Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolgratin met mascarpone
    Tja .....hoe onstond dit gerechtje....
    Je stoomt de dag ervoor een bloemkool omdat het warm weer is, smaakt altijd,
    beetje coctailsaus erbij, gebakken aardappeltje, lekker.........

    Maar ja je woont in Belgie, dus regent het pijpestelen de dag nadien en is het 10 graden kouder....dus koude bloemkool....nee dank u



     
    Wat deed ik dan wel:

    -Ik nam 400 gehakt en bakte die rul met zout, peper, een beetje currypoeder en een beetje piment d'espellette (kan je vervangen door beetje cayennepeper)
    -Ik maakte een gewone aardappelpuree
    -Ik deed 2,5dl melk, 125 gr mascarpone, 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel ketchup, zout en peper in een pannetje en bracht dit aan de kook, deed er nog 2 el maizena roux bij en een handje gehakte peterselie en enkele druppels citroensap

    Dan nam ik een diepe ovenschaal en deed een laagje gehakt, daarop de puree en bovenop de gestoomde bloemkool
    Ik overgoot alles met de saus en geraspte kaas

    Dan de oven in op 18Ogr voor 20 minuten en moet zeggen,
    smaakte heerlijk.


    11-06-2010 om 15:52 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    05-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
    Al het lekkers in een mooi glas,
    een quenelle platte kaas erbij
    beetje bloemsuiker
    smullen maar..........

    05-06-2010 om 21:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ging naar de markt....
    Zoals elke zaterdag ging ik weer naar de markt in Antwerpen

    Bij mijn favoriete groenteman lagen de wilde asperges me toe te lachen alsook een pracht van een cavaillon.

    Ook de rode vruchten schitterde in de zon, dus aardbeien, frambozen, kersen, allen gingen ze mijn mandje in.
    Ook de bosbessen en enkele nectarines leken me wel gepast voor een licht dessert

     

    Onze avondmaaltijd was op deze warme zomerdag dus snel samengesteld

    Bij de Italiaanse kraam nog wat lekkere parmaham en een stuk verse parmezaan gekocht en klaar

    De wilde asperges heb ik gewoon in wat lekkere olijfolie zachtjes aangefruit met een half ongepeld teentje knoflook voor een 8 tal minuten
    Dan gekruid met peper, zout en een klein scheutje balsamicostroop (dank u lieve maatje-collega die dit lekkers voor me meebracht uit de Provence).
    Een beetje citroensap maakte het geheel af.
    Op het bord nog wat verse parmezaankrullen erbij en enkele druppels olijfolie

    De cavaillon behoort geen recept toe, enkel de lekkere ham erbij en klaar........


    05-06-2010 om 20:58 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons tuintje anno 2010
    Hier enkele plekjes van ons tuintje,
    hier heb ik dus de twee laatste weken veel vertoefd om het weer gezellig te maken en alles op te ruimen na de veel te lange winter.

    03-06-2010 om 07:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (2)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.abrikozen-semifreddo met meringue


    Benodigdheden:

    1/2 liter room
    100gr suiker
    3 eieren gesplitst
    Merengues (ik koop ze in een zakje bij delheize, bij de bakproducten) je kan ze natuurlijk ook makkelijk zelf maken)
    verse abrokozenconfituur

    Bereiding:

    Sla de eidooiers met de helft van de suiker tot je een witte massa bekomt
    sla het eiwit met de rest van de suiker zeer stijf
    klop de room stijf
    Meng het eiwit onder de eigelen, spatel er zacht de room onder en vervolgens een deel van de meringues die je in grove stukken hebt gebroken
    neem een cakevorm die je bekleed met plasticfolie
    begin met een laagje confituur
    dan een laagje van je roommengsel,
    verkuimel nog wa merengue erover en vul zo verder op tot de vorm bijna vol is
    vouw de plasticfolie er volledig over en zet alles een nacht in de diepvries
    Haal de semifreddo uit de diepvries als je aan je hoofdgerecht begint
    Snij hem in de dikke plakken en geloof me er zal gevraagd worden naar meer........

    Neem in dit seizoen echt de moeite om verse abrikozenconfituur te maken, het kost je weinig werk en loont absoluut de moeite

    Variatie: natuurlijk kan je confituur maken van allerhande fruit en dat gaan gebruiken
    succes en vooral smakelijk!



    02-06-2010 om 12:54 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
     

    Voor het bewerken van mijn foto dank aan de anonieme assistente

    Benodigdheden:

    - lamskoteletjes p.p.
    -25Ogr erwtjes,  vers gedopt zoals ik deed, of uit diepvries , even gekookt gaat ook prima
    -stukje feta van een 100 gram in blokjes
    -zout-peper-wat oregano(vers) of gedroogde provencaalse kruiden
    -citroensap

    Bereiding:

    -Bestrijk de koteletjes met de kruidenolie (olie en zout, peper oregano, of de prov. kruiden)
    -grill ze aan beide kanten mooi bruin
    -laat even rusten
    -leg ze op een mooi bord
    -meng de erwtjes snel met olijfolie-zout-peper en citroensap
    -schep over de koteletjes en garneer met de blokjes feta

    Een heerlijkg gerechtje, dat je ook prima bij een BBQ feestje kan geven

    Smakelijk

    02-06-2010 om 12:26 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip

    Je kan hem gebruiken met chips, taco's
    Maar hij is ook heerlijk als je een visje ermee vult en in de oven steekt , of een kipfilet insnijd zodat je een envelopje krijgt en daar een eetlepel indoet, dichtprikken met een tandenstoker en zachtjes bakken

    Foto ontbreekt nog, de dip werd te snel opgebruikt...........
    Maar wanneer hij weer de revue passeert zal ik er eentje nemen en bij dit recept plaatsen


    Benodigdheden:

    -Een handvol cashewnoten (ongezouten)
    -Peterselie
    -Basilicum
    -Koriander
    -citroensap en citroenrasp
    -1 look
    -5 ansjovisfiletjes
    -1/2 balkje philadelphiakaas
    -scheutje melk
    -scheutje olijfolie
    -eventueel wat zout

    Bereiding:

    -doe alles in een cutter of blender, mix fijn en je hebt een heerlijke lichtgroene , romige dip

    30-05-2010 om 08:04 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes

    Zomaar een lekker slaatje



    Rucola gemengd met geraspte worteltjes en knolselder en olijfolie, balsamicostroop, zout en peper
    Rundsreepjes die ik gemarineerd kocht, krokant gebakken
    Aardappelschijfjes lekker gebakken met wat provencaalse kruiden
    alles bestrooid met wat geroosterde pijnboompitjes
    erbij nog een trosje gepofte kersttommaatjes

    smakelijk
    !

    23-05-2010 om 13:18 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke kruidenolie
     
    nu de tijd van BBQ en slaatjes weer aanbreekt vind ik het zalig kruidenolien te maken,
    Je kan allerlei verse kruiden in een gewoon glazen potje doen,
    ik gebruikte hier, tym, rozmarijn, oregano en een gekneusd teentje look, en grof zeezout,
    ik maak dit in de ochtend en gebruik de olie vanavond op het vlees voor het de BBQ opgaat,
    wil je de olie langer bewaren, zeef dan na max 3 dagen de kruiden eruit, maak je potje schoon en giet de olie er terug in.

    Smakelijk!

    23-05-2010 om 13:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
     


    benodigdheden:

    2 nectarines
    2dl water
    100gr suiker
    eventueel scheutje fruitsiroop (ik gebruikte vijg)


    Voor Frangipane:

    1 rol brokkeldeeg
    2 eitjes
    100gr boter
    100gr witte suiker
    75gr gemalen amandelen
    90gr zelfrijzende bloem



    Hoe maak ik het:

    -Doe het water, suiker en siroop in een pannetje en breng tegen de kook aan, doe hierin de nectarines en laat zacht pocheren tot je er net met een mesje in kan prikken tot tegen de pit
    Haal ze uit de siroop (deze moet je niet weggooien, kan je inkoken en gebruiken bij pudding of ijs)
    Pel de nectarines en laat afkoelen

    Voor de Frangipane:
    smelt de boter en voeg ei, suiker, amandel en bloem toe en meng goed
    -klop de eiwitten tot sneeuw en meng zorgvuldig onder mengsel

    Snij met een bordje rondjes uit de deeg en beleg er kleine taartvormpjes mee
    vul met een eetlepel frangipane en leg hierop een kwart van een nectarine
    bestrooi eventueel met amandelschilfers of zoals ik deed met kokosschilfers
    bak gedurende 15 minuten in een oven van 18Ograden
    Laat afkoelen
    Dien op met een kleine quennelle van zure room en een takje munt

    smakelijk!

    19-05-2010 om 11:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse biscuit
    Uploaded with ImageShack.us

    <


    Maak een biscuit van 4 eitjes en 125gr kristalsuiker opgeklopt gedurende een kwartier met de mixer tot verdrievoudigd.
    Voeg dan 125gr gezeefde zelfrijzende bloem voorzichtig toe

    Laat de biscuit volledig afkoelen nadat je hem ontvormd hebt

    Snij hem met een gekarteld mes horizontaal door

    Maak een verse confituurtje van 250gram gemengd rood fruit en 125gr kristalsuiker(ik gebruikte fraise-framboise)maar kunnen alleen aarbeitjes of framboosjes ofzo zijn.
    Laat afkoelen

    Klop 3dl slagroom met wat bloemsuiker stijf

    Beleg de bodem van de biscuit met de confituur en de helft van een bakje in schijfjes gesneden verse aardbeien, daarop de helft van de room

    Leg de bovenkant op de biscuit en strijk daarop de resterende room en versier met de resterende aardbeitjes en enkele plukjes verse munt

    Dien  direct op

    smakelijk!

    14-05-2010 om 15:49 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vidée op Italiaanse wijze

    Dit gerechtje ontstond deze week spontaan....


     
    Benodigdheden:

    -1 dubbele kipfilet in reepjes gesneden
    -kipkruiden
    -1 rode ui in partjes
    -Italiaanse kruidenmix
    -1 bakje champignons, schoongemaakt en in de helft gesneden
    -2el tomatenpesto
    -1 blik tomatenblokjes (ik nam met groenten van Delhaize)
    -3el mascarpone
    -aardappelpuree
    -olijfolie

    Bereiding:

    -verwarm olijfolie in een pan en bak hierin zacht de kipfilet een beetje aan, voeg dan de ui, en iets later de champignons toe, kruid met kippekruiden en Italiaanse mix.
    -Voeg dan pesto en tomaat toe en laat inkoken tot bijna sausdikte
    -laat de mascarpone smelten in de saus en smaak af met eventueel nog wat zout en peper
    -Doe dit alles in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree
    -bestrooi deze eventeel met wat paneermeeel en enkele druppels olijfolie
    -bak gedurende 20 minuten in een oven van 18Ograden

    smakelijk!

    14-05-2010 om 15:40 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenkrans

    Gisterenavond was het weer zover, bloemschikken.

    Dit keer lag het projectje me echt wel,

    een krans met kruiden.

    Heel fijn om te maken en hij geurt heerlijk

    Ik laat jullie graag even meegenieten van hoe hij er uit ziet

    Uploaded with ImageShack.us

    05-05-2010 om 13:24 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (2)
    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tel Aviv in al zijn pracht
    Ook een verassende gewoonte die niet culinair is maar waar je wel de calorieeen mee kwijtspeelt van al dat lekkers is dit:
    Elke zaterdagvoormiddag vanaf 11u komen jong en oud, dik en dun, arm en rijk, samen op de dijk en dansen daar zo'n 3u allerlei israelische dansen,
    zo fijn om naar te kijken en ........mee te dansen.....maar dat verg wel enige ervaring vrees ik...



    oke die calorieen zijn we weer kwijt.

    Nu toch een kleine overzichtje van al het lekkers dat ons weer ten goede kwam in dit prachtige land


    Een apart woordje toch voor dit prachtige dessert dat overal geserveerd wordt,
    de "cheesecake".

    Hij is zo luchtig en lekker, dat heb ik echt nog nooit nergens geproefd,
    het komt omdat hier zo'n lekker zuivelproducten zijn.
    Met de foto is één probleem...............
    de taart was te lekker..........
    maar als ik terug in Belgie ben ga ik proberen te achterhalen hoe en wat,
    dus ik blijf jullie het mogelijke recept misschien verschuldigd.



    Vanavond alweer onze laatste avond,
    maar geloof me, we gaan weerom naar een superplekje om samen met vrienden te eten, in "Le Brasserrie".

    En morgen keert culimieke weer terug naar haar eigen landje........met spijt in het hart maar geloof me de afspraak voor volgend jaar is alweer gemaakt.


    27-04-2010 om 16:58 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tel Aviv in al zijn pracht
    Een week vliegt om als je in je geliefde landje bent.
    Heerlijkr tijd gehad,

    Dit was het uitzicht vanuit ons appartementje


    Al wandelend kwamen we dit bijzondere winkeltje tegen....
    een cupcake-store.

    De verkoopster maakte alles eigenhandig klaar in haar kleine shop, erg knap hoor.



    Ga verder naar Deel II

    27-04-2010 om 16:35 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culimieke go's to Tel Aviv-Israel

    Culimieke is weer in haar meest geliefde land.
    Op het nippertje (met eerste vlucht na het vliegverbod door de aswolk) zijn we geraakt en genieten nu met volle teugen van dit prachtplekje.
    Tot heel binnenkort.

    22-04-2010 om 05:53 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    17-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tarte-tatin cake express


    Even snel een soort tatin-taart maken.

    Oke daar gaan we

    Neem een bakvorm die op je vuur kan, leg er een flinke klont echte boter en laat smelten,
    doe hierin 2 geschilde en in 8 partjes gesneden appeltjes in, bestrooi met kaneel en 2 eetlepels honing.

    Laat kleuren tot lichte karamel.
    Maak een 4/4de beslag van telkens 200gr en spatel dit op de licht gekarameliseerde appels
    Bak in een vooverwarmde oven van 17Ogr gedurende 30 minuten

    Laat 10min afkoelen in vorm en keer voorzichtig om op een taartschaal

    smakelijk!

    17-04-2010 om 13:59 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barcelona - verslagje
    Zoals gewoonlijk weer een paar mooie dagen gehad in mijn favoriete stad.

    Als doel van mijn wandelingen had ik me deze keer enkele patchworkwinkels uitgekozen.
    Ik ben sinds kort met deze hobby gestart en was benieuwd hoe de winkels en materialen daar waren.

    Tot mijn grote verbazing heb ik het basismateriaal kunnen kopen aan de helft van de prijs.
    Een fijne verassing dus.

    Het winkeltje waar ik dit allemaal kocht bevond zich in de wijk "Gracia" een wijk die ik ondanks de vele bezoeken nog nooit bezocht.
    De naam van het winkeltje...




    Dit was de etalage, spijtig genoeg is de patchworkdeken niet zo gedetailleerd te zien, maar ze was prachtig met allemaal lieve vrouwtjes erop.




    Al wandelend kwam ik ook weer voorbij de nodige "lekkere" winkels,
    zoals deze "pastelleria".




    Ook heb je prachtige lunch-gedeelten in deze "bakkerijen"




    Het weer was niet echt goed, slecht 2u zon op 4 dagen, doch met pasen was het er prachtig geweest en dat was aan de ontluikende natuur te merken.



    Nog steeds ontdek ik prachtige gebouwen, waar Barcelona zo rijk aan is.



    Ook de prachtige lantaarn ontsnapten niet aan mijn lens...



    Dit waren weer enkele dagen van genieten,
    Ook ontdekten we weer enkele nieuwe restaurantjes waarvan La Polpa en Alma ons zeker konden bekoren.

    11-04-2010 om 15:43 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.culimieke go's to barcelona
    culimieke is voor een 4daagse naar barcelona,
    culinaire ideeen opdoen en genieten van haar lievelingsstad

    knuf

    06-04-2010 om 08:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla


    Wat heb ik nodig:

    -3 rougetfiletjes p.p.
    -1 bussel jonge worteltjes geschild en in de lengte in de helft gesneden
    -1 eetlepel confituur
    -chermoullalruiden (te koop in delhaize)
    -beetje water
    -olijfolie
    -Ratteaardappeltjes (voorgekookt in de schil)
    -zout en peper

    Hoe maak ik het:

    -Doe een beetje olijfolie en chermoullakruiden in een schaal en leg de vis erin , dek af en zet in de koelkast
    -Verwarm olijfolie in een kookpan en doe hierin de worteltjes met de chermoullakruiden, de confituur en 1dl water, peper en zout, laat stoven gedurende 8minuten,
    hou wel goed in t oog of er vocht genoeg opblijft, anders beetje water toevoegen.
    -bak de voorgekookte aardappeltjes in olijfolie, kruid peper en zout
    -doe de worteltjes in een tefalpannetje en laat ze even karameliseren
    -verhit olijfolie tot zeer heet en bak  de rouget 2 minuten aan elke kant
    -strooi nog een beetje peterselie over de worteltjes en dien op

    smakelijk!

    01-04-2010 om 11:28 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!