Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cassoullet de luxe
    Een zalig winters gerecht,
    de lekkerste at ik enkele maanden geleden in toulouse, in gezelschap van zalige vrienden,
    maar deze is ook nie te versmaden.
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig en hoe doe ik het:

    -een stuk spek (gezouten of gerookt) in grote stukken (5OOgr)
    -verwarm je oven voor op 180gr
    -verwarm 50gr eendevet in een ovenbestendige pot
    -schil 2 grote uien en een stukje prei en een 5tal teentjes knoflook en hak ze niet te fijn
    -voeg ze toe aan het arme eendevet en laat zachtjes stoven, zonder te kleuren tot ze zacht zijn
    Image Hosted by ImageShack.us
    -Doe er de witte bonen; die je een nacht geweekt hebt in water bij (7Ogr p.p.) en het spek
    -giet er 1,75liter  water bij en een bouket garni (bestaande uit laurier, peterseliestelen, selderij als je dat hebt, eventueel wat rozemarijn of tym)
    Image Hosted by ImageShack.us

    duw de kruidentuiltje wel onder de boontjes
    -breng aan de kook en schuim eventueel schuim dat komt bovendrijven af
    -zet in de oven en bak voor ongeveer een uur, tot de bonen juist gaar zijn
    -haal uit de oven, verhoog deze tot 220graden, voeg aan de bonen gekonfijte eendebouten toe en zet de pot terug in de oven voor een 45minuten tot de sappen zijn geabsorbeerd en er zich een goudkleurige korst heeft gevormd aan de bovenkant
    -dien op in je mooie pot
    -geef er een lekker glas wijn of een verfrissende pint bier bij.




    Image Hosted by ImageShack.us

    26-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koffer

    Al vele jaren werk ik voor de stad waar ik woon, steeds in hetzelfde gebouw.

    In februari staat er een definitieve verhuis te wachten naar een nieuwe plek in , dus kon ik het niet laten om nog even in de archieven te gaan rondkijken.

    Ik vond daar 2 koffers die ooit nog gediend hadden, bij vermoedelijk gemeenteraadsverkiezingen.
    Waarom denk ik dat, wel omdat er zich binnenin allemaal nog rode lakschilfers zaten van ooit verzegelde stukken.
    En ook, zoals je kan zien op de foto's zijn de koffers genummerd, dit is nr 7 en ik ben nu ook de bezitster van nr 8.

    Rechtsonder kan u zien hoe de koffer was en de andere foto's hoe ze er nu al uitziet, ze zal nog heel wat laagjes boenwas nog hebben alvorens het hout weer tot leven komt, maar geduld is mooie zaak.

    Ik heb er ook nog snel een mooi kussen opgemaakt, omdat de mand die er voorheen stond de favoriete slaapplek is van onze oudste poes, robbe.

    Weet niet of iedereen dit zo'n fantastisch ding zal vinden maar voor mij zit er natuurlijk een stuk sentiment aan, een stukje van je "oude" werkplek in je huis.

    De koffer doet nu trouwens dienst als "linnenkist"

    Image Hosted by ImageShack.us

    25-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (1)
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
    Image Hosted by ImageShack.us
    benodigdheden:

    -1 grote aardappel p.p.
    -25Ogram grijze garnalen
    - eetlepel mayonaise
    -scheut olijfolie
    -zout, peper
    -fijngehakte bieslook
    -parmezaankaas of een andere gemalen kaas naar wens

    hoe maak ik het:

    -stoom de aardappeltjes gaar in de microgolf
    -snij de in de lengte doormidden en hol uit zonder de schil te beschadigen
    -meng aardappelpulp met mayonaise, zout, peper, 3/4de vd garnaaltjes en wat gesnipperde bieslook de kaas en een scheutje olijfolie.
    -plaats in een vuurvaste schaal en zet in een voorverwarmde oven van 18O graden gedurende 20°minuten of tot goudgeel

    dien op met een frisse salade aangemaakt met olie en balsamicoazijn en pijnboompitjes

    smakelijk

    21-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselderpuree met cordon bleu
    Image Hosted by ImageShack.us
    benodigdheden:

    -5OO gr knolselder, geschild en in blokjes
    -5OOgr aardappelen
    -2,5dl room
    -selderzout
    -neutrale olie
    -cordon bleu

    hoe maak ik het:

    -schil de knolselder en snij 5OOgr in niet te grote blokjes, zet deze op in water met zout en kook tot echt gaar (is noodzakelijk voor de smaak- dus proef of hij echt zacht is!)
    -snij een deeltje in fijne julliennereepjes en kook ze apart beetgaar
    -giet af door een zeef
    -mix het geheel in eenlender of met een staafmixer
    -kook terwijl de aardappelen en plet ze ook zo fijn mogelijk (kruid met zout, peper en nootmuskaat
    -doe de room in een pannetje en laat tot de helft inkoken
    -meng met de knolseder en kruid met selderzout
    -meng met de aardappelpuree
    -bak de cordon bleu
    -verwarm een flinke bodem van de olie tot vrij heet, doe hierin de julliennesliertjes knolselder en frituur goudbruin, laat uitlekken op kuekenpapier

    -dien de puree op in een torentje met bovenop wat van de gefrituurde sliertjes en de cordon bleu

    Niet duur, erg lekker , wat wil een mens nog meer?

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met een twist
    Image Hosted by ImageShack.us


    Soms als ik allerhande restjes heb zoals een blokje kaas, mozarella, beetje bieslook of basilicum, zongedroogde tomaatjes dan lijkt me dat het geschikte moment om al die ingredienten in kleine stukjes te snijden te mengen met gemengd gehakt, wat paneermeel, een eitje en wat kruiden, in dit geval, oregano, zout, peper en wat paprikapoeder
    Ik vorm er balletjes van die ik dan zachtjes bak in een pan en opdien met kriekjes met kaneel.
    Maar ze kunen evengoed dienen als aperitiefhapje onder vrienden, heel gewoon, ongedwongen maar lekker

    19-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst/winterraclette


    Image Hosted by ImageShack.us

    Ideaal voor een gure herfst of winteravond,
    een raclette
    Je voorziet je in een aantal raclettekazen die in de supermarkten vlot verkrijgbaar zijn, alsook een deel gedroogde vleeswaren, zoals gedroogde ham, gedroogd hertevlees, eendeborst....
    Maak enkele lekkere slaatjes die erbij passen, zoals een roodlofslaatje met nootjes en notenolie en een beetje balsamicoazijn
    een slaatje met pompoen en een lekkere dressing en veel -liefst ambachtelijk brood
    raclettestelletje op tafel (gourmetstel met onderaan grillelement is prima geschikt) en genieten maar.
    Vergeet er geen lekker glaasje wijn bij te serveren.

    smakelijk en dank aan onze dochter Elke die ons hierop trakteerde

    18-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    09-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken zeetong
    Image Hosted by ImageShack.us

    neem een mooie schoongemaakte zeetong per persoon,
    kruid met peper en zout,
    bak ze aan in echte boter, 4 minuten ongeveer aan elke kant.

    Dien op met een aardappelpuree gemengd met rucola en halfgedroogde tomaatjes.

    smakelijk!

    09-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    06-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.virusje....
    culimieke zit een beetje geplaagd met een virusje, daarom is het hier even stilletjes,maar ik kom weldra terug met nieuwe receptjes.

    Ga jullie nu verwennen met een erg mooi "bloemstuk" dat mijn dochter Elke maakte.


    Image Hosted by ImageShack.us

    06-11-2009 om 11:24 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (2)
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bospaddestoelensoep
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    -250gr witte champignons
    -200gr mini-shitake
    -25gr gedroogd eekhoorntjesbrood
    -olie
    -teentje look
    -zout-peper
    -groenteboullion-blokje
    -water
    -room

    garnituur:

    -150gr ricotta
    -gehakte peterselie
    -citroensap
    -peper
    -zout

    -gesnipperde parmaham

    Hoe maak ik het:

    -week het eekhoorntjesbrood in warm water
    -verwarm de olie, doe er de gesnipperde look in en stoof heel even aan,
    voeg alle witte paddestoelen en 15Ogr shitake en het geweekte eekhoorntjesbrood toe, samen met zout, peper, boullion, water en kook gedurende 20min.
    -mix de soep
    -voeg een scheutje room toe
    -bak de resterende paddestoeltjes even aan in een beetje olie.

    presentatie:

    -maak een quenelle van de ricotta en doe in het bord
    -giet voorzichtig de soep langs de ricotta en garneer met de paddestoeltjes en de parmaham.

    smakelijk.

    01-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (1)
    29-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 kip-twee gerechten
    Image Hosted by ImageShack.us
    we maken een heerlijke kippesoep en een lekkere videé

    Benodigdheden:

    -1 mooie grote kip
    -3 kuipjes soepketeltje, kip, van knorr
    -1 soepselder, pak soepprei en 3 wortelen fijngesneden
    -1 bakje witte champignons in vier gesneden
    -800gr gehakt (300 gr balletjes vr de soep, de rest iets groter voor de videévulling
    -handvol vermicelli
    -zout-peper en een vleugje currypoeder, 3 laurierblaadjes
    -sap van 1/4de citroen
    -1/2liter bechamelsaus die je maakt met 4 soeplepels kippeboullion ipv melk en met een scheutje room erin en 1 keteltje van knorr., alsook het citroensap
    -fijngehakte verse peterselie

    Hoe maak ik het:

    -Zet de schoongespoelde kip op in lauw water met wat zout, peper, en de laurierblaadjes
    -breng aan de kook en zet dan het vuur echt zacht, laat 4O minututen garen.
    -Haal de kip uit de bouillion en laat iets afkoelen.
    -Ontdoe de kip van vel en beentjes en hou de stukken kip zo groot mogelijk
    -Breng de boullion terug aan de kook voeg de soepgroenten en 2 soepketeltjes van knorr bij.
     - laat opkoken en voeg dan de vermicelli en de (apart gekookte) soepballetjes toe.
    -Kruid met peper, zout en wat currypoeder
    -Doe de grotere gehaktballetjes en de champignons bij de kip alsook de saus
    -verwarm alles zachtjes, en voeg de peterselie toe.
    -Dien op in de welgekende warme bladerdeegbakjes en fritjes.





    29-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
    Feest, feest, onze jongste dochter wordt 25 jaar. 

    Elke jaar proberen we een beetje iets origineels te bedenken en deze keer werd dat rijstpap (voor 90 collega's) en nog wat zelfgemaakte cake (een botercake met amandel, een appelcake met speculaaskruiden en een chocoladecake.

    Collega's van silke , geniet ervan en een berichtje in mijn gastenboek maakt me altijd blij.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us

    28-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst bij de thee
    Image Hosted by ImageShack.us

    Heerlijke cakejes door onze dochter Elke gebakken,
    ze nam een 4/4de beslag en mengde dit met gehakte hazelnoten
    bakken in een oven van 180gr / 15min
    beetje chocolade smelten en garneren met mooie herfstchocolade en marsepein
    smakelijk!!

    25-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:koekjes
    » Reageer (0)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke's hapjes
    Image Hosted by ImageShack.us


    Dit zijn weer enkele zalige hapjes gemaakt door onze oudste dochter Elke.

    Omeletblokjes met pikant tomatensausje
     
    * 1 tomaat in heel kleine blokjes
    * 1 kleine aardappel in heel kleine blokjes
    * wat bieslook fijngesnipperd
    * stukje boter
    * zout,peper,paprikapoeder
    * 4 eieren
    * scheutje room
     
    De aardappelblokjes aanbakken in de boter,wat laten stoven en tomatenblokjes en bieslooksnippers toevoegen.
     
    De 4 eieren klutsen met room,zout en peper en een flinke snuif paprikapoeder.
     
    In een klein aluminium bakje de gestoofde groenten doen daarom de geklutste eieren.
     
    In een grote schaal wat warm water gieten,hierin het bakje zetten en laten stollen in de oven op 180graden (ongeveer 20 minuten).
     
     
    Toastje "gerookte eend met mandarijn"
     
    * broodrondjes (uitgestoken uit lichtbruin brood en licht getoast)
    * wat vijgenconfituur
    * reepjes gerookte eend
    * partjes mandarijn zonder het witte vel
    * sprietjes bieslook
     
    De broodrondjes besmeren met vijgenconfituur, beleggen met reepjes eend en een partje mandarijn,afwerken met bieslook
     
     
    Zalmballetjes met dillesaus
     
    * 200 gr zalmgehakt (te verkrijgen bij delhaize maar ook zelf te maken)
    * 1 ei
    * wat groene en rode chilipeper (fijngehakt)
    * zout,peper
    * verse dille fijngehakt (1 eetlepel voor balletjes, 1 eetlepel voor sausje)
    * 2 eetlepels mayonaise (met mosterd)
    * 3 eetlepels yoghurt
     
    Meng het gehakt met alle kruiding en het eitje. Bak van dit mengsel kleine balletjes
     
    Dien op met sausje van mayo,yoghurt,dille,zout en peper.


    21-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    18-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sushi home made
    Prettig om te maken, zalig om te eten.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Je kan alle ingredienten kopen bij delhaize al zijn ze in de supermarkt als Sun Wah veel goedkoper.
    Probeer het een keer, je zal versteld staan hoe leuk het is om te maken.

    Image Hosted by ImageShack.us

    18-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's de la mama
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -5OO gram scampi's
    -1 rode + 1 gele paprika in kleine blokjes
    -2 tomaten ontpit en in kleine blokjes
    -1 ui fijngesnipperd
    -1 teentje look fijn gesnipperd
    -3 lenteuitjes in ringetjes
    -2 eetlepels ketchup
    -2dl room
    -zout, peper, chilivlokjes, 1 eetlepel curry, enkele draadjes saffraan,
    1 groenteboullion-blokje,
    -olijfolie

    Hoe maak ik het:

    -verhit wat olijfolie in een tefalpan en stoof de ui, look en paprikablokje zachtjes aan, kruid met peper en zout en al een beetje curry
    -haal uit pan en bak de scampi's net niet gaar,
    -voeg de groenten en alle andere ingredienten bij en laat even opkoken,

    -klaar

    Erg lekker met tagliatelli en een stukje stokbrrod

    16-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (4)
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boutis, een borduurtechniek uit de provence
    Onlangs ging ik deze techniek leren in een workshop van één dag in de handwerkwinkel "naald en draad" in schoten.

    Het is een zeer arbeidsintensive techniek, maar ik hou erg van het resultaat.

    Daarom toon ik jullie met trots mijn eerst werkje.
    Eigenlijk het "workshop"lapje. Een soort proefje waar je de techniek wordt aangeleerd.

    Image Hosted by ImageShack.us

    15-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.visgerechtje van vroeger
    Image Hosted by ImageShack.us

    Smelt een beetje boter in een tefalpan en leg daarin bevroren  blokjes kabeljauw (iglo). Kruid met peper en zout en wat viskruiden.
    Laat 5minuutjes garen, bestrooi dan met paneermeel op de blokjes vis.
    Draai de visjes een keer om en om zodat een beetje van het paneermeel in de boter komt.
    Voeg een beetje water en citroensap toe en laat nog even doorwarmen.
    Dien op met spinazie of zeekraal (zoals ik deed op de foto)

    TIP: je kan de blokjes vis garen en dan in ovenschaal leggen (zonder paneermeel dan wel)lepel er een eetlepel spinazie met room (iglo) over en bestrooi met gemalen kaas en gratineer.

    Lekker met aardappelpuree

    Kindjes zijn hier dol op.

    15-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaaspracht in toulouse
    In Toulouse vonden we kaasaffineur,
    ik heb in mijn leven nie zoveel verschillende kazen gezien,
    en zo'n prachtige winkel.

    Zelfs enkele belgische kazen werden er verkocht
    Trouwens ze smaakten heerlijk!

    Image Hosted by ImageShack.us

    11-10-2009 om 10:53 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torta di nonna
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    -15Ogr zachte boter
    -3OOgr zelgemaakte amandelpasta (of marsepein)
    (je maakt deze zelf door 15Ogr amandelpoeder met 15Ogr suiker en een eiwit te mengen tot een pasta onstaat, als je rozenwater in huis hebt is een eetlepel toevoegen erg lekker)
    -6 eieren
    -25Ogr ricotta of magere platte kaas
    -rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel
    -1 theelepel amandelessence
    -25gr bloem
    -boter en geschaafde amandelen voor de vorm
    -pijnboompitten voor het bestrooien
    -poedersuiker om te bestuiven

    Hoe maak ik het:

    -Verwarm je oven voor op 175gr
    -roer de boter met amandelpasta romig
    -voeg één voor één de eitjes toe tot glad mengsel
    -voeg dan de ricotta, amadelessense en de rasp vd citrusvruchten toe
    -als laatste de bloem
    -neem een springvorm van 24cm en bestrijk met boter, bestrooi dan de randen met de amandelschilfers
    -vul met het beslag
    -bestrooi met pijnboompitjes
    -bak gedurende 25 a 3O minuten of tot een prikker die er droog uitkomt

    tip: ik gebruikte een springvorm van 20cm en verlaagde oventemperatuur naar 17Ogr en bakte de taart gedurende 5O minuten, dekte de taart na 3O minuten wel voorzichtig af met een stukje bakpapier om te donkere pijnboompitjes te voorkomen

     

    11-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haute Garonne-Ambax- deel 1
    wij hebben net een zalige vakantie achter de rug bij vrienden die vanuit ons kikkerlandje naar Frankrijk zijn  gaan wonen .

    Wat een schatten zijn het, we voelden ons direct thuis daar.


    Image Hosted by ImageShack.us

    hun huis ligt op een prachtige heuvel met een nog mooier uitzicht waar we ook nog het geluk hadden van het mooie weer te kunnen genieten.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Er ging ook een droom voor me in vervulling,
    er staat namelijk een pracht van een AGA Fornuis in dit mooie huis,
    waar ik verschillende keren mijn culinaire gangen ben op kunnen gaan, zalig. Vooral de sudderoven is een superding, je brengt een gerecht op het gasvuur aan de gang en dan kan het voor enkele uren in de sudderoven zonder dat je er hoeft naar om te kijken, ideaal voor stoofpotje.
    Ik maakte er een lamsschouder met mediteraanse kruiden in klaar, na 2u was dit vlees zo supermals, dat had ik nog nooit ervaren.

    Image Hosted by ImageShack.us

    We brachten ook een bezoek aan Toulouse, een erg mooie stad, met prachtige gebouwen maar we hebben er ook fantastisch gegeten, natuurlijk de beroemde "cassoulet", zaaaaalig.

    Image Hosted by ImageShack.us

    01-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!