Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje nostalgie
    Alleen met kerst komen deze mooie glaasjes op tafel.
    Ik kreeg ze toen mijn grootmoederke jaren geleden heenging.
    Ze zijn me zo dierbaar dat ze telkens een flink sopje krijgen deze tijd van het jaar om dan weer te kunnen schitteren als we samen kerst vieren

    17-12-2010 om 11:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (1)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten met een sterretje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tijdje geleden gingen wij eten "met een sterretje" bij Lea Linster in Luxemburg.

    Enkele van haar recepten vindt je hier op haar eigen site http://www.lealinster.lu/

    Moest je ooit de kans krijgen, laat ze zeker niet liggen, het is een ervaring om voor 200% te genieten van een kookkunst op hoog niveau, een kokkin met een gouden glimlach en hart.

     

    Hier Lea met mijn man die haar al vele jaren kent.



    Enkele van de amuses bij het aperitief



    De zalige kreeft met dragonsaus



    Een heerlijk stuk tarbot met garnituur



    Als hoofdgerecht een heerlijk stukje kalfsvlees in een rostikorstje



    O ja en dit is de keukenbrigade,
    er is één tafel die aan de keuken ligt en als verassing had mijn ventje deze voor ons gereserveerd zodat ik het koken met de grote K kon bewonderen



    Haar beroemde creme bruleé,
    waarvan ik het recept bezit doch wegens copyright kan ik het met jullie niet delen , maar je kan altijd wel één van haar kookboeken aanschaffen die absoluut een aanrader zijn, misschien nog een kerstcadeau???



    kijk en dit zijn van die kleine attenties die deze fantastische vrouw je laat ontdekken...



    Als afsluiter haar op t moment zelf gebakken madeleines.....mmmm


    En ja er was ook een "echt dessert" maar dat ben ik gewoon vergeten te fotograferen...........tja als een mens geniet....


    10-12-2010 om 11:02 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaartje op eenvoudige wijze



    Benodigdheden:

    -1 rol bladerdeeg
    -75O gr peren 'doyenne is erg lekker"
    (geschild , klokhuis verwijderd en in 4 gesneden, gepocheerd in water met een steranijsje en een kruidnagel + beetje suiker en wat vijgenlikeur of rum
    -2 eieren
    -100gr bloemsuiker
    -100gr amandelpoeder
    -1,5dl melk of room (ik nam room)
    -2 zakjes vanillesuiker
    -amandelschilfers
    -beetje rietsuiker



    bereiding:

    -verwarm je oven voor op 200gr
    -beleg een taartvorm met het bladerdeeg
    -prik het in met een vork
    -beleg de bodem met de afgekoelde peertjes
    -meng alle ingredienten behalve de schilfers en rietsuiker tot een beslagje en giet over de peertjes
    -bestrooi met de amandelschilfers en de rietsuiker
    -bak gedurende een 40 tal minuten of tot mooi goudgeel en lichtjes gerezen

    -indien je het als dessert wil opdienen laat afkoelen tot lauw en geef er een bol vanilleijs bij
    -voor bij de koffie of thee volledig afkoelen,

    wat is het lekkerst???
    k zou niet kunnen .......kiezen....
    zo lekker is ze 





    07-12-2010 om 15:14 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmtartaar met oosterse dressing


    benodigdheden:

    -een mooi stuk zalmhaasje
    -sojasaus
    -vers geraspte gember
    -een streepje wasabi
    -een beetje rijstazijn
    -beetje cotroensap
    -zout
    -verse koriander, gehakt

    bereiding:

    -snijdt de zalm in blokes, dit kan van heel klein tot iets groter
    -maak een dressing van alle ingredienten
    -meng met de zalm net voor het serveren
    -geef er warm toast bij of zoals hier een gegrild bagnatbroodje

    smakelijk

    04-12-2010 om 07:45 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.panna cotta met appeltjes


    Benodigdheden:

  • 2 gelatineblaadjes van 2gr elke
  • 6 dl room
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestok (open gesneden)
  • 1 1/2 el bruine rum
  • 2 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • boter


    bereidingswijze:

    Laat de boter smelten en bak hierin de appels met een beetje suiker, laat ze afkoelen en leg ze onderaan in de glaasjes.

    Week de gelatine blaadjes in koud water.

    Meng de room met de suiker, het opengesneden vanillestokje en de rum en breng dit op een zacht vuurtje aan de kook.

    Haal het vervolgens van het vuur en verwijder het vanillestokje.
    Smelt de gelatine in koud water en knijp goed uit
    Roer de gelatine onder het room mengsel

    Giet de panna cotta bovenop de appeltjes en laat opstijven in de koelkast.

    als garnituur kan je gedroogde appelschijfjes maken,
    je snijdt dunne plakes appel (met een mandoline gaat dit perfect) legt ze op een bakpapier op je baklaat en zet ze 2u in een oven van 8Ograden-
    controleer of ze echt droog aanvoelen (als chips) anders nog wa langer laten drogen

    een feestelijk dessertje dat je volledig de dag ervoor kan maken,
    dus waarom niet voor kerstmis of nieuwjaar?

  • 03-12-2010 om 07:59 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit in de diepvries

    Met de feestdagen in aantocht ben ik volop mijn kerstmenu aan het samenstellen.

    Ik probeer altijd dingen te maken die ik op voor een groot deel op voorhand kan maken.

    Zo heb ik vandaag al 2 biscuits gebakken voor de kersttaart
    Als ze volledig afgekoeld zijn gaan ze in plasticfolie en de dag voor kerst laat ik ze zachtjes ontdooien,
    en dan ga ik aan het afwerken...

    maar daarover meer later...

    speciale dank aan mijn "forumzus" lili, die me dit geweldig idee gaf, en bewees dat het heerlijk smaakt, dank je zus

    02-12-2010 om 11:33 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastabake met champignons en kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    -500gr kleine pasta, zoals bijvoorbeeld penne
    -zout en peper
    -olijfolie
    -teentje knoflook geraspt of fijngesneden
    -500 gram champignons (witte of mengeling met boschampignons)
    -500 gram mascarpone
    -1 kippeboullionnetje of porciniblokje (italiaanse winkels)
    -klein beetke chilivlokjes
    -scheutje marsalawijn of sherry of witte wijn
    -1 kippefilet ij kleine blokjes of 1 bakje gerookte kippestukjes (zeker in delhaize)
    -100 gram VERS GEMALEN parmezaan
    -peterselie

    bereiding:

    -pasta koken volgens gebruiksaanwijziging
    -olijfolie in pan
    -indien je kipfilet gebruikt deze bestrooid met kipkruiden aanbakken
    -champignons in stukjes erbij
    -look+P+Z
    -aanbakken tot lichtbruin
    -dan sherry erbij
    -10 minuutjes sudderen zonder deksel!
    -dan mascarpone erin laten smelten
    -peterselie aan toevoegen
    -pasta mengen met saus, helft kaas en peterselie
    -in ovenvaste schaal+bestrooien met andere helft kaas
    -oven 180graden-30 minuten bakken

    smakelijk!!!

    TIP: dit gerecht kan je perfect een dagje op voorhand maken en afgedekt in de koelkast bewaren, reken dan een 15 minuutjes meer tijd in de oven

    02-12-2010 om 11:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    17-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodpudding met een twist

    Oud brood ,
    weggooien, oh nee, daar vind ik het veel te duur voor.

    Soms gaat het naar onze vrienden waar Seppe het geitje er nog van geniet.

    Soms beland het in grote stukken gesneden in de diepvries om er croutons van te maken voor bijvoorbeeld een caeser salade.

    Maar zoals  nu op een koude donkere dag is broodpudding oh zo lekker.

    Dus daar gaan we:




    -verwarm een 1/2liter melk in je microgolfoven tot kokend heet
    -snij je brood in stukjes
    -doe het in een schaal met eventueel nog wat speculaasjes of andere koekjes die niet meer zo krokant zijn, zoals ik deze keer deed.
    -voeg de melk toe en meng met een houten lepel
    -laat minsten 15minuten staan zodat de melk opgenomen wordt door het brood
    -voeg een ei, 4 eetlepels bloem, een scheut pannekoekensiroop (kandijsiroop), suiker, kaneel, in porto geweekte rozijntjes en stukjes donkere chocolade toe
    -schep in een siliconenmuffinvorm en bestrooi met rietsuiker voor een krokant laagje
    -bak in een voorverwarmde oven van 180gr gedurende 35minuten
    -laat afkoelen op een rooster

    -lekker met een kopje koffie of thee

    17-11-2010 om 12:13 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (5)
    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte bonensoep met spek en olijfolie

    Deze soep doet me steeds aan mijn grootmoedertje denken,
    zij kon dit zo superlekker maken
    dit ga ik nooit kunnen evenaren
    daarom hier mijn eigen versie


    Benodigdheden:

    -250gr gedroogde witte bonen een nacht geweekt in koud water
    -1 ui grof gesneden
    -1 preistengel in grove rondjes gesneden
    -4 dikke sneden gerookt spek
    -2,5liter water
    -2 groenteboullionblokjes
    -zout, peper en olijfolie

    Bereiding;

    -doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, prei en de bonen
    -voeg het water, de boullionblokjes  en 1 snede van het spek toe en kook gedurende 1u45
    -haal het spek uit de pan en gooi het weg, dit heeft zijn dienst bewezen
    -mix alles zeer fijn
    -kruid af met peper en zout
    -bak het overige spek dat je in kleine blokjes hebt gesneden in een droge pan krokant

    -dien de soep met wat van de spekblokjes en een beetje olijfolie op in een mooi bord
                                        smakelijk!

    11-11-2010 om 14:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (1)
    06-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
     

    benodigdheden:

    -een everzwijnfilet in stukken van een 4cm gesneden
    -een bussel worteltjes, geschraapt en in schuine stukken gesneden van 2cm
    -peterselie (gehakt)
    -chermoulakruiden (marokaanse mengeling-te koop in delhaize)
    -honing
    -3 lente-uitjes in schuine stukjes gesneden
    -2 koffielepels wildfond
    -beetje boter en olie
    -1 appelsien (zeste en sap)

    bereiding:
     
    -doe de worteltjes samen met een klontje boter, de chermoulakruiden naar smaak, lente-ui en zout en peper en een beetje water in een potje en laat zachtjes aan de kook komen, laat 10 minuutjes onder deksel sudderen (indien je de worteltjes de dag voordien kan maken is deze gaartijd voldoende anders 5minuutjes langer laten opstaan)
    Voeg de zeste van een halve sinaasappel toe en een beetje sinaasappelsap en als laatste de peterselie.
    -verwarm boter en olie in een kleefpan en bak de gekruide everzijnfilet aan beide zijden 5 a 6 minuten voor een cuisson "rosé"
    -haal uit de pan leg op een warm bord en dek af met alufolie
    -voeg het sinaasappelsap en de fond toe aan de pan en roer flink los, laat even inkoken met een scheutje honing tot gewenste dikte
    -kruid met peper en zout en laat een klontje echte boter smelten voor een mooie glans en binding van de saus
    -dresseer de borden en dien direct op

    06-11-2010 om 20:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.silpy is jarig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wordt onze jongste dochter 26 jaar jong

    samen hebben we een hele ochtend druk geweest met de traktatie voor haar collega's.

    collega's geniet ervan

    29-10-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reenootjes met wildsaus


    Het wildseizoen is weer aangebroken en dan gaan we daar natuurlijk mee aan de slag, want het is hier een geliefd product.

    Hier maakte ik reenootjes met een wildsaus,
    gepocheerde peertjes met besjesconfituur
    en gebakken boschampignons

    benodigdheden:

    -2 reenootjes p.p.
    -een potje wildfond
    -een potje besjesconfituur, meestal te koop bij je poelier
    -boschampignons
    -water+suiker (1/1)=suikerstroop
    -1 peertje p.p.
    -enkele druppels voedingskleurstof
    -scheutje cognac
    -boter
    -z+P

    Bereiding:

    -maak je bospaddestoelen schoon met een borsteltje, doe dit zorgvuldig

    -breng je suikerstroop aan de kook en doe de geschilde peertjes erin samen met enkele druppels rode kleurstof (rode wijn kan je ook gebruiken moest je die bij de hand hebben)pocheer tot je een mesje er makkelijk kan inprikken

    -haal de peertjes uit de siroop en laat deze siroop inkoken tot bijna caramel

    -smelt boter in een kleefpan en bak hierin op hoog vuur de boschampignons

    -tegelijkertijd bak je de ree gekruid met P+Z zeer kort, 2 a 3 minuutjes tot mooi gekorst aan de ene kant even draaien en nog een 2 minuutjes aan de andere kant

    -haal uit de pan en leg ze op een warm bord onder alu-folie om te rusten

    -blus de pan met een scheut cognac en de wildfond,
    roer flink en monteer met enkele klontjes koude boter-kruid met p+z

    -voeg bij de saus de champignons om nog even te warmen
     
    -dresseer zoals op de foto te zien is

    -dien op met verse aardappelkroketjes

    smakelijk!
    -

    28-10-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met witte chocoladestukjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden voor 6 grote muffins of 12 mini-muffins

  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g suiker
  • 200 g witte chocolade, in stukjes
  • 2 eieren
  • 3,75 dL melk
  • 2 tl fijngeraspte sinaasappelschil
  • 160 g ongezouten boter, gesmolten

    bereiding:

    . De oven voorverwarmen op 210 °C.

    -  Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) invetten met gesmolten boter op olie. 

    -  Het zelfrijzend bakmeel in een grote kom zeven. De suiker en chocolade erdoor roeren en een    kuiltje in het midden maken. 

    -  De eieren, melk en geraspte sinaasappelschil in een kommetje kloppen en in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten.

    -De boter toevoegen en met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
     
    - Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. 

    - 35 minuten bakken voor grote muffins en 15 minuten voor mini-exemplaren of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.

  • 27-10-2010 om 15:40 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    24-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons keukentje is af!


    Na lang werken en veel zoeken en doen ,
    is mijn culinaire plekje,
    af helemaal met de roosgordijntjes,
    zoals ik het zo graag had

    Nog meer plezier om er te vertoeven nu.

    knuf culimieke

    24-10-2010 om 13:17 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (1)
    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoenlasagna met basilicum
    Dit receptje zag ik maken op de foodnetwork zender door een Itliaanse kokkin

    Het wordt als bijgerechtje gegeven in de plaats van aardappelen of rijst.....


    benodigdheden:

    -lasagneblaadjes die niet voorgekookt moeten worden
    -4OOml bechamelsaus
    -1 bos basilicum
    -5OOgr pompoen
    -gemalen kaas (iets pittig is wel lekker) en gemalen parmezaan voor bovenop
    -nootmuskaat
    -olijfolie
    -zout en peper

    bereiding:

    -verwarm een beetje olijfolie in een antiaanbakpan, doe hierin de in blokjes gesneden pompoen, voeg een klein beetje water toe en laat garen
    -doe in een blender en mix zeer fijn
    -kruid met nootmuskaat, zout en peper

    -nadat je je bechamelsaus hebt gemaakt, doe je de helft hiervan in de (ondertussen afgewassen) blender samen met de basilicumblaadjes en mix dit tot een prachtige zachtgroene saus
    -voeg dit bij de andere helft van de bechamel en meng
    -beboter een ovenschaal en leg een laagje lasagnavellen
    -stel nu de lasagna samen door een laagje pompoen, beetje kaas, laagje pasta, laagje bechamel, beetje kaas....

    -plaats in een voorverwarmde oven van 17O graden voor 45min
    -bestrooi bovenaan met parmezaan en plaats nog 25min in oven van 18O graden tot mooi goudgeel
    -laat 15minuten staan alvorens op te dienen

    Dit is een beetje werk,
    maar je kan het als je het bijvoorbeeld voor een etentje volledig op voorhand maken en het smaakt heerlijk!


    16-10-2010 om 18:48 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (3)
    05-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunch in Barcelona

    Momenteel verblijf ik weer voor enkele dagen in mijn favoriete stad.

    Wat gebeurd er als je heerlijk luncht , een culinair tijdschrift bij de hand hebt en dus eigenlijk gewoon geniet......?

    Dan vergeet je te fotograferen....


    Dus tja de foto is niet veelzeggend, maar het was weer heerlijk en dit voor 13€

    -eerst gegratineerde bloemkool met een beetje tomatenroomsaus en een stukje vers brood
    -dan kippekroketjes met sla
    -een brownie met een bolletje ijs
    -een koffietje
    -en .......een wit wijntje

    zalig toch???

    05-10-2010 om 14:57 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marmercake van Elke

    Dochter Elke had deze heerlijke marmercake gemaakt

    Ze maakt hiervoor een 4/4de beslag en deelt beslag in 2 delen

    Smelt dan 15Ogr pure chocoladepastilles en mengt die onder één helft

    Afwisselend wit en chocoladebeslag in ronde springvorm van 20cm doen,
    nog even met een vork kriskras erdoor voor mooie effect

    oven op 17Ograden, 15minuten

    dan oventemperatuur verlagen naar 15Ogr en nog 7Ominuten bakken

    heerlijk!!!

    05-10-2010 om 14:48 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauwhaasje in de oven
    benodigdheden:

    -15Ogr kabeljauwhaasje P.P
    -handvol verse spinazie p.p.
    -1 verpakking Boursin natuur
    -1 tomaatje p.p. in dunne schijfjes
    -klein beetje olijfolie
    -currypoeder
    -zout -peper
    -1/2 teentje look in fijne schjfjes

    bereiding:

    -doe de gewassen spinazie in de vervarmde olijfolie en de look in een hete antikleefpan, laat 2 minuten stoven. (laat flibk uitlekken en doe dan alles nog in een oude keukenhanddoek, draai die errrond en knijp al het vocht eruit)
    (moest je diepvriesspinazie gebruiken doe dit dan zeker ook)
    -leg in een vuurvaste schaal een laagje spinazie, kruid, P+Z
    -daarop de vis, kruid met currypoeder
    -verdeel de boursin over de vis
    -beleg met de tomaatjes


    -zet in een oven van 200 graden gedurende 15 minuten

    een gewoon gekookt aardappeltje smaakt hier heerlijk bij
    smakelijk!

    22-09-2010 om 08:22 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    15-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culimieke go's flower's
    Jaja het bloemschikseizoen is weer begonnen,

    En gisteren werd de herst in huis gehaald.

    Vinden jullie hem mooi?
    Ik was er best tevreden mee en denk dat ie mooi zal indrogen



    15-09-2010 om 12:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (1)
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciabatta complet
    Een vrijdag's broodje,
    ja dat is hier zo de gewoonte

    op vrijdag wordt er niet echt gekookt
    maar wel altijd een lekker iets gemaakt


    Deze keer werd het een ciabatta die ik "aankleedde"

    Je snijdt een ciabatta in twee (voor 2 personen dus)

    Je besmeert hem met een olijventapenade (zelfgemaakt of gekocht)
    daarop leg je een mooie plak parmaham
    Je grilt twee dunnen varkenslapjes tot je mooie grillstreepjes hebt
    en legt ze op de ham

    Je mengt een beetje rucola met een dressing van olijfolie, mosterd, citroen en wat alprosojaroom en leg hiervan een flinke toef op het vlees

    De rest van de dressing meng je met kleine blokjes zoutzure augurk
    en daarvan leg je een schepje naast het broodje

    smakelijk!

    08-09-2010 om 08:34 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!