bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rage in China: gezonder met therapie van bijensteken

    Rage in China: gezonder met therapie van bijensteken


    Bijentherapie houdt in dat artsen deze dieren plaatsen op bepaalde drukpunten in het lichaam. Het is een eeuwenoude traditionele Chinese therapie en is sinds 2007 legaal in het land.

    Gif = medicijn
    Volgens de artsen is de therapie vergelijkbaar met acupunctuur, ze gebruiken bijen in plaats van naalden. Maar de giftige stof die de bijen injecteren dient ook als een natuurlijk medicijn. De dieren gebruikt voor de behandeling zijn een mengeling van soorten uit Italië en het Midden-Oosten, hun angel bevat 0,3 mg gif. In China is er nu de Kang Tai Bee kliniek, waar je dit soort behandelingen kunt ondergaan, het zou vooral helpen bij ziekten als reuma en artritis en bij tal van andere aandoeningen.

    100 steken
    De artsen plaatsen de bijen op de drukpunten die gerelateerd zijn aan de ziekte van de patiënt met de pincet. Bijna onmiddellijk steekt het dier zijn vijand en sterft. De artsen laten de angel dan gedurende verschillende uren in het lichaam, de patiënten zegt dat dit helpt hun pijn te stillen. Het aantal steken dat nodig is voor de behandeling hangt af van patiënt tot patiënt, maar dat kan oplopen tot honderd keer per uur.   

    Genezen
    De kliniek behandelt elke dag ongeveer 30 patiënten, vaak staan er buiten lange wachtrijen. Arts Wang Jing: "De bijentherapie helpt duidelijk bij patiënten met been- en gewrichtsziekten. Het gif stimuleert de bloedcirculatie, remt ontstekingen en verzacht pijn." Artsen zeggen dat meer dan 90 procent van de patiënten achteraf genezen is of dat ze zich alleszins beter voelen.

    Volgens patiënt Han Lide, die ontsteken zenuwen door diabetes heeft, is de pijn van de steken het resultaat waard. "Mijn voeten voelen meteen lichter na een behandeling, het wordt makkelijker om te wandelen en mijn benen ontzwellen." (ep)

    22-03-2010 om 18:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

    16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

    Sms'jes sturen in de metro lukt vaak niet.

    Kendrick met zijn antenne.
    Kendrick met zijn antenne.

    In de Amerikaanse staat New Mexico heeft een 16-jarige jongen een systeem uitgevonden waarmee je diep in de aarde tekstberichtjes kan versturen. Alexander Kendrick uit Los Alamos heeft daarmee een oplossing gevonden voor een probleem waar gsm-producenten al jaren mee kampen.

    Lage frequentie
    Het geheim van Kendrick is signalen met een lage frequentie. Die geraken veel beter door rotsen dan de hogefrequentiegolven. De signalen van zijn zelfgemaakt apparaat zijn alvast krachtig genoeg om een bericht te sturen vanop 288 meter diepte, een nationaal record.

    Belang
    Zijn toestel is wel anderhalve meter groot, maar opent perspectieven voor zowel de veiligheid van ondergrondse expedities als de gsm-industrie. Kendrick heeft met zijn uitvinding alleszins de '2009 Science Fair' gewonnen, en kreeg daardoor een nieuwe computer, een trip naar Zwitserland en 12.000 dollar (8.625 euro). (sam)

    22-03-2010 om 14:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van mannen verkiest valse borsten

    Kwart van mannen verkiest valse borsten


    Een kwart van de Britse mannen verkiest valse borsten boven een natuurlijke boezem, dat blijkt uit een recente enquête.

    Betalen voor partner

    Een derde van de mannen bekent dat hij graag zou betalen voor een borstvergroting van zijn partner. Daarnaast blijkt uit het Britse onderzoek dat 55 procent van de vrouwen een andere maat of vorm van borsten wil. Negen op de tien zou kiezen voor een niet-operatieve ingreep, zoals de nieuwe generatie injecties, boven de traditionele siliconenimplantaten. Bijna de helft gelooft namelijk onterecht dat siliconenborsten kunnen barsten tijdens een vliegtuigreis.

    Barsten op vliegtuig?
    Twee op de vijf wil een operatie ondergaan voor een plattere buik. Woordvoerder van MyFaceMyBody.com, de website die het onderzoek verrichte: "We beseften niet dat zo'n hoog percentage van vrouwen ontevreden is over haar borsten en dat ze zo graag hier iets aan wil doen." (ep)

    22-03-2010 om 14:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer slapen leidt tot betere schoolresultaten

    Langer slapen leidt tot betere schoolresultaten

    We zijn nog enkele maanden verwijderd van de gevreesde jaarlijkse blokperiode, maar de Sunday Times heeft toch al een goede tip voor wie zich zorgen begint te maken over de examenresultaten: wie een uur langer slaapt, doet het beter op examens. Een later begin van de schooldag zorgt ook voor minder afwezigen.

    Dat blijkt uit een experiment onder leiding van drie professoren van de universiteit van Oxford aan de Monkseaton school in het district Tyneside. Op de school begonnen de lessen bij wijze van proef een uurtje later om tien uur. Die uurregeling, zo had neurowetenschapper Russell Foster bij proeven vastgesteld, sloot beter aan bij het slaappatroon van tieners.
     
    Volgens schooldirecteur Paul Kelley klopte dat ook in de praktijk. "Het aantal leerlingen dat te laat kwam daalde met 8 procent en langdurige afwezigheid zelfs met 27 procent. En nog belangrijker: bij proeven die werden afgelegd, scoorden de leerlingen voor vakken als Engels en wiskunde aanzienlijk beter dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de les nog om negen uur begon." De bestaande situatie is voor veel leerlingen "bijna onverdraaglijk". Ook de leerlingen reageerden positief.
     
    Het experiment is een initiatief van Foster die eerder ontdekte dat tieners een "biologische voorkeur" hebben voor laat opblijven en later opstaan en dat ze pas echt goed gaan functioneren vanaf tien uur of twee uur later dan volwassenen. Hij pleit daarom voor het aanpassen van de schooluren en hij wil dat de zwaarste lessen naar de namiddag verhuizen, wanneer de leerlingen het helderst zijn. (belga/vsv)

    22-03-2010 om 14:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolkenkrabber recycleert regenwater voor bewoners

    Wolkenkrabber recycleert regenwater voor bewoners

    Zullen de wolkenkrabbers van de toekomst regenwater kunnen opvangen en recycleren? Als het van enkele Poolse architectuurstudenten afhangt in ieder geval wel.

    Het ingenieuze ontwerp dat ingediend werd voor de wedstrijd Skyscraper 2010, leverde Ryszard Rychlicki en Agnieszka Nowak een eervolle vermelding op en trok onmiddellijk internationale aandacht. In tijden waarin water alsmaar schaarser lijkt te worden in bepaalde delen van de wereld, kunnen duurzame wolkenkrabbers zeker hun nut bewijzen.

    Geulen
    Het concept van de studenten bestaat erin dat zowel via het dak als via een netwerk van geulen regenwater wordt opgevangen. De bewoners kunnen op die wijze ongeveer de helft van hun dagelijkse waterbehoefte collecteren. Onder het dak van de toren bevindt er zich een rietveld dat mee zal helpen om het water te zuiveren. Bewoners kunnen het gezuiverde regenwater dan gebruiken voor allerhande huishoudelijke taken en voor het doorspoelen van het toilet. (hlnsydney/kve)


    22-03-2010 om 11:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress en angst belangrijkste oorzaken van slaaproblemen

    Stress en angst belangrijkste oorzaken van slaaproblemen


     Bij de huisarts klaagt gemiddeld 17 procent van de patiënten over slaapproblemen, bij de apotheker 22 procent. Dat blijkt uit een representatieve enquête bij 150 apothekers en 150 huisartsen.

    Stress
    Psychologische factoren zoals stress, angst en depressie zijn volgens zowat alle ondervraagde huisartsen en apothekers de belangrijkste oorzaken van de slaapproblemen. In mindere mate spelen factoren als ploegenwerk, medicatie, slaapapneu, lawaai op straat en een snurkende partner een rol. Huisarts en slaapcoach Bruno Ariens en slaapspecialist Albert Lachman begeleidden het onderzoek.

    Snelle oplossing
    De enquête geeft aan dat de patiënt doorgaans een snelle oplossing wil voor zijn slaapprobemen, terwijl de arts voor een voorzichtige aanpak kiest. Volgens het onderzoek naar slaapproblemen vindt 59 procent van de huisartsen dat men klassieke slaapgeneesmiddelen zo veel mogelijk moet proberen te vermijden. Vrouwelijke huisartsen (87 procent) zijn daarin veel meer uitgesproken dan hun mannelijke collega's (48 procent), net als huisartsen jonger dan 35 jaar (77 procent).

    Natuurlijk middel
    Achttien procent van de ondervraagde huisartsen gebruikt natuurlijke slaapmiddelen bijna altijd als eerste stap en is overtuigd van de werking ervan. Bij Franstalige huisartsen ligt dit aantal (23 procent) flink hoger dan bij hun Nederlandstalige collega's (14 procent). Van de apothekers is 59 procent overtuigd van de werking van natuurlijke geneesmiddelen, terwijl 41 procent ze geschikt vindt als eerste stap in een behandeling. Bij de apothekers stelt 75 procent dat valeriaan de meest efficiënte plantaardige stof is in de behandeling van slapeloosheid. Bij de huisartsen is dat 61 procent.

    Kinderen
    Huisartsen en apotheker krijgen ook veel klachten over kinderen met slaapproblemen en 16 procent van de oudere patiënten stopt met klassieke slaapmedicijnen na advies van de arts.

    Het onderzoek liet Valdispert, producent van voedingssupplementen voor een natuurlijke rust, uitvoeren door het onderzoeksbureau iVOX.
    (belga/ep)

    21-03-2010 om 13:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikkerds niet verantwoordelijk voor eigen eetgedrag

    Dikkerds niet verantwoordelijk voor eigen eetgedrag


    Dikke mensen die graag vet voedsel eten, kunnen daar niets aan doen. Hun hersenen sturen hen hier onbewust op aan. "Obesitas lijkt op een verslaving. Dat elk pondje door het mondje gaat, wil niet zeggen dat het individu volledig verantwoordelijk kan worden gesteld voor zijn eetgedrag", aldus een Nederlandse psycholoog.

    Slechter weerstaan
    Zwaarlijvige mensen kunnen snacks en calorierijk eten slechter weerstaan dan slankere personen. Ze verlangen, vooral als zij honger hebben, sterk naar hamburgers, chips en friet. Dat ligt volgens psycholoog Ilse Nijs aan verstoringen in die delen van de hersenen die de aandacht voor en het verlangen naar plezierige prikkels reguleren. Diëten is voor hen niet vol te houden.

    Gedragsprobleem
    Diverse wetenschappers doen onderzoek naar de aandoening. Zo concludeerde de Universiteit Maastricht een tijdje geleden dat mensen die te dik zijn, vooral een gedragsprobleem hebben. Ze hebben hun voedingspatroon niet onder controle, zijn impulsief, uiterst gevoelig voor snelle beloningen en eten graag vet eten en voedsel met veel calorieën. Volgens deze onderzoekers kunnen therapeuten het eetgedrag veranderen.
     
    Zwaarlijvige mensen lopen twee keer zo veel risico een hart- of vaatziekte te krijgen als mensen met een gezond gewicht. Ook suikerziekte en psychische problemen als depressies komen vaak voor. (belga/ep)

    21-03-2010 om 13:27 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draagdoeken kunnen baby's verstikken: Amerikanen onderzoeken 14 gevallen

    Draagdoeken kunnen baby's verstikken: Amerikanen onderzoeken 14 gevallen

    Britse ouders worden gewaarschuwd voor het gevaar van draagdoeken waarin baby's vervoerd worden. Onder meer celebrities hebben de draagdoek erg populair gemaakt, maar er zouden helaas al een aantal dodelijke gevallen te betreuren zijn.

    Ook Nicole
Kidman is fan van de draagdoek.
    Ook Nicole Kidman is fan van de draagdoek.

    De draagdoek zou de natuurlijke band met de moeder verstevigen. Met dat gevoelige argument worden ze vaak ook aan de vrouw gebracht. Maar de Amerikaanse autoriteiten zeggen dat er kans op verstikking bestaat. Meer nog, het zou ook de doodsoorzaak van veertien baby's zijn.

    Als de neus en/of de mond van baby'tjes bedekt geraken, dan kunnen zij zich nog niet zelf bevrijden uit die benarde positie omdat hun nekspieren nog niet voldoende ontwikkeld zijn. Bovendien doet de kromme houding van de baby's de kin naar de borstkas buigen, wat ook de ademhaling kan bemoeilijken en daardoor de zuurstoftoevoer beperken.

    Brad Pitt en Nicole Kidman

    Onder meer Brad Pitt en Nicole Kidman zijn fans van de draagdoek, omdat die tegelijkertijd hun handen vrij en de baby dicht bij hen houdt. De lichaamswarmte en het kloppen van het ouderhart zouden de baby ook een gevoel van geborgenheid geven.

    Maar nu loopt er in de VS een onderzoek naar de dood van veertien baby's, die vermoedelijk te maken heeft met de draagdoek. Twaalf van hen waren jonger dan vier maanden. De laatste drie gevallen dateren van 2009, terwijl de totaliteit over een periode van 20 jaar gaat. Een en ander heeft ervoor gezorgd dat de Amerikaanse overheid waarschuwt voor de gevaren van een draagdoek voor kindjes jonger dan 16 weken.

    Dezelfde organisatie waarschuwde vorig jaar ook al voor het gevaar van sommige McLaren buggy's, nadat het plooimechanisme de vingertoppen van enkele kindjes had afgesneden. 'Better safe than sorry', luidt een Engels spreekwoord. Vrij vertaald: 'beter voorkomen dan genezen'. (jv)

    20-03-2010 om 17:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse leraren mogen dodelijke maar legale drug confisceren

    Britse leraren mogen dodelijke maar legale drug confisceren

    Leraars in Groot-Brittannië mogen voortaan de legale maar dodelijke drug mephedrone van leerlingen en studenten afnemen zonder dat ze die na schooltijd moeten teruggeven. Eerder deze week maakte de drug twee tienerslachtoffers.


    Gisteren besloot onderwijsminister Vernon Coaker dat leraren niet verplicht kunnen worden de drug, die als plantengroeimiddel te koop wordt aangeboden, terug te geven aan de studenten die ze op zak hadden. De drug, in het milieu 'meow meow' genoemd, eiste vorige week twee tienerdoden.

    Bel gaat, drugs terug
    De tabloidkrant The Sun lanceerde de campagne 'Ban Meow Now' nadat ze onthulde dat leraren die de drug bij studenten aantreffen het middel na de schoolbel moesten teruggeven aan de leerlingen omdat het een legaal middel is.

    De onderwijsminister schreef naar elk schoolhoofd in Engeland: "Scholen hebben het recht om ongewenste zaken in beslag te nemen, inclusief een substantie waarvan kan aangenomen worden dat het mephedrone is of eender welke drug, ongeacht diens wettelijke status. Dergelijke geconfisceeerde substanties moeten niet teruggegeven worden".

    Psychosen en slapeloosheid

    Mephedrone of meow meow brengt effecten teweeg die vergelijkbaar zijn met die van cocaïne of speed. De neveneffecten zijn hoofdpijn, misselijkheid, verhoogde bloeddruk, een branderig gevoel in de keel, bloedneuzen en paarse gewrichten. Daarnaast zou het middel ook psychosen, gewichtsverlies en slapeloosheid veroorzaken.

    Populair
    Meer dan één op dertien studenten aan de universiteit van Cambridge gaf in een rondvraag toe al meow meow te hebben gebruikt. (bang/lb)

    20-03-2010 om 14:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vondst leukemie-gen biedt nieuwe perspectieven behandeling

    Vondst leukemie-gen biedt nieuwe perspectieven behandeling


    Wetenschappers ontdekten een gen dat een cruciale rol speelt bij het ontstaan van leukemie en perspectieven biedt voor nieuwe behandelingen. 

    Acuut
    De dienst Medische Genetica van de Gentse universiteit, onder leiding van professor Frank Speleman, voert al jaren het onderzoek naar het nieuw gen dat betrokken is bij een acute vorm van leukemie: T-ALL (T-cel Acute Lymfoblasen Leukemie).

    Ontstaan
    Volgens professor Speleman is de ontdekking van het gen om drie redenen belangrijk. "Het nieuw ontdekte gen is gelegen op het X-chromosoom, wat gedeeltelijk verklaart waarom meer mannen dan vrouwen getroffen worden door T-ALL.  Daarnaast vertoont het gen een defect bij veertig procent van alle patiënten met deze vorm van bloedkanker. Dat wijst erop dat het gen een cruciale rol speelt bij het ontstaan van deze vorm van kanker. Die bevinding biedt perspectieven voor nieuwe therapieën, want dat is uiteindelijk ons hoofddoel. Alhoewel de exacte functie tenslotte nog niet gekend is, bevat het gen wellicht informatie van eiwitten die vermoedelijk de activiteit van andere genen controleert." (belga/ep)

    20-03-2010 om 14:44 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DreamBaby bant zuigflessen met bisfenol A

    DreamBaby bant zuigflessen met bisfenol A

    .

    Bij DreamBaby, de babyspeciaalzaak van de Groep Colruyt, worden niet langer zuigflessen met de stof bisfenol A (BPA) verkocht. Hoewel er nog geen wetenschappelijke eenduidigheid is, wil DreamBaby geen risico's nemen omtrent de mogelijke schadelijke gevolgen van de chemische stof op het lichaam. De beslissing omvat ook de Colruyt- en OKay-winkels.
     
    Invloed op lichaam

    BPA wordt vooral gebruikt bij de productie van polycarbonaat, een kunststof waar onder andere zuigflessen mee gemaakt worden. Sommige wetenschappers maken zich zorgen over de mogelijkheid dat BPA uit de kunststof vrijkomt en in de vloeistof die in de zuigfles zit, terechtkomt. Dat zou vooral kunnen gebeuren wanneer de flessen tot hoge temperaturen worden verhit. De wetenschappers vrezen dat de chemische stof invloed kan hebben op het lichaam, vooral bij jonge kinderen.
     
    Geen risico's

    Hoewel er nog geen onbetwiste onderzoeksresultaten zijn, "willen wij er als babyspecialist zeker van zijn dat al onze artikelen volstrekt veilig zijn. Alleen zo kunnen we ouders de nodige zekerheid bieden. Vandaar deze beslissing", zegt Karel Matthijs, de directeur van DreamBaby, in een persbericht. (belga/dea)

    20-03-2010 om 14:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculaire lichtshow met dieren in Tokio

    Spectaculaire lichtshow met dieren in Tokio




    In Japan weten ze wat spektakel is. Met de prachtig verlichte regenboogbrug als achtergrond, creëren kunstenaars in Tokio geweldige animaties met geprojecteerde dieren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Odaiba lichtshow ontelbare mensen kan entertainen.

    Zo krijgen de liefhebbers onder meer een erg grote haai te zien die de beroemde brug wel lijkt te gaan opeten. Ook tropische vissen, dolfijnen en walvissen worden opgevoerd. De dieren worden geprojecteerd op een waterscherm van 23 meter hoog en 60 meter breed. Scroll naar beneden en geniet van de unieke videobeelden en foto's. (hlnsydney/kve)

    Dolfijnen duiken plots uit het water op.
    Tropische vissen verschijnen tegen de achtergrond van de skyline in Tokio.
    Ja, 'Flipper' was er ook.

    Naast de vele dieren maken ook de beelden van het Paaseiland even hun opwachting.

    20-03-2010 om 14:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder bevalt van kind na gedeeltelijke verwijdering baarmoeder

    Moeder bevalt van kind na gedeeltelijke verwijdering baarmoeder


    In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) is gisteren het tweede kind geboren van een 33-jarige vrouw bij wie in 2005 een deel van de baarmoeder werd weggehaald na een diagnose van baarmoederhalskanker. Het is erg uitzonderlijk dat men na een dergelijke ingreep nog kinderen kan krijgen.

    Tweede kind
    In 2006 kreeg de vrouw haar eerste kind, eveneens na de ingreep omwille van baarmoederhalskanker. Het was toen de eerste keer in Vlaanderen dat dat gebeurde. Het is opnieuw erg uitzonderlijk dat iemand na zo'n ingreep ook nog een tweede kind krijgt. Normaal gezien wordt bij een klassieke behandeling voor baarmoederhalskanker de volledige baarmoeder verwijderd, waardoor vrouwen niet meer zwanger kunnen worden. In dit geval werd het baarmoederlichaam gespaard.

    Moeilijker
    Het is hoogst uitzonderlijk dat vrouwen na zo'n ingreep meer dan één kind krijgen. Deze bevalling bewijst volgens het UZA dat het toch mogelijk is. De kansen om zwanger te worden liggen wel 15 tot 20 procent lager en tijdens de zwangerschap is voornamelijk het risico op vroeggeboorte hoger.

    Komt vaak voor
    Baarmoederhalskanker is na borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Elke 2 minuten sterft er iemand aan baarmoederhalskanker. In België worden elk jaar minstens 600 vrouwen getroffen door baarmoederhalskanker. (belga/ep)

    20-03-2010 om 14:14 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studeer via iPhone aan Instituut voor Tropische Geneeskunde

    Studeer via iPhone aan Instituut voor Tropische Geneeskunde


    Wetenschappers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen hebben het mogelijk gemaakt om te studeren via de iPhone. Ze ontwikkelden samen met hun Peruviaanse collega's een nieuwe leeromgeving voor gebruik in afgelegen gebieden.

    Vanaf vrijdag stellen ze een demosite open. Na de demonstratiefase stellen ze de broncode gratis ter beschikking. "Ontwikkelingslanden kampen vaak met een tekort aan getraind personeel en een gebrekkige infrastructuur om mensen bij te scholen", zegt Inge de Waard van ITG.

    "Ontwikkelingslanden doen daarbij vooral beroep op mobiele telefoons om mensen in afgelegen gebieden te kunnen bereiken. Daarom zochten de experts van het ITG, samen met hun Peruviaanse collega's in Lima, naar een gratis manier om gezondheidswerkers via hun smartphone bij te scholen."

    Concreet werd een online leerplatform toegankelijk gemaakt voor smartphones. Op die manier kan iedereen over de hele wereld de toepassing gebruiken voor eigen doeleinden. Zowel ngo's en kleine organisaties als bedrijven kunnen nu een volwaardige leeromgeving aanbieden.

    Zelf gebruiken de onderzoekers het systeem om gezondheidswerkers van twintig klinieken uit heel Peru een extra opleiding te geven. Zij behandelen 70 procent van alle patiënten in Peru die met het aidsvirus besmet zijn. (belga/mvdb)

    20-03-2010 om 14:12 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook weerspiegelt de echte jij

    Facebook weerspiegelt de echte jij


    Het beeld dat de wereld van jou krijgt via Facebook is een goede weerspiegeling van de echte jij, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Uitdrukken
    De psychologen bestudeerden of mensen zich anders konden voordoen op Facebook en gelijkaardige sociale netwerksites, zodat vrienden de verkeerde indruk van hen krijgen. Ze gaven vragenlijsten aan 236 Duitse en Amerikaanse studenten met een profiel op Facebook. Dit gaf hun ideale en werkelijke persoonlijkheid prijs. Volgens de onderzoekers probeerden de studenten hun persoonlijkheid online niet beter voor te stellen. Dit suggereert dat mensen een profiel op internet zetten om zichzelf uit te drukken en te communiceren en niet om een ideaalbeeld van zichzelf te creëren.

    "De mensen die zich wel proberen beter voor te doen, slagen daar niet in", aldus onderzoeker Sam Gosling. (ep)

    19-03-2010 om 14:26 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJstherapie vernietigt borstkankercellen zonder operatie

    IJstherapie vernietigt borstkankercellen zonder operatie

    Als je borstkankercellen omringt met ijs, dan worden deze vernietigd. Dat doet de hoop leven dat borstkanker ook op een niet-chirurgische manier kan behandeld worden. De therapie, cryotherapie genaamd, wordt al gebruikt om prostaatkanker te behandelen.

    De theraptie bestaat uit het inbrengen van naaldachtige 'cryoprobes' in de tumor. Door deze wordt een ijskoud gas gestuurd. Rond elke site worden dan een soort ijsballetjes gevormd, die gevaarlijke kankercellen vermoordt.

    5 jaar kankervrij
    In de laatste studie werden 13 vrouwen ermee behandeld. Ze bleven tot vijf jaar kankervrij en er werden geen belangrijke neveneffecten vastgesteld. "Cryotherapie is veilig en effectief als manier om borstkanker te controleren en te behandelen. Het behoudt de borsten en bezorgt de vrouwen maar weinig discomfort", aldus hoofdonderzoeker Peter Littrup van het kankerinstituut in Detroit.

    Jaren
    Het is niet de eerste keer dat vriestherapie wordt geprobeerd op borstkanker, maar het is wel de eerste keer dat er zo weinig ingrepen bij komen kijken en dat de techniek de kanker volledig behandelde. Het slechte nieuws is dat het nog jaren kan duren voor de techniek toepasbaar is op grote schaal, ook al omdat hij nog veel getest moet worden.

    Neveneffecten
    Op dit moment wordt borstkanker vooral behandeld door operaties, waarbij meestal een of meerdere borsten worden geamputeerd om het aangetaste weefsel iot het lichaam te hebben. Deze techniek geeft de beste kansen op overleven, maar de patiëntes betalen een zware psychologische prijs. Het gemis van een of beide borsten is niet iets waar velen zich snel mee verzoenen. Ook chemotherapie en radiotherapie worden vaak toegepast, met als belangrijkste nadelen complicaties en neveneffecten.

    Zachte therapieën
    Daarom weigeren sommige vrouwen behandeling omdat ze geen zin hebben in agressieve behandelingen of de vele neveneffecten. Om hen toch te bereiken wordt steeds vaker gedacht aan 'zachte' therapieën, die de kankercellen wel doden maar voor de rest weinig ingrepen vragen. (edp)

    19-03-2010 om 09:10 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeten kietelen bestrijdt plasproblemen

    Voeten kietelen bestrijdt plasproblemen


    Een hightech voetenkietelaar kan de symptomen van incontinentie beperken. Het toestel werkt door elektrisch de zenuwen in de voet te stimuleren, ontdekten wetenschappers.

    Kietelaar
    Meer dan de helft van de mannelijke en vrouwelijke patiënten die de behandeling ondergingen ervoeren verbetering van hun plasproblemen. Eén van de opties is om permanent een toestel in te planten dat elektrisch een groep zenuwen stimuleert aan de basis van de rug, deze lopen naar beneden langs de ruggengraat naar de achterkant van het been en regelen de werking van de blaas. Na vijf jaar moet het toestel vaak wel vervangen worden. Artsen kunnen ook deze behandeling handmatig uitvoeren, wat een pijnloze procedure is. Daarbij wordt een naald aan de huid bij de enkel geplaatst en kietelt zo de zenuw aan de voet. Deze impuls reist dan de zenuw in het been af naar de rug. Na zes weken ondervinden de patiënten voordelen van de behandeling. De huidige methodes om dit probleem aan te pakken, zijn oefeningen voor de bekkenbodemspieren, medicatie en veranderingen in levensstijl. Bij ernstige gevallen is een operatie nodig. 

    Problemen
    Incontinentie komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Wanneer een blaas vol is, kan deze uitzetten tot hij 450 ml kan bevatten. Maar wanneer de helft van zijn capaciteit bereikt is, geven de zenuwen signalen aan de hersenen. Wanneer de blaas voor driekwart gevuld is, moet je plassen. De hersenen sturen dan een signaal naar de bekkenbodemspieren om te ontspannen en de spieren aan de hals van de blaas om die te openen. Zo dwingen de blaasspieren de urine naar buiten. Bij patiënten met incontinentieproblemen werken deze zenuwsignalen en spieren niet naar behoren.

    Verschillende soorten

    Er zijn verschillende soorten van plasproblemen: stressincontinentie komt voor wanneer de bekkenbodemspieren zakken, dit wordt veroorzaakt door het verouderingsproces en een bevalling. Dit zorgt voor problemen wanneer je lacht of hoest. Bij drangincontinentie voel je een plotse en oncontroleerbare drang om te plassen. De oorzaak is onbekend maar wordt in verband gebracht met aandoeningen die het zenuwsysteem treffen als een beroerte, MS en Parkinson. Deze aandoening komt ook vaak voor bij mannen met een vergrootte prostaat. Het nieuwe toestel is bedoeld voor mensen met drangincontinentie.

    "Deze behandeling is ideaal voor mensen die bijwerkingen ervaren door medicatie. Het is ook minder ingrijpend dan een operatie", aldus de onderzoekers. (ep)

    19-03-2010 om 09:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadelijke stof aangetroffen in 16 soorten fruitsap

    Schadelijke stof aangetroffen in 16 soorten fruitsap

    Scandinavische wetenschappers luiden de alarmbel omtrent verschillende merken fruitsap. Ze kunnen een schadelijke stof bevatten die in verband wordt gebracht met kanker, waarschuwen ze. De onderzoekers troffen hoge concentraties antimoon aan in een maantal populaire fruitsapmerken, een stof die in grote hoeveelheden zelfs dodelijk kan zijn.

     Antimoon wordt gebruikt in de productie van PET-flessen. Het is een zilverwit halfmetaal dat ook in electronica en vuurvaste materialen wordt aangewend. De aanbevolen EU-limiet voor antimoon in drinkwater is vijf microgram per liter. Hogere concentraties kunnen tot misselijkheid en braken leiden. Voor voedingsmiddelen werd echter nog geen limiet vastgesteld  
    Een team van de uiniversiteit van Kopenhagen ontdekte dat het goedje aanwezig is in flessen fruitsap in een concentratie die 2,5 keer zo hoog is als wat door de Europese Unie als 'veilig' wordt beschouwd voor kraantjeswater. In sommige gevallen waren de concentraties zelfs tien keer hoger.

    'Zorgwekkend'
    De wetenschappers vermoeden dat het antimoon in het sap terechtkomt vanuit de plastic flessen waarin het wordt bewaard. Het scheikundig element werd immers ook al aangetroffen in water uit plastic flessen.

    De resultaten van het onderzoek worden als 'zorgwekkend' beschouwd, temeer omdat wereldwijd miljoenen kinderen de schadelijke substantie dreigen binnen te krijgen. Volgens vorige onderzoeken kan antimoon kanker, hart- en longproblemen veroorzaken. De wetenschappers roepen op om zo snel mogelijk verder onderzoek op te starten.

    Hoewel de onderzoekers geen specifieke merken genoemd hebben, zou de substantie in 16 van de bekendste fruitsappen aangetroffen zijn.

    Hoger risico voor kinderen
    Claus Hansen, een lid van het onderzoeksteam, meent dat het citroenzuur in fruitsap de opname van antimoon in de drank versnelt. "De concentraties in de geteste producten overschrijden de limieten die werden opgesteld voor drinkwater, maar voor fruitsap bestaat nog geen wetgeving. We kunnen er echter niet van uitgaan dat de aangetroffen concentraties onschadelijk zijn. Het zou zinvol zijn om verder onderzoek te verrichten, zodat we een beter beeld krijgen van wat de limiet voor fruitsap moet zijn.

    De onderzoeksploeg waarschuwt verder nog: "Marketing voor dergelijke dranken richt zich vooral op kinderen. Dat betekent dat die het vaker drinken en een groter risico lopen." (tw)

    19-03-2010 om 09:06 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkend: Priester (82) doet het met misdienaar (19)

    Schokkend: Priester (82) doet het met misdienaar (19)

    De katholieke Kerk ligt momenteel serieus onder vuur door allerhande seksuele schandalen, en dat zal er na dit filmpje dat in Brazilië is opgedoken niet op verbeteren. Tv-zender SBT bracht deze beelden uit van een 82-jarige priester die zich laat bevredigen door een 19-jarige misdienaar.

    Het gerecht heeft een onderzoek geopend naar monseigneur Luiz Marques Barbosa en nog twee andere Braziliaanse priesters. De drie zouden inmiddels ook al voorlopig geschorst zijn door het aartsbisdom van Penedo, in het noordoosten van het land.

    De onfortuinlijke jongen in het filmpje werkte al vier jaar voor de priester. Ook andere jongens zouden seksueel misbruikt zijn geweest door Barbosa. (sps)

    18-03-2010 om 23:43 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke kankerpatiënten vragen het vaakst euthanasie

    Mannelijke kankerpatiënten vragen het vaakst euthanasie


    Mannelijke kankerpatiënten vragen het vaakst om euthanasie. Dat blijkt uit een studie naar het profiel van mensen die de laatste jaren om euthanasie hebben gevraagd en gekregen.
     
    Alle 1.917 euthanasiegevallen die gerapporteerd werden tussen september 2002 en eind 2007 werden onderzocht. Mannen maakten 52,7 procent van de gevallen uit, vrouwen 47,3 procent. Maar liefst 82,5 procent van de mensen die euthanasie aanvroegen, hadden kanker. De meerderheid van de patiënten (53 procent) was tussen de 60 en 79 jaar oud. Bij de groep van 40 tot 59 jaar oud bedroeg dat percentage 26 procent.
     
    83% in Vlaanderen
    De overgrote meerderheid van euthanasie (83,1 procent) gebeurde in Vlaanderen. Twee oorzaken: een verschil in medische praktijk en een grotere terughoudendheid in Wallonië om euthanasie te rapporteren aan de Evaluatiecommissie.
     
    De meerderheid van de betrokken patiënten was terminaal ziek (93,4 procent), de overige 6,6 procent bestond uit niet-terminale patiënten met voornamelijk neuromusculaire ziekten. Hun aandeel is in de loop van de jaren niet toegenomen, in tegenstelling tot wat tegenstanders van de euthanasiewet vreesden. Ook het aandeel ouderen is niet significant toegenomen: amper 18 procent van de bestudeerde gevallen ging om mensen die ouder dan tachtig waren. (belga/svm)

    18-03-2010 om 18:26 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!