Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    07-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
    Image Hosted by ImageShack.us

    Ontdooi per persoon één vierkant plakje bladerdeeg
    snij met een mes op een 1,5cm van de kant een vierkantje in de bladerdeeg, (niet helemaal doorsnijden!!!
    schil een rijpe peer en halveer, en ontdoe van het klokhuis
    snij in dunne schijfjes maar zorg dat ze bovenaan aan mekaar blijven aan de kant van het steeltje
    bestrooi dik met poedersuiker en bak in een voorverwarmde oven van 18O graden gedurende 2Ominuten.
    Bestrijk met opgewarmde abrikozenconfituur (op de peer) voor een mooie glans.

    Dien op met mascarpone gemengd met een lepel frambozenconfituur en enkele verse frambozen

    07-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marokaanse lamsschenkel met linzen
    Image Hosted by ImageShack.us

    LAAT JE NIET AFSCHRIKKEN DOOR DE HOEVEELHEID BENODIGDHEDEN, de meeste dingen zijn kruiden die je tenslotte maar gewoon uit de potjes hoeft te scheppen.

    Wat heb ik nodig:

    -4 lamsschenkels
    -1 ui , gesnipperd
    -1 teentje knoflook, gesnipperd
    -olijfolie
    -zout en peper
    -1 grote tomaat, ontpit
    - peterselie-grofgehakt
    -1/2 kl gemalen komijn
    -1/2 kl kurkuma
    -1/2 kl venkelzaadjes
    -1/2 kl korianderzaad
    -1/2 kl piment d'espelette (of chilivlokjes)
    -enkele draadjes saffraan
    -half glas witte wijn
    -1/2 vleesboullionblokje in 2dl water
    -1 doos linzen

    -een tagine (te vervangen door een pan met deksel)

    Hoe maak ik het:

    -verwarm de olijfolie en fruit hierin lichtjes de ui en knoflook
    -voeg de schenkels toe en laat licht kleuren
    -voeg alle kruiden, de wijn en boullion toe
    -dek af en laat 2u op zeer zacht vuur sudderen (echt heeeel zacht, tot het vlees bijna van het been valt)
    -voeg de linzen toe en de tomaat die je in stukjes hebt gesneden en de helft van de peterselie en laat nog 5 minuten doorwarmen
    -bestrooi met de resterende peterselie en dien op met brood om  van de heerlijke saus te kunnen genieten.

    Je huis zal gegarandeerd heel arabisch ruiken
    Dus een aanrader als je een marokaans avondje organiseerd.


    03-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sint-truiden
    Vorige zondag uitstapje naar sint-truiden,
    Gewoon om het mooie rijpe fruit te zien, te fotograferen en te genieten van de mooie natuur.
    We hebben de hele fruitroute met de auto gevolgd, en was wondermooi.

    Toen we halt hielden voor koffie stond er op de menukaart "huisgemaakt gebak" en daar is culimieke altijd wel voor te vinden...
    Alleen toen de ober kwam en ik de huisgemaakte perentaart bestelde "was ze juist op".........

    wij hebben er hartelijk om gelachen, want de duizende peren die we nadien op onze route nog zagen, toverde telkens weer een glimlach op onze gezichten en de uitspraak "toch zonde dat die mens nie aan peren geraakt om taart te bakken".

    Ik beloof jullie morgen zelf dan maar aan de slag te gaan, dus het resultaat volgt.

    Image Hosted by ImageShack.us

    03-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschoteltje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    Dit is een makkelijk ovenschoteltje dat er altijd wel in gaat.

    wat heb ik nodig:

    -bakje (kastanje)champignons
    -2 preien in ringetjes
    -1/2liter kaassaus
    -5OO gr gehakt, 
    -aardappelpuree voor 4 personen (ook goed gekruid)
    -beetje olie
    -beetje thym, en curry
    -beetje marsalawijn (italiaanse zoete wijn) of rode porto
    -betje gemalen kaas

    hoe maak ik het:

    -verwarm een beetje olie in een grote pan (liefst één die recht in de oven kan)
    -bak hierin de in vier gesneden champignons en kruid met de tym, als ze aangebakken zijn  blus ze dan met de marsala, laat inkoken tot bijna niks meer aan vocht overblijft
    -haal even uit de pan
    -bak het gehakt flink aan tot het mooi bruin kleurt, voeg beetje currypoeder toe
    -voeg de preiringetjes toe en bak nog even voort, voeg eventueel een beetje boullion of water toe tot de waarin de prei even kan garen
    -dat vormt dan de eerste laag 
    -voeg dan de champignons terug toe en daarop de kaassaus
    -bedek met de puree en maak er een mooi patroon in met een paletmes
    -bestrooi met gemalen kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 18O graden.

    smakelijk.

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nasi express
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -3 varkenslapjes
    -3 builtjes rijst
    -3lente-uitjes
    -200gr sojascheuten
    -stukje geraspte gember
    -2 teentjes knoflook
    -1 oranje paprika in blokjes
    -sojasaus
    -zout-zure chilisaus
    -zout en peper
    -doosje nasi-speciaal van conimex (delhaize)
    -pak kroepoek

    Hoe maak ik het:

    -kook de rijst en laat uitlekken
    -snij de varkenslapjes in hapklare blokjes, giet er een beetje soja en chilisaus bij en meng, zet opzij
    -doe een beetje olie in een grote pan en bak de look, lentui en paprika een beetje aan, voeg het vlees toe en laat mooi bakken.
    Voeg de rijst en de groenten uit het pakje en 100ml water toe, laat even pruttelen en voeg de rijst en droge groentemix uit het doosje toe.
    -garneer met nog wat lenteui , eventueel wat tomaat en een beetje kroepoek.

    smakelijk
    -

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Heb je dat ook, dat op het einde van de week er nog een beetje groentjes overblijven, bijvoorbeeld enkele worteltjes, champignons, een beetje sla........
    wel dan maak ik dit:


    wat heb ik nodig:

    -aardappelen
    -2 preien in ringetjes gesneden)
    -een halve kropsla
    -5 lenteuitjes
    -3 tomaten
    -zakje vissaus van knorr+beetje melk+1/2 kl mosterd
    -olijfolie
    -zout, peper, nootmuskaat
    -kabeljauwhaasje

    Hoe maak ik het:

    -stoof de prei aan in de olijfolie tot bijna gaar, voeg de grofgesneden sla en fijngesneden lente-uitjes toe en stoof nog even verder aan, kruid met peper en zout
    -kook de aardappelen
    -ontvel en ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes
    -maak een groffe puree van de aardappelen en groentjes en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
    -bak de gekruide kabeljauw in olijfolie
    -verwarm de saus en voeg de melk, mosterd en 3/4de van de tomatenblokjes toe
    -dresseer je bord mooi en voila....de restjes leveren je nog een lekkere maaltijd op.

    smakelijk

    24-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladebroodpuddingkjes
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -3OOgr oud brood (broodjes, boterhammen, suiker-of rozijnenbrood, speculoos, koekjes.....)
    -3,5dl warme melk
    -1dl koude melk
    -1 zakje chocoladepudding
    -2 eitjes
    -6 eetlepels bloem
    -1 kleine koffielepel bakpoeder
    -handje vol rozijntjes
    -4 eetlepels witte suiker
    -6 eetlepels bakvaste chocoladedruppels (te koop bij colruyt)

    Hoe maak ik het:

    -doe het brood in blokjes van ongeveer 3cm, giet hierover de hete melk en laat gedurende zeker 2O minuten weken
    -los de puddingpoeder op in de koude melk
    -doe de pudding bij het brood samen met de eitjes, suiker, bloem en bakpoeder
    -meng flink en voeg rozijntjes en 3/4de van de chocoladedruppels toe
    -schep in individuele vormpjes (muffinvorm kan hier perfect dienst doen)
    -bak in een voorverwarmde oven van 18O min voor 30min.
    -laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vormpjes

    -dien op met een lekker kopje thee of koffie of geef binnenkort de kindjes (groot en klein) eentje mee voor na de boterhammen op school of werk

    smakelijk!

    23-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
    Image Hosted by ImageShack.us

    Een zeer makkelijk en lekker gerechtje, dat je voor 2 of 10 mensen maakt, geen probleem...

    Neem kip(pen) verdeelt in niet te grote stukken, vraag aan je beenhouwer om dit te doen,
    Besprenkel ze met flink wat kipkruiden

    Beleg een grote ovenschaal met de kip en verschillende groenten in vrij grote stukken (bv. paprika, ui (wit of rood), ongepelde lookteentjes, jonge worteltjes, witloof, pastinaak.....)(Je kan ook nieuwe aardappelen toevoegen)
    overgiet met een flinke scheut olijfolie zout en peper en meng alles goed door mekaar met je handen.
    Zet in een voorverwarmde oven van 180graden en bak gedurend 40 a 50 minuten.

    Wil je er champignons bij bak deze dan even apart in een pan en voeg toe, want in de oven worden ze nogal rimpelig en dat vind ik niet zo geslaagd.

    Dien op met een groene salade en lekker brood,
    vergeet er vooral geen fris glas rosé bij te serveren

    smakerlijk

    22-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spies van kalkoen en breydelspek
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    -500gr blokjes kalkoen
    -Pakje breydelspek (4dikke sneden-te koop bij Delhaize)
    -zakje thaise rijst
    -1 oranje paprika in partjes gesneden
    -platte peterselie
    -lenteui
    -koriander
    -geroosterd sesamzaad
    -sesamolie
    -olijfolie
    -flesje currysaus met mango (Heinz)
    -beetje room

    -marinade: Telkens 2 eetlepels van sojasaus, rijstazijn, oestersaus,honing, ketchup. Alles goed mengen

    Hoe maak ik het:

    -maak spiesjes van afwisselend kalkoen, paprika, spek en wentel ze in de marinade, zet in koelkast voor ongeveer een 3O minuten

    -kook de rijst ongeveer 1O minuten, haal uit builtje en dek af met een keukenhanddoek en zet deksel terug op de pot.

    -grill de spiesjes op een hete grill of BBQ
    -maak kruidenslaatje en meng met een beetje sesamolie
    -grill als de spiesjes bijna klaar zijn een abrikoosje of stukjes mango even mee zodat ze een mooi grillpatroontje krijgen

    -meng de saus met een klein beetje room

    -serveer op bord een torentje rijst met daarop het gegrild abrikoosje
    -2 spiesjes
    -een streepje saus
    -een beetje kruidensla
    -bestrooi het geheel met de gegrilde sesamzaadjes

    smakelijk!

    19-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metamorfose

    Na eerst een week met 3 schilders in huis te hebben gezeten en dan nog een hoop werk verricht door mijn ventje is dit het resultaat. Hier en daar moet er nog een kleinigheid gebeuren maar wou dit toch al met jullie delen

    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us
    Het tafeltje dat je hier ziet is ook home-made.



    Image Hosted by ImageShack.us

    De kaders rond de foto's van onze meiden zijn gemaakt van hout dat eens toebehoorde aan een oud schip, ventje toverde ze om tot deze prachtexemplaren.


    16-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (4)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen de la casa
    Image Hosted by ImageShack.us


    Wat heb ik nodig:

    -4 kl mosselen
    -1 groene selder
    -4 wortels in schijfjes
    -een grote ui in partjes
    -een bussel krulpeterselie
    -een glas witte wijn
    -boter
    -zout, peper
    -1 soeplepel madrascurry

    Hie maak ik het:

    -laat boter smelten en doe er de grof gesneden groenten bij en stoof flink aan, kruid met peper en zout
    -voeg de gewassen mosselen en de wijn toe en kruid met de curry
    -zet vuur zo hoog mogelijk en laat ongeveer 4minuten koken
    -schud de mosselen op en laat nog 2 minuten koken
    -dien gloeiend heet op met brood en echte boter

    smakelijk!

    15-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevuld kalkoçengebraad
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    -Snij je kalkoengebraad (700gr ongeveer)  open tot een groot plat stuk onstaat

    -beleg dit met parmaham, een mengeling van olijfjes, tomaatjes en pijnboompitjes,en enkele goed afsmakende schijfjes kaas

    -daarop leg je enkele basilicumblaadjes en dan rol je je gebraad op en bindt het op met keukentouw.

    -bak het aan in wat boter , voeg een scheutje porto bij en laat op zacht vuur 4O minuten bakken.

    -neem vlees uit de pan en laat de saus beetje inkoken

    -snij het vlees in dikke plakken en dien op met aardappelen boulangere.


    12-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokosrijst met gemarineerde frambozen
    Image Hosted by ImageShack.us
    maak rijstpap zoals je anders doet, vervang alleen de melk door kokosmelk en voeg een klein vleugje kaneel toe.

    Doe de framboosjes in een schaal en giet er drie eetlepels oranjebloesemwater over en 2 eetlepels bloemsuiker, meng voorzichtig en laat zeker een uurtje staan, buiten de koelkast.

    Laat de rijstpap afkoelen en garneer met de frmaboosjes, een lepeltje van de marinade en een streepje chocolade.

    10-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek 's Hertogenbosch
    Zeker een bezoekje waard,
    mooie, gezellige stad, die het allemaal heeft,
    mooie huizen, natuur, water en vele culinaire pareltjes.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us

    08-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde groenten
    Groenten die je zelf grilt zijn zo smaakvol dat je er duizend en één dingen mee kan doen.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Hoe ga je te werk:

    -je neemt bijvoorbeeld rode, oranje en gele paprika's (groene gebruik ik niet, ze zijn niet zo zoet)
    -je kan ook prei (zoals ik deze keer had gedaan meegrillen
    -aubergine, courgette, worteltjes.......

    Je maakt alle groenten schoon,
    -paprika's snij je in 4 delen, verwijderd de zaden en legt ze met de bolle kant naar boven
    -de prei was je grondig en je verdeelt elke prei in de lengte in vier stukken, haal ze even door een beetje olijfolie

    -leg alle groenten op een bakplaat, ik leg er siliconenvel onder, dat bespaart schrobwerk achteraf
    -zet in een voorverwarmde oven van 210graden op grillstand en grill ongeveer 30minuten (paprika's zijn dan zwart geblakerd, prei gekarameliseerd
    -haal uit oven en dek het deel met de paprika's af met natgemaakte keukenrol, laat 20 min staan en dan kan je de schilletjes zo verwijderen.

    Ik maakte met deze groente een lekkere zomersalade die je ook op deze blog vindt.

    07-08-2009 om 21:58 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomersalade
    zo ziet een lekkere zomersalade eruit,
    ik maakte hem hier met slablaadjes, parmaham, meloenballetjes, gegrilde paprika en prei en mozarella, zout, peper en balsamicostroop en olijfolie

    Image Hosted by ImageShack.us

    07-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna oogsttijd

    Een leuk tussendoortje.
    Nee culimieke houdt er geen groentetuin op na,
    ik vind het alleen fijn om elk jaar in twee grote zinken emmers wat sla en enkele tomatensoorten te planten.
    En dit jaar valt mijn oogstje supergoed mee.
    Kijk maar,
    nog een beetje zon, die we gaan krijgen deze week en ik kan echt gaan "oogsten"


    Image Hosted by ImageShack.us

    05-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagje aan zee
    Gisteren waren we een heerlijk dagje aan zee, bij onze vrienden, we hebben er van genoten

    Image Hosted by ImageShack.us

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien-fool
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -500gr aardbeien in stukjes bestrooid met vanillesuiker en klein beetke water, even omroeren en laten staan.
    -2,5dl room opgeklopt tot zachte pieken
    -6 kleine merengues (kan je kopen in delhaize, of zelf maken van eiwit dat je eens over hebt)

    hoe maak ik het:

    -doe in je mooiste glazen, een laagje aarbei
    -meng van de resterende aardbeien bijna alles zacht met de room en de verbrokkelde merengue
    -vul hiermee de glazen
    -versier met de resterende aardbei en nog een beetje verkruimelde merengue

    smakelijk!

    tip:
    kan ook met framboosjes

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta uit de voorraadkast
    Kennen jullie dat ook, nie echt iets voorzien en toch iets lekkers willen koken.

    Wel dan is deze pasta een aanrader. Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig: (2 personen)

    -1ui
    -olijfolie
    -beetje chilivolkjes
    -1 doos tonijn voor pasta (te koop bij colruyt, van het merk rio, is ineens met kappertjes enzo derin, per 2 verpakt)
    -250gr pasta
    -wat platte peterselie , indien je dit niet hebt kan je diepvries nemen, of gedroogde maar die vind ik zelf minder van smaak.
    -2 tomaten, ontpit en in kleine blokjes (je kan een blik tomatenblokjes gebruiken maar doe het dan wel door een zeef zodat het overtollige sap kan weglopen.


    Hoe maak ik het:

    -kook de pasta
    -verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden ui lichtjes aan
    -doe er de doos tonijn bij en de tomatenblokjes, verwarm lichtjes,  niet laten koken
    -vermeng met de warme pasta en bestrooi met de peterselie
    -eventueel nog wa parmezaankrullen

    In 20 minuten een heerlijke maaltijd.

    smakelijk

    03-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!