Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    22-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde tomaatjes


    Tomate farcie, zoals de fransen het noemen kan soms heel zwaar uitvallen,
    wanneer je voor de vulling enkel en alleen gehakt vlees gebruikt.
    Ik doe het zo...

    Je neemt een aantal smaakvolle tomaten, die er nu volop zijn.
    Je holt ze uit, ik doe dit met een meloenboortje
    dat gaat prima en zet de omgekeerd op keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken

    Bak gehakt rul en kruid flink met zout, peper, en verse kruiden zoals basilicum, tym, rozemarijn, beetje munt, wat je maar wil
    .Kook ook een  builtje witte rijst en meng de beide door elkaar

    Laat een beetje afkoelen en meng dan met geraspte mozarella (te koop in zakjes in Delhaize) en een handvol parmezaan.

    Maak een lekkere groente-tomatensaus,
    dit kan je doen met verse groentjes zoals ui, look, paprika, courgette....
    Ik nam een zakje voorgesneden groenten voor spaghetti-mengeling en een doos gepelde tomaten
    Kruid deze saus ook weer flink

    Zet de gevulde tomaten in de saus en zet voor 20 minuten in een oven van 200 graden.

    Heerlijk en makkelijk.

    Smakelijk!

    22-08-2010 om 10:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    15-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.flantaart
    Deze taart werd door Christel2722gepubliceerd en door mij uitgeprobeerd.

    Een eenvoudige maar heel lekkere taart!



    Ingrediënten

    120 gr zelfrijzende bloem
    120 gr kristalsuiker
    3 pakjes vanillesuiker
    1/2 liter volle melk
    4 eieren
    1 potje room

    voor de afwerking:
    nootjes
    1 lepel bloemsuiker

    Bereiding

    120gr bloem en 1/2 liter volle melk onderroeren (goed roeren), vervolgens de suiker erbij doen en ook de vanillesuiker + 4 eierdooiers.
    Alles goed mengen.

    Het eiwit stijf kloppen, erbij voegen en in de vorm gieten. Laat de taart 45 minuten in een oven op 175° en laat ze daarna wat afkoelen.

    Slagroom kloppen + lepel bloemsuiker bijvoegen. Daarna de taart versieren met slagroom en nootjes.

    Smakelijk!

    15-08-2010 om 14:14 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Bollekesfeest in Antwerpen
    Naar jaarlijkse traditie werd dit weekend in Antwerpen weer de "Bollekesfeesten"gehouden.
    Een Bolleke is een bier van de brouwerij "De Koninck" dat geschonken wordt in een bol glas op een voet, en daar werd de naam dus aan ontleend.

    Er zijn verschillende activiteiten, waaronder een dorp waar verschillende restaurants een stand hebben en er een gerecht bereiden en dan (tegen een veel te dure prijs volgens mij) verkopen.

    Ook is er een streekproductenmarkt en die vond ik wel leuk
    kijk zelf maar wat er te beleven viel...

     

    Ook werd er een stunt gehouden door bakkerij "Delafaille"
    Hij zorgde voor 300 meter aardbeientaart,
    vers bladerdeeg,
    verse creme patissiere
    kilo's verse aardbeien

    een prachtig gezicht waar vele mensen lang voor in de rij stonden.

    Wij hebben van dit schouwspel genoten vanop het terras van onze dochter en schoonzoon in wiens straat dit allemaal plaatsvond.



    Dit was weer de editie 2010.

    09-08-2010 om 12:47 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje Leiden in Nederland
    Donderdag zijn we met onze vrienden een dagje naar Leiden geweest.
    Een mooie gezellige stad

    Met veel waterkanaaltjes waar veel gebruik wordt gemaakt van een soort sloepen waar bij mooi weer pleziervaartjes mee gemaakt worden.
    Hier zie je zo een kanaal.



    Culinair gezien maken ze hier "ossenworst" een lekkere gerookte worst voor op de boterham of voor bijvoorbeeld bij aan lekkere aardappelpuree al dan niet gemengd met groenten (worteltjes-brocolli of spinazie




    De lunch namen we in een gezellig restaurantje " de damesproeverij"
    Hier een fotootje van binnenuit getrokken, (beetje donker....)
    en een foto van een heerlijke boereboterham met chorizo, oude boerenkaas, huisgsgrildepaprika's en een pesto, waar ik eerst van moest proeven en dan de foto....sorry bloggers...kan gebeuren he?
    Ik genoot er ook van 1 glaasje heerlijke witte wijn.

     





    Ook de wandeling die we uitzochten "de hofjes" was zeer geslaagd.
    Je kwam er langs vele stille straatjes met leuke binnenplaatsjes waar dan kleine huisjes waren rondgebouwd met middenin een mooi tuintje.
    Ook de naamborden waren soms heel veelzeggend...





    Zo hebben we weer genoten van een heerlijk dagje uit.

    09-08-2010 om 11:22 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto

    Een paar posts geleden schreef ik over een dip van "miss Dahl"waar ik mijn eigen twist aan gegeven had.

    Ik serveerde hem toen als dip bij tacochips

    Dit keer gebruikte ik hem voor het echte doel,
    het vullen van een zalmforel.

    Je laat je visboer een mooie zalmforel fileren met het vel aan en maakt dan de dip

    Benodigdheden:

    -Een handvol cashewnoten (ongezouten)
    -Peterselie
    -Basilicum
    -Koriander
    -citroensap en citroenrasp
    -1 look
    -5 ansjovisfiletjes
    -1/2 balkje philadelphiakaas
    -scheutje melk
    -scheutje olijfolie
    -eventueel wat zout

    Bereiding:

    -doe alles in een cutter of blender, mix fijn en je hebt een heerlijke lichtgroene , romige dip

    Je besmeert je forel met een dikke laag dip
    Legt de andere helft van de vis er bovenop en bindt het geheel op met keukentouw
    Dan ziet het er zo uit...

    Dan plaats je hem in Dan plaats je hem in een voorverwarmde oven van 21Ograden voor zo"n 20 a 25 minuten, zeker niet meer.
    Laat even uit de oven onder een vel alupapier een beetje afkoelen

    Verwijder de touwtjes en snij in porties
    Ik serveerde hem met een aardappel-knolselderpuree.
    En dan ziet het er zo uit:


    v
    Tip: je kan dit ook lauw of zelfs koud serveren met garnituur naar je keuze

    smakelijk!

    06-08-2010 om 07:40 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foodnetwork
    Sinds enkele dagen ben ik de bezitster van een nieuwe tv-zender -FOODNETWORK.

    24u op 24u kookprogramma's,
    niet allemaal even goed
    maar toch wel genieten

    Dus weer een heel deel nieuwe inspiratie
    om op te doen

    Momenteel zijn wij 2weekjes met verlof
    in eigen huis,
    fijn en rustig genieten.

    veel kookplezier

    culimieke

    04-08-2010 om 09:13 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediteraanse hartige taart
    Deze hartige taart ontstond, zoals zo dikwijls gebeurd, na een etentje de dag voordien
    je hebt allerhande restjes,
    niet genoeg om op zichzelf als gerecht te dienen,
    dus ga je "een beetje toveren vanuit je koelkast"

    Ik deed het zo:


    Nam een rol bladerdeeg en bedekte er een taartvorm van 30cm mee
    Strooide broodkruim over de bodem zodat dit het vocht kan opnemen dat kan vrijkomen tijden het bakken.
    Beleg de bodem met koude ratatouille, daarop wat restjes aardappelpuree in kleine hoopjes,
    enkele lepels pittige tomatensaus en een restje fetablokjes en groene olijven
    scheur een bol mozarella in stukjes en verdeel die over de taart
    strooi er nog een flinke eetlepel kappers over en kruid met provencaalse kruiden, en P en Z
    besprenkel met olijfolie en bak in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25minuten

    Dien op met een lekkere salade van rucola en tomaatjes aan gemaakt met gewoon olijfolie, P en Z en een beetje citroensap.

    26-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toveren met abrikozen
    In deze tijd van het jaar is het heerlijk om desserts met abrikozen te maken
    Bij een etentje greep ik deze kans en maakte er een duo van.


    Je begint met een compotte van een kilo abrikozen te maken.
    Je snijd de ontpitten abrikozen in hapklare brokjes, doet ze in een pan met de zaadjes van een vanillestok (en doe het stokje er ook maar bij) en suiker naar believen en enkele EL water

    Stoof dit onder voortdurend roeren tot een lekkere compote
    Laat afkoelen

    Dan deed ik het volgende:

    glaasje met verse kaas en abrikozencoullis

    -pureer per persoon een EL van je compotte en schep in kleine mooie glaasjes
    -meng zachte kaas met bloemsuiker, een klein beetje verse tym en munt zeer fijngehakt
    -schep op de coullis
    -bak een beetje pijnboompitjes lichtbruin en strooi ze op de glaasjes

    gebakje met abrikozencompotte en frangipane 

    Je kan best individuele gebakjes maken, in vormpjes met losse bodem
    Gebruik bladerdeeg om je vormpjes te bekleden
    Bedek de bodem met een laag compotte
    Maak een frangipanedeeg (zoals op dit blog reeds beschreven)
    schep dit op de compotte en bestrooi met geschaafde amandelen
    bak in een oven van 200graden gedurende 15 a 20 minuten

    Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker

    Dien samen op, liefst op een lang bordje


    26-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pissalladière

    Onze dochter Elke toverde deze heerlijke provencaalse taart uit haar oven,
    zalig als hapje,
    maar met een slaatje erbij ook een heerlijkheid.


    Dus een dikke pluim voor een prima kokkin




    benodigdheden:

    -1 rol kruimeldeeg
    -2 teentjes look
    -40ml  olijfolie
    -3 uien
    -Half blik geplede tomaten uit blik
    -1/2 el tomatenpuree
    -Beetje bladpeterselie
    -1/2 el tym gehakt
    -Z en P
    -75gr ansjovis uit blik uitgelekt en in de lengte gehalveerd
    -18 kleine zwarteolijven

    Bereiding:

    -verhit olie in een pan voeg ui en look toe en smoor ze onder geregeld roeren onder deksel gedurende 40min
    -De uiringen moeten zacht zijn maar niet gekleurd
    -haal deksel van de pan en roerbak ze nog 30min tot ze goudbruin zijn
    -laat ze afkoelen
    -
    dit is een lang proces maar loont 100% de moeite

    -doe de tomaten in pan en laat indikken,
    roer er dan de tomatenpuree en kruiden onder
    -meng met de uien

    -verwarm de oven op 220gr
    -bestrijk deeg gelijkmatig met het tomatensmengsel,maar laat een smalle rand vrij
    -leg de ansjovisfilets er kruiseling op en op elke kruispuntje leg je een olijf (zie foto)
    -bak ze 20minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn

    je weet echt niet wat je proeft.

    smakelijk!
    -

    25-07-2010 om 16:34 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    24-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagine express

    Na een dagje werken wil een mens een lekkere maaltijd op tafel,
    maar niks dat nog uren werk vergt....

    dus een express-tagine met kip , gekonfijte citroen en groene olijven


    benodigdheden: (2 personen)

    -1 grote kipfilet in stukken flink bestrooid met ras el hanout (marokaansekruidenmengsel)
    - 1 pakje aardappelschijfjes uit diepvries
    -1/4 de geconfijte citroen (alleen de schil) in kleine  blokjes, (te koop aan de marokaanse kramen op de markt of zelf te maken)
    -een handvol groene olijven
    -1 ui in ringetjes
    -1 teentje knoflook gehakt
    -beetje kippeboullion
    -olijfolie, P+Z, enkele draadjes saffraan

    bereiding:

    -verwarm een tagine met wat olijfolie erin en bak de kip goudbruin
    -voeg ui en look bij en bak even mee,
    -doe de aardappeltjes erbij (ik spoel ze even onder koud water in een zeef-dan zijn ze al half ontdooid)
    -doe boullion erbij en de citroen, Z+P en de saffraan
    -zet deksel op tagine en laat 15 min zacht sudderen
    -voeg de olijven toe en warm even mee

    -dien op met lekker brood

    Zo klaar dus en de avond die is dan nog lang genoeg om heerlijk te genieten van dit gerecht en een lekker glaasje wijn

    smakelijk!

    24-07-2010 om 15:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.escalope con salsa de ricotta
     
    Voor 2 personen:

    benodigdheden:

    -2 kalfsschnitsels
    -1 sjalot + 1 teentje look gesnipperd
    -1/2 glas droge wijn
    -1/4de glas water
    -3 el ricotta
    -3el zure room
    -zout,peper, italiaanse kruiden
    -1/2 kippeboullionblokje
    -verse gehakte kruiden
    -spaghetti
    -parmezaan
    -olijfolie

    Bereiding:

    -zet een grote pân water op en voeg als het kookt zout toe en kook de pasta
    -bak de escalopes gaar
    -stoof ui en look aan in wat olijfolie,voeg wijn toe en kook in tot de helft, voeg water en bouillion toe, en kruid flink af.
    -voeg ricotta en zure room en gemalen parmezaan toe en meng kort
    -zet van het vuur af en voeg de op het laatst gehakte kruiden toe

    Schaaf op het bord nog wat verse parmezaan over de pasta

    smakelijk

    18-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cannellonni met prei en ricotta
     

     voor 12 cannelloni's

    wat heb ik nodig:

    voor de rolletjes:
    -een pak verse lasagneblaadjes
    -3 staven prei,gewassen en in fijne ringetjes gesneden
    - een paar halfgedroogde tomaatjes
    -een ei
    -250gr ricotta
    -paneermeel
    -vers gehalte platte peterselie
    -zout, peper, italiaanse kruiden
    -gemalen parmezaan en gemalen fontina (italiaanse kaas) (indien niet te vinden alleen parmezaan gebruiken

    voor de tomatensaus:
    -blik tomatenstukjes
    -3eetlepels rode wijnazijn
    -1 eetlepel suiker
    -beetje rozemarijn
    -beetje salie

    -1/2 liter bechamelsaus

    hoe maak ik het :

    -zet de azijn met suiker op vuur en laat tot de helft inkoken, let op dit gaat snel!
    -voeg tomatenbokjes en kruiden toe
    -laat terug inkoken tot dikke saus

    -meng alle ingredienten voor de rolletjes
    -leg op elk pastavel een flinke soeplepel vulling en rol stevig op

    -schep de tomatensaus onderaan in een ovenvaste schaal en schik de rolletjes met de vouwkant onderaan op de saus
    -meng de bechamelsaus met de helft van de kazen en proef of de saus nog extra kruiding nodig heeft
    -giet over de rolletjes
    -bestrooi met de resterende kaas

    -verwarm de oven voor op 180graden en laat 35min bakken.

    geef er een lekker stukje stokbrood bij en een fris slaatje met een mosterddressing.

    17-07-2010 om 19:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse tomatensoep

     

    benodigdheden

    • 2 kilo zonrijpe tomaten
    • 2 groentebouillionblokjes
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 gesnipperd knoflookteentje
    • zout, peper, 1 koffielepel paprikapoeder
    • verse oregano, maggiplant, thym
    • zure room
    • olijfolie

    Bereiding

    verwarm de olijfolie en voeg ui en look toe , laat even aanstoven , voeg tomaten toe en blokjes boullion
    -laat 20min koken
    -pureer met staafmixer of blender en zeef (noodzakelijk)
    -zet koel weg
    -dien op met een lepel zure room en wat zwarte peper

    Heerlijk verkoelend met dit warme weer!

    14-07-2010 om 15:55 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozencakejes
    Ook met dit warm smaakt iets lekkers bij de koffie.
    Dus een snelle versie van kleine cakejes

    (gewoon een vier-vierde beslag met een scheutje koffieextract erdoor en in elke vormje één framboosje) de oven in op 18Ogr voor 15 minuten en klaar

    10-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.couscousslaatje met kruiden en groentjes
     


    wat heb ik nodig:

    -2 kopjes couscous (ik neem de losse couscous-geen builtjes- die je in delhaize kan verkrijgen)
    -1/2 tabletje kippeboullion
    -zout-peper
    -1/2 Kl gemalen koriander
    -paar saffraandraadjes
    -1/2 Kl gedroogde munt
    -wat goudgele rozijntjes
    -kokend water



    -komkommer, geschild en in miniblokjes
    -tomaat, ontveld, ontpit en in miniblokjes
    -eventueel paprika's ontpit en in miniblokjes
    -paar halfgedroogde tomaatjes in kleine stukjes en 3 koffielepels van de olie waarin je ze bewaard
    -vers gehakte korianderblaadjes

    hoe maak ik het:

    -doe alle ingredienten boven de lijn in een flinke kom en meng even, overgiet met kokend water, tot couscous iets meer onder staat
    -dek af met plasticfolie en laat 1Ominuten staan
    -haal folie weg en maak couscous los met twee vorken, dit duurt even omdat je moet zorgen dat je geen klontertjes meer hebt maar losse korreltjes
    -voeg de groenten en gehalte koriander toe en proef, voeg eventueel nog wat kruiden toe en een scheutje citroensap.

    dit is een ideaal slaatje voor bij de BBQ, als lichte lunch of zoals hier als voorgerechtje met wat krab en garnaaltjes, of in kleine glaasjes als borrelhapje

    -je kan er dan het sausje van de asperges met kingkrab van deze blog bijgeven.

    -Tip: je kan er (lams)gehaktspiezen bijmaken,
    kruid je gehakt kruiden met chermoullalruiden , is een marokaanse mengeling te koop in delhaize) en dan geef je er sausje bij van geraspte komkommer die je uitknijpt in een zuivere keukenhanddoek en mengt met een geperst teentje knoflook, volle yoghurt , peper en zout


    09-07-2010 om 11:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een blogje erbij....
    Met blijdschap kondig ik jullie de geboorte aan van een tweede blogje

                                          "quiltmieke"

    Ik ben besmet geraakt met het "lapjesvirus" en geniet van het patchworken.
    Voorlopig ben ik nog autodidact maar hoop in t najaar een cursus te kunnen volgen.

    Voor wie graag een kijkje neemt...

                                    http://culipatch.blogspot.com/

    knuf mieke

    07-07-2010 om 14:56 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (0)
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie weer voorbij.....
    Afgelopen week verbleven we in de haute garonne bij onze vrienden.
    Altijd een feest om met hen samen te zijn

    De eerste avond gingen we naar een "feu de saint-jean", is een jaarlijks feest ter herdenking van de heilige saint-jean.
    Het dorp nodigt iedereen uit, hihi iedereen is een breed begrip vermits de omliggende dorpjes soms maar bestaan uit 50 inwoners.

    Het principe, iedereen brengt een gerecht mee,
    mijn vriendin maakte een grote schaal "patatas bravas"
    ikzelf bakte bijna direct na aankomst in ambax( dorp waar ze wonen) een amandel-appelcake.

    Aangekomen op de "feu" eerst aperitieven,
    daarna de "entree"s , zo lekker allemaal,
    van zelfgemaakte salami's tot pate's,
    tot quiches, slaatjes..............

    eigenlijk al een volledige maaltijd,

    maar daarna wordt de grillade gemaakt
    In dit geval zelfgemaakte worst, die zo super was, nog nooit gegeten zo lekker
    Je ziet hier op de foto de grill en een sfeerfoto van de ongedwongenheid aan tafel


    we hebben ook een fantastische picknick gehouden, dat was geleden van in mijn jeugdjaren,
    lekker in t zonnetje op een deken, met de koeien met grote bellen rond de nek in de verte...
    we smulden met gebraden kip, hartige cake, brood met spekjes erin, marmercake en een lekker flesje frisse rose en ook een grote fles water.






    Ook gingen we een keertje naar de markt in de buurt om lekkere dingetjes te kopen........maar we kwamen terug met iets wat niet echt in ons rieten mandje ging.........
    kijk maar,
    iets waar vriendin van droomde..........zodat ze de marktjes kan opzoeken wanneer ze wil....



    In de buurt van Toulouse, is het echt de streek van de confit de canard.
    Deze werd door onze vrienden dan ook op voortreffelijke manier gemaakt, en geloof me ze hebben meer dan 1 portie in huis,
    superlekker,



    Zoals jullie misschien nog weten van vorig jaar , N en P zijn ook de trotse bezitters van een prachtige Aga, dus Mieke werd in een oudevrouwenschort gehesen voor de foto (hihi, die laat ik maar uit dit artikeltje denk ik...) en ging aan de slag,
    cake voor het feest maar ook s morgens vroeg voor de amerikaanse pannekoekjes waar P zo gek op is en ik dus voor ontbijt op tafel toverde.



    We gingen ook een keertje uit eten in een lokaal restaurantje,
    prachtig wat je daar geserveerd krijgt voor de prijs van 15€, hier één gerechtje om je een idee te geven.... (wijn, water en brood inbegrepen)



    Een zo was een fantstische week weer veel te snel voorbij, maar wie weet als de sneeuw er ligt in de bergen het ons lukt om toch weer enkele dagen samen te zijn.

    Ik kijk er alvast naar uit.

    01-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sinaasappel victoria sponge met frambozen

    Benodigdheden + bereiding:

    -225g zachte boter
    -225g suiker

    -Mix deze in de keukenrobot tot romige massa

    -Meng 225g zelfrijzende bloem, de zeste van één sinaasappel onder het botermengsel

    -Klop 4 eieren los en voeg ze ook bij het mengsel

    -verdeel over twee (beboterde en met bloem bestoven) vormen van 20cm waar je onderin een ronde bakpapier legt.

    -Bak in een oven van 18Og voor 25 a 30 min.

    -laat afkoelen

    -meng 250g frambozen met het sap van de sinaasappel en een eetlepel suiker
    laat koken tot je een confituur bekomt.

    -maak boterroom door 250g echte boter te mengen met 250gr bloemsuiker in de keukenrobot, voeg langzaam het sap van een halve sinaasappel en de rasp toe, mix dan tot een zacht creme

    -leg één sponge (cake) op een taartvoet en besmeer met de confituur, daarop creme au beurre gevolgd door de tweede sponge
    -weer creme au beurre en dan garneer je met rode vruchten en nog een beetje bloemsuiker.

    Deze taart kan als dessert zeker 10 mensen tevreden stellen/

    smakelijk!




    17-06-2010 om 21:31 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (3)
    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oude doos

    Ik was al een tijdje op zoek naar een oude blikken doos,
    ofwel waren ze zo duur....ofwel waren ze niet mooi.............
    tot ik er vorige week eentje cadeau kreeg van de papa van mijn vriendin,
    Nogmaals bedankt Maurice.

    Ze gaat dienen voor het bewaren van mijn reeds geknipte stofjes van mijn patchworklapjes

    Ik heb ze vandaag een jasje gegeven.

    Is ze niet mooi?

    16-06-2010 om 16:11 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
    Gisteravond was het alweer de laatste les bloemschikken voor de vakantie,
    we starten terug in september.

    Dit keer werd het een rozenmand, alhoewel het woord op zich me totaal niet aansprak viel het bloemstuk me reuze mee.

    T was fijn om te maken, niet zo veel werk en het oogt prachtig met zijn 19 rozen.

    16-06-2010 om 15:34 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!