Inhoud blog
  • Welkom op onze blog!
  • Proficiat!
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Familie L.Crijns-Bodde
    Alles van en voor de Familie Crijns-Bodde
    25-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Crispinus Ludovicus Crijns en Anna Carolina Bodde woonden na hun huwelijk eerst in de Allee te Amstenrade.
    Daarna verhuisden ze naar de Poststraat waar ze de bovenverdieping van Cafe Leunissen gehuurd hadden. De eerste etage van het Bondsgebouw te Treebeek werd hun volgende woning.
    Bij het einde van de oorlog  werd de familie gescheiden en pas in 1945 weer herenigd. Op de Hoofdstraat betrokken ze een huis dat een woonkamer en twee slaapkamers had. Voor direct na de oorlog niet zo heel slecht.
    Vandaar uit werd verhuisd naar Nieuwstraat nummer 8.
    Toen het huis aan de overkant van de familie Snakkers te koop kwam werd dat hun eerste "eigen"
    huis. Totdat ze merkten dat huis en tuin hen teveel werd en ze naar een aanleun bungalow verhuisden naast Elvira. Van de verkoopprijs kreeg elk kind 1000 gulden. Voor vader en moeder Crijns de rijkste dag van hun leven. In de bungalow stierf vader Crijns op 72 jarige leeftijd. Moeder leerde na een tijdje een nieuwe man, Hubert uit Kerkrade,  kennen en ging bij hem  en zijn twee zonen inwonen. Hubert overleed na enige jaren ook en ze verhuisde toen naar een start-stop huis in Schinnen. Daar leerde ze Jan Verhage kennen waarmee ze een lat relatie begon die tot aan haar dood voortduurde. Rond haar 87 jarige leeftijd begon ze langzaam te dementeren. Toen het noodzakelijk werd ging ze eerst naar een bejaarden tehuis in Heerlen. Dat was op dat moment de vervanging voor Elvira te Amstenrade dat toen verbouwd werd. In Elvira beleefde ze haar laatste jaren als "gemakkelijke" demente bewoonster.Ze was daar de bewoonster met het meeste bezoek. Op 93 jarige leeftijd stierf ze temidden van haar kinderen.

    25-11-2005 om 23:38 geschreven door Harrie Crijns

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op onze blog!

    Welkom op het blog van de familie L.Crijns-Bodde.

    Uit de familiestamboom, geschreven door Paul Orbons uit Amstenrade,blijkt de naam Krijns als sinds 1437 in het Belgische Hasselt voor te komen.

    Het oorspronkelijke Romeinse Quirinus verandert in de volgende eeuwen tot Krijns, Krins, Kreins, Crins, Krings, Griens en Kriens. Uiteindelijk wordt het Crijns.

    De stamboom van Paul Orbons begint in 1600 bij Christiaan Crijns uit Nuth.

    Diens kinderen werden in het doopregister weer als Krijns ingeschreven. Zijn grafsteen is als historisch monument opgesteld op de begraafplaats van Nuth.

    Vele generaties later word tin Amstenrade, op 27 november 1870,
    Jan Hendrik Crijns geboren als zoon van Crispinus Ludivicus Crijns
    en Anna Offermans.

    Hij huwt op 28 jarige leeftijd met Maria Agnes Mennens. Zij is 21 jaar oud en de dochter van Hendrik Mennens en Anna Daelmans.

    Hij werkt in Ruhrort,Wickede, Kelmes bij Moresnet en Bardenberg.

    Op 38 jarige leeftijd verongelukt hij op een cokesfabriek in Duitsland en sterft daarna in het ziekenhuis.

    Zijn vrouw Maria Agnes wordt 78 jaar oud. Zij overlijdt op 19-08-1957 te Amstenrade..

    Zij hadden 3 zoons en 2 dochters. Onze vader Crispinus Ludovicus Crijns, Louis genaamd,is een van die zonen. Hij werd op 15 december 1905 geboren in Amstenrade. Hij wordt genoemd naar zijn opa die de zelfde voornamen had.

    Als 24 jarige trouwt hij op 09-10-1930 met Anna Carolina Bodde. Geboren te Schaesberg op 09-09-1910 en dus 20 jaar oud.

    Ze krijgen 10 kinderen:

    Johanna Anna Annie 27-12-1933 23.30 uur

    Leo Hendrik Harrie 26-01-1939 17.00 uur

    Emma Johanna Emmie 10-09-1940 05.00 uur

    Maria Josephina Mieke 14-05-1942 21.00 uur

    Theo Karel Theo 18-05-1944 05.00 uur

    Willem Ludovicus Wiel 01-04-1947 14.30 uur

    Philomena Klazina Pauline 11-04-1950 04.30 uur

    Jeanne Wilhelmina Jeannie 15-12-1951 07.30 uur

    Gerrit Antoon Gerrie 09-03-1953 23.35 uur

    Johannes Adrianus Jan 22-05-1957 ???

    20-11-2005 om 20:56 geschreven door Harrie Crijns

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    20-11-2005 om 20:46 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/crijnsbodde

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    20-11-2005 om 20:46 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!