Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte bonensoep met spek en olijfolie

    Deze soep doet me steeds aan mijn grootmoedertje denken,
    zij kon dit zo superlekker maken
    dit ga ik nooit kunnen evenaren
    daarom hier mijn eigen versie


    Benodigdheden:

    -250gr gedroogde witte bonen een nacht geweekt in koud water
    -1 ui grof gesneden
    -1 preistengel in grove rondjes gesneden
    -4 dikke sneden gerookt spek
    -2,5liter water
    -2 groenteboullionblokjes
    -zout, peper en olijfolie

    Bereiding;

    -doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, prei en de bonen
    -voeg het water, de boullionblokjes  en 1 snede van het spek toe en kook gedurende 1u45
    -haal het spek uit de pan en gooi het weg, dit heeft zijn dienst bewezen
    -mix alles zeer fijn
    -kruid af met peper en zout
    -bak het overige spek dat je in kleine blokjes hebt gesneden in een droge pan krokant

    -dien de soep met wat van de spekblokjes en een beetje olijfolie op in een mooi bord
                                        smakelijk!

    11-11-2010 om 14:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (1)
    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse tomatensoep

     

    benodigdheden

    • 2 kilo zonrijpe tomaten
    • 2 groentebouillionblokjes
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 gesnipperd knoflookteentje
    • zout, peper, 1 koffielepel paprikapoeder
    • verse oregano, maggiplant, thym
    • zure room
    • olijfolie

    Bereiding

    verwarm de olijfolie en voeg ui en look toe , laat even aanstoven , voeg tomaten toe en blokjes boullion
    -laat 20min koken
    -pureer met staafmixer of blender en zeef (noodzakelijk)
    -zet koel weg
    -dien op met een lepel zure room en wat zwarte peper

    Heerlijk verkoelend met dit warme weer!

    14-07-2010 om 15:55 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham

    wat heb ik nodig:

    -een halve bloemkool
    -4 el instantpuree
    -1 knorr boullionketeltje groente
    -zout-peper
    -2 sneden parmaham
    -gehakte peterselie

    Hoe maak ik het:

    -stoom de bloemkoolroosjes goed gaar
    -breng de bouillion aan de kook en voeg de gare bloemkool toe, dan de instantpuree die de soep licht zal indikken
    -kruid met peper en zout
    -leg de parmaham in stukjes op een bordje en daarop leg je een ander bordje, dan in de microgolfoven op vol vermogen voor 1,5min, bovenste bordje wegnemen en laten afkoelen
    -schep de soep in warme borden, garneer met de ham en de gehakte peterselie

    smakelijk!

    30-01-2010 om 14:23 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (1)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte bonensoep

    Dit recept kreeg ik van mijn vriendin en forummaatje "nitteké"

    Benodigdheden:

    500 g gedroogde witte bonen
    1 laurierblaadje
    2 eetlepels olijfolie
    50 g kleingesneden varkensvlees
    1 grote ui, fijngehakt
    1 wortel, kleingesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    3 grote tomaten, ontveld, ontpit en klein gesneden
    1klein doosje tomatenpuree, maar dat hoeft niet, ik heb het wel erin gedaan.
    1/4 theelepel salie, vekruimeld
    zout en peper
    mespuntje cayennepoeder
    2 eetlepels gehakte peterselie.

    Bereiding:
    1. Zet de bonen een nacht in de week.
    2. Schep ze in een grote pan en overgiet ze met vers water.
    3. Voeg het laurierblaadje toe, doe de deksel op de pan en breng het aan de kook.
    4. Laat de bonen 45 minuten op zacht vuur koken.
    5. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Voeg het gezouten vlees erbij, de ui, de wortel en de selderie en laat alles zachtjes gaar stoven. Het mag niet bruin worden.
    6. Voeg dan de tomaten en de salie toe en naar smaak zout, peper en cayennepeper.
    7. Laat het gheel afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken.
    8. Roer het groentemengsel door de bonen en laat de soep nog ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.
    9. Voeg de laatste 10 minuten de pepterselie toe.
    10. Voeg, wanneer de soep te dik wordt, nog wat heet water toe.
    11. Schep bij het opdienen een theelepel olijfolie over de soep.
    Geef er vers stokbrood bij.

    15-01-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bospaddestoelensoep
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    -250gr witte champignons
    -200gr mini-shitake
    -25gr gedroogd eekhoorntjesbrood
    -olie
    -teentje look
    -zout-peper
    -groenteboullion-blokje
    -water
    -room

    garnituur:

    -150gr ricotta
    -gehakte peterselie
    -citroensap
    -peper
    -zout

    -gesnipperde parmaham

    Hoe maak ik het:

    -week het eekhoorntjesbrood in warm water
    -verwarm de olie, doe er de gesnipperde look in en stoof heel even aan,
    voeg alle witte paddestoelen en 15Ogr shitake en het geweekte eekhoorntjesbrood toe, samen met zout, peper, boullion, water en kook gedurende 20min.
    -mix de soep
    -voeg een scheutje room toe
    -bak de resterende paddestoeltjes even aan in een beetje olie.

    presentatie:

    -maak een quenelle van de ricotta en doe in het bord
    -giet voorzichtig de soep langs de ricotta en garneer met de paddestoeltjes en de parmaham.

    smakelijk.

    01-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (1)
    16-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatensoep (de zon in je bord)
    Image Hosted by ImageShack.us

    Nu de zomer op zijn einde loopt zijn er prachtige goedkope tomaten in overvloed tegen een lage prijs.

    De moment dus voor deze heerlijke, lekkere soep

    Neem 2 kilo tomaten en snij ze grof
    Verwarm olijfolie samen met een grofgesneden ui en teentje knoflook

    Voeg de tomaten toe en een takje rozemarijn , peper en zout en 2 kuipjes boullionketeltje (knorr) (vlees).

    Laat 30min zacht koken en mix
    (voor een heel fijne soep kan je ze nog passeren door een zeef)

    Dien op met verse peterselie en een beetje room

    smakelijk!

    16-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (2)
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koud aspergesoepje met krokante parmaham en pijnboompitjes
    Image Hosted by ImageShack.us


    Receptje van La Coccerelle- dank u Petra.

    wat heb ik nodig:

    -1 kilogram verse asperges-geschild en kopjes apart gehouden
    -6dl melk
    -4dl room
    -zout peper
    -pijnboompitjes, droog geroosterd
    -kleine stukjes parmaham, even aangebakken in tefalpan en dan geblust met 2 eetlepels wijnazijn, tot terug mooi droog krokant.

    Hoe maak ik het:

    -kook de asperges die in je stukken van ongeveer 2cm hebt gesneden goed gaar in de melk en de room (ongeveer 25min)
    -mix alles heel fijn en zeef, zeer belangrijk!
    -zet in koelkast tot ijskoud
    -giet in een mooi glaasje, bestrooi met de krokante ham en de pijnboompitjes
    -een klein drupje goede olijfolie maakt het geheel af.

    -een lekker aperitiefhapje of in een iets grotere versie een prima voorgerechtje op een warme dag

    02-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!