Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brochette - mix
    Image Hosted by ImageShack.us
     Neem een viertal soorten vlees,
    zoals kipfilet, kalflapje, biefstuk en een BBQ-worst.

    Snij het vlees in redelijk grote blokjes van zo'n 4cm, wikkel de kip in stukjes parmaham en wissel het vlees af als je het op de prikkers doet. Steek hier en daar een laurierblaadje voor de lekkere smaak.
    Bestrijk met een gekruide olie en grill op BBQ of een grillpan.
    Dien op met een aardappel in de schil, een slaatje van gestoofde  boontjes met ui en olijfjes en hier en daar een halfgedroogd tomaatje.

    smakelijk!

    23-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelcakejes
    Image Hosted by ImageShack.us

    Dank u Elke
    (De tagatesse kan vervangen worden door witte suiker , maar neem dan wel de dubbele hoeveelheid)


    Nodig :
     
    170 gr bloem
    3 eitjes
    150 gr Tagatesse + 2 eetlepels extra
    150 gr boter (zacht)
    3 wortelen héél fijn gehakt
    een handvol walnoten in stukjes gebroken
    een handvol rozijntjes
    1 potje Philadelhia natuur
    sap van een halve sinaasappel
    een reep marsepein
    groene,rode en gele voedingskleurstof
     
    Hoe te maken :
     
    Verdeel de reep marsepein in 2/3 en 1/3. Kleur 1/3 groen en 2/3 oranje (een beetje rode en veel gele kleurstof.
     
    Meng de 150 gr Tagatesse met de boter romig. Voeg 1 voor 1 de eitjes toe en meng goed. Dan de bloem erbij en weer goed mengen.
     
    Voeg dan de wortelen,rozijnen en noten toe en meng een laatste keer goed.
     
    Ofwel verdelen over kleine cakevormpjes,of 1 grote vorm en 20 tot 40 minuten bakken (naargelang de grootte) op 170 graden.
     
    Terwijl de cakejes bakken vorm je van de oranje marsepein "worteltjes" (worstvorm die je aan één kant spits maakt en met mes wat insnijdt).
     
    Van de groene marsepein maak je het "loof". Je vormt een balltje dat druk je plat en snij je in. dat duw je op de oranje worteltjes.
     
    Van de philadelphiakaas maak je met het sap en de 2 eetlepels Tagatesse een "glazuur".
     
    Hiermee bestrijk je jez afgekoelde cakejes en legt op elk cakeje een "worteltje".
     
    Smakelijk!

    22-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
    Image Hosted by ImageShack.us

    Een heerlijk hapje gemaakt door Elke , onze oudste dochter

    wat heb ik nodig:

    -een kopje diepvrieserwtjes
    -een beetje kokend water
    -1 eitje
    -6el bloem
    -melk
    -gerookte zalm
    -beetje zure room
    -beetje bieslook

    Hoe maak ik het:

    -doe de erwtjes die recht uit de diepvries komen in een zeef en overgiet met het kokende water
    -doe ze in een hakmolentje (of met je staafmixer gaat ook) en mix grof.
    -meng met het ei, de bloem en zoveel melk eronder ot een dik vloeibaar deegje bekomen is.
    -Bak hiervan kleine pannekoekjes (deze hoeveelheid is voor ongeveer 12 stuks.
    -laat afkoelen
    -leg op elke pannekoekje een stukje gerookte zalm en een klein schepje zure room
    -werk af met fijngehakte bieslook

    smakelijk

    21-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eclairs (soezendeeg)
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    -100gr boter
    -2dl water
    -snuifje zout
    -125gr bloem
    -1 tl bakpoeder
    -4 eieren (meduim)

    Hoe maak ik het:

    -verwarm water met boter en zout, zodra boter gesmolten is alle bloem in één keer toevoegen en met garde of houten lepel roeren tot loslaat van de bodem, dan nog even verder roeren om de bloem te laten garen, dan overdoen in een beslagkom (van je mixer als je dat hebt) en één voor één de eieren toevoegen tot een mooi glanzend deeg bekomen is dat dik vloeibaar is.
    -deeg in spuitzak met grote gladde mond en op een met bakpapier of bakvel belegde bakplaat spuiten (eclairs= streep van ongeveer 7cm) soes een rondje van een 4 a 5cm
    -bakken in voorverwarmde oven van 200graden gedurende 25 minuten
    -oven niet openen tijdens het bakken is zeeeeeeer belangrijk
    -laten afkoelen en vullen met pudding of slagroom
    -desgewenst kan eclair of soes opengesneden worden en kan er ook fruit toegevoegd worden, zoals aardbeien, ananas....
    -bovenkant bestrijkenmet gesmolten chocolade of bloemsuiker.

    smakelijk



    20-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie plekjes
    Enkele plekjes in ons huisje


    Image Hosted by ImageShack.us

    20-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (0)
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boulliabaise de la casa
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -visboullion (gekocht of gemaakt van platvisgraten en garnaalpellen (zet deze samen met een ui, beetje prei, en wortel op het vuurlaten zachtjes pruttelen voor 2O minuten-zeven-klaar!)
    -verschillende soorten vaste vis (staartvis, kabeljauw, gamba's...)
    -mosselen
    -1 prei, 2 wortelen,1 rode paprika, 1 gele paprika fijngesneden
    -1 envelopje saffraandraadjes
    -zout en peper
    -beetje tomatenpuree
    -scheutje witte wijn
    -rouille (kan je kopen in potje)

    hoe maak ik het:

    -kook de groentjes beetgaar in de boullion samen met de tomatenpuree
    -zet het vuur uit en doe er de vis die je in blokjes van ongeveer 3 cm hebt gesneden bij en de gamba's bij. Deksel op de pan zetten
    -laat de mosselen op hoog vuur openkomen in een andere pot samen met een scheutje witte wijn
    -doe de mosselen bij de soep
    -serveer met lekker brood en een potje rouille en voor de liefhebbers een beetje gemalen kaas.


    18-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pavlova met aardbeien
    Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig:

    -4 eiwitten
    -250gr witte suiker
    -2 koffielepels maizena (geen expres-maizena!!!)
    -koffielepel wittewijnazijn
    -1/2 koffielepel vanille-extract
    -500gr aarbeien in schijfjes
    -2,5dl slagroom
    -2 eetlepels bloemsuiker
    -beetje zout

    Hoe maak ik het:

    -klop de eiwitten met een snuifje zout tot bijna stijf , voeg dan in drie delen de suiker toe, wacht steeds tot de suiker goed is opgenomen,
    meng tot het eiwit dik en zeer glanzend is
    -voeg dan maizena, vanille en azijn toe en meng voorzichtig eronder
    -bekleed een bakplaat met bakpapier
    -verwarm oven voor op 180gr
    -stort het eiwit in twee delen op de bakplaat en verdeel tot twee ongeveer gelijke ronde vormen, maak in het midden een beetje een kuiltje
    -zet in de oven en verlaag de temperatuur direct tot 150gr en bak gedurende 30minuten
    -zet oven uit en laat de pavlova volledig in de oven afkoelen
    -de slagroom opkloppen met bloemsuiker
    -één cirkel merengue beleggen met de helft van de room en de aardbeien, de andere merengue er omgekeerd opleggen en afwerken met de rest van de room en aardbeien
    -bestrooi tot slot nog met wat bloemsuiker

    tip: -U kan ook gewoon één grote merengue bakken , bak hem dan 1u op dezelfde manier
    -u kan ook ander fruit gebruiken, alle rood fruit, of bosbessen of passievrucht is ook erg lekker.

    Belangrijk: werk de pavlova niet meer dan een uur op voorhand af met de room en het fruit.

    17-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (3)
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeidessert zonder suiker
    Dit receptje is van onze dochter Elke, zij kookt ook zeer graag en erg lekker, dank u lieve schat.
    Image Hosted by ImageShack.us


    Nodig voor 2 personen :
     
    1 klein bakje aardbeien ( 2 mooie aardbeien apart houden)
     
    Tagatesse (een natuurlijk zoetmiddel van Damhert)
     
    250 gr magere plattekaas
     
    2 petit-suisse kaasjes
     
    2 blaadjes basilicum (decoratie)
     
     
    Hoe te maken :
     
    Doe de helft van de aardbeitjes in de blender of mixer en mix fijn.
     
    Als de aardbeien niet héél zoet zijn voeg dan wat Tagatesse toe. Het fijngemixte fruit zeven en het meeste van deze coulis toevoegen aan de plattekaas en petit suisse.
     
    Bij het plattekaasmengsel nog wat Tagatesse voegen naar smaak.
     
    De rest van de aardbeien in kleine stukjes snijden en verdelen over 2 mooie glazen.
     
    Over deze stukjes de resterende coulis lepelen. Hierbovenop het plattekaasmengsel doen.
     
    Het glas versieren met een aardbei op de rand en een basilicumblaadje.
     
     
     
    Een zomerse lekkernij voor al wie geen suiker mag of wil eten....smakelijk!
     
     

    15-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe indeling
    beste bezoekers,

    culimieke is bezig van haar recepten onder te verdelen in categoriën, dus sorry voor het eventuele ongemak,

    knufjes culimieke

    14-07-2009 om 07:46 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsvlees crostado con piemente mozarella
    Image Hosted by ImageShack.us



    Wat heb ik nodig:

    -3 kalfslapjes
    -3 gegrilde puntpaparika's (uit potje) of zelf gegrild
    -stukjes mozarella of kleine aperobolletjes mozarella
    -rucola
    -een grote tomaat
    -een beetje kappertjes (grzouten, indien je deze niet kunt krijgen op aijn)
    -platte peterselie-fijngehakt
    -een citroen (zeste en sap)
    -een rol pizzadeeg
    -grof zout
    -provencaalse kruiden
    -olijfolie, balsamico-azijn

    Hoe maak ik het:

    -leg de kalfslapjes in een schaal, doe de zeste (geraspte schil vds gewassen citroen)olijfolie en provencaalse kruiden erop meng goed en laat een uurtje marineren in koelkast
    -vul de paprikas met de mozarellabolletjes die je gekruid hebt met peper en zout
    -schil en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes
    -doe in een pannetje samen met de goe gespoelde kappertjes en een beetje olijfolie en zout en peper
    -verwarm de oven tot 210gr en bak de pizzadeeg die je in driekhoeken hebt gesneden en bestrooid met grof zout en wat provencaalse kruiden gedurende tien minuten
    -meng de gewassen rucola en doe er wat olijfolie en balsamico-azijn op
    -verhit je grillplaat, dep het vlees droog en grill gedurende 4 minuten aan elke kant

    -leg een stuk crostada (het koekje) dan het kalfslapje, daarop een gevulde paprika en een torentje rucola
    en werk af met een streepje van de tomatendressing

    smakelijk.

    11-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeke's appeltaart
    Appeltaart zoals mijn schoonmoeder ze vroeger altijd maaktte en ze hier bij ons thuis nog altijd een succes is.

    Image Hosted by ImageShack.us



    Wat heb ik nodig:

    -één rol bladerdeeg
    -200gr zachte echte boter
    -15Ogr bloem en 1/2tl bakpoeder
    -5Ogram gemalen amandelen
    -200 gr witte suiker
    -4 eitjes
    -beetje geschaafde amandelen
    -é appelen geschild in vier gesneden , klokhuis verwijderd
    -beetje verwarmde abrikozenconfituur

    Hoe maak ik het:

    -beleg een taartvorm van 25cm (liefst met losse bodem) met het bladerdeeg
    -maak een vier-vierde beslag met de boter, suiker, eitjes, bloem en bakpoeder en amandelpoeder
    -stort dit op het bladerdeeg
    -leg de appel die je hebt ingesneden zoals op de foto (niet helemaal doorsnijden dus, maar kleine inkepingen op 3mm van mekaar ongeveer) bovenop het deeg
    -bestrooi met de amandelschilfers en een beetje witte suiker
    -bak voor 2O minuten in een voorverwarmde oven van 2OO graden
    -haal uit oven en bestrijk bovenkant met de confituur
    -ontvorm na een 15 tal minuten en laat verder afkoelen op een taartrooster.


    TIP TIP TIP "Lauw ook erg lekker met een bolletje venilleijs als dessert"

    10-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Köfte met couscous, komkommerslaatje en gegrilde paprika's
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    köfte

    -500 gram lamsgehakt
    -1 lentuitje in fijne ringetjes
    -handvol bladpeterselie en munt (grof gehakt)
    -zout, peper en geheime kruidenmix van manuel
    -------------------------------
    (als je die niet hebt)=
    -1/2kl koriander
    -1/2kl komijn
    -1/2kl chilivlokjes
    ------------------------------

    -1 koffielepel geperste knoflook
    -1 ei
    -paneermeel

    komkommerslaatje

    -1/2 komkommer geschild en in lange plakken geschaafd met dunschiller zodat je linten krijgt
    -zout
    -potje natuuryogurt
    -1/2 kl geperste knoflook
    -gehakte peterselie en munt

    Hoe maak ik het:

    -meng alle ingredienten voor de köfte, en vorm rond de houten prikkers een soort worstje
    -leg deze op een schaal en zet minsten een uur in de koelkast om op te stijven en de smaken te laten doordringen

    -leg de komkommerlinten in een vergiet en strooi er flink wat zout over, dek af met keukenhanddoek en laat 15 minuten staan, er zal een deel vocht weglopen op deze manier.
    -spoel de komkommer flink onder koude kraan en dep flink droog

    -verwarm een beetje olie in een tefalpan en bak hierin op niet te hoog vuur de kofte gaar
    -meng de komkommer met de overige ingredienten

    Dien op met couscous waarvan je het recept op deze blog kunt vinden
    Garneer met geroosterde pijnboompitten en gegrilde paprika's






    09-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon Belgisch
    zonder recept omdat iedereen wel weet hoe dit te maken....

    Image Hosted by ImageShack.us

    08-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    05-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalig, elke jaar weer
    Image Hosted by ImageShack.us

    Het was weer zover, het zalige moment van zelf confituur maken
    Het begint eigenlijk al bij het kopen op de markt van al die mooie glanzende vruchtjes aangeboden door enthousiaste marktkramers.

    Met een tas vol fruit huiswaarts keren waar de voorraad suiker, de koperen ketel en nog enkele andere nuttigen spullen om aan de slag te gaan klaar liggen.

    Schort aan en aan de slag.

    Fruit wordt grondig schoongemaakt en dan kan de pret beginnen.

    Welke combinaties zullen we maken of wordt het het pure spul van bijvoorbeeld zongerijpte aardbeien.
    Ik kies voor beide, alleen aarbeien, alleen zwarte kersen, maar ook mengelingen van framboos met cavaillon, aardbeien met frambozen, nactarines en perzik.

    Ik maak de confituur gewoon op de oude manier, een kilo fruit, een kilo suiker en roeren maar tot de gewenste dikte bereikt is.

    Dit controleer ik ook op de manier zoals mijn schoonmoeder me dit ooit leerde, een bordje dat je op voorhand in diepvries hebt gestoken, neem je eruit, je doet er een koffielepeltje confituur op en wacht ongeveer 1 minuut, trek dan met je vinger een streep door het midden van de lepel confituur en als het lijntje niet terug in mekaar vloeit is het klaar.

    Na enkele uurtjes staan de potjes die we nodig hebben om onze donkere belgische winters te overleven weer klaar.

    Een zalig gevoel dat rust geeft, want zeg nu zelf wat is er heerlijker dan een verse boterham met echte boter en je favoriete potje "homemade confituur".

    05-07-2009 om 14:19 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerkje voor de nieuwe keuken
    Hier al een stukje van wat een handwerkje wordt om in mijn nieuw keukentje te hangen, er komen zo 5 meisjes naast mekaar in een mooie lijst. Image Hosted by ImageShack.us

    04-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (0)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met krab en koriander
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig: (voor 2 personen)

    - 1 doos krabvlees
    - 1 ui fijngehakt
    - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    - 1/2 rode chilipeper, zaadjes verw. en in fijne ringetjes  snijden
    - 1 eetlepel tomatenpuree
    - 1 eetl. olijfolie
    - 100ml droge witte wijn
    - 1OO ml vis-of groenteboullion
    - 2OO ml room
    - potje koriander
    - 25Ogr spaghetti

    Hoe maak ik het:

    -doe de olie in een pan en verhit lichtjes, fruit hierin zeer kort de ui, look en pepertje
    -doe er de wijn, boullion en room bij en laat 5 minuten pruttelen.
    -kook terwijl de pasta gaar
    -doe de krab , uitgezonderd de "pootjes" door de saus en een flinke hoeveelheid koriander grof in stukken gescheurd.
    -meng de saus met de pasta

    -garneer met een toefje koriander en een krabbepootje

    smakelijk!

    -

    03-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koud aspergesoepje met krokante parmaham en pijnboompitjes
    Image Hosted by ImageShack.us


    Receptje van La Coccerelle- dank u Petra.

    wat heb ik nodig:

    -1 kilogram verse asperges-geschild en kopjes apart gehouden
    -6dl melk
    -4dl room
    -zout peper
    -pijnboompitjes, droog geroosterd
    -kleine stukjes parmaham, even aangebakken in tefalpan en dan geblust met 2 eetlepels wijnazijn, tot terug mooi droog krokant.

    Hoe maak ik het:

    -kook de asperges die in je stukken van ongeveer 2cm hebt gesneden goed gaar in de melk en de room (ongeveer 25min)
    -mix alles heel fijn en zeef, zeer belangrijk!
    -zet in koelkast tot ijskoud
    -giet in een mooi glaasje, bestrooi met de krokante ham en de pijnboompitjes
    -een klein drupje goede olijfolie maakt het geheel af.

    -een lekker aperitiefhapje of in een iets grotere versie een prima voorgerechtje op een warme dag

    02-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)
    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plattekaas-perzikmousse
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -fruit :  bijvoorbeeld een blikje van 5 perziken op eigen sap, maar een 25O verse aardbeien, frambozen......kan ook
    -1OO gram platte kaas
    -1OO a 15Ogr witte suiker
    -7gram gelatine
    -2 eiwitten

    hoe maak ik het:

    -mix het fruit met de helft van de suiker, in dit geval de uitgelekte perziken
    -week de gelatine in koud water (1O min)
    -verwarm een paar eetlepels fruit tot lauwwarm en los daarin de uitgeknepen gelatine goed op.
    -meng het de fruitmix (dus ook die met de gelatine) met de platte kaas
    -klop de eiwitten met de andere helft van de suiker en meng als laatste door het mengsel

    -schep in mooie glaasjes en garneer met een stukje van het fruit dat je gebruikt hebt

    smakelijk.

    01-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zon, warm......de grill biedt de oplossing....
    Image Hosted by ImageShack.us
    Op een grillplaat leg je lichtjes voorgestoomde groene asperges en nieuwe aardappeltjes. Doe er een beetke olijfolie op en grill op een hete grillplaat serveer met lekkere ham; een streepje ham en een beetje lekkere olijfolie. werk af met balsamicostroop en parmezaankrullen smakelijk

    28-06-2009 om 20:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marmercake
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -3 eieren
    -125gr boter
    -2OOgr fijne suiker
    -6 eetlepels volle melk
    -2OOgr bloem
    -1 tl vanille-essence
    -1zakje gistpoeder (7gr)
    -25gr cacaopoeder
    vetstof en bloem om vorm voor te bereiden

    hoe maak ik het:

    -verwarm oven voor op 15Ograden
    -splits de eieren
    -verwarm suiker en boter au bain marie (warmwaterbad) en klop dan op met mixer of in robot tot romige massa
    -voeg dan eidooiers, melk, gezeefde bloem en gist aan toe
    -als laatste spatel je de stijfgeklopte eiwitten toe
    -verdeel deeg in twee delen
    -doe bij één deel de vanille, bij het andere de gezeefde cacaopoeder

    -bak geduren 45 tot 5O minuten

    werk eventueel af met een chocoladeglazuur

    smakelijk!

    26-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!