Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tongreepjes in panko



    Heerlijke gepaneerde tongreepjes in een speciaal jasje

    Benodigdheden:

    -panko (= japans broodkruim, te koop in oosterse winkels)
    -een eitje losgeklopt met een beetje water, zout en peper en wat viskruiden
    -wilde tongfilet (= een goedkoper alternatief vr echte zeetong, maar voor dit gerecht echt lekker
    (je kan het natuurlijk ook met "echte" tong maken
    -olie en echte boter
    -tartaarsausje

    Bereiding:

    -Doe in één bakje de panko
    in een ander bakje het eimengsel
    -snij de tongfilets in stukken van ongeveer 5 cm
    -maak de stukken droog op een beetje keukenpapier en kruid ze ook met peper en zout
    -wentel de vis door het ei en daarna door de panko
    -doe dit op het moment dat je de vis gaat bakken
    -verwarm de olie en boter tot het schuim verdwenen is en bak de vis aan elke kant 2 a max. "min
    -serveer met dikke handgesneden fritten en de tartaar
     
    Ik geef er een lekker tomatenslaatje bij (met een mosterdvinaigrette)

    smakelijk!

    12-02-2011 om 18:52 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter op ambachtelijke wijze


    Gisteren waren we een dagje naar onze "koekestad" zoals antwerpenaren hun stad noemen.
    's middag's lekker italiaans gaan eten,

    wat boodschappen gedaan

    en dan besloten dat een beetje lekkere kaas
    en een echt roggeverdommeke van bakkerij goossens (ook een begrip in antwerpen) wel zou volstaan als avondmaal.

    We besloten een nieuwe kaaswinkel uit te proberen,
    waar we enkele lekkere kazen kochten
    en ook deze heerlijke boter (zie foto)
    heerlijke ambachtelijke boter waar bij stond (met room)
    man je wist niet wat je proefde
    wat zijn ambachtelijke producten toch een zaligheid.
    Trouwens deze was afkomstig uit Italie

    Fijn valentijnweekend en geniet
    van de "lekkere" dingen.

    12-02-2011 om 18:42 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appeltaartje op aanvraag
    Op aanvraag van sommige leden het receptje van het appeltaartje
    onder de taartstolp

    Îs een heel simpel iets hoor.

    Benodigdheden:

    -125gr zelfrijzende bloem
    -125 zachte echte boter
    -125gr witte suiker
    2 eitjes
    -1/2 tl kaneel
    -1 appelke in kleine stukjes gesneden
    -wat geschaafde amandelen
    -beetje verwarmde abrokizenconfituur

    Bereiding:

    -Doe de bloem, boter, suiker, ei en kaneel in een mixer en meng tot glad deeg
    -meng met de appelblokjes en bestrooi met amandelschilfers

    -doe alles in een springvormpje dat je hebt ingesprayt met de bakspray
    en bak in een oven van 170 gr gedurende 35 minuten
    -doe met een borsteltje de confituur op het warme gebak voor een mooie glans

    smakelijk!

    06-02-2011 om 06:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke rijstpap
    Op donkere, koude, mistige dagen is dit een super verwarmend dessert.

    Enfin voor mij is eigenlijk elke gelegenheid goed om dit te maken.
    Ik noem het "troosteten" omdat het me zo"n "goed gevoel" geeft.


    Je brengt een liter melk aan de kook waar je een klein beetje van afpakt en daar enkele draadjes saffraan in laat weken.

    Als de melk kookt voeg je een grote kop dessertrijst of arboriorijst (die je gebruikt voor risotte) en roert alles door mekaar

    Ik voeg nog een klein snuifje zout toe en de melk met saffraan en doe dan deksel op de pan en zet alles op een heel zacht vuurtje

    Af en toe roeren en na zo'n 35 minuten is de rijstepap klaar, voeg nog suiker naar smaak toe.

    Om het helemaal af te maken serveer je dit met een schepje bruine suiker en een al dan niet gouden lepeltje

    smakelijk!

    01-02-2011 om 12:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reeragout
    Een heerlijk winters gerecht dat je huis doet geuren naar wildfestijnen.
    Hihi, ja zo van die kasteelkeukens waar ze de opbrengst van de jacht naartoe brachten....

    alleen kook ik in een klein keukentje maar wel met heel veel plezier

    Het recept heb ik gehaald bij http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten 
    De heerlijke recepten van Jeroen Meeus

    Je zoekt bij recepten

    en dan bij de letter W= wildragout

    superlekker echt waar, en veel werk, helemaal niet

    smakelijk!

    01-02-2011 om 12:29 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
    Een heerlijke kokoscake, jaja weer door Elke bedacht.
    Zou het geen tijd worden voor een Culi-Elke???

    Benodigdheden:

               -25O gr zachte boter
    -250gr suiker
    -210gr bloem
    -40gr gemalen kokos
    -250gr ei (4 a 5 stuks)
    -merg van een vanillestok
    -100 gesmolten witte chocolade
    -cocosvlokken
    -half bakje frambozen

    Bereiding:

    -meng boter met suiker en voeg één voor één de eieren toe
    -voeg meel en kokos toe
    -oven voorverwarmen op 170graden
    -springvorm van 20cm invetten
    -helft beslag erin doen, dan framboosjes erin, dan andere helft beslag
    -20minuten in oven
    -temperatuur verlagen tot 150 en nog 40min bakken
    -dan controleren of een satestokje er droog uitkomt als je erin prikt
    -chocolade smelten
    -als cake licht is afgekoeld, cake met paletmes insmeren en bestrooien met de kokosvlokken

    heeeeeeeeeerlijk!

    22-01-2011 om 15:31 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzen met chorizo en krokante kip
    Dit linzenreceptje komt van onze dochter Elke
    Ze had het met kerstavond gemaakt als hapje met gebakken kamschelpjes

    Ik maakte er een hoofdgerecht van deze keer



    Benodigdheden:

    -1 blik linzen of verse Puy linzen gekookt (die zijn het lekkerst)
    -1 pakket voor minestronesoep (delhaize) (als je er een sneller recept van wil
      maken zoals ik op vrijdag, haal wel de bonen eruit want die garen niet op  korte tijd
    (je kan ook zelf aan de slag met wortel, courgette, ui, look......heel fijn te snijden
    -beetje tomatenpuree
    -beetje witte wijn
    -5 sneetjes chorizo, fijngesneden
    -zout-peper en beetje piment espellette of chilivlokjes
    -olijfolie

    -gebraden kip (liefst in de oven zodat alles krokant wordt

    Bereiding:

    -verwarm olijfolie en stoof hierin de groentjes, voeg de chorizo mee en stoof kort mee
    -bevochtig met de wijn en laat ongeveer 7min stoven onder deksel

    dien op in een apart potje samen met de kip

    smakelijk!

    22-01-2011 om 15:22 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.madeleines met pistache en chocolade
     

    Na het zien van een kookprogramma maakte ik deze variant.

    benodigdheden:

    -150 gr bloem
    -150 gr boter
    -135 gr kristalsuiker
    -10 gr lichtbruine suiker
    -2 gr bicarbonaat (bakpoeder)
    -3 eiere
    -10 gr acaciahoning
    -1 kl pistache-extract (boerenbond)
    -3 el gehakte pistachenootjes

    bereiding:

    Mend de  bloem, suikers, bicarbonaat en de eieren samen in een kom.
    Voeg de honing en het pistachextract en de gehakte nootjes eraan toe en meng  alles in je keukenrobot.

    Voeg de boter er in blokjes aan toe en roer stevig tot het deeg glad is.

    Doe het deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in de bakvorm voor madeleines. Bak ze gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 210°C.


    -laat 5min afkoelen in de vorm op een rooster
    -lauw zijn deze madeleines het lekkerst,
     maar als je ze in een luchtdichte doos doet blijven ze hoplijk nog een dag goed (ze zijn namelijk zo verschrikkelijk lekker......)

    -TIP: spuit je madeleinevormen in met bakspray en zet ze tot gebruik in de koelkast.


    21-01-2011 om 16:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend



    Zo, een appeltaartje staat klaar

    Laat het weekend maar komen

    Geniet ervan iedereen

    21-01-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenslapje stroganov

    Benodigdheden:

    -600gr varkenslapjes in kleine stukjes gesneden
    -200gr champignons
    -1 rode paprika, geschild en in blokjes
    -1 ui in halve ringetjes
    -2 dl room
    -scheutje cognac
    -1kl gerookt paprikapoeder
    -zout-peper
    -olijfolie

    Bereiding:


    -verwarm wat olijfolie in een diepe pan
    -bak hierin het vlees, gekruid met paprika, P+Z
    -voeg de groenten toe en laat even meebakken
    -voeg de cognac toe en laat even koken
    -voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte
    -kruid nogmaals af

    dien op met Ebli (tarwekorreltjes) pasta of puree

    smakelijk!



    20-01-2011 om 08:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cake, gewoon simpel
    Na alle kerstbuches, nieuwsjaarsharten, pralines is dit gezin weer toe aan een gewone lekkere cake.

    Lekkere kopje koffie of thee erbij en laat de regen maar tegen de ramen kletteren.



    benodigdheden:

    -300gr alprosoja bakken en braden
    -300gr suiker (of 150gr tagatesse (suikervervanger)
    -5 eieren
    -100gr amandelpoeder
    -200gr zelfrijdend bakmeel
    -1 buttervanille (=klein glazen buisje van colruyt)
    -scheutje gewone vanille

    - 1 tulbandvorm (een moeilijke vorm om je cake te storten vind ik,
    maar ik gebruik nu een spuitbusje om te sprayen (ook van colruyt) en dat gaat super

    bereiding:

    -mix boter en suiker
    -voeg eieren één voor één toe
    -meng meel met amandelen en voeg toe in drie delen met mixer op lage snelheid
    -voeg de twee soorten vanille toe

    -bak in een voorverwarmde oven (warmelucht) 15Ograden voor 40min
    -laat 10min afkoelen en stort op een rooster om af te koelen
    -bestrooi eventueel met bloemsuiker

    smakelijk!



    13-01-2011 om 08:13 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    01-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nieuwjaar
    Beste bloggers

    wil jullie graag een heerlijk, culinair maar vooral gezond 2011 wensen

    een jaar van veel nieuwe recepten en kookideeën

    Het was hier even stil

    maar wij hebben enkele heerlijke dagen doorgebracht bij onze vrienden in Frankrijk.

    Het verslagje kan je weldra vinden op mijn andere blog

    http://culipatch.blogspot.com/

    knuf culimieke

    01-01-2011 om 10:58 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    24-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst 2010 by culimieke

    De kerstavond komt eraan.

    Sinds woensdag was ik met de eerste voorbereidingen begonnen.

    Nu net de tafel klaargezet

    Kijken jullie even graag mee...

    We zijn met zijn 8 vanavond en de menu ziet eruit als volgt

    -champagne
    -linzenslaatje met chorizo en kamschelpjes
    -hammousse met een gelei van pickels

    -Trio van garnaal
    (bisque-tomaat crevette-garnaalmousse)

    -gevulde ossehaas (met sjalot en wilde paddestoelen)
    -spruitjes met pancetta
    -boontjes met hazelnootjes
    -worteltjes
    -gegratineerde aardappelpuree
    -kroketjes

    -creme brulee
    -panna cotta met appeltjes

    -koffie met huisgemaakte koekjes

    Een dikke merci aan onze dochter Elke
    (voor alle kookhulp)

    Maak er allemaal een fijne kerst van

    knuf culimieke

    24-12-2010 om 11:49 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appeltaart voor kerst
    In deze donkere dagen is het heerlijk als je huis geurt naar kaneel en appel.

    Alhoewel eigenlijk gaat appeltaart er elk seizoen wel in, in onze familie.

    Dus ging ik aan de slag:

    benodigdheden:

    -4 jonagold appels -geschild-klokhuis verwijderd en in acht stukken verdeeld
    -2 rollen zanddeeg
    -suiker
    -kaneel en speculaaskruiden
    -rozijntjes geweekt in rum en een scheut notenlikeur-minstens een uurtje tot de rozijnen dik doordrongen zijn van dit heerlijke vocht
    -enkele eetlepels amandelpoeder
    -sap van 1 citroen
    -1 ei

    bereiding:

    -verwarm je oven voor op 18O graden warme lucht-anders 200 graden
    -meng de appels met de suiker, rozijnen, kaneel, speculaaskruiden en amandelpoeder en citroensap
    -neem een springvorm van 24cm en leg één rol deeg in de vorm
    -prik de bodem in met een vork
    -stort het appelmengsel erin

    dan ziet het er zo uit



    -neem dan de tweede rol deeg en leg hem op de appels
    -druk beide deegrollen samen en vouw naar je eigen smaak
    (zie foto zoals het er dan uitziet)



    -Ik garneerde de taart met sterretjes omdat een beetje kersterig is,
    in de winter met creme anglaize, in de zomer met een bol vanilleijs

    -klop je eidooier los met een beetje water en smeer je deeg in met ei voor een mooie glans

    -in de oven voor 40 minuten

    -laat afkoelen en geniet

    smakelijk!




    Noot:  hier wil ik jullie aandacht even vestigen op een gadget dat me erg bevalt- een cakeprikker
    Heerlijk als je regelmatig gebak maakt.
    Net iets mooier dan die oude breinaald die vroeger bij me dienst deed.

    19-12-2010 om 15:09 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappeltjes gevuld
    In deze drukke dagen voor kerst is iedereen al volop aan t voorbereiden voor het kerstmenu, doch er moet de rest van de dagen voor het grote feest ook eten op de plank.

    Daarom dit eenvoudige gerechtje, een gevuld aardappeltje
    snel, klaar, lekker warm en je kan er je restjes uit de koelkast in kwijt



    Je wast een aardappel per persoon goed schoon en legt ze op een stukje keukenrol in je microgolfoven.

    Je zet op volle kracht (onze is 1000watt) voor 8min draait de aardappeltjes om en dan nog 5min. Prik voor alle zekerheid even want niks zo erg als een ongaar patatje.

    Als ze een beetje afgekoeld zijn snij je ze in de lengte doormidden en haalt het vruchtvlees eruit.

    Meng dat in een kom met een eetlepel mayonaise of zure room en dan kan je fantastie de vrije loop laten.

    Ik gebruikte stukjes parmaham, zongedroogde tomaatjes en kaas

    Kruid flink af en vul de aardappeltjes met dit mengsel

    Bovenop nog een beetje kaas en 20 min in een voorverwarmde oven van 200gr

    Slaatje erbij en klaar.

    smakelijk!

    19-12-2010 om 12:39 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje nostalgie
    Alleen met kerst komen deze mooie glaasjes op tafel.
    Ik kreeg ze toen mijn grootmoederke jaren geleden heenging.
    Ze zijn me zo dierbaar dat ze telkens een flink sopje krijgen deze tijd van het jaar om dan weer te kunnen schitteren als we samen kerst vieren

    17-12-2010 om 11:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (1)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten met een sterretje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tijdje geleden gingen wij eten "met een sterretje" bij Lea Linster in Luxemburg.

    Enkele van haar recepten vindt je hier op haar eigen site http://www.lealinster.lu/

    Moest je ooit de kans krijgen, laat ze zeker niet liggen, het is een ervaring om voor 200% te genieten van een kookkunst op hoog niveau, een kokkin met een gouden glimlach en hart.

     

    Hier Lea met mijn man die haar al vele jaren kent.



    Enkele van de amuses bij het aperitief



    De zalige kreeft met dragonsaus



    Een heerlijk stuk tarbot met garnituur



    Als hoofdgerecht een heerlijk stukje kalfsvlees in een rostikorstje



    O ja en dit is de keukenbrigade,
    er is één tafel die aan de keuken ligt en als verassing had mijn ventje deze voor ons gereserveerd zodat ik het koken met de grote K kon bewonderen



    Haar beroemde creme bruleé,
    waarvan ik het recept bezit doch wegens copyright kan ik het met jullie niet delen , maar je kan altijd wel één van haar kookboeken aanschaffen die absoluut een aanrader zijn, misschien nog een kerstcadeau???



    kijk en dit zijn van die kleine attenties die deze fantastische vrouw je laat ontdekken...



    Als afsluiter haar op t moment zelf gebakken madeleines.....mmmm


    En ja er was ook een "echt dessert" maar dat ben ik gewoon vergeten te fotograferen...........tja als een mens geniet....


    10-12-2010 om 11:02 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaartje op eenvoudige wijze



    Benodigdheden:

    -1 rol bladerdeeg
    -75O gr peren 'doyenne is erg lekker"
    (geschild , klokhuis verwijderd en in 4 gesneden, gepocheerd in water met een steranijsje en een kruidnagel + beetje suiker en wat vijgenlikeur of rum
    -2 eieren
    -100gr bloemsuiker
    -100gr amandelpoeder
    -1,5dl melk of room (ik nam room)
    -2 zakjes vanillesuiker
    -amandelschilfers
    -beetje rietsuiker



    bereiding:

    -verwarm je oven voor op 200gr
    -beleg een taartvorm met het bladerdeeg
    -prik het in met een vork
    -beleg de bodem met de afgekoelde peertjes
    -meng alle ingredienten behalve de schilfers en rietsuiker tot een beslagje en giet over de peertjes
    -bestrooi met de amandelschilfers en de rietsuiker
    -bak gedurende een 40 tal minuten of tot mooi goudgeel en lichtjes gerezen

    -indien je het als dessert wil opdienen laat afkoelen tot lauw en geef er een bol vanilleijs bij
    -voor bij de koffie of thee volledig afkoelen,

    wat is het lekkerst???
    k zou niet kunnen .......kiezen....
    zo lekker is ze 





    07-12-2010 om 15:14 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmtartaar met oosterse dressing


    benodigdheden:

    -een mooi stuk zalmhaasje
    -sojasaus
    -vers geraspte gember
    -een streepje wasabi
    -een beetje rijstazijn
    -beetje cotroensap
    -zout
    -verse koriander, gehakt

    bereiding:

    -snijdt de zalm in blokes, dit kan van heel klein tot iets groter
    -maak een dressing van alle ingredienten
    -meng met de zalm net voor het serveren
    -geef er warm toast bij of zoals hier een gegrild bagnatbroodje

    smakelijk

    04-12-2010 om 07:45 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.panna cotta met appeltjes


    Benodigdheden:

  • 2 gelatineblaadjes van 2gr elke
  • 6 dl room
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestok (open gesneden)
  • 1 1/2 el bruine rum
  • 2 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • boter


    bereidingswijze:

    Laat de boter smelten en bak hierin de appels met een beetje suiker, laat ze afkoelen en leg ze onderaan in de glaasjes.

    Week de gelatine blaadjes in koud water.

    Meng de room met de suiker, het opengesneden vanillestokje en de rum en breng dit op een zacht vuurtje aan de kook.

    Haal het vervolgens van het vuur en verwijder het vanillestokje.
    Smelt de gelatine in koud water en knijp goed uit
    Roer de gelatine onder het room mengsel

    Giet de panna cotta bovenop de appeltjes en laat opstijven in de koelkast.

    als garnituur kan je gedroogde appelschijfjes maken,
    je snijdt dunne plakes appel (met een mandoline gaat dit perfect) legt ze op een bakpapier op je baklaat en zet ze 2u in een oven van 8Ograden-
    controleer of ze echt droog aanvoelen (als chips) anders nog wa langer laten drogen

    een feestelijk dessertje dat je volledig de dag ervoor kan maken,
    dus waarom niet voor kerstmis of nieuwjaar?

  • 03-12-2010 om 07:59 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!