Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waalse salade

    Wat heb ik nodig:

    -vastkokende aardappeltjes in blokjes
    -fijne princesseboontjes
    -veldsla
    -gerookt spek in blokjes
    -beetje water
    -olijfolie
    -zout-peper-blasamicoazijn

    Hoe maak ik het:

    -kook de aardappelblokjes net gaar
    -kook de princesseboontjes ook beetgaar
    -bak spek tot mooi gekleurd, voeg beetje water toe tot aanbaksel loskomt, voeg dan wat olijfolie en balsamico toe
    -meng heeeeeel voorzichtig aardappel, boontjes, gewassen veldsla, spek en saus ervan (=is je vinaegrette) tot een mooi geheel

    Dien op warm of zelfs lauw is dit in de zomer heeeerlijk lekker.

    smakelijk!

    06-03-2010 om 09:25 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    03-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestcake van silke
    En wat had de jongste dochter zondag samen met de vriendinnen gedaan.........
    kleine cakejes gebakken en gaan versieren met vanalles dat ze vonden in het atelier van één van de vriendinnen haar papa die bakker is.
    ........tja t' zit toch een beetje in de familie denk ik.
    mooi, toch???

    03-03-2010 om 16:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kwarteleitjes met kruidenzout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Dit is een zeer lekker maar leuk hapje, dat je perfect op voorhand kan bereiden.

    Kook de kwarteleitjes gedurende 4min in kokend water, laat ze schrikken en pel ze.

    Als je ze wil bewaren doe ze dan in een plastic potje gevuld met koud water en sluit af met een deksel
    -dien op met kruidenzout (dit kan je zo kopen in delhaize (ik gebruik het kruidenzout voor groenten) maar als dit niet vind kan je makkelijk zelf grof zeezout nemen en mengen met droge kruiden naar eige n smaak.

    smakelijk!

    02-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (1)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipspiesje met appeltjes
    Dit is een heerlijk aperohapje of amuse die bovendien gedeeltelijk kan voorbereid worden.

    wat heb ik nodig:

    -eeen kippefilet in kleine blokjes (of een grote scampi p.p. gepeld en darmkanaal verwijderd)
    -1/4de jonagold appel met schil in hele kleine blokjes
    -beetje zure room
    -ras el hanout (marokaans kruidenmengsel-indien je dit niet hebt neem dan marokaanse mengeling van Ducros (=potje te koop in delhaize)
    -olijfolie
    -zout-peper
    -blaadje koriander

    Hoe maak ik het:

    -steek de kippeblokjes op de spiesjes en kruid met ras el hanout (of chermoula) en giet er een beetje olijfolie over, laat enkele uren marineren
    -meng de appelblokjes met een beetje zure room en de ras el hanout
    -neem mooie schaaltjes, bordjes of glaasjes en lepel er een flinke lepel van de appel in.
    -bak de kippesateetjes in een antilkleefpan -Of bak het spiesje of de scampi's kort aan in de olijfolie-kruid met peper en zout
    -leghet spiesje of de scampi op de appeltjes en garneer met het blaadje koriander

    smakelijk!

    01-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren-vanillecake (van dochter Elke)


    Zaterdag hebben we heerlijk geluncht bij onze oudste dochter en vriend,
    Bij de koffie toverde dochterlef een zalige cake tevoorschijn die ze naar ze naar eigen fantastie had gemaakt met de 2 peren die in haar fruitmandje lagen.
    En geloof me hij was heerlijk, volgens mij is ze "een culi-Elke met een trotse moeder.

    Wat heb nodig:

    -200gr suiker
    -3eieren
    250gr zelfrijzende bloem
    -1 vanillestok opengesneden en zaadjes uitgehaald
    -2 zachte conferenceperen

    Hoe maak ik het:

    -Meng boter met suiker met een mixer
    -voeg één voor één de eitjes toe
    -dan de bloem toevoegen
    -de geschilde en in stukjes gesneden peren
    --als laatste de vanillezaadjes

    -Bak in een oven van 18O graden gedurende ongeveer 5O minuten, controleer met een prikkertje of de cake gaar is.

    smakelijk!

    28-02-2010 om 09:45 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (3)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
    wt heb ik nodig:

    -een filet van skrei p.p.(vis)
    -aardappelpuree die flink afgekruid is met peper, zout en een eetlepel mosterd met honing
    -bakje mini-spinazieblaadjes
    -boter
    -citroensap

    Hoe maak ik het:

    -Verwarm de boter zacht in een antikleefpan
    -leg hierin de skrei die je gekruid hebt met zout en peper
    -bak zachtjes gedurende een 4 tal minuten
    -keer de vis om en zet vuur uit (de resterende warmte zal de vis net genoeg verde garen zodat hij sappig blijft
    -meng de aardappelpuree met de rauwe spinazieblaadjes

    -doe de puree in een ringetje op het bord
    -leg er een mooie visfilet naast


                                 smakelijk!

    25-02-2010 om 08:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wrap met kalkoenblokjes

     



    Wat heb ik nodig:

    -een pak wraps
    -halfgedroogde tomaatjes (zelfgemaakt vind ik het lekkerst)
    -400gram kakoenblokjes, goed gekruid met kippekruiden
    -rode pesto (zelfgemaakt of potje)
    -rucola
    -beetje zure room

    Hoe maak ik het:

    -Bak de kalkoenblokjes mooi bruin in een antikleefpan
    -vervwarm de wraps in de microgolfoven
    -besmeer ze met de pesto
    -leg hierop een schepje kalkoen
    -dan de tomaatjes en rucola
    -en als laaste de rucola
    -steek vast met een prikkertje en serveer

    In enkele minuten een heerlijke lunch, weer eens wat anders dan een boterham met kaas, al kan dit ook zeer lekker zijn.

    smakelijk!

    18-02-2010 om 09:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een prachtig culi-cadeau!

    Al koken een passie is kan je verstaan dat mooie nieuwe dingen om gerechten op te presenteren je heeel blij maken.

    Toen onze vrienden op bezoek kwamen werd ik verwent met dit prachtige cadeau...

    Ingrid, Guido nogmaals bedankt, jullie zijn echte schatten.


    17-02-2010 om 15:03 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marmercake

    Wat heb ik nodig:

    -bakblik van 10x22cm
    -200gr bloem
    -60gr maiszetmeel
    -1 pakje bakpoeder
    -4 eieren
    -18O boter
    -5 a 6 el melk
    -175 gr suiker
    -1 pakje vanillesuiker
    -30gr cacaopoeder

    Hoe maak ik het:

    -Verwarm de oven voor op 18Ogr
    -Roer de boter romig met de suiker en de vanilliesuiker
    -Meng dan één voor één de eieren erdoor
    -Voeg bloem, maizetmeel en bakpoeder dat gezeefd is erdoor en voeg dan 2 el melk toe
    -Beboter en bebloem je bakvorm
    -Verdeel beslag in 2 porties, meng ééntje met de cacaopoeder en de rest van de melk
    -schenk het witte beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en ga er even met een vork kriskras door
    -bak gedurende ongeveer 45 min
    -Laat 10 staan op rooster in de vorm
    -Nadien ontvormen en volledig laten afkoelen

    Ik serveer het graag met wat rode vruchtjes en een heerlijk kop koffie

    smakelijk!

    11-02-2010 om 17:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne met witloof en ham

    wat heb ik nodig:

    -lasagneblaadjes
    -6 witloofstrokjes in fijne reepjes
    -5 sneden ham in reepjes gesneden
    -250ml room
    -150ml melk
    -100gr gemalen extra belegen kaas
    -100gr gemalen parmezaan
    -zout-peper-nootmuskaat-currypoeder
    -olijfolie

    Hoe maak ik het:

     -verwarm de olijfolie en stoof hierin op zacht vuur de witloof gaar
    -voeg de room en melk toe en laat 10 minuten inkoken, bindt eventueel nog een klein beetje bij, mag een vrij lopende saus zijn
    -meng voorzichtig de ham en de helft van beide kazen eronder
    -neem vuurvaste schaaltjes en leg een beetje witloofmengsel en een lasagneblaadje,
    bouw zo verder op en bestrooi bovenaan met de resterende kaas
    -bak in een voorverwarmde oven van 180gr gedurende 30minuten

    02-02-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    01-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelpotje met bloemkool en gehakt

    wat heb ik nodig:

    -1/2 bloemkool in roosjes
    -6 eetlepels instantpureepoeder (of 4 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen)
    -25O gr gehakt-rul gebakken
    -15Ogr gemalen kaas (mag flink afsmaken, parmezaan of comte of gruyere)
    -zout en peper en nootmuskaat
    -beetje melk
    -klont echte boter
    -beetje paneermeel

    Hoe maak ik het:

    -kook de boemkool (en de aardappel indien je ze gebruikt) goed gaar
    -giet af en voeg boter , zout, peper en nootmuskaat toe en plet niet al te fijn.
    -meng met het gehakt dat je eventueel ook flink mag kruiden (kippekruiden doe het hier goed)
    -voeg de helft van de gemalen kaas toe en meng
    -doe alles in een ovenschaal en maak een mooi motief in je puree
    -bestrooi met de rest van de kaas en paneermeel
    -als dit gerecht op voorhand gemaakt wordt en je het dus terug opwarmd de dag nadien dan in een oven voorverwarmd van 18O graden gedurende 40 minuten,
    anders volstaan 15min.

    Ik geef er nog een stukje zacht gebakken kipfilet bij, maar dit hoeft niet echt

    smakelijk!



    01-02-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham

    wat heb ik nodig:

    -een halve bloemkool
    -4 el instantpuree
    -1 knorr boullionketeltje groente
    -zout-peper
    -2 sneden parmaham
    -gehakte peterselie

    Hoe maak ik het:

    -stoom de bloemkoolroosjes goed gaar
    -breng de bouillion aan de kook en voeg de gare bloemkool toe, dan de instantpuree die de soep licht zal indikken
    -kruid met peper en zout
    -leg de parmaham in stukjes op een bordje en daarop leg je een ander bordje, dan in de microgolfoven op vol vermogen voor 1,5min, bovenste bordje wegnemen en laten afkoelen
    -schep de soep in warme borden, garneer met de ham en de gehakte peterselie

    smakelijk!

    30-01-2010 om 14:23 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (1)
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zalig weekendje De Haan aan zee.

    Wat hebben we genoten van de heerlijke frisse lucht, goed hotelletje, lekker eten en niet te vergeten het fijne gezelschap van onze vrienden

    27-01-2010 om 12:53 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.simpele kaastaart met aardbeiencoullis

    Het recept voor deze taart is vinden onder "simpele kaastaart"
    Je kan ze telkens anders presenteren, zoals hier met de coullis, of je kan de kaastaart op zich een andere smaak geven dan vanille (wat hier geval is) en daar dan je decoratie weer aan aanpassen.

    smakelijk!

    22-01-2010 om 14:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (4)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst

    wat heb ik nodig:

    -2 stronken witloof
    -Boter
    -wildfond
    -2 sinaasappels (1 geperst, één geschild A vive (tussen de vliesjes de partjes lossnijden) en 2 stukjes schil
    -2 handjes risottorijst
    -beetje water
    -beetje suiker
    -zout en peper
    -paar takjes salie
    -2 eendeborsten, vetlaagje kruiselings ingesneden
    -beetje jonge slablaadjes

    hoe maak ik het:

    -breng de fond met een beetje water,  het sinaassap , schil, suiker en salieblaadjes aan de kook, verwijder direct de schilletjes, als de vloeistof kookt,  anders wordt de bouillon bitter
    -smelt de boter en stoof daarin zeer zacht de fijngesneden witlofstronkjes
    -voeg er dan de rijst bij en roer tot alle rijstkorreltjes een laagje boter om zich hebben
    -voeg telkens een soeplepel boullion bij de rijst en roer tot alle vocht is opgenomen en tot de rijst gaar is , dit duurt ongeveer 20 minuten
    -tijdens dat je de risotto maakt verhit je een tefalpan zonder vetstof en leg daarin de eendeborst met de velkant naar beneden,
    laat zeker 6 a 7 minuten bakken tot mooi gekorst,
    keer dan de filets en bak nog 5 minuten voor een lichte rosé (als je het liever meer rosé wil verkort dan de baktijd)
    -haal de filets uit de pan en laat onder alupapier 10min  rusten-zeer belangrijk!!)

    -snij het vlees in schuine plakken , schep de risotto op de borden, leg het vlees erop en ganeer met een slaatje van sinaasappelpartjes en groene slablaadjes dat je hebt aangemaakt met een beetje olijfolie, zout en peper.

    smakelijk


    21-01-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte bonensoep

    Dit recept kreeg ik van mijn vriendin en forummaatje "nitteké"

    Benodigdheden:

    500 g gedroogde witte bonen
    1 laurierblaadje
    2 eetlepels olijfolie
    50 g kleingesneden varkensvlees
    1 grote ui, fijngehakt
    1 wortel, kleingesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    3 grote tomaten, ontveld, ontpit en klein gesneden
    1klein doosje tomatenpuree, maar dat hoeft niet, ik heb het wel erin gedaan.
    1/4 theelepel salie, vekruimeld
    zout en peper
    mespuntje cayennepoeder
    2 eetlepels gehakte peterselie.

    Bereiding:
    1. Zet de bonen een nacht in de week.
    2. Schep ze in een grote pan en overgiet ze met vers water.
    3. Voeg het laurierblaadje toe, doe de deksel op de pan en breng het aan de kook.
    4. Laat de bonen 45 minuten op zacht vuur koken.
    5. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Voeg het gezouten vlees erbij, de ui, de wortel en de selderie en laat alles zachtjes gaar stoven. Het mag niet bruin worden.
    6. Voeg dan de tomaten en de salie toe en naar smaak zout, peper en cayennepeper.
    7. Laat het gheel afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken.
    8. Roer het groentemengsel door de bonen en laat de soep nog ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.
    9. Voeg de laatste 10 minuten de pepterselie toe.
    10. Voeg, wanneer de soep te dik wordt, nog wat heet water toe.
    11. Schep bij het opdienen een theelepel olijfolie over de soep.
    Geef er vers stokbrood bij.

    15-01-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.categoriëen (indelen van alle gerechten)
    Beste bloggertjes,

    daar mijn blog wel erg groot wordt heb ik besloten alles te gaan onderverdelen in categoriëen.

    Ik ben hier net mee begonnen (zoals jullie linksonder van het blog al kunnen zien) maar het zal nog even tijd vergen eer alles op zijn plekje staat natuurlijk.
    Sorry voor dit ongemak.
    Jullie kunnen natuurlijk ook nog altijd de "zoekfunctie" blijven gebruiken

    groetjes
    culimieke

    13-01-2010 om 16:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La tarte de madam Odille

    Een lekkere makkelijke taart, die silke onze dochter ook geleer had op haar kookworkshop

    wat heb ik nodig en hoe maak ik het:

    -3  peren, geshild en klokhuis verwijderd en in de helft of in vier gesneden,
    deze pocheer je in een suikerstroop (eveneel water als suiker , aan de kook brengen) dan peren erin en zacht laten pruttelen of tot peren zacht zijn, 20 a 30 minuten.

    -bladerdeeg (gekocht) beleg een lage taartvorm met bladerdeeg en bak blind gedurende 15minuten op 18Ograden (blind bakken=bakpapier op deeg, verzwaren met bakbonen)

    -voor de frangipane:

    Meng 100gr suiker met 100gr gesmolten boter, voeg 100gr amandelpoeder en 1 eetlepel bloem toe en 1 ei.
    Voeg eventueel een scheut amaretto toe

    Schep de frangipane op de voorgebakken deegbodem , leg de peren erop en bak in een oven van 16Ograden gedurende 35minuten

    Als taartje uit oven komt kan je deze bestrijken met een beetje van suikerstroop waar je de peren in liet garen.

    smakelijk!

    13-01-2010 om 14:56 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade royal

    Wat heb ik nodig:

    -100 gram zwarte olijven
    -200gr zongedroogde tomaatjes op olie
    -4 gezouten ansjovisfilets
    -een eetlepel kappertjes
    -harissa of cayennepeper
    -peper en zout
    -teentje look
    -gegrild brood voor erbij

    -eventueel mozarella

    Hoe maak ik het:

    -Pureer alle ingredienten in een keukenrobot
    -dien op met gegrild brood

    -je kan eventueel het brood besmeren met de tapenade , dan een plakje mozarella erop en even onder grill tot kaas gesmolten is

    smakelijk!

    13-01-2010 om 14:54 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (1)
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroen-amandelkoekjes

    wat heb ik nodig:

    -155gr gesmolten echte boter
    -225gr witte suiker of 112gr tagatesse (een prima suikervervanger)
    -1 ei
    -1,5tl citroenrasp en een beetje citroensap
    -6 volle theelepels amandelpoeder
    -17Ogr bloem
    -1tl bakpoeder

    Hoe maak ik het:

    -meng boter en suiker
    -voeg ei, citroenrasp en amandelpoedeR en citroensap toe
    -voeg dan de bloem in 3x toe,
    -laat deeg half uur afkoelen in koelkast

    -verdeel in hoopjes op bkplaat met bakmatje of bakpapier en bak gedurende 20 a 25 minuten op 17Ograden

    tip:

    -een heerlijk koekje bij de koffie na een maaltijd van tapenade met brood en de pappilot de midi.

    10-01-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:koekjes
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!