Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    17-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tarte-tatin cake express


    Even snel een soort tatin-taart maken.

    Oke daar gaan we

    Neem een bakvorm die op je vuur kan, leg er een flinke klont echte boter en laat smelten,
    doe hierin 2 geschilde en in 8 partjes gesneden appeltjes in, bestrooi met kaneel en 2 eetlepels honing.

    Laat kleuren tot lichte karamel.
    Maak een 4/4de beslag van telkens 200gr en spatel dit op de licht gekarameliseerde appels
    Bak in een vooverwarmde oven van 17Ogr gedurende 30 minuten

    Laat 10min afkoelen in vorm en keer voorzichtig om op een taartschaal

    smakelijk!

    17-04-2010 om 13:59 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barcelona - verslagje
    Zoals gewoonlijk weer een paar mooie dagen gehad in mijn favoriete stad.

    Als doel van mijn wandelingen had ik me deze keer enkele patchworkwinkels uitgekozen.
    Ik ben sinds kort met deze hobby gestart en was benieuwd hoe de winkels en materialen daar waren.

    Tot mijn grote verbazing heb ik het basismateriaal kunnen kopen aan de helft van de prijs.
    Een fijne verassing dus.

    Het winkeltje waar ik dit allemaal kocht bevond zich in de wijk "Gracia" een wijk die ik ondanks de vele bezoeken nog nooit bezocht.
    De naam van het winkeltje...




    Dit was de etalage, spijtig genoeg is de patchworkdeken niet zo gedetailleerd te zien, maar ze was prachtig met allemaal lieve vrouwtjes erop.




    Al wandelend kwam ik ook weer voorbij de nodige "lekkere" winkels,
    zoals deze "pastelleria".




    Ook heb je prachtige lunch-gedeelten in deze "bakkerijen"




    Het weer was niet echt goed, slecht 2u zon op 4 dagen, doch met pasen was het er prachtig geweest en dat was aan de ontluikende natuur te merken.



    Nog steeds ontdek ik prachtige gebouwen, waar Barcelona zo rijk aan is.



    Ook de prachtige lantaarn ontsnapten niet aan mijn lens...



    Dit waren weer enkele dagen van genieten,
    Ook ontdekten we weer enkele nieuwe restaurantjes waarvan La Polpa en Alma ons zeker konden bekoren.

    11-04-2010 om 15:43 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.culimieke go's to barcelona
    culimieke is voor een 4daagse naar barcelona,
    culinaire ideeen opdoen en genieten van haar lievelingsstad

    knuf

    06-04-2010 om 08:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla


    Wat heb ik nodig:

    -3 rougetfiletjes p.p.
    -1 bussel jonge worteltjes geschild en in de lengte in de helft gesneden
    -1 eetlepel confituur
    -chermoullalruiden (te koop in delhaize)
    -beetje water
    -olijfolie
    -Ratteaardappeltjes (voorgekookt in de schil)
    -zout en peper

    Hoe maak ik het:

    -Doe een beetje olijfolie en chermoullakruiden in een schaal en leg de vis erin , dek af en zet in de koelkast
    -Verwarm olijfolie in een kookpan en doe hierin de worteltjes met de chermoullakruiden, de confituur en 1dl water, peper en zout, laat stoven gedurende 8minuten,
    hou wel goed in t oog of er vocht genoeg opblijft, anders beetje water toevoegen.
    -bak de voorgekookte aardappeltjes in olijfolie, kruid peper en zout
    -doe de worteltjes in een tefalpannetje en laat ze even karameliseren
    -verhit olijfolie tot zeer heet en bak  de rouget 2 minuten aan elke kant
    -strooi nog een beetje peterselie over de worteltjes en dien op

    smakelijk!

    01-04-2010 om 11:28 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding met appel en speculoos


    Neem p.p. een appel en schil die en ontdoe vna klokhuis
    Zet in een vuurvast schaaltje en strooi in de holte wat suiker en kaneel
    Zet 8minuten in microgolfoven, tot de appel echt zacht is
    Maak een pakje vanillepudding (doe ik ook in de microgolfoven)
    en giet deze rond het appeltje
    Verkruimel p.p. een speculaasje over de appel
    Heel lekker warm, maar koud ook niet te versmaden.

    01-04-2010 om 11:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIp-wok-curry in


    Ken je dat,
    thuiskomen van je werk...........en toch zin in iets pittigs,
    dat niet te veel tijd vergt en geen bergen afwas??

    Wel daar is dit een geknipt receptje voor.
    Start....hier gaan we:

    Wat hebben we nodig:

    -1 kipfiletje p.p.
    -1 pakje wokgroentjes
    -1 gesnipperde ui
    -1 gesnipperd teentje look
    -scheutje ketchup en sojasaus
    -een blikje ananasschijfjes
    -pakje currysaus van knorr
    -melk
    -peper-zout
    -olie

    Hoe maken we het:

    -Verhit in een grote pan een scheutje olie
    -roerbak hierin de ui en knoflook gevolgd door de wokgroentjes, kruid met peper, zout, een scheut ketchup en de sojasaus
    -Doe de groentjes even uit de pan en bak in een beetje olie in dezelfde pan de kipfilet tot net gaar.
    -Los in de melk de currypoeder op 
     -voeg de currysaus en groentjes toe en laat even opkoken,
    -voeg als laatste de ananas toe

    Dien op met witte rijst

    29-03-2010 om 20:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met paddestoelen en coquilles


    Een gerechtje dat altijd succes heeft en toch wel een korte beredingstijd vraagt,
    Bak vooral je coquilles niet te lang,
    maak je antibkleeefpan met een klein beetje olie zeer warm en schroei de coquilles een minuutje aan elke kant, ze mogen binnenin nog glazig zijn.

    smakelijk!

    26-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culimieke go's flowers
    Gisteren voor de eerste keer gaan bloemschikken. Is me erg bevallen, dus volgende keer ga ik weer mee, en dan wordt het een kruidenkrans. Hier zien jullie het resultaat.

    24-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (0)
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.calzone a l'improviste


    wat heb ik nodig: (voor 4 éénpersoonscalzone"s)

    -2 pakjes pizzadeeg
    -1 rode paprika in kleine blokjes
    -1 sjalot en 1 teentje knoflook fijnegesnipperd
    -15O kippegehakt
    -italiaanse kruiden, zout, peper
    -chilivlokjes of piment d' espellette
    -scheut tomatenketchup
    -scheut marsalawijn
    -olijfolie
    -75gr belegen kaas in kleine blokjes
    -grof gehakte baldpeterselie

    Hoe maak ik het:

    -verwarm een beetje olijfolie in een pan en stoof de ui, look en paprika even aan,
    -voeg gehakt toe en kruid goed af
    -bak rul
    -voeg marsala en ketchup toe en laat even verderstoven tot gebonden saus
    -laat volledig afkoelen
    -snij de pizzadeeg in de helft en beleg op één helft met een flinke lepel vulling, maak randjes nat met beetje water, vouw dicht en duw dicht met een vorkje
    -bestrijk met olijfolie
    -bak in voorverwarmde oven van 200graden (warmelucht) en bak 20 minuten

    -dien op met een frisse salade

    smakelijk!


    19-03-2010 om 20:09 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges

    Wat heb ik nodig: (als hoofdgerecht voor 2 personen)

    -2 konijnfiletjes p.p.
    -2koffielepels stroop van "vrolingen" of appelstroop
    -2 flinke sjalotten
    -8 asperges, geschild en hard uiteinde verwijderd
    -groentebouillion (blokje of pasta)
    -echte boter
    -zout-peper-verse-marjolein (3takjes) of oregano
    -peterselie
    -2,5dl water
    -verse aardappelpuree (aangemaakt met echte boter en melk die je op de gekookte aardappelen doet en eerst flink laat meewarmen en dan pas plet (voor een smeuïge puree)

    Hoe maak ik het:

    -zet het water op met een koffielepel groenteboullion en marjolein, zout en peper , voeg de sjalotten in partjes toe en laat tot de helft inkoken
    -voeg dan 2 kl stroop toe en laat smelten
    -snij de asperges in "siflette" = schuine stukjes en bak ze in een tefalpan zachtjes aan in echte boter, tot net gaar en licht gekleurd- kruid peper-zout
    -verwarm wat boter tot nootkleurig en bak de filetjes 3 minuten aan elke kant tot licht gekleurd
    -haal uit pan en leg op warm bord onder alufolie
    -meng je puree met de peterselie
    -voeg de ingekookte sjalotten toe aan je bakvocht van je vlees (let op dit mag  absoluut niet verbrand zijn) en laat even doorkoken, proef of je nog moet bijkruiden
    -dresseer je borden en geniet

    smakelijk!

    -Doe

    13-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lenteslaatje met gerookte makreelfilet

    Als bron gebruikte ik een gerechtje van www.lekkervanbijons.be
    IK was zeker dat ik anijszaadjes had, maar ze bleken toch wel een beetje te oud,
    is ook een kruid dat nie dagelijks in je keuken wordt bovengetoverd.
    Doch ik had een heerlijke mengeling van thym-rozemarijn en lavendel die ik kocht in de provence en moet zeggen die deden het ook prima.

    De vis kan je vervangen naar hartelust door gerookte zalm, forel of zelfs een gerookt sprotje.

    wat heb ik nodig:

    500 g vastkokende aardappelen
    2 staven prei
    2 sjalotjes
    2 sinaasappelen
    2 gerookte makreelfilets
    1 pakje friséesla
    50 g zure room
    olijfolie
    1 dl koolzaadolie
    1 el anijszaad of andere droge kruiden


    Hoe maak ik het:

    -Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukjes en stoom ze gaar.
    -Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze glazig in olijfolie. 
    -Voeg het sap van de sinaasappelen toe en laat inkoken tot zeker de helft 
    -Voeg er de anijszaadjes bij en roer er de koolzaadolie door.
    -Giet deze dressing over de warme aardappeltjes. (Die zullen mooi alle smaken opslorpen.)
     -Kruid met zeezout. 
    -Snijd de gewassen prei in een groffe jullienne en rooster ze 2 minuten op beide kanten in een niet te hete grillpan en kruid met zeezout. 
    -Meng als de salade wat is afgekoeld, de friséesla erdoor.
    -Werk af met de in stukken gescheurde makreel, de prei en enkele lepeltjes zure room die je al dan niet in quennelles kan doen.

    smakelijk!



    10-03-2010 om 13:19 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (2)
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waalse salade

    Wat heb ik nodig:

    -vastkokende aardappeltjes in blokjes
    -fijne princesseboontjes
    -veldsla
    -gerookt spek in blokjes
    -beetje water
    -olijfolie
    -zout-peper-blasamicoazijn

    Hoe maak ik het:

    -kook de aardappelblokjes net gaar
    -kook de princesseboontjes ook beetgaar
    -bak spek tot mooi gekleurd, voeg beetje water toe tot aanbaksel loskomt, voeg dan wat olijfolie en balsamico toe
    -meng heeeeeel voorzichtig aardappel, boontjes, gewassen veldsla, spek en saus ervan (=is je vinaegrette) tot een mooi geheel

    Dien op warm of zelfs lauw is dit in de zomer heeeerlijk lekker.

    smakelijk!

    06-03-2010 om 09:25 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    03-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestcake van silke
    En wat had de jongste dochter zondag samen met de vriendinnen gedaan.........
    kleine cakejes gebakken en gaan versieren met vanalles dat ze vonden in het atelier van één van de vriendinnen haar papa die bakker is.
    ........tja t' zit toch een beetje in de familie denk ik.
    mooi, toch???

    03-03-2010 om 16:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kwarteleitjes met kruidenzout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Dit is een zeer lekker maar leuk hapje, dat je perfect op voorhand kan bereiden.

    Kook de kwarteleitjes gedurende 4min in kokend water, laat ze schrikken en pel ze.

    Als je ze wil bewaren doe ze dan in een plastic potje gevuld met koud water en sluit af met een deksel
    -dien op met kruidenzout (dit kan je zo kopen in delhaize (ik gebruik het kruidenzout voor groenten) maar als dit niet vind kan je makkelijk zelf grof zeezout nemen en mengen met droge kruiden naar eige n smaak.

    smakelijk!

    02-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (1)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipspiesje met appeltjes
    Dit is een heerlijk aperohapje of amuse die bovendien gedeeltelijk kan voorbereid worden.

    wat heb ik nodig:

    -eeen kippefilet in kleine blokjes (of een grote scampi p.p. gepeld en darmkanaal verwijderd)
    -1/4de jonagold appel met schil in hele kleine blokjes
    -beetje zure room
    -ras el hanout (marokaans kruidenmengsel-indien je dit niet hebt neem dan marokaanse mengeling van Ducros (=potje te koop in delhaize)
    -olijfolie
    -zout-peper
    -blaadje koriander

    Hoe maak ik het:

    -steek de kippeblokjes op de spiesjes en kruid met ras el hanout (of chermoula) en giet er een beetje olijfolie over, laat enkele uren marineren
    -meng de appelblokjes met een beetje zure room en de ras el hanout
    -neem mooie schaaltjes, bordjes of glaasjes en lepel er een flinke lepel van de appel in.
    -bak de kippesateetjes in een antilkleefpan -Of bak het spiesje of de scampi's kort aan in de olijfolie-kruid met peper en zout
    -leghet spiesje of de scampi op de appeltjes en garneer met het blaadje koriander

    smakelijk!

    01-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren-vanillecake (van dochter Elke)


    Zaterdag hebben we heerlijk geluncht bij onze oudste dochter en vriend,
    Bij de koffie toverde dochterlef een zalige cake tevoorschijn die ze naar ze naar eigen fantastie had gemaakt met de 2 peren die in haar fruitmandje lagen.
    En geloof me hij was heerlijk, volgens mij is ze "een culi-Elke met een trotse moeder.

    Wat heb nodig:

    -200gr suiker
    -3eieren
    250gr zelfrijzende bloem
    -1 vanillestok opengesneden en zaadjes uitgehaald
    -2 zachte conferenceperen

    Hoe maak ik het:

    -Meng boter met suiker met een mixer
    -voeg één voor één de eitjes toe
    -dan de bloem toevoegen
    -de geschilde en in stukjes gesneden peren
    --als laatste de vanillezaadjes

    -Bak in een oven van 18O graden gedurende ongeveer 5O minuten, controleer met een prikkertje of de cake gaar is.

    smakelijk!

    28-02-2010 om 09:45 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (3)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
    wt heb ik nodig:

    -een filet van skrei p.p.(vis)
    -aardappelpuree die flink afgekruid is met peper, zout en een eetlepel mosterd met honing
    -bakje mini-spinazieblaadjes
    -boter
    -citroensap

    Hoe maak ik het:

    -Verwarm de boter zacht in een antikleefpan
    -leg hierin de skrei die je gekruid hebt met zout en peper
    -bak zachtjes gedurende een 4 tal minuten
    -keer de vis om en zet vuur uit (de resterende warmte zal de vis net genoeg verde garen zodat hij sappig blijft
    -meng de aardappelpuree met de rauwe spinazieblaadjes

    -doe de puree in een ringetje op het bord
    -leg er een mooie visfilet naast


                                 smakelijk!

    25-02-2010 om 08:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wrap met kalkoenblokjes

     



    Wat heb ik nodig:

    -een pak wraps
    -halfgedroogde tomaatjes (zelfgemaakt vind ik het lekkerst)
    -400gram kakoenblokjes, goed gekruid met kippekruiden
    -rode pesto (zelfgemaakt of potje)
    -rucola
    -beetje zure room

    Hoe maak ik het:

    -Bak de kalkoenblokjes mooi bruin in een antikleefpan
    -vervwarm de wraps in de microgolfoven
    -besmeer ze met de pesto
    -leg hierop een schepje kalkoen
    -dan de tomaatjes en rucola
    -en als laaste de rucola
    -steek vast met een prikkertje en serveer

    In enkele minuten een heerlijke lunch, weer eens wat anders dan een boterham met kaas, al kan dit ook zeer lekker zijn.

    smakelijk!

    18-02-2010 om 09:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een prachtig culi-cadeau!

    Al koken een passie is kan je verstaan dat mooie nieuwe dingen om gerechten op te presenteren je heeel blij maken.

    Toen onze vrienden op bezoek kwamen werd ik verwent met dit prachtige cadeau...

    Ingrid, Guido nogmaals bedankt, jullie zijn echte schatten.


    17-02-2010 om 15:03 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marmercake

    Wat heb ik nodig:

    -bakblik van 10x22cm
    -200gr bloem
    -60gr maiszetmeel
    -1 pakje bakpoeder
    -4 eieren
    -18O boter
    -5 a 6 el melk
    -175 gr suiker
    -1 pakje vanillesuiker
    -30gr cacaopoeder

    Hoe maak ik het:

    -Verwarm de oven voor op 18Ogr
    -Roer de boter romig met de suiker en de vanilliesuiker
    -Meng dan één voor één de eieren erdoor
    -Voeg bloem, maizetmeel en bakpoeder dat gezeefd is erdoor en voeg dan 2 el melk toe
    -Beboter en bebloem je bakvorm
    -Verdeel beslag in 2 porties, meng ééntje met de cacaopoeder en de rest van de melk
    -schenk het witte beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en ga er even met een vork kriskras door
    -bak gedurende ongeveer 45 min
    -Laat 10 staan op rooster in de vorm
    -Nadien ontvormen en volledig laten afkoelen

    Ik serveer het graag met wat rode vruchtjes en een heerlijk kop koffie

    smakelijk!

    11-02-2010 om 17:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!