Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen de la casa
    Image Hosted by ImageShack.us


    Wat heb ik nodig:

    -4 kl mosselen
    -1 groene selder
    -4 wortels in schijfjes
    -een grote ui in partjes
    -een bussel krulpeterselie
    -een glas witte wijn
    -boter
    -zout, peper
    -1 soeplepel madrascurry

    Hie maak ik het:

    -laat boter smelten en doe er de grof gesneden groenten bij en stoof flink aan, kruid met peper en zout
    -voeg de gewassen mosselen en de wijn toe en kruid met de curry
    -zet vuur zo hoog mogelijk en laat ongeveer 4minuten koken
    -schud de mosselen op en laat nog 2 minuten koken
    -dien gloeiend heet op met brood en echte boter

    smakelijk!

    15-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevuld kalkoçengebraad
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    -Snij je kalkoengebraad (700gr ongeveer)  open tot een groot plat stuk onstaat

    -beleg dit met parmaham, een mengeling van olijfjes, tomaatjes en pijnboompitjes,en enkele goed afsmakende schijfjes kaas

    -daarop leg je enkele basilicumblaadjes en dan rol je je gebraad op en bindt het op met keukentouw.

    -bak het aan in wat boter , voeg een scheutje porto bij en laat op zacht vuur 4O minuten bakken.

    -neem vlees uit de pan en laat de saus beetje inkoken

    -snij het vlees in dikke plakken en dien op met aardappelen boulangere.


    12-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokosrijst met gemarineerde frambozen
    Image Hosted by ImageShack.us
    maak rijstpap zoals je anders doet, vervang alleen de melk door kokosmelk en voeg een klein vleugje kaneel toe.

    Doe de framboosjes in een schaal en giet er drie eetlepels oranjebloesemwater over en 2 eetlepels bloemsuiker, meng voorzichtig en laat zeker een uurtje staan, buiten de koelkast.

    Laat de rijstpap afkoelen en garneer met de frmaboosjes, een lepeltje van de marinade en een streepje chocolade.

    10-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek 's Hertogenbosch
    Zeker een bezoekje waard,
    mooie, gezellige stad, die het allemaal heeft,
    mooie huizen, natuur, water en vele culinaire pareltjes.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us

    08-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde groenten
    Groenten die je zelf grilt zijn zo smaakvol dat je er duizend en één dingen mee kan doen.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Hoe ga je te werk:

    -je neemt bijvoorbeeld rode, oranje en gele paprika's (groene gebruik ik niet, ze zijn niet zo zoet)
    -je kan ook prei (zoals ik deze keer had gedaan meegrillen
    -aubergine, courgette, worteltjes.......

    Je maakt alle groenten schoon,
    -paprika's snij je in 4 delen, verwijderd de zaden en legt ze met de bolle kant naar boven
    -de prei was je grondig en je verdeelt elke prei in de lengte in vier stukken, haal ze even door een beetje olijfolie

    -leg alle groenten op een bakplaat, ik leg er siliconenvel onder, dat bespaart schrobwerk achteraf
    -zet in een voorverwarmde oven van 210graden op grillstand en grill ongeveer 30minuten (paprika's zijn dan zwart geblakerd, prei gekarameliseerd
    -haal uit oven en dek het deel met de paprika's af met natgemaakte keukenrol, laat 20 min staan en dan kan je de schilletjes zo verwijderen.

    Ik maakte met deze groente een lekkere zomersalade die je ook op deze blog vindt.

    07-08-2009 om 21:58 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomersalade
    zo ziet een lekkere zomersalade eruit,
    ik maakte hem hier met slablaadjes, parmaham, meloenballetjes, gegrilde paprika en prei en mozarella, zout, peper en balsamicostroop en olijfolie

    Image Hosted by ImageShack.us

    07-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna oogsttijd

    Een leuk tussendoortje.
    Nee culimieke houdt er geen groentetuin op na,
    ik vind het alleen fijn om elk jaar in twee grote zinken emmers wat sla en enkele tomatensoorten te planten.
    En dit jaar valt mijn oogstje supergoed mee.
    Kijk maar,
    nog een beetje zon, die we gaan krijgen deze week en ik kan echt gaan "oogsten"


    Image Hosted by ImageShack.us

    05-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagje aan zee
    Gisteren waren we een heerlijk dagje aan zee, bij onze vrienden, we hebben er van genoten

    Image Hosted by ImageShack.us

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien-fool
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -500gr aardbeien in stukjes bestrooid met vanillesuiker en klein beetke water, even omroeren en laten staan.
    -2,5dl room opgeklopt tot zachte pieken
    -6 kleine merengues (kan je kopen in delhaize, of zelf maken van eiwit dat je eens over hebt)

    hoe maak ik het:

    -doe in je mooiste glazen, een laagje aarbei
    -meng van de resterende aardbeien bijna alles zacht met de room en de verbrokkelde merengue
    -vul hiermee de glazen
    -versier met de resterende aardbei en nog een beetje verkruimelde merengue

    smakelijk!

    tip:
    kan ook met framboosjes

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta uit de voorraadkast
    Kennen jullie dat ook, nie echt iets voorzien en toch iets lekkers willen koken.

    Wel dan is deze pasta een aanrader. Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig: (2 personen)

    -1ui
    -olijfolie
    -beetje chilivolkjes
    -1 doos tonijn voor pasta (te koop bij colruyt, van het merk rio, is ineens met kappertjes enzo derin, per 2 verpakt)
    -250gr pasta
    -wat platte peterselie , indien je dit niet hebt kan je diepvries nemen, of gedroogde maar die vind ik zelf minder van smaak.
    -2 tomaten, ontpit en in kleine blokjes (je kan een blik tomatenblokjes gebruiken maar doe het dan wel door een zeef zodat het overtollige sap kan weglopen.


    Hoe maak ik het:

    -kook de pasta
    -verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden ui lichtjes aan
    -doe er de doos tonijn bij en de tomatenblokjes, verwarm lichtjes,  niet laten koken
    -vermeng met de warme pasta en bestrooi met de peterselie
    -eventueel nog wa parmezaankrullen

    In 20 minuten een heerlijke maaltijd.

    smakelijk

    03-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hapjes van

    Onlangs werd een groot BBQfeest gegeven voor de 3Oste verjaardag van silke's vriend Bert.

    De BBq zelf werd uitbesteed,
    maar de aperiefhapjes deden we zelf,
    de hapjes waren grotendeels van de hand van tante Nadine en ze waren super,
    dus een dikke merci aan haar.
     
    Daarom wil ik ze graag met jullie delen.

    Mosselen met salsa



    Kook de mosselen met een beetje witte wijn tot ze open zijn.
    Verwijder een kant van de schelp en leg ze op schalen.
    (Dit kan je perfect de dag voordien doen)
    De dag zelf maak je de salsa:
    -snij rode, groene, gele en oranje paprika in kleine mini-blokjes, alsook enkele ontvelde en ontpitte tomaten
    -maak een dressing (Nadine gebruikte een zakje vr vinaegrette (droog poeder dat je kan vinden bij de kruiden in de supermarkt) griekse stijl,
    je kan natuurlijk ook zelf een dressing maken van je favoriete kruiden met olijfolie, azijn, zout en peper.
    -de salsa lepel je net voor het serveren over de mosselen en je hebt een zalig hapje.

    Meloen met parmaham



    Dit hapje spreekt voor zich denk ik.
    en is alweer erg lekker.

    Tomaat-mozarella
    zelfde principe, ook op een spiesje met een blaadje basilicum en een streepje balsamicostroop erop
    (fotootje onbreekt....maar zodra het hapje de reveu nogmaals passeert zal ik het aanvullen)

    Pikante salsa met toast:



    Rode ui en verschillende kleuren paprika en look allemaal door de hakmolen fijnmalen, half blik tomatenblokjes bijdoen.
    Dit kruiden  met peper, zout , paprika en pili pili eventueel wat ketchup en tot slot nog een snuifje suiker toevoegen.
    Voor wie van pittig houdt is dit een ideaal hapje, al kan je dit naar eigen smaak aanpassen natuurlijk.

    Garnaaltjes met appel en currysausje
    Rasp geschilde appel en meng met zure room en flink wat currypoeder (naar smaak)
    Doe hiervan een schepje in een mooi potje, leg er enkele garnalen op en een plukje dille.








    01-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (2)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartonnage van een ringmap
    Ik had het genoegen een workshop kartonnage te volgen in mijn favoriete handwerkwinkel:
    Naald en draad op de markt in schoten
    Een winkeltje waar je steeds met de glimlach geholpen wordt en waar de nodige deskundigheid aanwezig is.

    Een walhallah voor de handwerkster, dus als je in de buurt ben, ga er zeker eens langs je zal er geen spijt van hebben.

    Nu de map,

    Zo begin je eraan:



    Na een 5tal uurtjes ziet het er zo uit:






    Ik ga deze map gebruiken voor alle receptjes die ik her en der verzamel, soms geschreven op een servietje of een rekening van een restaurant, omdat ik soms probeer om dingen na te maken maar toch steeds iets van mezelf erin stop.
    Enfin een map zoals iedere foodie wel nodig heeft vind ik.

    31-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (4)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastataart
    Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig voor 6 tot 8 personen:

    -500gr kleine pasta (vlindertjes....)
    -500gr gehakt
    -1 gesnipperde ui
    -1 teetje look fijngehakt
    -3dl kippeboullion
    -2,5dl room
    -2 el tomatenpuree
    -zout en peper
    -1 gele paprika in blokjes
    -2 preien in fijne ringetjes
    -100gr geraspte parmezaanse kaas
    -3 eieren (gesplitst in dooier en wit)
    -boter
    -paneermeel
    -een springvorm van 27cm

    Hoe maak ik het:

    -verwarm een betje boter in een ruime pan, en stoof hierin de ui en knoflook.
    -zet het vuur iets hoger en voeg de groentjes en het gehakt bij dan de boullion met de tomatenpuree, kruid met peper en zout en laat 2O minuten pruttelen zonder deksel op de pan
    -voeg dan de room toe en laat nog 5 minuten doorkoken
    -meng met ongeveer 3/4de van de kaas en de dooiers
    -klop de eiwitten stijf
    -breng ondertussen water met zout aan de kook vr de pasta en kook deze beetgaar
    -meng pasta met saus en spatel er dan voorzichtig de eiwitten onder
    -bestrooi met paneermeel en de rest van de kaas.
    -bak in een voorverwarmde oven van 200 gr gedurende 3O minuten tot goudbruin
    -laat 10min staan en ontvorm
    -dien op met een groene salade

    tip: u kan deze taart perfect de dag voordien klaarmaken en warm ze dan afgedekt met alufolie op in een oven van 17Ogr gedurende een 3Omin  (neem folie de laatste 10min weg om een mooi goudgeel korstje te bekomen)
    -


    -een springvorm van 27cm

    24-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brochette - mix
    Image Hosted by ImageShack.us
     Neem een viertal soorten vlees,
    zoals kipfilet, kalflapje, biefstuk en een BBQ-worst.

    Snij het vlees in redelijk grote blokjes van zo'n 4cm, wikkel de kip in stukjes parmaham en wissel het vlees af als je het op de prikkers doet. Steek hier en daar een laurierblaadje voor de lekkere smaak.
    Bestrijk met een gekruide olie en grill op BBQ of een grillpan.
    Dien op met een aardappel in de schil, een slaatje van gestoofde  boontjes met ui en olijfjes en hier en daar een halfgedroogd tomaatje.

    smakelijk!

    23-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelcakejes
    Image Hosted by ImageShack.us

    Dank u Elke
    (De tagatesse kan vervangen worden door witte suiker , maar neem dan wel de dubbele hoeveelheid)


    Nodig :
     
    170 gr bloem
    3 eitjes
    150 gr Tagatesse + 2 eetlepels extra
    150 gr boter (zacht)
    3 wortelen héél fijn gehakt
    een handvol walnoten in stukjes gebroken
    een handvol rozijntjes
    1 potje Philadelhia natuur
    sap van een halve sinaasappel
    een reep marsepein
    groene,rode en gele voedingskleurstof
     
    Hoe te maken :
     
    Verdeel de reep marsepein in 2/3 en 1/3. Kleur 1/3 groen en 2/3 oranje (een beetje rode en veel gele kleurstof.
     
    Meng de 150 gr Tagatesse met de boter romig. Voeg 1 voor 1 de eitjes toe en meng goed. Dan de bloem erbij en weer goed mengen.
     
    Voeg dan de wortelen,rozijnen en noten toe en meng een laatste keer goed.
     
    Ofwel verdelen over kleine cakevormpjes,of 1 grote vorm en 20 tot 40 minuten bakken (naargelang de grootte) op 170 graden.
     
    Terwijl de cakejes bakken vorm je van de oranje marsepein "worteltjes" (worstvorm die je aan één kant spits maakt en met mes wat insnijdt).
     
    Van de groene marsepein maak je het "loof". Je vormt een balltje dat druk je plat en snij je in. dat duw je op de oranje worteltjes.
     
    Van de philadelphiakaas maak je met het sap en de 2 eetlepels Tagatesse een "glazuur".
     
    Hiermee bestrijk je jez afgekoelde cakejes en legt op elk cakeje een "worteltje".
     
    Smakelijk!

    22-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
    Image Hosted by ImageShack.us

    Een heerlijk hapje gemaakt door Elke , onze oudste dochter

    wat heb ik nodig:

    -een kopje diepvrieserwtjes
    -een beetje kokend water
    -1 eitje
    -6el bloem
    -melk
    -gerookte zalm
    -beetje zure room
    -beetje bieslook

    Hoe maak ik het:

    -doe de erwtjes die recht uit de diepvries komen in een zeef en overgiet met het kokende water
    -doe ze in een hakmolentje (of met je staafmixer gaat ook) en mix grof.
    -meng met het ei, de bloem en zoveel melk eronder ot een dik vloeibaar deegje bekomen is.
    -Bak hiervan kleine pannekoekjes (deze hoeveelheid is voor ongeveer 12 stuks.
    -laat afkoelen
    -leg op elke pannekoekje een stukje gerookte zalm en een klein schepje zure room
    -werk af met fijngehakte bieslook

    smakelijk

    21-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eclairs (soezendeeg)
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    -100gr boter
    -2dl water
    -snuifje zout
    -125gr bloem
    -1 tl bakpoeder
    -4 eieren (meduim)

    Hoe maak ik het:

    -verwarm water met boter en zout, zodra boter gesmolten is alle bloem in één keer toevoegen en met garde of houten lepel roeren tot loslaat van de bodem, dan nog even verder roeren om de bloem te laten garen, dan overdoen in een beslagkom (van je mixer als je dat hebt) en één voor één de eieren toevoegen tot een mooi glanzend deeg bekomen is dat dik vloeibaar is.
    -deeg in spuitzak met grote gladde mond en op een met bakpapier of bakvel belegde bakplaat spuiten (eclairs= streep van ongeveer 7cm) soes een rondje van een 4 a 5cm
    -bakken in voorverwarmde oven van 200graden gedurende 25 minuten
    -oven niet openen tijdens het bakken is zeeeeeeer belangrijk
    -laten afkoelen en vullen met pudding of slagroom
    -desgewenst kan eclair of soes opengesneden worden en kan er ook fruit toegevoegd worden, zoals aardbeien, ananas....
    -bovenkant bestrijkenmet gesmolten chocolade of bloemsuiker.

    smakelijk



    20-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie plekjes
    Enkele plekjes in ons huisje


    Image Hosted by ImageShack.us

    20-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (0)
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boulliabaise de la casa
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -visboullion (gekocht of gemaakt van platvisgraten en garnaalpellen (zet deze samen met een ui, beetje prei, en wortel op het vuurlaten zachtjes pruttelen voor 2O minuten-zeven-klaar!)
    -verschillende soorten vaste vis (staartvis, kabeljauw, gamba's...)
    -mosselen
    -1 prei, 2 wortelen,1 rode paprika, 1 gele paprika fijngesneden
    -1 envelopje saffraandraadjes
    -zout en peper
    -beetje tomatenpuree
    -scheutje witte wijn
    -rouille (kan je kopen in potje)

    hoe maak ik het:

    -kook de groentjes beetgaar in de boullion samen met de tomatenpuree
    -zet het vuur uit en doe er de vis die je in blokjes van ongeveer 3 cm hebt gesneden bij en de gamba's bij. Deksel op de pan zetten
    -laat de mosselen op hoog vuur openkomen in een andere pot samen met een scheutje witte wijn
    -doe de mosselen bij de soep
    -serveer met lekker brood en een potje rouille en voor de liefhebbers een beetje gemalen kaas.


    18-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pavlova met aardbeien
    Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig:

    -4 eiwitten
    -250gr witte suiker
    -2 koffielepels maizena (geen expres-maizena!!!)
    -koffielepel wittewijnazijn
    -1/2 koffielepel vanille-extract
    -500gr aarbeien in schijfjes
    -2,5dl slagroom
    -2 eetlepels bloemsuiker
    -beetje zout

    Hoe maak ik het:

    -klop de eiwitten met een snuifje zout tot bijna stijf , voeg dan in drie delen de suiker toe, wacht steeds tot de suiker goed is opgenomen,
    meng tot het eiwit dik en zeer glanzend is
    -voeg dan maizena, vanille en azijn toe en meng voorzichtig eronder
    -bekleed een bakplaat met bakpapier
    -verwarm oven voor op 180gr
    -stort het eiwit in twee delen op de bakplaat en verdeel tot twee ongeveer gelijke ronde vormen, maak in het midden een beetje een kuiltje
    -zet in de oven en verlaag de temperatuur direct tot 150gr en bak gedurende 30minuten
    -zet oven uit en laat de pavlova volledig in de oven afkoelen
    -de slagroom opkloppen met bloemsuiker
    -één cirkel merengue beleggen met de helft van de room en de aardbeien, de andere merengue er omgekeerd opleggen en afwerken met de rest van de room en aardbeien
    -bestrooi tot slot nog met wat bloemsuiker

    tip: -U kan ook gewoon één grote merengue bakken , bak hem dan 1u op dezelfde manier
    -u kan ook ander fruit gebruiken, alle rood fruit, of bosbessen of passievrucht is ook erg lekker.

    Belangrijk: werk de pavlova niet meer dan een uur op voorhand af met de room en het fruit.

    17-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!