Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip

    Je kan hem gebruiken met chips, taco's
    Maar hij is ook heerlijk als je een visje ermee vult en in de oven steekt , of een kipfilet insnijd zodat je een envelopje krijgt en daar een eetlepel indoet, dichtprikken met een tandenstoker en zachtjes bakken

    Foto ontbreekt nog, de dip werd te snel opgebruikt...........
    Maar wanneer hij weer de revue passeert zal ik er eentje nemen en bij dit recept plaatsen


    Benodigdheden:

    -Een handvol cashewnoten (ongezouten)
    -Peterselie
    -Basilicum
    -Koriander
    -citroensap en citroenrasp
    -1 look
    -5 ansjovisfiletjes
    -1/2 balkje philadelphiakaas
    -scheutje melk
    -scheutje olijfolie
    -eventueel wat zout

    Bereiding:

    -doe alles in een cutter of blender, mix fijn en je hebt een heerlijke lichtgroene , romige dip

    30-05-2010 om 08:04 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kwarteleitjes met kruidenzout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Dit is een zeer lekker maar leuk hapje, dat je perfect op voorhand kan bereiden.

    Kook de kwarteleitjes gedurende 4min in kokend water, laat ze schrikken en pel ze.

    Als je ze wil bewaren doe ze dan in een plastic potje gevuld met koud water en sluit af met een deksel
    -dien op met kruidenzout (dit kan je zo kopen in delhaize (ik gebruik het kruidenzout voor groenten) maar als dit niet vind kan je makkelijk zelf grof zeezout nemen en mengen met droge kruiden naar eige n smaak.

    smakelijk!

    02-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (1)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipspiesje met appeltjes
    Dit is een heerlijk aperohapje of amuse die bovendien gedeeltelijk kan voorbereid worden.

    wat heb ik nodig:

    -eeen kippefilet in kleine blokjes (of een grote scampi p.p. gepeld en darmkanaal verwijderd)
    -1/4de jonagold appel met schil in hele kleine blokjes
    -beetje zure room
    -ras el hanout (marokaans kruidenmengsel-indien je dit niet hebt neem dan marokaanse mengeling van Ducros (=potje te koop in delhaize)
    -olijfolie
    -zout-peper
    -blaadje koriander

    Hoe maak ik het:

    -steek de kippeblokjes op de spiesjes en kruid met ras el hanout (of chermoula) en giet er een beetje olijfolie over, laat enkele uren marineren
    -meng de appelblokjes met een beetje zure room en de ras el hanout
    -neem mooie schaaltjes, bordjes of glaasjes en lepel er een flinke lepel van de appel in.
    -bak de kippesateetjes in een antilkleefpan -Of bak het spiesje of de scampi's kort aan in de olijfolie-kruid met peper en zout
    -leghet spiesje of de scampi op de appeltjes en garneer met het blaadje koriander

    smakelijk!

    01-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade royal

    Wat heb ik nodig:

    -100 gram zwarte olijven
    -200gr zongedroogde tomaatjes op olie
    -4 gezouten ansjovisfilets
    -een eetlepel kappertjes
    -harissa of cayennepeper
    -peper en zout
    -teentje look
    -gegrild brood voor erbij

    -eventueel mozarella

    Hoe maak ik het:

    -Pureer alle ingredienten in een keukenrobot
    -dien op met gegrild brood

    -je kan eventueel het brood besmeren met de tapenade , dan een plakje mozarella erop en even onder grill tot kaas gesmolten is

    smakelijk!

    13-01-2010 om 14:54 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (1)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
    Dit heerlijke hapje werd door dochter Elke gemaakt




    Doe in een mooi aperoglaasje een laagje guacomole, dan een beetje krabvlees, weer laagje guacomole en krab en als laaste een lepeltje appelsienkaviaar (die maak je door tapioca te gaar te koken in sinaasappelsap)

    25-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke's hapjes
    Image Hosted by ImageShack.us


    Dit zijn weer enkele zalige hapjes gemaakt door onze oudste dochter Elke.

    Omeletblokjes met pikant tomatensausje
     
    * 1 tomaat in heel kleine blokjes
    * 1 kleine aardappel in heel kleine blokjes
    * wat bieslook fijngesnipperd
    * stukje boter
    * zout,peper,paprikapoeder
    * 4 eieren
    * scheutje room
     
    De aardappelblokjes aanbakken in de boter,wat laten stoven en tomatenblokjes en bieslooksnippers toevoegen.
     
    De 4 eieren klutsen met room,zout en peper en een flinke snuif paprikapoeder.
     
    In een klein aluminium bakje de gestoofde groenten doen daarom de geklutste eieren.
     
    In een grote schaal wat warm water gieten,hierin het bakje zetten en laten stollen in de oven op 180graden (ongeveer 20 minuten).
     
     
    Toastje "gerookte eend met mandarijn"
     
    * broodrondjes (uitgestoken uit lichtbruin brood en licht getoast)
    * wat vijgenconfituur
    * reepjes gerookte eend
    * partjes mandarijn zonder het witte vel
    * sprietjes bieslook
     
    De broodrondjes besmeren met vijgenconfituur, beleggen met reepjes eend en een partje mandarijn,afwerken met bieslook
     
     
    Zalmballetjes met dillesaus
     
    * 200 gr zalmgehakt (te verkrijgen bij delhaize maar ook zelf te maken)
    * 1 ei
    * wat groene en rode chilipeper (fijngehakt)
    * zout,peper
    * verse dille fijngehakt (1 eetlepel voor balletjes, 1 eetlepel voor sausje)
    * 2 eetlepels mayonaise (met mosterd)
    * 3 eetlepels yoghurt
     
    Meng het gehakt met alle kruiding en het eitje. Bak van dit mengsel kleine balletjes
     
    Dien op met sausje van mayo,yoghurt,dille,zout en peper.


    21-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hapjes van

    Onlangs werd een groot BBQfeest gegeven voor de 3Oste verjaardag van silke's vriend Bert.

    De BBq zelf werd uitbesteed,
    maar de aperiefhapjes deden we zelf,
    de hapjes waren grotendeels van de hand van tante Nadine en ze waren super,
    dus een dikke merci aan haar.
     
    Daarom wil ik ze graag met jullie delen.

    Mosselen met salsa



    Kook de mosselen met een beetje witte wijn tot ze open zijn.
    Verwijder een kant van de schelp en leg ze op schalen.
    (Dit kan je perfect de dag voordien doen)
    De dag zelf maak je de salsa:
    -snij rode, groene, gele en oranje paprika in kleine mini-blokjes, alsook enkele ontvelde en ontpitte tomaten
    -maak een dressing (Nadine gebruikte een zakje vr vinaegrette (droog poeder dat je kan vinden bij de kruiden in de supermarkt) griekse stijl,
    je kan natuurlijk ook zelf een dressing maken van je favoriete kruiden met olijfolie, azijn, zout en peper.
    -de salsa lepel je net voor het serveren over de mosselen en je hebt een zalig hapje.

    Meloen met parmaham



    Dit hapje spreekt voor zich denk ik.
    en is alweer erg lekker.

    Tomaat-mozarella
    zelfde principe, ook op een spiesje met een blaadje basilicum en een streepje balsamicostroop erop
    (fotootje onbreekt....maar zodra het hapje de reveu nogmaals passeert zal ik het aanvullen)

    Pikante salsa met toast:



    Rode ui en verschillende kleuren paprika en look allemaal door de hakmolen fijnmalen, half blik tomatenblokjes bijdoen.
    Dit kruiden  met peper, zout , paprika en pili pili eventueel wat ketchup en tot slot nog een snuifje suiker toevoegen.
    Voor wie van pittig houdt is dit een ideaal hapje, al kan je dit naar eigen smaak aanpassen natuurlijk.

    Garnaaltjes met appel en currysausje
    Rasp geschilde appel en meng met zure room en flink wat currypoeder (naar smaak)
    Doe hiervan een schepje in een mooi potje, leg er enkele garnalen op en een plukje dille.








    01-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (2)
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
    Image Hosted by ImageShack.us

    Een heerlijk hapje gemaakt door Elke , onze oudste dochter

    wat heb ik nodig:

    -een kopje diepvrieserwtjes
    -een beetje kokend water
    -1 eitje
    -6el bloem
    -melk
    -gerookte zalm
    -beetje zure room
    -beetje bieslook

    Hoe maak ik het:

    -doe de erwtjes die recht uit de diepvries komen in een zeef en overgiet met het kokende water
    -doe ze in een hakmolentje (of met je staafmixer gaat ook) en mix grof.
    -meng met het ei, de bloem en zoveel melk eronder ot een dik vloeibaar deegje bekomen is.
    -Bak hiervan kleine pannekoekjes (deze hoeveelheid is voor ongeveer 12 stuks.
    -laat afkoelen
    -leg op elke pannekoekje een stukje gerookte zalm en een klein schepje zure room
    -werk af met fijngehakte bieslook

    smakelijk

    21-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapje-geitenkaas met granny smith appeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    - 1 vers geitenkaasje
    - scheutje room
    -halve ongeschilde granny smithappel
    -plukje kervel

    Bereiding:

    -geitenkaas losroeren met room tot schepklare massa
    -lepeltje in kleine aperitiefglaasje doen
    -appeltje in kleine bolkjes gesneden erover verdelen
    -afwerken met plukje verse kervel

    23-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!