Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haute Garonne-Ambax- deel 1
    wij hebben net een zalige vakantie achter de rug bij vrienden die vanuit ons kikkerlandje naar Frankrijk zijn  gaan wonen .

    Wat een schatten zijn het, we voelden ons direct thuis daar.


    Image Hosted by ImageShack.us

    hun huis ligt op een prachtige heuvel met een nog mooier uitzicht waar we ook nog het geluk hadden van het mooie weer te kunnen genieten.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Er ging ook een droom voor me in vervulling,
    er staat namelijk een pracht van een AGA Fornuis in dit mooie huis,
    waar ik verschillende keren mijn culinaire gangen ben op kunnen gaan, zalig. Vooral de sudderoven is een superding, je brengt een gerecht op het gasvuur aan de gang en dan kan het voor enkele uren in de sudderoven zonder dat je er hoeft naar om te kijken, ideaal voor stoofpotje.
    Ik maakte er een lamsschouder met mediteraanse kruiden in klaar, na 2u was dit vlees zo supermals, dat had ik nog nooit ervaren.

    Image Hosted by ImageShack.us

    We brachten ook een bezoek aan Toulouse, een erg mooie stad, met prachtige gebouwen maar we hebben er ook fantastisch gegeten, natuurlijk de beroemde "cassoulet", zaaaaalig.

    Image Hosted by ImageShack.us

    01-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
    benodigdheden voort 4 personen:

    -4 flinke steaks
    -8 grote sjalotten in niet te kleine parten gesneden
    -3dl rode wijn
    -1dl kalfsfond (blokje of poeder)
    -1 eetlepel bloem
    -1 eetlepel balsamico-azijn
    -2 klontjes suiker
    -zout en peper
    -echte boter en scheut olijfolie

    hoe maak ik het:

    -verwarm boter en olie, tot flink warm, en bak de gekruide steaks hierin aan
    -haal ze uit de pan en dek af met alupapier
    -doe de sjalotten in de pan en laat ze mooi kleuren en zacht worden
    -strooi de bloem erover en roer tot de bloem verdwenen is
    -voeg wijn en fond toe en laat flink doorkoken (de saus zal indikken)
    -voeg de suiker en azijn toe en laat nog even sudderen

    -dien de steak op met de saus, groen boontjes en in de oven geroosterde aardappelen met rozemarijn en een beetje look

    smakelijk


    -

    28-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foodie steekt haar stekeltjes uit
    Soms moet een foodie haar horizon verruimen,
    en nieuwe dingen ontdekken,
    vrienden opzoeken en dromen in vervulling laten gaan....

    meer hierover de volgende dagen.

    Image Hosted by ImageShack.us

    24-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een lekker cadeau
    Image Hosted by ImageShack.us

    Dochter en schoonzoon brachten enkele dagen door in het mooie "lille" en brachten dit mee....
    een lekker cadeau vol vakmanschap.

    20-09-2009 om 11:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatensoep (de zon in je bord)
    Image Hosted by ImageShack.us

    Nu de zomer op zijn einde loopt zijn er prachtige goedkope tomaten in overvloed tegen een lage prijs.

    De moment dus voor deze heerlijke, lekkere soep

    Neem 2 kilo tomaten en snij ze grof
    Verwarm olijfolie samen met een grofgesneden ui en teentje knoflook

    Voeg de tomaten toe en een takje rozemarijn , peper en zout en 2 kuipjes boullionketeltje (knorr) (vlees).

    Laat 30min zacht koken en mix
    (voor een heel fijne soep kan je ze nog passeren door een zeef)

    Dien op met verse peterselie en een beetje room

    smakelijk!

    16-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (2)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.homemade rochers
    Image Hosted by ImageShack.us
    href="http://img248.imageshack.us/i/rocher.jpg/">
    -meng 200gram kokosrasp met 150gram witte suiker en 2 eiwitten
    -rol hiervan met vochtige handen balletjes en leg ze op een met bakpapier of balvel bedekte balplaat.
    Duw ze lichtjes plat met eenvork
    -bak in voorverwarmde oven van 18Ograden gedurende 2O minuten of tot goudgeel.

    smakelijk!

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:koekjes
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dulce de lecheijs met een koekje
    Image Hosted by ImageShack.us

    neem een blik gecondenseerde, gesuikerde melk en laat dit in een pot volledig onder water 3UUR koken, haal uit pan en laat volledig afkoelen
    Als je dit opent heb je een dikke donkere caramelachtige massa.

    Je kan deze mengen met vers gedraaid vanille-ijs, of zelfs op een boterham is dit mengsel heerlijk, enfin het zal geen probleem zijn dit potje leeg te krijgen.

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:ijs
    » Reageer (0)
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
    Image Hosted by ImageShack.us


     wat heb ik nodig:

    -12 coquilles
    -1 potje sjalottestukjes op wijnazijn (delhaize)
    -room
    -melk
    -zout en peper
    -olijfolie
    -beetje bindmiddel (indien nodig)
    -allerlei groentjes in miniblokjes die je laat stoven in olijfolie tot net gaar en kruid met alleen zout en peper.
    -aardappelpeterselie-puree

    Hoe maak ik het:
    -doe evenveel room dan melk in een pannetje en laat tot de helft inkoken,
    voeg 2 eetlepels uitgelekte sjalottenblokjes toe
    -kruid met zout en peper
    -naargelang de dikte kan je nog een beetje bindmiddel gebruiken, creme moet een zalfachtige structuur hebben
    -mix en duw door een fijne zeef
    -bak de coquilles in de hete olijfolie en kruid met peper en zout
    -leg op elke bord 3 lepeltjes van de sjalottencreme, daarop telkens een coquille
    -dien op met de groentjes en de puree

    smakelijk!
    -

    13-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trio van vis-voorgerechttjes
    Image Hosted by ImageShack.us


    Van links naar rechts:

    een glaasje tonato

    -een klein blikje tonijn op eigen nat (uitgelekt)
    -een halve soeplepel kappertjes op azijn (uitgelekt)
    -2 ansjovisfiletjes
    -1 eetlepel mayonaise
    -wat citroensap
    mix dit alles, doe in een mooi glaasje en garneer met een klein gedroogd tomaatje, snippertjes van ei (of een kwarteleitje) en een blaadje rucola

    -tartaar van verse tonijn op oosterse wijze

    --15O gr verse tonijn in kleine blokjes mengen met een beetje versgeraspte gember, beetje sojasuas,oestersaus en rijstazijn, enkele ringetjes chilipeper en een fijngesneden lente-uitje

    mini tomaatcrevtte
    -gewoon zoals je een grote tomaat zou maken maar dan in t klein

    smakelijk!

    13-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vietnamese wok
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -1 pak udonnoedels (te koop in delhaize) andere noedels zoals rijstnoedels kan ook
    -1oranje of rode paprika in stukjes gesneden
    -2OOgram peultjes
    -8 tal mini-maiskolfjes
    -3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
    -1ui in partjes gesneden
    -1teentje knoflook fijngesneden
    -1kl geraspte verse gember
    -1 halve rode chilipeper, fijngesneden
    -1 varkenshaasje in dunne plakjes
    -5 eetlepels terryakisaus (te koop in delhaize)
    -2eetlepels oestersaus
    -2eetlepels rijstazijn
    -2eetlepels donkere sojasaus
    -beetje maizena opgelost in water
    -olie

    Hoe maak ik het:

    -snij vlees in zeer dunne plakjes en maak een marinade met de terryakisaus, 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel rijstazijn.
    Meng het vlees zeer goed met de marinade dek af en zet zeker 4u in koelkast
    -kook de noedels
    -verhit je wok tot zeer heet, voeg olie toe en laat even opwarmen
    -bak hierin het uitgelekte vlees aan in porties zodat de wok niet teveel afkoelt
    -schep vlees uit wok en maak even schoon met keukenpapier
    -opnieuw olie in wok en terug verwarmen
    -voeg look en chili en gember toe en roerbak enkele seconden
    -voeg dan ui toe en wok weer ongeveer een minuut
    -voeg dan de paprika, peultjes en mais toe en roerbak tot beetgaar
    -kruid af met de sojasaus, oestersaus en azijn
    -voeg de maizena toe zodat het vocht een heel klein beetje bindt, laat even doorkoken.
    -meng met de uitgelekte noedels en bestrooi met fijngesneden lenteui.

    smakelijk!

    11-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vijg in marsalawijn
    Image Hosted by ImageShack.us

    Snij een aantal verse vijgen in de helft
    Maak een suikerstroop van 2/3de water, 1/3de marsala en evenveel suiker, breng aan de kook met een beetje kaneel en zet op zacht vuur,
    pocheer hierin de vijgjes.
    Haal ze voorzichtig uit pocheervocht en laat dit inkoken tot stroperig, giet over de vijgen en laat afkoelen.

    Geef vijg per persoon (2helften) met een quennelle van mascarpone en een zandkoekje.

    snel, makkelijk en heeeerlijk.

    10-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.risotto van tarwekorreltjes met kip

    Image Hosted by ImageShack.us
    Maak een risotto van tarwekorreltjes (Ebly): (voor 2 personen)

    -stoof een sjalotje en een teentje look aan in olijfolie
    -voeg een flinke kop graantjes toe en roer tot elke graantje bedekt is met een laagje olie
    -voeg 3dl kippeboullion toe en een handvol reepjes fijngesneden gedroogde ham, peper en zout
    -roer en af en toe en na 20 minuten roer je er nog een beetje room door en een handvol peterselie
    -bak een kipfiletje en pof de trostomaatjes  (tomaatjes in ovenschaaltjes, zout, peper, olijfolie,balsamico-azijn en wat italiaanse kruiden-15minuten in oven van 18Ogr tot de schilletjes barsten

    -dien op en eet smakelijk.

    09-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    08-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
    Image Hosted by ImageShack.us

    Klop drie eidooiers los met een beetje water, peper en zout, tot licht schuimend, zet op zacht vuur en blijf kloppen tot de dooiers gaar zijn, da is zo als de bodem van de pan zichtbaar wordt tijden het kloppen,
    voeg dan klontjes ijskoude boter toe en blijf kloppen tot een mooie gebonden saus.
    Voeg nog een paar druppels citroensap toe , smaak af en dien op met vis, vlees of gegrilde groenten.

    08-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
    Image Hosted by ImageShack.us

    Ontdooi per persoon één vierkant plakje bladerdeeg
    snij met een mes op een 1,5cm van de kant een vierkantje in de bladerdeeg, (niet helemaal doorsnijden!!!
    schil een rijpe peer en halveer, en ontdoe van het klokhuis
    snij in dunne schijfjes maar zorg dat ze bovenaan aan mekaar blijven aan de kant van het steeltje
    bestrooi dik met poedersuiker en bak in een voorverwarmde oven van 18O graden gedurende 2Ominuten.
    Bestrijk met opgewarmde abrikozenconfituur (op de peer) voor een mooie glans.

    Dien op met mascarpone gemengd met een lepel frambozenconfituur en enkele verse frambozen

    07-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marokaanse lamsschenkel met linzen
    Image Hosted by ImageShack.us

    LAAT JE NIET AFSCHRIKKEN DOOR DE HOEVEELHEID BENODIGDHEDEN, de meeste dingen zijn kruiden die je tenslotte maar gewoon uit de potjes hoeft te scheppen.

    Wat heb ik nodig:

    -4 lamsschenkels
    -1 ui , gesnipperd
    -1 teentje knoflook, gesnipperd
    -olijfolie
    -zout en peper
    -1 grote tomaat, ontpit
    - peterselie-grofgehakt
    -1/2 kl gemalen komijn
    -1/2 kl kurkuma
    -1/2 kl venkelzaadjes
    -1/2 kl korianderzaad
    -1/2 kl piment d'espelette (of chilivlokjes)
    -enkele draadjes saffraan
    -half glas witte wijn
    -1/2 vleesboullionblokje in 2dl water
    -1 doos linzen

    -een tagine (te vervangen door een pan met deksel)

    Hoe maak ik het:

    -verwarm de olijfolie en fruit hierin lichtjes de ui en knoflook
    -voeg de schenkels toe en laat licht kleuren
    -voeg alle kruiden, de wijn en boullion toe
    -dek af en laat 2u op zeer zacht vuur sudderen (echt heeeel zacht, tot het vlees bijna van het been valt)
    -voeg de linzen toe en de tomaat die je in stukjes hebt gesneden en de helft van de peterselie en laat nog 5 minuten doorwarmen
    -bestrooi met de resterende peterselie en dien op met brood om  van de heerlijke saus te kunnen genieten.

    Je huis zal gegarandeerd heel arabisch ruiken
    Dus een aanrader als je een marokaans avondje organiseerd.


    03-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sint-truiden
    Vorige zondag uitstapje naar sint-truiden,
    Gewoon om het mooie rijpe fruit te zien, te fotograferen en te genieten van de mooie natuur.
    We hebben de hele fruitroute met de auto gevolgd, en was wondermooi.

    Toen we halt hielden voor koffie stond er op de menukaart "huisgemaakt gebak" en daar is culimieke altijd wel voor te vinden...
    Alleen toen de ober kwam en ik de huisgemaakte perentaart bestelde "was ze juist op".........

    wij hebben er hartelijk om gelachen, want de duizende peren die we nadien op onze route nog zagen, toverde telkens weer een glimlach op onze gezichten en de uitspraak "toch zonde dat die mens nie aan peren geraakt om taart te bakken".

    Ik beloof jullie morgen zelf dan maar aan de slag te gaan, dus het resultaat volgt.

    Image Hosted by ImageShack.us

    03-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschoteltje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    Dit is een makkelijk ovenschoteltje dat er altijd wel in gaat.

    wat heb ik nodig:

    -bakje (kastanje)champignons
    -2 preien in ringetjes
    -1/2liter kaassaus
    -5OO gr gehakt, 
    -aardappelpuree voor 4 personen (ook goed gekruid)
    -beetje olie
    -beetje thym, en curry
    -beetje marsalawijn (italiaanse zoete wijn) of rode porto
    -betje gemalen kaas

    hoe maak ik het:

    -verwarm een beetje olie in een grote pan (liefst één die recht in de oven kan)
    -bak hierin de in vier gesneden champignons en kruid met de tym, als ze aangebakken zijn  blus ze dan met de marsala, laat inkoken tot bijna niks meer aan vocht overblijft
    -haal even uit de pan
    -bak het gehakt flink aan tot het mooi bruin kleurt, voeg beetje currypoeder toe
    -voeg de preiringetjes toe en bak nog even voort, voeg eventueel een beetje boullion of water toe tot de waarin de prei even kan garen
    -dat vormt dan de eerste laag 
    -voeg dan de champignons terug toe en daarop de kaassaus
    -bedek met de puree en maak er een mooi patroon in met een paletmes
    -bestrooi met gemalen kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 18O graden.

    smakelijk.

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nasi express
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -3 varkenslapjes
    -3 builtjes rijst
    -3lente-uitjes
    -200gr sojascheuten
    -stukje geraspte gember
    -2 teentjes knoflook
    -1 oranje paprika in blokjes
    -sojasaus
    -zout-zure chilisaus
    -zout en peper
    -doosje nasi-speciaal van conimex (delhaize)
    -pak kroepoek

    Hoe maak ik het:

    -kook de rijst en laat uitlekken
    -snij de varkenslapjes in hapklare blokjes, giet er een beetje soja en chilisaus bij en meng, zet opzij
    -doe een beetje olie in een grote pan en bak de look, lentui en paprika een beetje aan, voeg het vlees toe en laat mooi bakken.
    Voeg de rijst en de groenten uit het pakje en 100ml water toe, laat even pruttelen en voeg de rijst en droge groentemix uit het doosje toe.
    -garneer met nog wat lenteui , eventueel wat tomaat en een beetje kroepoek.

    smakelijk
    -

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Heb je dat ook, dat op het einde van de week er nog een beetje groentjes overblijven, bijvoorbeeld enkele worteltjes, champignons, een beetje sla........
    wel dan maak ik dit:


    wat heb ik nodig:

    -aardappelen
    -2 preien in ringetjes gesneden)
    -een halve kropsla
    -5 lenteuitjes
    -3 tomaten
    -zakje vissaus van knorr+beetje melk+1/2 kl mosterd
    -olijfolie
    -zout, peper, nootmuskaat
    -kabeljauwhaasje

    Hoe maak ik het:

    -stoof de prei aan in de olijfolie tot bijna gaar, voeg de grofgesneden sla en fijngesneden lente-uitjes toe en stoof nog even verder aan, kruid met peper en zout
    -kook de aardappelen
    -ontvel en ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes
    -maak een groffe puree van de aardappelen en groentjes en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
    -bak de gekruide kabeljauw in olijfolie
    -verwarm de saus en voeg de melk, mosterd en 3/4de van de tomatenblokjes toe
    -dresseer je bord mooi en voila....de restjes leveren je nog een lekkere maaltijd op.

    smakelijk

    24-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladebroodpuddingkjes
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -3OOgr oud brood (broodjes, boterhammen, suiker-of rozijnenbrood, speculoos, koekjes.....)
    -3,5dl warme melk
    -1dl koude melk
    -1 zakje chocoladepudding
    -2 eitjes
    -6 eetlepels bloem
    -1 kleine koffielepel bakpoeder
    -handje vol rozijntjes
    -4 eetlepels witte suiker
    -6 eetlepels bakvaste chocoladedruppels (te koop bij colruyt)

    Hoe maak ik het:

    -doe het brood in blokjes van ongeveer 3cm, giet hierover de hete melk en laat gedurende zeker 2O minuten weken
    -los de puddingpoeder op in de koude melk
    -doe de pudding bij het brood samen met de eitjes, suiker, bloem en bakpoeder
    -meng flink en voeg rozijntjes en 3/4de van de chocoladedruppels toe
    -schep in individuele vormpjes (muffinvorm kan hier perfect dienst doen)
    -bak in een voorverwarmde oven van 18O min voor 30min.
    -laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vormpjes

    -dien op met een lekker kopje thee of koffie of geef binnenkort de kindjes (groot en klein) eentje mee voor na de boterhammen op school of werk

    smakelijk!

    23-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!