjes van Gunter, Nancy en Elien.

    12-03-2010 om 22:03 geschreven door Gunter


    vijf sterren
    Danny, groot gelijk da ge voor'' Den Hilton de Los Condes'' kiest. De kilometers blijven knap oplopen. 't Is tof om elke dag ''De gazet van Den Bompie'' te lezen. Snurk er maar eens goe van langs, en ge zult zien morgen vliegt ge met uw stapschoenen er weer vlot door. Ik hoop da uw ontbijt morgen ook vijf sterren waard is. Champange ontbijt op bed??? Anders weet ik wel iemand dat da achteraf voor u wil maken. Groetjes en tot schrijfs ps. uwe pelgrim menu: wat is da zoal???

    12-03-2010 om 21:14 geschreven door Tom en co


    broereke
    Je bent ne echte Van Bael. Als we iets in ons koppetje hebben, moet dat gebeuren en geven of doen we er alles voor. We zijn echte 'doorbijters'. Het is wel niet altijd even gemakkelijk maar we komen er wel. Groetjes van ons allen.

    12-03-2010 om 20:46 geschreven door Maddie



    Archief
  • Alle berichten

    Foto

    UBI VOLENTIA EST, VIA EST (waar een wil is, is een weg)

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jabu
    blog.seniorennet.be/jabu
    Geef me even tijd.

     geef me even wat tijd
    niet iedereen loopt  even snel
    God schiep een haas maar
    ook een schildpad, jawel,
     
    geef me even wat tijd,
    dan kom ik er wel
    op mijn gemakje

    niet om ter snelst,
    niet om ter meest,
    niet om ter hoogst,
    niet om ter breedst.

    ik doe het  gewoon
    op mijn eigen tempo.

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!