Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupcakes door Elke
    Onze dochter Elke is een echte krak in het maken van "cupcakes"

    Kijk zelf maar,

    zelfs de versieringen op de creme maaktte ze van icing




    en ze waren superlekker

    Ze gebruikte een 4/4de deeg
    en de creme maakte van mascarpone gemengd met een light-versie van philadelphia

    super meid, ben trots op je

    15-05-2011 om 12:47 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroen-plattekaascake

    benodigdheden>: (voor 2 personen)

    -125gr zachte boter
    -125gr suiker
    -125gr platte kaas
    -rasp van een halve citroen+sap van 1/4de citroen
    -1/2 vanillestok of koffielepel vanille-extract
    -125gr boem
    -1/2 kl bakpoeder
    -2 grote eieren (indien klein formaat 2 1/2 ei

    bereiding:

    -roer boter en suiker samen tot smeuig geheel
    -voeg citroenrasp toe
    -zeef bloem boven kom
    -voeg yohurt, vanille  en sap toe
    -meng met machine tot een mooi glad deeg

    -verwarm oven tot 18Ogr
    -bak cake in ingevet en bebloemd cakeblik gedurende ongeveer een uur

    -laat afkoelen en serveer met een halfopgeslagen schepje room en een fijn straaltje honing

    smakelijk

    08-05-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    14-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannetaart, lekker ouderwets
    Al enkele weken is er op vrijdagavond een fantastisch kookprogramma
    met de naam GOE GEBAKKEN. (vt4)

    Gepresenteerd door Ladychef Sofie Dumont
    Super!!! echt waar!

    Ik maakte haar frangiannetaart.

    Ze is zo lekker dat het zeker niet het laatste is wat ik van haar ga uitproberen.

    zo ziet ze eruit voor ze de oven ingaat

    En zo is ze Klaar!
    Voor recept zie http://www.vt4.be/recepten/goe-gebakken


    knuf mieke

    14-04-2011 om 17:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges met coquilles

    De lente is er weer en de eerste belgische asperges zijn te koop.

    Weliswaar nog uit serre, maar als het weer zo blijft zullen er volgende week bij onze aspergeboer uit de volle grond zijn, nog lekkerder dus.


    Het belangrijkste is om deze edele groente goed te schillen met een dunschiller,
    dus extra controleren of je alle harde delen mee hebt weggenomen.

    Verder stoom ik de asperges in een stoomkoker gedurende 25 min voor niet te dikke exemplaren, maar moet erbij zeggen dat wij de asperges graag zacht eten,
    mensen die liever "al dente" hebben, gewoon een paar minuten minder

    Coquilles zijn hier heerlijk bij,
    behandel deze ook met veel liefde,
    dep ze droog met keukenrol,
    kruid met peper en zout
    en bak in hete boter, 2 minuten aan elke kant.

    Smakelijk!

    07-04-2011 om 17:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafeltjes bij de thee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit zijn bewaarwafeltjes, dus wil zeggen in een goed afgesloten doos kan je ze een dag of drie bewaren,
    bij ons halen ze dat nooit maar misschien hebben jullie meer geluk

    benodigdheden:

    500gr bloem
    300gr boter gesmolten
    300 gr suiker of 150gr tagatesse (vervangsuiker)
    3eieren
    1/2 tl bakpoeder
    zout
    1/2 pakje vanillepudding

    bereiding

    Doe alle droge ingredienten in een kom en meng en maak een kuiltje
    meng de gesmolten boter met de eieren en doe bij de droge massa
    Met een garde goed mengen,

    als je het geduld hebt enkele uren laten rusten
    maar ik bak ze meestal direct

    wafelijzer vrij warm zetten,
    even uittesten want hangt natuurlijk van toestel af.

    En bakken maar.

    Ik doe de helft gewoon
    onder de andere helft meng ik chocoladeparels

    TIP:

    je kan eindeloos varieren

    -mini blokjes appel en wat kaneel
    -mini blokjes ananas en kokos
    -kokos alleen

    enz....

    07-04-2011 om 17:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    22-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuk weekend
    Vorig weekend hadden we een zalig weekendje in 'shertogenbosch.
    Wat een leuke stad.

    Dit leuke snoepwinkeltje kwamen we op onze wandeling tegen...



    Natuurlijk moest culimieke ook de plaatselijke specialiteit proeven,
    de "bossebol"
    superlekker!




    Dus als jullie willen genieten van een leuke, gezellige en vooral lekkere stad, is dit een aanrader

    22-03-2011 om 16:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perencake op zaterdagavond
    Om jullie een gezellige zaterdagavond te wensen heb ik nog snel een perencake met verse vanille gemaakt.

    Gewoon een quatre-quat, maar één eitje minder,
    2 peren in kleine stukjes onder het deeg
    bovenop een peer in dunne plakjes bestrooit met rietsuiker
    50 min op 18Ogr

    tasje thee of koffie,
    laat de avond maar komen

    Geniet ze

    knuf culimieke

    05-03-2011 om 19:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatta
    Wat is Taggliatta?

    Dat is een dik stuk rundsvlees (ik neem entrecote)
    Met dik bedoel ik toch een 3 tot 5 cm

    Leg het vlees een halfuur voor gebruik uit de koelkast

    Kruid met peper en zout

    Verhit een grillpan tot zeer heet en schroei beide zijden van het vlees dicht

    wikkel in alufolie, sluit die goed, en wacht 10 tot 15 minuten

    Maak intussen een gemengde salade zeker met rucola erin,
    wat halfgedroogde tomaatjes en balsamicovinaegrette

    Snij het vlees in dunne plakken en leg rond de sla

    Geef er eventeel een gebakken aardappeltje bij

    Het voordeel van deze bereiding is dat het licht is, en dat het vlees
    door de rusttijd in de alufolie al zijn sappen behoudt,
    zalig!

    Smakelijk!

    05-03-2011 om 19:46 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Breugeltaart

    Dit heerlijk krokante taartje maakte afgelopen week deel uit van een verjaardagstraktatie van mijn collega Hélène en was superlekker

    Het recept werd door haar snel op mail gezet en ik heb het vandaag met plezier ook gemaakt.




    Maak een simpel brokkeldeeg (in keukenrobot is heel makkelijk)

    -meng 200gr bloem, 100gr boter, 100gr suiker , 1 ei en een beetje olie tot het een bal vormt.
    -druk het uit in een taartvorm met je vingers en zet de vorm in je koelkast 

    vulling:

    -3 appels in kleine blokjes
    -100gr boter, 150 suiker, 125gr amandelschilfers, 1 pakje vanillesuiker en een klein snuifje kaneel
    (verkruime dit tot een kruimelig mengsel

    -leg de appeltjes op de bodem van de brokkeldeeg
    -strooi daarover het krokante laagje
    -hier en daar nog een vlokje boter
    -plaats op een bakplaat en bak in een oven van 200 gr vr 30 minuten

    heerlijk!!!


     

    27-02-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkerste gerookte zalm
    Al lang ben ik geen fanaat meer van gerookte zalm.

    Vond het echt niet meer zo lekker welke soort ik ook kocht.

    Tot ik de zalm proefde van EUROVIS in de VESTINGSTRAAT te ANTWERPEN

    Man , man je weet niet wat je proeft.

    Wordt huisgerookt en met de hand versneden

    een feestje op je bord

    Vanavond aten wij hem met een slaatje met een wasabimayonaise en wat garnaaltjes

    Dus als je enigzins kan, ga zeker een keer naar deze winkel, echt de moeite.

    25-02-2011 om 19:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tongreepjes in panko



    Heerlijke gepaneerde tongreepjes in een speciaal jasje

    Benodigdheden:

    -panko (= japans broodkruim, te koop in oosterse winkels)
    -een eitje losgeklopt met een beetje water, zout en peper en wat viskruiden
    -wilde tongfilet (= een goedkoper alternatief vr echte zeetong, maar voor dit gerecht echt lekker
    (je kan het natuurlijk ook met "echte" tong maken
    -olie en echte boter
    -tartaarsausje

    Bereiding:

    -Doe in één bakje de panko
    in een ander bakje het eimengsel
    -snij de tongfilets in stukken van ongeveer 5 cm
    -maak de stukken droog op een beetje keukenpapier en kruid ze ook met peper en zout
    -wentel de vis door het ei en daarna door de panko
    -doe dit op het moment dat je de vis gaat bakken
    -verwarm de olie en boter tot het schuim verdwenen is en bak de vis aan elke kant 2 a max. "min
    -serveer met dikke handgesneden fritten en de tartaar
     
    Ik geef er een lekker tomatenslaatje bij (met een mosterdvinaigrette)

    smakelijk!

    12-02-2011 om 18:52 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter op ambachtelijke wijze


    Gisteren waren we een dagje naar onze "koekestad" zoals antwerpenaren hun stad noemen.
    's middag's lekker italiaans gaan eten,

    wat boodschappen gedaan

    en dan besloten dat een beetje lekkere kaas
    en een echt roggeverdommeke van bakkerij goossens (ook een begrip in antwerpen) wel zou volstaan als avondmaal.

    We besloten een nieuwe kaaswinkel uit te proberen,
    waar we enkele lekkere kazen kochten
    en ook deze heerlijke boter (zie foto)
    heerlijke ambachtelijke boter waar bij stond (met room)
    man je wist niet wat je proefde
    wat zijn ambachtelijke producten toch een zaligheid.
    Trouwens deze was afkomstig uit Italie

    Fijn valentijnweekend en geniet
    van de "lekkere" dingen.

    12-02-2011 om 18:42 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appeltaartje op aanvraag
    Op aanvraag van sommige leden het receptje van het appeltaartje
    onder de taartstolp

    Îs een heel simpel iets hoor.

    Benodigdheden:

    -125gr zelfrijzende bloem
    -125 zachte echte boter
    -125gr witte suiker
    2 eitjes
    -1/2 tl kaneel
    -1 appelke in kleine stukjes gesneden
    -wat geschaafde amandelen
    -beetje verwarmde abrokizenconfituur

    Bereiding:

    -Doe de bloem, boter, suiker, ei en kaneel in een mixer en meng tot glad deeg
    -meng met de appelblokjes en bestrooi met amandelschilfers

    -doe alles in een springvormpje dat je hebt ingesprayt met de bakspray
    en bak in een oven van 170 gr gedurende 35 minuten
    -doe met een borsteltje de confituur op het warme gebak voor een mooie glans

    smakelijk!

    06-02-2011 om 06:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke rijstpap
    Op donkere, koude, mistige dagen is dit een super verwarmend dessert.

    Enfin voor mij is eigenlijk elke gelegenheid goed om dit te maken.
    Ik noem het "troosteten" omdat het me zo"n "goed gevoel" geeft.


    Je brengt een liter melk aan de kook waar je een klein beetje van afpakt en daar enkele draadjes saffraan in laat weken.

    Als de melk kookt voeg je een grote kop dessertrijst of arboriorijst (die je gebruikt voor risotte) en roert alles door mekaar

    Ik voeg nog een klein snuifje zout toe en de melk met saffraan en doe dan deksel op de pan en zet alles op een heel zacht vuurtje

    Af en toe roeren en na zo'n 35 minuten is de rijstepap klaar, voeg nog suiker naar smaak toe.

    Om het helemaal af te maken serveer je dit met een schepje bruine suiker en een al dan niet gouden lepeltje

    smakelijk!

    01-02-2011 om 12:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reeragout
    Een heerlijk winters gerecht dat je huis doet geuren naar wildfestijnen.
    Hihi, ja zo van die kasteelkeukens waar ze de opbrengst van de jacht naartoe brachten....

    alleen kook ik in een klein keukentje maar wel met heel veel plezier

    Het recept heb ik gehaald bij http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten 
    De heerlijke recepten van Jeroen Meeus

    Je zoekt bij recepten

    en dan bij de letter W= wildragout

    superlekker echt waar, en veel werk, helemaal niet

    smakelijk!

    01-02-2011 om 12:29 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
    Een heerlijke kokoscake, jaja weer door Elke bedacht.
    Zou het geen tijd worden voor een Culi-Elke???

    Benodigdheden:

               -25O gr zachte boter
    -250gr suiker
    -210gr bloem
    -40gr gemalen kokos
    -250gr ei (4 a 5 stuks)
    -merg van een vanillestok
    -100 gesmolten witte chocolade
    -cocosvlokken
    -half bakje frambozen

    Bereiding:

    -meng boter met suiker en voeg één voor één de eieren toe
    -voeg meel en kokos toe
    -oven voorverwarmen op 170graden
    -springvorm van 20cm invetten
    -helft beslag erin doen, dan framboosjes erin, dan andere helft beslag
    -20minuten in oven
    -temperatuur verlagen tot 150 en nog 40min bakken
    -dan controleren of een satestokje er droog uitkomt als je erin prikt
    -chocolade smelten
    -als cake licht is afgekoeld, cake met paletmes insmeren en bestrooien met de kokosvlokken

    heeeeeeeeeerlijk!

    22-01-2011 om 15:31 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzen met chorizo en krokante kip
    Dit linzenreceptje komt van onze dochter Elke
    Ze had het met kerstavond gemaakt als hapje met gebakken kamschelpjes

    Ik maakte er een hoofdgerecht van deze keer



    Benodigdheden:

    -1 blik linzen of verse Puy linzen gekookt (die zijn het lekkerst)
    -1 pakket voor minestronesoep (delhaize) (als je er een sneller recept van wil
      maken zoals ik op vrijdag, haal wel de bonen eruit want die garen niet op  korte tijd
    (je kan ook zelf aan de slag met wortel, courgette, ui, look......heel fijn te snijden
    -beetje tomatenpuree
    -beetje witte wijn
    -5 sneetjes chorizo, fijngesneden
    -zout-peper en beetje piment espellette of chilivlokjes
    -olijfolie

    -gebraden kip (liefst in de oven zodat alles krokant wordt

    Bereiding:

    -verwarm olijfolie en stoof hierin de groentjes, voeg de chorizo mee en stoof kort mee
    -bevochtig met de wijn en laat ongeveer 7min stoven onder deksel

    dien op in een apart potje samen met de kip

    smakelijk!

    22-01-2011 om 15:22 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.madeleines met pistache en chocolade
     

    Na het zien van een kookprogramma maakte ik deze variant.

    benodigdheden:

    -150 gr bloem
    -150 gr boter
    -135 gr kristalsuiker
    -10 gr lichtbruine suiker
    -2 gr bicarbonaat (bakpoeder)
    -3 eiere
    -10 gr acaciahoning
    -1 kl pistache-extract (boerenbond)
    -3 el gehakte pistachenootjes

    bereiding:

    Mend de  bloem, suikers, bicarbonaat en de eieren samen in een kom.
    Voeg de honing en het pistachextract en de gehakte nootjes eraan toe en meng  alles in je keukenrobot.

    Voeg de boter er in blokjes aan toe en roer stevig tot het deeg glad is.

    Doe het deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in de bakvorm voor madeleines. Bak ze gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 210°C.


    -laat 5min afkoelen in de vorm op een rooster
    -lauw zijn deze madeleines het lekkerst,
     maar als je ze in een luchtdichte doos doet blijven ze hoplijk nog een dag goed (ze zijn namelijk zo verschrikkelijk lekker......)

    -TIP: spuit je madeleinevormen in met bakspray en zet ze tot gebruik in de koelkast.


    21-01-2011 om 16:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend



    Zo, een appeltaartje staat klaar

    Laat het weekend maar komen

    Geniet ervan iedereen

    21-01-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenslapje stroganov

    Benodigdheden:

    -600gr varkenslapjes in kleine stukjes gesneden
    -200gr champignons
    -1 rode paprika, geschild en in blokjes
    -1 ui in halve ringetjes
    -2 dl room
    -scheutje cognac
    -1kl gerookt paprikapoeder
    -zout-peper
    -olijfolie

    Bereiding:


    -verwarm wat olijfolie in een diepe pan
    -bak hierin het vlees, gekruid met paprika, P+Z
    -voeg de groenten toe en laat even meebakken
    -voeg de cognac toe en laat even koken
    -voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte
    -kruid nogmaals af

    dien op met Ebli (tarwekorreltjes) pasta of puree

    smakelijk!



    20-01-2011 om 08:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!